Author Topic: О словенској фантастици, Достојевском и Лему - разговор са Живковићем  (Read 4609 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zstefanovic

  • 4
  • 3
  • Posts: 2.413
 
2021. - Година словенске фантастике

О словенској фантастици, Достојевском и Лему - разговор са Зораном Живковићем


Позивамо вас да дођете 3. децембра 2021, у 18 сати, у Атријум Народне библиотеке Србије, на програм Центра словенских култура „О словенској фантастици, Достојевском и Лему - разговор са Зораном Живковићем". који се одвија у склопу манифестације „2021 – година словенске фантастике" .

Учествују: проф. др Зоран Живковић и модератори трибине Милена Ђорђијевић и Зоран Стефановић.

Осим каријере светски запаженог писца, Зоран Живковић је остварио и међународно значајно дело као уредник, научник, издавач и тумач духа времена, укучујући и вишеструки допринос словенским културама. На примеру културног модела Живковићеве Енциклопедије научне фантастике, као и његовог истраживања дела Фјодора Михајловича Достојевског и Станислава Лема, писаца чије годишњице обележавамо, разговараће се о словенским културама, научној фантастици и футурологији, као и данашњем филозофском и поетичком значају великана нама ближих културних простора.

Они који нису у могућности да посете Народну библиотеку Србије, програм могу пратити уживо преко званичне фејсбук странице ове установе или у одложеном термину преко јутјуб канала.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [„Веригаши“]