• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

200 000 000 g . after tomorrow

Started by eric cartman, 03-06-2004, 15:52:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nova vrsta super inteligencije , prema procjeni naucnika, potece iz :

Nekih drugih vrsta sisara ?
1 (20%)
Gmizavaca?
1 (20%)
Vodozemaca?
0 (0%)
Ptica?
0 (0%)
Mekusaca?
1 (20%)
Insekata?
0 (0%)
Mi smo jedina inteligenta bica koja su/ce ikad zivjeti na zemlji
2 (40%)

Total Members Voted: 5

Voting closed: 03-06-2004, 15:52:34

eric cartman

Kataklizma opisana u DAT (koji su mnogi od nas vidjeli)
filmu je neizbjezna .Naucnici predvidjaju da se se to desiti za par stotina hiljada godina , i posljedice toga ce biti totalno unistenje mnogih zivotinjskih vrsta ali i nas samih.Naucinici idu toliko daleko da sa preciznocu mogu utvrditi pomjeranje kontinenata , klimatske uslove pa cak i pojave novih vrsta zivotinja na planeti zemlji u dalekoj buducnosti , cak do 200 -250 miliona godina u buducnost, prateci prirodne tokove evolucije .Posto sve ide u krug , tako ce za nekih 250 mil godina nakon naseg nestanka na zamlji pojaviti nova vrsta super inteligentnih bica
, sta mislite iz koje grupe ce poteci?
Screw you guys I'm goin' home

DUNADAN

pa postavka ti ne valjda jer kakva god kataklizma kao deo prirodnog ciklusa Zemlje, postojala, nece unishtiti sav zivi svet.

da je totalna i trenutna (ko shto nijedna nije) evolucija bi opet morala da pochne sa bakterijama (koje sigurno prezivljavaju jer su raznovrsne i jedine sposobne da opstanu na izuzetno visokim i izuzetno niskim temperaturema), sa potpuno novim smerom i niti moraju postojati osnovne klase kichmenjaka, niti moraju postojati insekti, mekushci.

posto ljudi danas mogu i da predvide i da se pripreme, shansa za prezivljavanje Homo sapiensa je 100%

sto se tiche drugih zivotinjskih oblika i njihovog prezivljavanja, zavisi sve od magnitude kataklizme, da li zahvata obe hemisfere ili samo odredjene delove itd
Two tears in a bucket, motherfuck it.

DUNADAN

>Naucinici idu toliko daleko da sa preciznocu mogu utvrditi pomjeranje kontinenata , klimatske uslove pa cak i pojave novih vrsta zivotinja na planeti zemlji u dalekoj buducnosti

wow,
predvideli pojavu novih zivotinjskih vrsta kao da je specijacija neshto shto je za sada zavrsheno :roll:

eric cartman

Dunice , nisam rekao da ce sve zivotinjske vrste biti unistene.Veliki broj da  , al sve , to nikako.Zivot je veoma teskog unistiti.Sto se tice homo sapijensa, nestace. Nasa tehnologija i inteligencija je nista u poredjenju sa mocima prirode i prirodne selekcije. Opstace naprilagodljivije vrste ,a to nismo mi.I zivotinjske vrste koje ce se pojaviti u buducnosti su nista sto danasnji covjek moze zamisliti .Recicu ti samo da ribe (sve vrste) se letjeti iznad okeana , dok ce ptice zivjeti pod zemljom.I to nije Sci fi , nego postoje temeljni razlozi za to.I Nova  super - inetligentna bica ce poteci iz grupe organizama koju ovde vjerovatno niko nece predpostaviti.

phuzzy

I DZINOVSKE ZMIJE CE JAHATI KRAJ NJEGA, A KRILATO JAGNJE SA TRI ROGA CE URLIKATI GLASOM LAVA! I POCUJTE, GRESNICI...

Hablablablahabla...

Daj dokaze?

eric cartman

Kakve dokaze? Hoces da ti dam dokaze na jednom ineternet forumu u par recenica? Dacu ti logicke predpostavke. Citav tok zivota zavisi od  klimatskih uslova na zemlji.Da bi prezivjele , ptice se jedan dug period morati da se odreknu letenja i povuku pod zemlju da bi prezivjele.To ce znaciti njihov eventualan kraj.Njihovo mjesto na nebu ce prvo zauzeti ogromni krilati sisari , ali i oni ce  biti prinudjen da sa promjenom klime napuste nebo i vrate se prvo na zemlju , pa onda pod zemlju.Tako prazno nebo se za nekih 200 000 000 biti ispunjeno ribama koje ce napustiti mora koja ce biti ispunjena drugim vrstama zivotinja , kao npr planktonima velicine danasnjih riba ili super inteligentnim ajkulama i mekuscima.
Dokaze nemam al postoje knjige i dokumentarni filmovi koje ti mogu preopruciti da pogledas , ako te ovo zanima.

phuzzy

Talk about "mali Perica"...  :D

Da vidimo da li sam dobro skapirao; ptice ce se povuci sa neba jer je ono negostoljubivo, a ribe ce se povuci na nebo jer je voda negostoljubiva, a nebo je, onda, bas super izbor?

