Update. Dosad sam detaljno proigrao prvih 5 timova, te sam grubo rečeno na pola igre. Iako mi Blitzkrieg i Zenith guards nisu legli, na kraju sam se i sa njima lepo izigrao, prešavši poneku partiju i na hard. Steel judoka na prvi pogled deluju underpowered, ali 3 partije koje sam sa njima odigrao spadaju medju najbolje partije do sad. Pošteno, u sve tri partije sam pokupio acid tenk ili acid cannon pa sam efektivno duplirao njihov damage output a u trećoj (koju sam igrao na hard nivou) imao sam ludu sreću da pokupim i acid tenk i laser cannon koji koristi prime mech iz Zenith guards, te se moj science mech sa dobrim Ejbom trasnformisao u hodajuću tvrdjavu uništenja, koseći mega bossove jednim pogotkom pošto ih prethodno podmažem acid tenkom. Medjutim, poenta za ovaj tim je da ima odličnu sinergiju (odmah iza Rusting hulks) i spada medju timove sa najvećim mogućnošću izmeštanja i gurkanja, te mi je mnogo bolje legao nego prethodno spomenuti Zenith guards i Blitzkrieg koji se praktično baziraju na jednom overpowered mechu i ostaloj sitnoj boraniji.
Još jedan detalj zaslužan za glatkije igranje je nešto što sam počeo da obraćam mnogo veću pažnju na ostrva. Naime, zna se da posle prvog prelaska ostrva možete čistiti redosledom po želji, jer postoji level scaling, a uz to svako dolazi sa svojom jedinstvenom kolekcijom buba u datom trenutku. Ja sam po inerciji igrao uvek istim redosledom kojim sam ih otvarao dok me muka nije naterala da gledam dve stvari. Prvo ostrvo koje čistite će čak i na hard nivou imati lake neprijatelje, te tu nema mnogo filozofiranja, mada mislim da lakoća misija ipak favorizuje Archive island-ono zeleno

Kad je reč o timovima koji imaju loš damage output, najzahvalniji izbor za drugo ostrvo je Detritus. Njegove misije su prepune kiselinskih barica, jezera, uz par misija gde imate na raspolaganju i acid tenk ili razorni Disposal unit. Sve ovo efektivno duplira sav damage koji pravite, te sam u svim svojim uspešnim partijama odigrao ovo ostrvo kao drugo po redu. Ako sve dobro odigrate, posle toga ste već dovoljno jaki da dalje možete i da birate. Kod Flaming behemota je prvo ostrvo pak najbitnije, jer njihova mizerna vatrena filozofija ne može da se izbori sa škorpijama ili onim svicima, jer obe te bube imaju po 3 HPa. Za njih je esencijalno da vam prvo ostrvo bude ispunjeno samo bubama od 1 ili 2 HPa, da biste imali makar malo bolje šanse. Pošto sam sa njima tek sad krenuo da igram, još uvek nisam ušao u finese, ali imam osećaj da će biti pravi izazov.
Kakva su vaša iskustva sa izborom ostrva, imate li neki svoj redosled ili logiku ili posebne razloge zašto neko ostrvo favorizujete?