Svi gledaju nešto, svidi im se ili im se malo ne svidi, a meni poslednje nedelje zapade gomila koještarija, pa se još pitam je li to baksuz nedelja ili se nešto promenilo u logici filmskih industrija. Sinoć sam gledao jedan takav, ni ime mu neću potražiti, ali mi se učinilo da je tema dobra. Veoma pametna curica, u svojoj elitnoj školi, a ja imam mišljenje o takvim školama, jer za jednu višegodišnji svedok, nije srećna zbog odnosa među učenicima koji tamo vladaju, pa tajno ode u jednu državnu školu gde se predstavi kao novi učenik.
Pomislim ja da je to zgodna tema za društvenu kritiku, pa prionem na gledanje. Dobro, priključi se u grupu luzerki i postepeno stekne ugled koji je priželjkivala. Transformacija u stereotip uključi dobru mamu koja školuje ćerku baveći se striptizom i ciljem da postane deo uspešnog društva. Naravno, ima da pogine na motorciklu taman kad je dobila "dobar" posao. Na drugoj strani, našoj junakinji pljusne nepotreban mamin šamar zbog nerazumevanja njenih potreba, ali sve se dobro svrši, jer mora da se svrši.
Imam utisak da scenarista negde povraća u klozetsku šolju kao mama u filmu, sa ključnom rečenicom: "Bože, ako si tamo, valjda ti je dobro." Imam utisak da su scenaristi postali najnevoljeniji deo savremene filmske industrije.