• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Јужни ветар

Started by Truman, 09-11-2018, 01:21:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Коначно српски крими-акциони филм кога се ни Холивуд не би постидео! Оно што се посебно издваја у односу на друге домаће уратке је чист, кристално јасан и уверљив заплет без оног редовног момента "јбт, каква будалаштина". Изведба је на нивоу, глумачка екипа пажљиво одабрана. Оно што ме је посебно изненадило је уверљива изведба Милоша Биковића коме изгледа леже улоге опасних момака.

Одгледах га у биоскопу Фонтана за 350 динара у вечерњем термину, мало је рећи да вреди сваку пару.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Aleksa Topuzić

Gledao sinoć u "Areni"...šta je to sa našim filmadžijama i akcionim scenama?
Pesnik nesvrstavanja i samoupravljanja.

Truba

pricaju kolege o ovom filmu osluskujem jednim uhom
kontao film o lepoj breni
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Valjda o Šemsi Suljaković? Mislim, Brena nije snimala za Južni vetar.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Krsta Klatić Klaja

brena slatki greh neoliberalizam

šemsa južni vetar komunizam

čuješ isto

Pogledaj, mili, svi ptica let, daj ruku, hajde, daj ruku, hajde, da menjamo svet!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truba

Barbarski zvukovi
Melos istoka

Krsta Klatić Klaja

saša popović, goran bregović i zdravko čolić neoliberali
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

U Ušću je sada 150 dinara, u 19h u nedelju. Kažu cena pala jer je procureo na internet. Vredi 150 dinara. Sala puna.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Vrlodobar Južni vetar. Mislim, ne da sad menja perspektivu na sve, ali produkcijski vrlo solidno, a glumci su imali šta da pokažu. Glogovac se časno ispisao a Bjela je našao svoju radnu temperaturu. Meni su i Radonjić i Biković kako treba, a Timotijević je isto dosta pokazao i verujem da će se u nastavku tek razmahnuti. Žika je nekako najmanje iznenađenje. Solidan film.

Accuphase

Sve 5... ali hmmm...

- Glavni Blgarski baja pošalje rođenog sina u potencijalno visokorizičnu akciju takoreći mečku pred rupu?
- Na vrhuncu "action scene" mali rus potepa sam glavne negativce?
- Mali rus, iako mu je lepo rečeno "da zajebe stvar & ostavi mečku u prvoj ulici" se prodrči & prokurči za 100.000 soma jevrejčića i to košta života jednog od članova ekipe plus i ostali umalo najebu?

Dakle stvarno hmmm...

Meho Krljic

Ne, svakako, glavni lik je morao da bude malko produbljeniji da bismo progutali njegovo ponašanje, slažem se. Ovo ostalo nije problem, akcija u koju Hristo ide zapravo nije visokog rizika, naprotiv, sasvim je rutinska, vidi se da je ovo razrađena šema u kojoj učestvuje i murija i čak je sasvim okej da postoji ta simetrija da celo sranje i nastaje jer dva klinca ne shvataju dovoljno ozbiljno svoj kriminalni poziv.

No, ne krivim Bikovića što njegov lik nije dovoljno produbljen - i zapravo je vrlo reaktivno napisan, dakle ima "agency" samo u odgovor na ono što rade drugi likovi - jer je to više scenaristički nego glumački propust.

Accuphase

Biću surovo iskren, meni se film ne sviđa ali ne zbog zaslepljenosti jer zaista ne podnosim "malog rusa" odnosno sorry crnogorca.
Elem, u banditskim filmovima ima po nepisanom pravilu nečeg plemenitog bez obzira što su svi akteri s one strane zakona.
Ovde toga nema, ovde svi pokušavaju da zajebu sve & da im po mogućstvu ostane kinta za posle, da im se nađe.
Ne možete a da se ne složite "baš onako po naški".

Čak su i bratja Blgari nekako pošteniji, imaju više časti & dostojanstva.
Nisu samo parite, parite, parite...

Accuphase

A ima i ova "sitnica" na kraju...

mac

Bjela rovari iznutra..

Accuphase

Daj bre Edi otvori oči...