Author Topic: Age of Decadence  (Read 474 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ridiculus

  • 5
  • 3
  • Posts: 5.173
    • Strahoslovni domen999
Age of Decadence
« on: 04-12-2017, 17:06:04 »
(Ne, kolega neomedjeni, nemojte se radovati prerano! Ovo će biti kratko. Inkrementalni pristup rešava moj problem nedostatka slobodnog vremena.)

Imate igru u kojoj vaš lik, vaš avatar, ima oko 50 hp-a pri kreiranju. Posle nebrojeno peripetija i nezamislivih avantura i junačkih borbi, taj lik ima 500 hp-a. Posle još toliko truda i giljanja, na kraju svog puta kroz igru, taj lik ima 5000 hp-a. Koliko je to realno, pitam vas?

Ali, ta igra nije Age of Decadence. Ta igra je vaš standardni kompjuterski RPG. U AoD, lik gotovo uopšte ne stiče dodatne životne poene iskustvom.

Realizam u mnogim aspektima je jedna od najupečatljivijih osobina ovog neobičnog RPG-a napravljenog od strane studija Iron Tower, i objavljenog pre 2 godine. Realizam u borbi, recimo. Dva protivnika, koliko god "slabih", u istom trenutku su obično jedan protivnik previše, osim ako vaš lik nije izuzetno vešt. Deset istovremenih protivnika, nalik na uobičajenu situaciju u našem standardnom kompjuterskom RPG-u, su nezamisliva prepreka. Run, you fool! A najbolje od svega je da borba nikad nije neophodno rešenje, iako je mnogo toga uloženo u njen balans.

AoD počinju citatom Glena Kuka, ali poredjenje sa Igrom prestola će privući više interesovanja. Moral je siva zona. Ljudi su ljudima vukovi. Magija je suptilna, aka gotovo da ne postoji.

Pričaćemo još...
Znate... u početku beše Šala, i Šala beše...itd

neomedjeni

  • 3
  • Posts: 4.355
Re: Age of Decadence
« Reply #1 on: 04-12-2017, 19:07:23 »
 xcheers xcheers xcheers


Samo vi pišite ritmom koji vam odgovara, druže Ridiculus.


Nadovezao bih se na deo koji se tiče borbi. Deset protivnika jesu nezamislivo teška prepreka, ali za combat oriented likove i igrače koji znaju šta rade, savladiva. Naročito ako uspete da završite kvest koji se tiče pronalaženja jednog oklopa iz starih vremena...


S druge strane, ako svog avatara ne gradite za borbu, kada vidite dva protivnika ispred sebe, kao što reče drug Ridiculus, nemojte se zanositi. Age of Decadence pruža igraču uvek više opcija, ali nema tog prelaza koji će vam staviti sve na raspolaganje. Hibridni likovi su mogući, ali samo ako tačno znate šta radite, odnosno poznajete igru u dušu.