• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

The Tamnava Horror: Mutant Attack!

Started by Kunac, 21-06-2005, 22:17:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Kurir - 20. jun 2005.
Odahnuli stanovnici Tamnave
ULOVLJENI MUTANTI KOJI SU TAMANILI OVCE I GOVEDA
U selu Banjani, u dvorištu Bojana Mladenovića, sinoć se okupilo preko 200 meštana da bi videli čudovište zbog kojeg su danima živeli u strahu

Moram priznati da me je ova vest oborila s nogu! Od slučaja krilato dete nisam se tako slatko smejao!
Mada, ako mutanti krenu da se razmnožavaju i migriraju... Biće igračka plačka...
"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul

a jel ima slika mutanta?

očekujem fotokopiju članka, i uzvraćam sličnom (o vampiru)!
https://ljudska_splacina.com/

Jake Chambers

Quote from: "dr Kun@c"Kurir - 20. jun 2005.
Odahnuli stanovnici Tamnave
ULOVLJENI MUTANTI KOJI SU TAMANILI OVCE I GOVEDA
U selu Banjani, u dvorištu Bojana Mladenovića, sinoć se okupilo preko 200 meštana da bi videli čudovište zbog kojeg su danima živeli u strahu

Moram priznati da me je ova vest oborila s nogu! Od slučaja krilato dete nisam se tako slatko smejao!
Mada, ako mutanti krenu da se razmnožavaju i migriraju... Biće igračka plačka...

Jao sjecam se tog sa djetetom. Bas sam dosao iz Njemacke - 1997. Ali sam se zaprepastio kad sam cuo jednu ljekarku koja o tome prica i ocigledno ne zna za deformitete poput tog. Ili viska koze izmedju noznih prstiju, sto onda zovu dijete sa perajima. LOL
Strasno, strasno  :twisted:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Kunac

Pošto vidim da ima ljudi koje zanima ova tematika  :wink: ...
Evo jednog dužeg odlomka ...

VALJEVO - Stanovnici Banjana, Tulara, Vukone i Kožulara sinoć su konačno odahnuli. Vladi Marjanoviću iz Tulara pošlo je za rukom da ustreli jednu od nepoznatih životinja koje su sejale strah i nespokoj po Tamnavi. Čudovišta su zaklala tridesetak ovaca, a isto toliko su i povredili. Nemani su napadale čak i goveda.
Samo sat kasnije, Zlaja Shitarica iz Tulara uspeo je da probode vilama u vrat drugu životinju dok je napadala njegovog rođaka Životu Shitaricu. Taj primerak nepoznate životinje je ostao živ i smešten je u kavez Banjanima u dvorištu Bojana Mladenovića, gde će ga preuzeti stručnjaci sa Biološkog instituta i Veterinarskog fakulteta kako bi odgonetnuli o kakvoj se životinji radi.

OPIS MUTANATA: Po veličini liči na vučjaka i karakteriše ga duga i šiljata glava, sa izražena dva prednja zuba u gornjoj i donjoj vilici; kičma ne pripada ni vučjaku, ni vučici, ni šakalu; uhvaćena zver ima i neke nasledne osobine lisice - kao što su špicaste uši.
Obe životinje su ženke stare između 10 i 11 meseci i nisu se praile.

Mislim da ovo poslednje izvlači stvar!

Slika koja ide uz tekst je fenomenalana - ali njušim da je doterana u foto-šopu koko bi se mašta narodnih masa još više raspalila... Ako uspem da je skeniram - okačiću je - ili, još bolje,  napraviti majicu da motivom The Tamnava Mutant Horror.

sandman

STVOR IZ TAMNAVE

Mutant iz Tamnave koga su uhvatili meštani sela Tulare liči na vučjaka, ima dugu, šiljatu glavu i izražena dva prednja zuba u gornjoj vilici, ali kičma ne pripada ni vučjaku, ni vučici, ni šakalu

UB - U selu Tulare kod Uba dvojica zemljoradnika ulovila su mutanta zbog koga su Tamnavci danima živeli u strahu. Ta zver koja je zaklala tridesetak ovaca i isto toliko povredila, a napadala je čak i goveda i ljude, dolijala je kada je nasrnula na jednog meštanina. Vilama u vrat preksinoć ju je ubo Zlaja Sitarica iz Tulara, kada je napala njegovog rođaka Životu Sitaricu.