De, reci nam svima ko ti je objasnio te "mudre" "naucne" teorije?

eric cartman

Posmatraj to u rasponu od 200 000 000 godina i vidjeces da je to veoma logicno.
Ili odi 200 000 000 g. u proslost i vidjeces da se to vec desilo.
A te mudre naucne teorije mozes vidjeti na http://animal.discovery.com/convergence/futureiswild/futureiswild.html

DUNADAN

Quote from: "jackdaniels"Dunice , nisam rekao da ce sve zivotinjske vrste biti unistene.Veliki broj da  , al sve , to nikako.Zivot je veoma teskog unistiti.Sto se tice homo sapijensa, nestace. Nasa tehnologija i inteligencija je nista u poredjenju sa mocima prirode i prirodne selekcije. Opstace naprilagodljivije vrste ,a to nismo mi.I zivotinjske vrste koje ce se pojaviti u buducnosti su nista sto danasnji covjek moze zamisliti .Recicu ti samo da ribe (sve vrste) se letjeti iznad okeana , dok ce ptice zivjeti pod zemljom.I to nije Sci fi , nego postoje temeljni razlozi za to.I Nova  super - inetligentna bica ce poteci iz grupe organizama koju ovde vjerovatno niko nece predpostaviti.

jebote, mi JESMO najprilagodljivija vrsta, ergo: opstacemo

koji su "temeljni" razlozi za letece ribe?

joj boze
sad sam prochitala i drugi tvoj post.   :x

eric cartman

Vi se ponasate kao da sam ja to sve izmislio.
What a fuck?

phuzzy

Pa i jesi.

Evo sta je jedna od prvih stvari koje tvoj "izvor" kaze: "The theory of chaos tells us that it is impossible to make reliable long-term predictions for highly complex systems."

Dalje, sve sto kaze je da su se potrudili da sve sto _izmisle_ bude _moguce_.

Jedino sto tu moze da se tvrdi sa bilo kakvom sigurnoscu su geoloske promene.

Zatim, cak i po spekulacijama koje su izneli na Diskaveriju, nebo nece biti "ispunjeno ribama", vec pticama sa cetvoro krila, a postojace i letece ribe koje odmaraju na vodi i love tako sto polete (naslednici danasnjih letecih riba). Nigde se ne spominju superinteligentne ajkule. Ajkule ce nauciti da _komuniciraju_.

I tako dalje i tako blize.

Iskreno se nadam da si citao tekst sa ukljuceno pola mozga.

Izmedju ostalog, ni ljudi nisu "izumrli"... vec su zapalili u svemir, sklanjajuci se od negostoljubive povrsine zemlje.

Sto je tek SF premisa, jer su ljudi vec preziveli poneko ledeno doba, i to dok smo bili na nivou pecinskih ljudi, a kamoli sada... i jos pride, zapalili su sa negostoljubive povrsine zemlje u "gostoljubivi" svemir. Hm. Da.

Tuzno je sto si u stanju da uzmes jednu spekulativnu zabavnu sci-pop emisiju i ponasas se kao da je to validna naucna teorija.

eric cartman

Quote from: "phuzzy"Pa i jesi.

Evo sta je jedna od prvih stvari koje tvoj "izvor" kaze: "The theory of chaos tells us that it is impossible to make reliable long-term predictions for highly complex systems."

Dalje, sve sto kaze je da su se potrudili da sve sto _izmisle_ bude _moguce_.

Jedino sto tu moze da se tvrdi sa bilo kakvom sigurnoscu su geoloske promene.

Zatim, cak i po spekulacijama koje su izneli na Diskaveriju, nebo nece biti "ispunjeno ribama", vec pticama sa cetvoro krila, a postojace i letece ribe koje odmaraju na vodi i love tako sto polete (naslednici danasnjih letecih riba). Nigde se ne spominju superinteligentne ajkule. Ajkule ce nauciti da _komuniciraju_.

I tako dalje i tako blize.

Iskreno se nadam da si citao tekst sa ukljuceno pola mozga.

Izmedju ostalog, ni ljudi nisu "izumrli"... vec su zapalili u svemir, sklanjajuci se od negostoljubive povrsine zemlje.

Sto je tek SF premisa, jer su ljudi vec preziveli poneko ledeno doba, i to dok smo bili na nivou pecinskih ljudi, a kamoli sada... i jos pride, zapalili su sa negostoljubive povrsine zemlje u "gostoljubivi" svemir. Hm. Da.

Tuzno je sto si u stanju da uzmes jednu spekulativnu zabavnu sci-pop emisiju i ponasas se kao da je to validna naucna teorija.

