Author Topic: REKREATIVNA NASTAVA  (Read 3581 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

• 4
  • 3
    • http://dobanevinosti.blogspot.com
REKREATIVNA NASTAVA
« on: 02-06-2004, 01:58:23 »
Spremam se da pocnem da pisem scenario za srpski teen slasher flick REKREATIVNA NASTAVA. Kako vam deluje ova ideja?
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
REKREATIVNA NASTAVA
« Reply #1 on: 02-06-2004, 02:14:00 »
super.

narocito ako se desava, kako u KULOARIMA cujem, u petnici...

Milosh

• 5
  • 3
REKREATIVNA NASTAVA
« Reply #2 on: 02-06-2004, 04:47:23 »
ja to pozdravljam u svakom slucaju...  :D

nego, ako nije tajna, daj bar neki mali detalj tj. u kom pravcu ce da ide prica...who-done-it flick ili vise u michael/jason/freddy maniru...hoces li da se upravljas prema nekim od klasika zanra pa samo preneseno u domacu sredinu ili radis inovaciju u okvirima slasher formule generalno?

a naslov je super.  :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

• 4
  • 3
    • http://dobanevinosti.blogspot.com
REKREATIVNA NASTAVA
« Reply #3 on: 02-06-2004, 12:35:32 »
Znas kako, bice pre svega konstruktivan u pokusaju da privuce publiku. Dakle, nece biti TT SINRDOM. Pokusacu da odnosi medju likovima budu, recimo, nalik SCREAMu, samo bez referenci na horor filmove, vec sa referencama na neke delove srpske kako pop tako i skolske kulture. Pokusacu koliko god budem mogao da budem komunikativan. Mislim da je to jako bitno da bi se stvorila kopca sa juvenile puiblikom na koju ciljam.

Kad je rec o konstruisanju slashera, slaher je covek, definitivno, nije ni Freddy, ni Mike, ni Jason, desavace se na udaljenom mestu, upravo da bi mogli da eliminisemo mogucnost da decu stiti ogroman broj policije. Definitivno ce biti jedna scena sa Kingovim `sindromom Martin Balsama`   :shock:

Takodje bice whodunit, a bogami bice i mala misterija whydunit tipa. Naime, deca ce ginuti po nekom patternu a tek na pola filma ce shvatiti koji je pattern. Pattern je da ginu svi oni koji znaju kome ekskurziju placa skola. :oops:

Kad je rec o Petnici, jos uvek nisam siguran da li ce biti bas ta lokacija posto je malo i cuvam za svoj romcom o geekovima. Petnmicki slasher bi imao gimmick wizard klinca koji smislja cudnovate gadgete za ubijanje drugara. Mesavima LAJANJA NA ZVEZDE i FINAL DESTINATION.

Mozda cu se ipak opredeliti da se REKREATIVNA NASTAVA desava u Vrnjackoj Banji posto tamo idem svake godine, pa dobro ponzajem lokaciju.

Ako imate neke zelje da se pojave neke stvari u skriptu, napisite...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Lurd

• 3
REKREATIVNA NASTAVA
« Reply #4 on: 02-06-2004, 12:40:38 »
Odlično i sjajno. Moja jedina želja je da se izbegnu refernce na dnevno političku scenu, jer je to u krajnjem slučaju dnevno politički. A najbolje na svetu bi bilo da se sve to ekranizuje i da režira Zeka.
My trees...They have withered and died just like me.

phuzzy

• 4
  • 3
    • http://www.screaming-planet.com
REKREATIVNA NASTAVA
« Reply #5 on: 02-06-2004, 14:46:35 »
Najbolje bi bilo da ubacis i neke zombije i da ja glumim jednog od njih.

Ozbiljnih predloga nemam.

S.

• 3
REKREATIVNA NASTAVA
« Reply #6 on: 02-06-2004, 15:12:47 »
Quote from: "crippled_avenger"

Kad je rec o Petnici, jos uvek nisam siguran da li ce biti bas ta lokacija posto je malo i cuvam za svoj romcom o geekovima. Petnmicki slasher bi imao gimmick wizard klinca koji smislja cudnovate gadgete za ubijanje drugara. Mesavima LAJANJA NA ZVEZDE i FINAL DESTINATION.

Quote from: "Ghoul"

narocito ako se desava, kako u KULOARIMA cujem, u petnici...

... zanimljivo ... dobro je znati.

