• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Grupa

Started by Meho Krljic, 13-10-2019, 22:32:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Nije rđava prva epizoda, ima dobar omjer žanrovskog i tog nekog kvazinaturalističkg. Jedino što je plot sa klincima značajno bolje realizovan od ovog sa pandurima koji je malo smandrljan. Prti Bee Gee je najs tač. Lakobrija solidan.

milan

Izdvojio bih fantastican rad sa glumcima. Ovako realisticnu i pazljivu glumu odavno (a verovatno nikad) nisam gledao kod nas. Plus, imam menkrash na Igora Bencinu, taj covek je potpuno fantastican a nedovoljno iskoriscen u nasim TV serijama i filmovima, pa evo prilike da se to promeni.

Meho Krljic

Da, dobri su svi, pogotovo klinci. Benčina takođe odličan, slažem se, ali me žulja taj nedokuvani deo sa snajperistom koji baš štrči u ovoj prvoj epizodi.

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Meho Krljic

Druga epizoda kao da potvrđuje da ovde ima previše zapleta ili previše likova. Odnosno, možda ih nema tehnički previše, nego sam stekao/ potvrdio utisak da je ona cela priča sa snajperistom iz prve epizode daleko prebudžena jer je ceo pančlajn toga stao u dve rečenice. Ali dobro, individualno, svaka scena je ovde odlična i režijski i glumački i fotografski i scenografski. I epizodisti su vrlo dobri. Branka Katić u zatvoru, simpatično, Matea Milosavljević taman kako treba, Marko Janketić malo preglumio ali dobro, malko da nas izvuče iz tog naturalizma ostatka ansambla.. Klinci i dalje izvrsni, šteta što ih nema više u drugoj epizodi, Ivana Zečević je odlična i Mili je vrlo dobar kao Stanko, ali su i policajci svi veoma dobri.

Pa idemo dalje...

crippled_avenger

Quote from: Meho Krljic on 20-10-2019, 22:18:49
Druga epizoda kao da potvrđuje da ovde ima previše zapleta ili previše likova. Odnosno, možda ih nema tehnički previše, nego sam stekao/ potvrdio utisak da je ona cela priča sa snajperistom iz prve epizode daleko prebudžena jer je ceo pančlajn toga stao u dve rečenice. Ali dobro, individualno, svaka scena je ovde odlična i režijski i glumački i fotografski i scenografski. I epizodisti su vrlo dobri. Branka Katić u zatvoru, simpatično, Matea Milosavljević taman kako treba, Marko Janketić malo preglumio ali dobro, malko da nas izvuče iz tog naturalizma ostatka ansambla.. Klinci i dalje izvrsni, šteta što ih nema više u drugoj epizodi, Ivana Zečević je odlična i Mili je vrlo dobar kao Stanko, ali su i policajci svi veoma dobri.

Pa idemo dalje...

Ne bih toliko fetišizovao glumu. Ima tu dosta studentskog filma i nekonzistentnosti. Ta kameo pojavljivanja ljudi koji nisu glumci često rezultiraju krindževima, tipa pomoćmik režije Dušan Popović koji igra advokata u prvoj epizodi, ali u osnovi studentski film jeste pozitivna odrednica jer po definiciji donosi nešto novo i u pogledu ideje i u pogledu estetike odnosno energije.

Meho Krljic

Imanje na kome je zaplenjena marihuana svojevremeno obilazili Vulin i Babić

Grupa je upravo postala aktuelnija nego što je verovatno i autorski tim očekivao.  :lol:

crippled_avenger

Quote from: Meho Krljic on 26-11-2019, 22:01:38
Imanje na kome je zaplenjena marihuana svojevremeno obilazili Vulin i Babić

Grupa je upravo postala aktuelnija nego što je verovatno i autorski tim očekivao.  :lol:

Ja u drugoj sezoni DRŽAVNOG SLUŽBENIKA imam ruske špijune i trgovce oružjem, go figure :)

Meho Krljic

Život očigledno imitira umetnost. I to naš život, ko je to očekivao?