To je samo jedna od mnogih knjiga , emisija , itd. na tu temu.Ako te zanima vise o tome imas google pa trazi

Zatim, cak i po spekulacijama koje su izneli na Diskaveriju, nebo nece biti "ispunjeno ribama", vec pticama sa cetvoro krila, a postojace i letece ribe koje odmaraju na vodi i love tako sto polete (naslednici danasnjih letecih riba). Nigde se ne spominju superinteligentne ajkule. Ajkule ce nauciti da _komuniciraju_."
Ovo procitaj jos jedanput jer ovo sto si napisao nije istina.Ptice sa cetvero krila i letece ribe nece zivjetu u istom vremenskom periodu.(nekih 100 000 000 g. razlike ,sto je vece od nas i T-rexa i to za mnogo)

"
Ja licno ne znam sta ce se desiti , nisam ni strucan ni mjerodavan da opovrgavam ovakvu teoriju , meni to zuvci logicno i to je sve , a i veoma zabavno.To si ocigledno odlicno upucen u biologiju , geologiju, astronomiju i druge prirodne nauke
cim mozes sa sigurnoscu opovrgavati teorije  naucinka sirom svijeta.Ja bih ti preporucio da naucno srusis ovu njihovu teoriju , postoji mnogo institucija koje bi ti financijski i moralno pomogle.Go for it , phuzzy , tell 'em

Unicorn

Quote from: "jackdaniels"
To je samo jedna od mnogih knjiga , emisija , itd. na tu temu.Ako te zanima vise o tome imas google pa trazi

Zatim, cak i po spekulacijama koje su izneli na Diskaveriju, nebo nece biti "ispunjeno ribama", vec pticama sa cetvoro krila, a postojace i letece ribe koje odmaraju na vodi i love tako sto polete (naslednici danasnjih letecih riba). Nigde se ne spominju superinteligentne ajkule. Ajkule ce nauciti da _komuniciraju_."
Ovo procitaj jos jedanput jer ovo sto si napisao nije istina.Ptice sa cetvero krila i letece ribe nece zivjetu u istom vremenskom periodu.(nekih 100 000 000 g. razlike ,sto je vece od nas i T-rexa i to za mnogo)

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Choveche, pod hitno napishi chlanak za Zonu sumraka, u tebi chuchi dragoceni talenat.
Objasni mi samo kako zamishljash zhivot chetvorokrilnih "ptica". Jedu, pare se, spavaju  - sve u letu, jerbo ne mogu da slete zbog nemogucnosti da se krilima krecu po zemlji?
Internet, a i recheni Discovery su puni shita. Treba biti maksimalno kritichan pri izboru onoga chemu verujesh. Stichem utisak da si previshe gledao onu emisiju The future is wild na Animal planet-u. TA emisija nije nauka nego spekulacija zasnovana na nauci. NIKO ne mozhe da kazhe u kom pravcu ce evolucija odvesti koji takson. Jedna od najverovatnijih mogucnosti je IZUMIRANJE (kao prirodan proces, a ne posledica ovoga ili onoga). Verovatno je i da ce ljudska vrsta, kao jedina inteligentna i stoga prilagodljivija od drugih, evoluirati u jednu ili vishe drugih vrsta.
A ako govorimo o inteligenciji de novo, onda je shansa da se ona razvije kod svih pobrojanih taksona veoma mala. Oni su tako prilagodjeni uslovima sredine, da im inteligencija ne bi nishta dala. Mislim da je nasha inteligencija adaptivna osobina koja nam je pomogla da ovako fizioloshki "kljakavi" (u odnosu na duge sisarske vrste) prezhivimo i prilagodimo se. Inteliencija NIJE sluchajan nusproizvod evolucije. A NIJE ni neshto shto samo treba da "naruchish" i sachekash da se razvije kod bilo koje vrste.
Lako je biti bog. Ako imate odgovarajuću opremu.

phuzzy

Quote from: "jackdaniels"To si ocigledno odlicno upucen u biologiju , geologiju, astronomiju i druge prirodne nauke
cim mozes sa sigurnoscu opovrgavati teorije  naucinka sirom svijeta.Ja bih ti preporucio da naucno srusis ovu njihovu teoriju

Pa i ne baš, ali i dalje čekam da izneseš neku teoriju, a ne samo divlje spekulacije.

eric cartman

Quote from: "phuzzy"
Quote from: "jackdaniels"To si ocigledno odlicno upucen u biologiju , geologiju, astronomiju i druge prirodne nauke
cim mozes sa sigurnoscu opovrgavati teorije  naucinka sirom svijeta.Ja bih ti preporucio da naucno srusis ovu njihovu teoriju

Pa i ne baš, ali i dalje čekam da izneseš neku teoriju, a ne samo divlje spekulacije.

QuoteJa licno ne znam sta ce se desiti , nisam ni strucan ni mjerodavan da opovrgavam ovakvu teoriju , meni to zuvci logicno i to je sve , a i veoma zabavno