Author Topic: Argus Books Online #17 - VAŠARSKE, FESTIVALSKE I KARNEVALSKE FANTASTIČNE PRIČE  (Read 6290 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
Argus Books Online Magazine #17 - VAŠARSKE, FESTIVALSKE I KARNEVALSKE FANTASTIČNE PRIČE

Тема: вашарски, фестивалски и карневалски празници, свеједно да ли су у питању рурални мотиви сеоских вашара и панађура, или мотиви урбаних и модерних фестивала и карневала.

Код нас постоји пуно вашара и панађура који се одржавају на разне празнике и прожети су мистиком, а такође имамо и урбане догађаје на којима се дешава све и свашта, па су самим тим погодно тло за фантастичне приче.

Други ослонци оваквих прича би могли да буду Бредберијев роман Нешто нам се зло привлачи и Лавкрафтова прича Фестивал.

Приче, поезију и есеје слати на мејл: tortilja2017@yahoo.com

Рок: 15. април 2017. године

Nash Knight

• 2
    • Nash Knight predstavlja
Da li dolaze u obzir neka urbana fantastika/magijski realizam/satira? Znači, nešto sa malo manje hardkor fantastike i krvi?

Stipan

• 4
  • 3
Ako sam dobro razumeo uzor bi trebalo da bude Bredberijev "Nešto nam se zlo privlači". što ipak nije ni blizu Barkerovim "Knjigama krvi", zar ne?

Stipan

• 4
  • 3
A pošto smo nedavno na jednoj drugoj temi pričali o ilustracijama, evo jedne moje koja će (nadam se urednikovoj dobroj volji) naći u ovom broju Argus Magazina:

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
Такође је ослонац и Лавкрафтов "Фестивал", у коме исто нема крви до колена.

Стипане - то је прави стил илустрација, сликање или цртање, а не фотошоп дрљање.
Уз твоју одличну насловницу коју си урадио, и ову одличну илустрацију - биће још одличних илустрација за приче у овом броју, јер постоје и професионални академски сликари који илуструју, а не траже никакве паре.

У часопису ће се, поред наших писаца и писаца из бивших република бивше СФРЈ наћи и једна прича једног вишеструко награђиваног америчког хорор писца, и та његова прича је рађена управо на тему конкурса.

scallop

• 5
  • 3
постоје и професионални академски сликари који илуструју, а не траже никакве паре.

Ponekad mi baš dopizdi. Jebeš kulturu u kojoj umetnici ne očekuju honorar.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Divlje srce

• 2
постоје и професионални академски сликари који илуструју, а не траже никакве паре.

Ponekad mi baš dopizdi. Jebeš kulturu u kojoj umetnici ne očekuju honorar.
Jao, bravo, e ovome sam se od srca nasmijala! Volim zdrav sarkazam! :)

Stipan

• 4
  • 3
Pazi ovako Scallope, cena robe se određuje pre isporuke. Cenjkanje po izvršenoj transakciji je pomalo degutantno.

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
Онај ко након извршене трансакције  помиње новце и џеп - тај је јајарица, и ништа више од тога, и као такав заслужује чисту игноранцију.

Divlje srce

• 2
Ne mogu odoljeti a da ne napišem ovo. Žulja me, pa žulja. :)
Znam da će biti pomalo neugodno ali istina ne može uvijek biti ugodna. Kada uvažavamo i prihvaćamo samo istine koje nam se sviđaju, polako postajemo debilni.
Mnoge žabe se moraju progutati u životu, i mnoge stvari okajati.

Znači, ne vjerujem kako mali ljudi uspiju uništiti sve što je dobro i lijepo. Za pisati, crtati, slikati, pjevati, zaista treba imati dar, maštu, osobnost.
Ali, što se događa: umjesto da npr. pisanje bude razbibriga svima, i piscima i čitateljima, umjesto podrške i suradnje pisaca, događa se sukob stvarnosti (utvarnosti) i zbilje. Događaju se sujete, izaleđne igre i udaranja ispod pojasa.
Gadno, ljudi, gadno.
I sad se pitam, imaju li neke stvari smisla, i kako dočarati ljepotu onome tko je slijep za nju?
Život je sazdan i od ljepote, svjetlosti i mudrosti, a ne od riječi bez smisla i značaja, besmislenih igri.
Život je kretanje, penjanje, vječni rast i pokret.
Ali ne briga očito ljude za kulturu, gdje god se okreneš traže te novac, ili svoju suradnju uvjetuju novcem.
Pohlepa za novcem i slavom će sve do temelja uništiti.