• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ISTRAKONSKA ZBIRKA 2017

Started by Scordisk, 10-04-2017, 13:54:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Scordisk

Evo, čisto da se ubacim i ja sa jednim oftopikom:

sad se vratio sa Istrakona, a u najnovijoj zbirci kratkih priča se ušančilo pola radionice. Čestitke Kimuri, Džeku, Anomanderu, d, lagerti i svima koje sam možda propustio :)

Stipan

Quote from: Scordisk on 10-04-2017, 13:54:07
Evo, čisto da se ubacim i ja sa jednim oftopikom:

sad se vratio sa Istrakona, a u najnovijoj zbirci kratkih priča se ušančilo pola radionice. Čestitke Kimuri, Džeku, Anomanderu, d, lagerti i svima koje sam možda propustio :)

Tačnosti radi, evo sadržaja Istrakonske zbirke:

Aleksandar Kostjuk – Svi duhovi Marsa
Aleksandar Žiljak – Mehaničari
Boris Mišić - Tišina
Dalen Belić – Apokalipsa prekosutra
Danijel Bogdanović – Ljevaci
Danila Linić – Ispravak pogreške
Dragana Matović – Napolju, kiša je neumorno padala
Filip Nikolić – Obrati pažnju na poslednju stvar
Ivan Staraj – Virtualne igre
Jasmina Škrinjar – Labirint stvarnosti
Tamara Lujak – Pametna
Tomislav Tomašević – Prometnik
Maja Škvorc – Skok
Marin Pelaić – Siva i žuta
Nataša Milić – Kako je zapisano
Saša Robnik – Poslednje jutro
Tamara Babić – Kafana Cikada 3301

Boban

Stipane, kako je moguće da ti nisi prošao?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Jednostavno. Nisam učestvovao.

Boban

ja imam informacije da si učestvovao ali nisi prošao.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Jesam? I to je moguće...

Kimura

I kako je bilo, Scordisk, daj utiske iz prve ruke.
Meni je ovo treća priča kod njih, a nikako da odem, mada bih volela.

Scordisk

Hm, moja gujsca voli videti put i nikada se ne žali, a i nisam neki čest posetilac raznih konova, ali meni je bilo super :)

Pazin je lep grad, na litici, sa svim najbitnjim stvarima: jamom i ziplajnom, srednjevekovnim zamkom, narodnooslobodiocima, parkićem, stazama za hajk, lepim kamenim uličicama i  relativno jeftinim točenim Žujom (mada je meni karlovačko bolje, ne znam šta je sa tim monopolom)

Ovako mi se jako svidelo okupljanje, ima tu za svakoga ponešto, od književnosti, preko kospleja, kvizova, muzičke stolice, pa do nezaobilaznih board gejmova. Ja nisam neki posebni ljubitelj potonjeg, ali domaćini su bili jako ljubazni i baš su hteli da se iscimaju da svima sve objasne i da svakoga uključe, pa smo čak i zaigrali one jednostavnije igre (posle smo se okuražili, i probali one komplikovane, za šta ti trebaju figurice, metar, i ceo dan slobodan), i meni je to bilo toliko zabavno da sam se kući vratio s nekom odličnom Hobit igrom sa kartama, a i kupio bih nekog Šerifa od Notingema, ali o tome drugi put... Sve u svemu, daleko zabavnije od očekivanja. Kosplej je interesantan, za one koji to vole, svečana dodela primeraka kratka i efikasna (mada sam se toliko nalio prokletog žuje, da bih se upišao da je trajala duže), a momci iz albusa su sila, išli smo na pivo posle, i na koncert, jako ljubazni, a moš i da se priča o književnosti, politici, životu, cenama piva... Ma, jako fini likovi, i puni entuzijazma i energije za cimanje i organizaciju, baš su mi se svideli.

Ovako bih ti toplo preporučio odlazak sledeće godine, najviše zbog dobrog zezanja, ali i zato što je lepo naleteti na neobuzdani entuzijazam koji se oseća, i odličnu atmosferu. Da ne spominjem što su organizatori baš baš lepo sve to smislili, pa je smeštaj smešno jeftin: četiri evra za madrac u vojnoj kasarni (preko puta autobuske stanice!), za cenu ulaznice dobiješ i ručak (sasvim pristojna pasuljčina), trgovina s pivom je odmah preko puta konvencije,a  igra se odbojka sa nekim uvrnutim pravilima u dvorištu, pušta se dobra muzika, svi su nasmejani, našminkani, i sa svih strana: dosta neočekivanih beograđana sam sreo, zagrepčana, bosanaca, vitezova, orkova i vanzemaljaca :) A i moš se nađu fine knjigice koje bi koštale đavo i po da se liferuju iz hrvatske