Ghoule, vecina ljudi voli da im se malo podigne adrenalin, voli da se plasi, a da sve bude sasvim bezopasno. I to je sasvim normalno i u redu. S druge strane, neko voli da gleda tranziranje ljudskih bica, a neko mrzi. Neko vise voli suptilniji triler, napetost, tenziju... Postoje i ovi drugi, verovao ili ne i pokusaj da postujes cinjenicu da nisu svi isti kao ti.
biljo, otkud sad priča o (ne)poštovanju ovde - zar stvarno misliš da je moja primedba upućena tebi plod nepoštovanja tvojih preferencija?
tvoja je stvar kakve filmove voliš da gledaš - ako si se našla uvređenom mojim komentarom, to je samo zato što si mi ti nanela duševni bol svojom predrasudom koja nije utemeljena na realnom stanju stvari, i koja zvuči uvredljivo: kakvi crni nacisti, kakve kiseline, koja crna creva, gde si ti to toliko gledala da u tome vidiš neki jak, dominantan, bitan i sveprisutan trend?
gde?
navedi mi 10 naslova koji odgovaraju tvom opisu, ili su mu barem blizu.
plod takvog simplifikovanja i uopštavanja je i tvoja usiljena dihotomija u kojoj ti ispade suptilna zato što voliš SAMO saspens, a oni koji vole I SASPENS I KRV (nekad u istom filmu, nekad odvojeno) ispadoše nenormalni, bolesnici, itsl.
da li da ti uopšte govorim da u nekim od mojih najomiljenijih filmova nema ni kapi krvi, ili je ima u zanemarljivim, neprimetnim količinama (BRIDE OF FRANKENSTEIN, INNOCENTS, PSYCHO, PEEPING TOM, ROSEMARY'S BABY, RINGU, itd. )?
da li da uopšte pokušavam da ti dokažem da su krv i nasilje u filmovima poput CANNIBAL HOLOCAUST, TEXAS CHAINSAW MASSACRE, THE THING, ALIEN, HAUTE TENSION, itd. orkestrirani sa 'suptilnošću' odnosno preciznošću i talentom (znanjem i promišljanjem) jednakim onima potrebnim za dobar triler, i da nikako nisu izvedeni pukim bacanjem kofa krvi i iznutrica pred kameru kako ti to znalački opisuješ?
ukratko, lične preference su privatna stvar, a uopštavanja koja ne piju vodu ničemu ne služe sem da nanose bol senzibiltetima poput mog, ili harvesterovog... imaj poštovanja prema tome.
peace, love, etc.