• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Konkurs za SABLAZNE PRIČE

Started by Stipan, 11-06-2017, 18:53:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Nakon uspešno realizovanog projekta VAŠARSKE, FESTIVALSKE I KARNEVALSKE FANTASTIČNE PRIČE (Argus Books Online Magazine #17), neformalno nonprofit udruženje ljubitelja fantastike T2 sa ponosom raspisuje konkurs pod nazivom SABLAZNE PRIČE.

Propozicije literarnog konkursa:

- Priča mora biti iz domena SF/F/Horor žanra

- Tema: okultno i ezoterijsko. Oslonci mogu biti u pričama Činjenice o slučaju gospodina Valdemara (E.A Po), S one strane (H.F. Lavkraft), Može li dvojnik da ubije? (H.P. Blavacka), Sila Omega i Crno ogledalo (Leopoldo Lugones), kao i u nekromantiji, veštičarenju, crnim misama, te narodnoj tradiciji (zapisanoj u delu Tajanstvene pojave u našem narodu - R. N. Kazimirović) koja obuhvata gatanje, vračanje i proricanje (uključujući knjige starostavne i knjige indžijele). Sve što je sablazno je dobrodošlo.

- Priče i eseje, napisane u wordu (style: Normal, font: Times New Roman, font size: 12), zajedno sa ostalim podacima o autoru, slati na e-mail: tortilja2017@yahoo.com

- Svaki autor može poslati neograničen broj priča.

- Rok: 31.12.2017. godine

- Odabrane priče sa konkursa biće objavljene u nekom od narednih brojeva Argus Books Online Magazine.

Аксентије Новаковић

Додао бих још да аутори прича своје ослонце, поред оних већ наведених, могу потражити и у делима попут The Hellbound Heart Клајва Баркера, и Огњени анђео Валерија Брјусова.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Nightflier

Errr... da nije konkurs malo (mnogo) porešno nazvan?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Аксентије Новаковић

Није ни мало ни много погрешно назван, него је тачно назван.

Саблазне приче, а не сабласне, саблажњиве итд.

Слично питање попут тебе је летос поставио и Скробоња.

Nightflier

Hm, gle čuda... pitam se šta li imam zajedničko s njim...
First 666

Аксентије Новаковић

Бркање појмова саблаЗне и саблаСне.

Nightflier

First 666

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Аксентије Новаковић

Мхм.
Опет кажем, не саблаСне него саблаЗне.
Приче које морално кваре, наводе на грех, шокирају, а не приче о сабластима, аветима, духовима.

И зато вам је фантастика ту где јесте, кад не знате шта је саблазно, а шта сабласно.
Смејурија екипа.

Него Закк, шта је са Аномалијом 3?
Одустао си од ње?
Прешао си на комунистички манифест?
Другарице и другови, стигли у ЛК научно-фантастични плугови?

Kimura

Најтужније је то што више не можеш ни саблазнити. А немаш ни кога.

Stipan

E moja Kimura, uvek može i jače i bolje. Samo treba hteti i smeti.

Аксентије Новаковић

Konkurs Sablazne priče je završen.

Na e-mail adresu tortilja2017@yahoo.com stiglo je 90 radova, od kojih je odabrano i uređeno 12.

Odabrane i uređene su priče sledećih autora:

Milovan Lalović: KRIDONOVO PROROČANSTVO & KVANTNI TORANJ

Tihomir Jovanović: PUPAK SVETA

Mirnes Alispahić: ONI

Andrea Bauk: KULT UŽARENE KRUNE & SOBA 238

Dorijan Nuaj: BORDEL BIOMEHANOIDA

Tamara Babić: IMA LI VEČNOST MIRIS?

Snježana Prlić: VRAGODAVCI

Mladen Stanisavljević: DAVID I NJEGOVA SREĆNA ZVEZDA

Petra Rapaić: KAD RUŽA ZAMIRIŠE

Stevan Šarčević: ZAVISNOST

Zahvaljujem svim autorima na učešću.