Black swan

• 4
  • 3
REKREATIVNA NASTAVA
« Reply #7 on: 03-06-2004, 15:13:07 »
oće li biti sisa  :lol:

i pazi meni je Vrisak najbolji film   :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #8 on: 04-06-2004, 01:37:57 »
Quote from: "komi"
oće li biti sisa  :lol:

Ko o čemu...

Inače, imam ja jedan prijedlog - da ubica pobijedi na kraju.

WARLOCK

• 4
  • 3
REKREATIVNA NASTAVA
« Reply #9 on: 04-06-2004, 02:09:54 »
pitam se ko jos moze dobro rezirati slasher horor film posle Zeke,on bio bio jedini reditelj koji bi nesto snimio dobro,veliki je poznavalac horora,nema niko od reditelja kao sto je on,mislim da treba mu dati dobar scenario da uradi sjajan film.

BladeRunner

• 4
  • 3
REKREATIVNA NASTAVA
« Reply #10 on: 04-06-2004, 09:17:40 »
Rado bi se ukljucio u raspravu, ali neke termine nisam shvatio. Bice mi drago da mi ih neko rastumaci. Elem :

1) juvenile --> mladom, ili tako nesto?

2) Definitivno ce biti jedna scena sa Kingovim `sindromom Martin Balsama` --> Ovo je referenca na neku knjigu koju nisam procitao, ili je se ne sjecam. Koja knjiga, koja referenca?

3) pattern --> sablon, obrazac, ali ako prevedem tako, dobijam recenicu : "Djeca ce ginuti po nekom sablonu". Kako si u prethodnoj recenici napisao da ce biti "whodunit i whydunit" misterija, to je ova recenica u stvari prethodna, samo ponovljena jos jednom. Ili mi je nesto promaklo?

4) 'romcom o geekovima' --> ne kontam.

5) "Petnmicki slasher bi imao gimmick wizard klinca koji smislja cudnovate gadgete za ubijanje drugara.", ovdje imam nesto, kao, 10 nepoznatih rijeci. Moze prevod na srpski?

Pozdrav, i srecno sa filmom.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Lurd

• 3
REKREATIVNA NASTAVA
« Reply #11 on: 04-06-2004, 12:13:46 »
Quote from: "BladeRunner"
Rado bi se ukljucio u raspravu, ali neke termine nisam shvatio. Bice mi drago da mi ih neko rastumaci. Elem :

1) juvenile --> mladom, ili tako nesto?

2) Definitivno ce biti jedna scena sa Kingovim `sindromom Martin Balsama` --> Ovo je referenca na neku knjigu koju nisam procitao, ili je se ne sjecam. Koja knjiga, koja referenca?

3) pattern --> sablon, obrazac, ali ako prevedem tako, dobijam recenicu : "Djeca ce ginuti po nekom sablonu". Kako si u prethodnoj recenici napisao da ce biti "whodunit i whydunit" misterija, to je ova recenica u stvari prethodna, samo ponovljena jos jednom. Ili mi je nesto promaklo?

4) 'romcom o geekovima' --> ne kontam.

5) "Petnmicki slasher bi imao gimmick wizard klinca koji smislja cudnovate gadgete za ubijanje drugara.", ovdje imam nesto, kao, 10 nepoznatih rijeci. Moze prevod na srpski?

Pozdrav, i srecno sa filmom.

Eh, i ti. Ne treba uopšte da se preterano baviš crippleovom rečenicom i smislom jer mu je to slabija strana, ali dobro si shvatio.

Martin Balsam je glumac koji je glumio detektiva u Hičkokovom Psihu i poginuo kada je došao nadomak rešrenja. Tzv. sindrom je kada se u filmu pojavi simpatični pozitivni lik koji krene da rešava stvari a onda pogine. Kao na primer u Šajningu kuvar i sl.

Romcom je skraćenica za romantičnu komediju. A mislim da znaš i šta je gimmick o wiz klincu koji smišlja gadgete, ali se malčice praviš.  :wink:
My trees...They have withered and died just like me.

BladeRunner

• 4
  • 3
REKREATIVNA NASTAVA
« Reply #12 on: 04-06-2004, 18:58:02 »
Lurd

A mislim da znaš i šta je gimmick o wiz klincu koji smišlja gadgete, ali se malčice praviš

Dobro, mozda malo  :lol:
All those moments will be lost in time like tears in rain.