• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tastatura duplira slova

Started by Boban, 13-09-2016, 10:55:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Glupa tastatura mi kuca ponekad dva oo i 66.
Menjao sam vreme odziva i osetljivost i sve što mi je palo na pamet, ali ne ide.

Nemojte da mi savetujete da menjam tastaturu; jedva sam našao ne-klik koja je dovoljno tiha da ne iritira ukućane i koja ima tačnoo onaj raspored i RAZMAK (malo je prostranija) da mi omogućava nesmetanjo kucanje.
Dakle, kakoo se rešava to prokleto o koga ima toliko mnoogo u srpskom jeziku?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Krsta Klatić Klaja

дугме је механички у квару, није софтвер у питању

Ја сам просто угњавио дугме, па више не избацује два симбола већ је понекад неосјетљиво и не избаци ништа

То је проблем испод пластике

А уосталом, фајнд/риплејс у ворду сваки оо у о и ријешен проблем

Или ишчукај дугме мало
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

Pošto je u pitanju hardverski problem idealno bi bilo hardversko rešenje, tj. da popraviš tastaturu. Male su šanse da se to desi.

Alternativa je da softverski zaobiđeš problem. Napravi recimo tastaturni raspored koji se od postojećeg razlikuje u tome što se ne koriste felerični tasteri. Felerični taster 6 se recimo zaobilazi tako što ćeš uvek koristiti numerički deo za unos brojeva. Pošto već koristiš numerički deo zbog 6 onda slova "o" i "O" možeš da premestiš recimo na "9" i "0" (nula). Ili, ako je u pitanju 102 tastatura (ima ekstra taster sa < i >) onda slovo o možeš da premestiš tamo. Trebaće ti program koji pravi nove rasporede. https://msdn.microsoft.com/en-us/globalization/keyboardlayouts.aspx

Ako nema hardverskog rešenja, a ni softversko ne zadovoljava, onda promeni tastaturu :)

Boban

dal si ti bre normalan, mac, da premeštam slova, da nosim slovo o tačno gde? pa ja kucam gotovo naslepo, 6-7 strana na sat kad brzam...

mac

Ako je tastatura pod garancijom zameni je. Ako nije... isto je zameni.

Boban

Otišao sam i zamenio tastaturu. Što je najgore, to sam već radio pre neki dan, dakle, dve zamene u kratkom roku. Inače, kupljena 9, septembra.
Sad sam doplatio i dobio mnogo bolju.
Jebiga, ne može čovek da prištedi pa to ti je.