pa sama si rekla da ovo što je radmilo ispisao o pisanju nema veze sa tvojim i šta ti je onda ukradeno? daj, pokaži mesto gde je neko uzeo nešto tvoje i predstavio kao svoje? Ili ućuti jednom zauvek.
Čoveče, jel ti razumeš da sam sela, sabrala misli, izdvojila vreme (trud) i podelila znanje, opet stečeno trudom i posećivanjem edukacija (zato je tako koncizno, osim što mi je konciznost i osobina) i višedecenijsko iskustvo ovde, spremna da ponudim još ako pisac u pokušaju postuje priču, i da je Radmilo sve što sam napisala nazvao plagijatom? On moj trud proglašava svojim radom koji sam plagirala? Dakle, mogao je sam da napiše savete piscu, a on je došao i rekao da je sve što sam ja napisala njegovo. To je krađa. Ukradeni su mi trud, vreme, iskustvo i znanje sažeto u dva posta (sažimanje znanja je lično moj trud). Ne može i ne dam. Braniću do smrti.
Imao sam slične probleme pola radnog veka. Napiše mi istraživač da je prvi koji se bavi predmetnom materijom. Ja ga pošaljem u biblioteku sa spiskom svih koji su isto radili ranije. Ne mogu da se vade da nisu čitali, kao ni ti da mene nisi razumela. Ne pije vodu. Džaba ti Linkin citira ceo tekst, skoro stariji od tebe. Preuzela si gotovo sve o čemu sam pisao. Znam da dam kad me pitaju, ali ne volim kad se neko kiti mojim perjem.
To što stoji u Emitorovom tekstu je znanje o pisanju staro hiljadama godina. Samo ste ga vi šifrovali i napisali nerazumljivo, mistifikovali. Mistifikacija je vaša, znanje je opšte. Nema tu vašeg perja za kićenje jer me ne zanima da učim da mistifikujem napisano. Zanima me da budem koncizna i jasna, kao što i jesam bila, za razliku od vas. Džabe vam sve, moj učitelj niste bili niti ćete ikada biti. Ne smatram vas relevatnim piscem ni dobrim učiteljem i to sam rekla mnogo puta dosad tokom godina.