• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

PISAR TAME, Tomas Ligoti

Started by Alexdelarge, 06-01-2018, 18:22:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kimura

Их, тројка! Имала сам утисак да ти се више допало.
Што се мене тиче, писано је више него солидно, али идејно ништа ново. Чак бих рекла: ништа посебно.

Truman

Можда реално 3.5, али с обзиром на то да сам више очекивао намерну му дадох мању оцену.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Boban

Quote from: Alexdelarge on 10-04-2019, 12:45:39
ako ti se ne sviđaju najreprezentativniji pisci i dela horora onda je možda vreme da promeniš žanr.

U SF-u su ljudi voleli i cenili slične stvari, pa je npr. u USA za XX vek pri glasanju stotina hiljada ljudi prvih desetak knjiga dobilo 80% glasova, kod fantastike je to tek izraženo, jer je većina toga šablon, na nekom današnjem glasanju, prvih pet serijala bi dobilo 98%...
Kod horora je stvar potpuno drugačija.
Horor se bavi pre svega ljudskim mrakom iznutra, a to su vrlo različite kategorije.
Evo, juče, na jednom vrlo zanimljivom razgovoru u Krokodilu gde je nažalost bio jednocifreni broj ljudi u publici, imali smo priliku dva sata da slušamo nekoliko ljudi koji su iznosili svoje impresije, pre svega o hororu. Oto po običaju pripremljen i vrlo suvisao i zanimljiv, Zelić promoterski pričljiv ali potpuno prazan u izrečenom, Ghoul silan u svom zabranu iz koga ne pomalja nos da ne bi dobio po njemu... ali to su tri vizure horora koje jedva da se ponegde preklapaju. Naravno da je osnovni problem horora jer on u širem smislu nije uopšte žanr, nego emocija i zbog toga ne stoji ova gornja izjava, jer najreprezentativnija dela horora kako ih doživljava Ghoul i kako ih vidi Oto jedva da imaju dodirne tačke. Ghoul jasno kaže: "Ja volim to i to, zato i zato, drugo me ne zanima..." tako da ako se nekome ne dopadaju reprezentativna dela u domenu horora po izboru Ghoula, možda treba da potraži drugi uzor. Horor je mnogo veći od onoga što nam Ghoul prezentira i što je on uopšte u stanju da pojmi.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Truman

Лепо си то срочио. Штета што се гула нема да ти одговори.

Truba

ala sam kenjo na ovoj temi
doduse kenjam i na drugima al sam prekucao na ovoj
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Quote from: Truman on 23-04-2019, 14:14:19
Лепо си то срочио. Штета што се гула нема да ти одговори.

tu je on... kad god se sretnemo, on iskoristi priliku da mi odgovori na pitanja odavde koja misli da su upućena njemu. Eto, juče je izlagao svoju verziju moje verzije njegove bedastoće...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Truman

Ја лично, колико год да има проблема са форумским понашањем, не бих имао ништа против да се врати. Било би забавније. А је л каже планира ли да се врати на форум?

Truba

vaskrsnuće gulo
nikad nije ni otišao
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

kupio sam pisara ta 2.5 eura
to mi je druga kopija
neće ovo niko
vidim prodaje se za 7,5 eura i stoji godinama

Truman

tjah, nije Ligoti nesto atraktivan pisac. Cak bih rekao da je malo i precenjen.

Truba

To gulo gura likove koji mu odgovore na mail
Ko mu ne odgovori na mail ne ide u ediciju

Truba

https://www.stripovi.com/aukcije/tomas-ligoti-pisar-tame-orfelin/20837673/

Aukcija od evra ilitiga kod nas eura
Eto dokle smo dosli
Mada uvijek bude kockara koji ce povisiti cijenu
Al nikad procitat nece

Truba

evo ja sam bidao 3 evra inace bi bilo 2

eto koliko vrijedi ljudima

a ja sam dao 3 evra da uvalim nekome za 6 nekoj naivčini