Author Topic: Gordost i predrasude i zombiji - Džejn Ostin i Set Gremejm Smit  (Read 1208 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Scordisk

  • 3
  • Posts: 2.443
Dokopao se ove knjige (dobro, nije bilo teško, delili su je za džabe). Kažu, bestseler Njujork Tajmsa. Nisam još krenuo da čitam, ali, eto neka bude tema, a možda ima i neko nešto pametno da doda, pa da vidimo da li su zombiji neophodni dodatak da bi se priča o gordosti i predrasudi proširila i nadogradila?

Evo, za sada, sa sajta izdavača:„Opšte je poznato kako je zombiju s mozgom uvek preko potrebno još mozga.“

Tako započinje roman Gordost i predrasude i zombiji , savremena verzija slavnog dela Džejn Ostin, sad obogaćenog proždrljivim zombijima uvek gladnih ljudskih mozgova. Tajanstvena pošast zahvatila je mirno englesko seoce Meryton i mrtvaci hodaju među živima! Odvažna i borbena junakinja Elizabeth Bennet odlučna je u nameri da izbriše i posljednjeg zombija s lica zemlje, no dolaskom arogantnog i gordog gospodina Darcyja njen ubojiti cilj pada u drugi plan. Ono što sledi britka je komedija društvenih odnosa prepuna uljuđenog prepucavanja između dvoje zaljubljenih, ali i mnogo oštrijih i direktnijih okršaja na krvlju natopljenom bojnom polju. Hoće li Elizabeth uspeti stati na kraj sotonskoj pošasti? Hoće li uspeti nadvladati društvene prepreke i klasne predrasude plemstva? Pričom ispunjenom ljubavnim ushićenjima i bolima, borbama mačevima, hanibalizmom i hiljadama raspadajućih leševa, Gordost i predrasude i zombiji  pretvara remek-delo svetske književnosti u nešto što ćete zaista i hteti čitati

Džejn Ostin autorica je romana Razum i osećaji, Pod tuđim uticajem, Mansfield Park i još nekoliko remek-dela engleske književnosti.

SETH GRAHAME-SMITH svojevremeno je slušao predavanja iz engleske književnosti. Živi u Los Angelesu.