nadrealno. opet ja sa paralelom sa nj-scenom, ali ovo bi, bilo kao rad, naslov, u cjelini, bilo kao izvedba u kojoj izaslo, bilo po cijeni, planulo za nekoliko dana. ne tek sto vjerojatno mnogobrojnija scena; sve u ekvivalentu visine naklade.
oft, u smislu nesklada interesa za teorijom ili konkretnim romanom:
primjer zbirke koja jedna od knjiga koje sam najceske ispoklanjao, fenomenoloski zanimljiva kako uradjena u duhu simbioze teorije/konkretnog djela:
erik simon, friedel wahren - shöne bescherungen - kosmische phantastische geschichten

izdanje u koje sam doslovno zaljubljen.
prvo naslovna: uredili da za mnoge prigodan poklon, praznik.
pa sadrzaj, dvadesetak kratkih prica, odabir autora: pkd, foster, umberto eco, sheckley, gunn, lem... svaka prica, drugi autor.
i sad sto zelim istaknuti, struktura: prije svake price predstavljanje autora, pozadine, okolnosti, na najmanje dvije stranice.
zbirku cini ca. 400 stranica, od toga ca. 50 teorije.
back on topic, navodi se da je
srpska naucna fantastika dio shireg projekta (teorije).
pri osvrtu na knjigu sam se sjetio ove nj.-zbirke, kad spomenuo da bih i koju recenziju, zapravo u krajnjoj pomisli mislim i na varijantu u skladu te nj.-zbirke, sve po strukturi predstavljenog sadrzaja snf.
kronoloski prikaz epoha, razvoja, naizmjenicno osvrt na istaknutog autora, prica.