Aksentije T2 Novaković

Boban

Pošto je pominjanje lika i dela Stojana Popivode aka Nuaja u bilo kakvoj alotropskoj modifikaciji najstrože zabranjeno na ovom forumu, nećeš više smeti da pominješ ovo izdanje ovde.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Аксентије Новаковић

Како то да је дозвољено постовање слика са његовог блога, писање и копирање текстова са његовог блога, и помињање назива његовог блога - и то не било где на твом форуму, него на Радионици, а мени се забрањује да спомињем издање у коме се између десеторо аутора налази и он, који нема никакве везе са осталих деветоро аутора?
Због једног од аутора иде забрана на све остале, као и на издање?
Имали смо и још увек имамо забрањену србску историју, а од сад имамо и забрањену србску фантастику???

Boban

Nisam video, sad sam pobrisao linkove.
Zaboravio sam koliko je vremena prošlo od nemilih događaja i da možda mnogi nisu tada ni bili ovde i ne znaju da postoje zabranjene osobe.
Elem, vidim da ću morati da pazim malo više... a skordisk je ekstremno sumnjiva osoba. osniva radionice, odvlači ljude, druži se sa prokaženima i smatra ih izuzetnim... ne zna se šta je gore od čega, jedina stvar koja me drži da mu ne ocvikam glavu je to što, ma šta to značilo u ovako kljakavoj konkurenciji, piše bolje od većine iz okruženja.  Ima nekog talenta koji je tako redak i... ne znam, nemam volje da utulim tu iskru u tmini, bez obzira na njegu nemoralnost, poremećaje, navike i to koliko mi povremeno išao na živce...

scallop

Da nisi malo fulao za scordiska?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Nisam, on se na topiku mrtvi vilajet svakih nekoliko minuta klanja Stojanu Popivodi i njegovom blogu kojeg najtoplije prepručuje.
Ili misliš da se fulanje odnosi na kvalitet njegovog pisanja?

scallop

Ne znam za klanjanje, jer više ne pratim tekstove koje piše. Ponavlja se i nije našao priču. Ali, na Štavionici je imao opasno dobru priču.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

on trenutno hoda po ivici i marici... il će se izvući i ponuditi nešto zaista vredno ili će nastaviti da pilićari na sve strane.
Ali ima potencijal, za razliku od nekih beznadežnih likova koji samo troše svoje i naše vreme i živce.

Scordisk

bobane, ako tako nastaviš da mi deliš komplimente po forumu, ne samo što ćeš me postideti, nego će me dobri živalj sagite zamrzeti, a  i oduzećeš oštricu našem odnosu netrpeljive kohabitacije. možemo li se vratiti na sistem batine bez šargarepe?

inače, nisam znao da je gospodin nuaj persona non grata, je l' si razmišljao da istakneš neki spisak na početku foruma?

Quote from: Boban on 06-01-2018, 20:04:41
osniva radionice, odvlači ljude, druži se sa prokaženima i smatra ih izuzetnim...

samo bih još dodao da je ovo gnusna kleveta, jerbo sam uvek verovao ne samo da čovek može i treba da bleji na više foruma, nego da jedan od tih foruma treba da bude sagita. pretpeo sam brisanje štavAonice, trolove, politički podforum i još se sumnja u moju lojalnost ovoj forumskoj patologiji. pa stvarno

i, naravno, čestitam aksentiju što je uspeo da eksportuje word fajl u pdf, malo ljudi bi to izvelo na tako elegantan način (mada je nuaj dobar izbor, i zaista, ne znam što je banovan, ali blog mu je više nego interesantan, svakako ću pročitati priče)

srećno vam badnje veče, ili šta god se kaže u takvim trenucima  xcheers

angel011

Quote from: Scordisk on 06-01-2018, 23:19:41

(mada je nuaj dobar izbor, i zaista, ne znam što je banovan,

Po priči starijih, zbog pedofilije. Opis seksa sa trogodišnjakinjom ili već tako nešto. Čak i na ovom forumu postoje neke granice.
We're all mad here.

Boban

Quote from: Scordisk on 06-01-2018, 23:19:41
inače, nisam znao da je gospodin nuaj persona non grata, je l' si razmišljao da istakneš neki spisak na početku foruma?

pa on je jedini. Bio je peti; na samom početku postojale su četiri osobe, trojica su umrla, jednog sam ipak pustio da švrlja ovuda... za Nuaja nema pomilovanja. Rekao je da će baciti kletvu na mene; kada se jednom nekada negde budemo sreli, daću mu priliku da to uradi uživo.

Scordisk

Iskreno govoreci, nisam znao ni da je bio clan foruma ranije. Ipak, fino je videti bneku moderaciju, makar I u rudimentarnim tragovima xcheers