Zver je preživela i sada se, vezana lancima, nalazi u dvorištu Bojana Mladenovića iz Banjana. Sat ranije Vladeti Marjanoviću iz Tulara pošlo je za rukom da ustreli istu takvu životinju. Sumnja se da je zver nastala parenjem vučice i psa vučjaka, ali se ne isključuje ni mogućnost da se radi o životinjama degenericima koje su zadržale osobine lisice, vuka i neke praistorijske životinje.

O nepoznatoj životinji ni vererinari još ništa ne mogu da kažu

Veterinarski inspektori koji su došli u domaćinstvo Bojana Mladenovića u Banjanima ni juče nisu mogli da potvrde o kojoj se životinji radi. Ni veterinari koje je Kurir pozvao ništa nisu mogli da kažu o čudnoj životinji. Poslednju reč daće stručnjaci Veterinarskog fakulteta i Instituta za biologiju u Beogradu.

A životinja je zaista čudna. Liči na vučjaka, ima dugu, šiljatu glavu i izražena dva prednja zuba u gornjoj vilici. Kičma, međutim, ne pripada ni vučjaku, ni vučici, ni šakalu. Reč je o ženki staroj, kako pretpostavljaju lovci, između 10 i 11 meseci. Životinja je pred uginućem. Ne isključuje se ni mogućnost da su to u stvari mutanti koji se sreću po Vojvodini i koji žive u čoporima po petoro, a kada dođe vreme parenja, oni se razdvajaju u dva čopora i napadaju sve živo što se nađe pred njima, pa čak i čoveka.

Vladeta Marjanović rekao je za Betu da će tek proveriti priče po kojima je za sada nepoznati žitelj susednog sela Vrelo u svom kavezu držao vučjaka i ženku vuka i ukrštao ih, te da je 20-tak njihovih štenaca nedavno pustio u tamnavska polja i šume, a jedan primerak se našao u Lazarevcu, pošto ga je kao štene na jezeru u Paljuvima "pokupila jedna žena, koja je tamo minulih dana bila na pecanju".

Zemljoradnici ovih sela i dalje žive u strahu za svoje stočno blago i očekuju sa velikim interesovanjem rezultate stručnjaka. Lovci sumnjaju, ali i meštani potvrđuju da takvih životinja ima još u Tamnavi, pa će ponovo organizovati hajku, koja prošli put nije dala rezultate.

sandman

Teaser slika iz photoshopa:

:D  :!: :D  :!: :D

PTY

Ako je potpisnik tih novinarskih redova klasičan uzorak svog esnafa onda je vučja mutacija još i najmanji problem.   :evil:

Jake Chambers

Ej, ako ne nađem ovdje članak o pravom pravcatom bamburu, koji još i govori, neću da se igram sa vama  :D  :D

taurus-jor

Quote from: "libeat"Ako je potpisnik tih novinarskih redova klasičan uzorak svog esnafa onda je vučja mutacija još i najmanji problem.   :evil:

Eh, ta neki od nas moraju od necega i ziveti. :evil:  :x  :cry:  8)  :lol:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

PTY

Jore, ja te molim da mi taj svoj komentar pojasniš.
Što pre.
Odmah.
Sad.

Evo sam na stigmatičnim mukama oko tvoje dvosmislenosti.  :(

taurus-jor

Evo. Sa danom zakasnjenja, jerbo mi je modem crk'o, pa pishem sitnu knjigu sa posla.

Medija ima raznih - neki su ozbiljni, a neki igraju na puku senzaciju. Neki poshtuju kodeks profesije. Neki smatraju da je kodeks - bilo koje vrste - relikt prohujalih vremena, i da je zarada JEDINO vazna.

I novinari su razni, ali u "ozbiljnim" medijima ipak postoje ogranicenja. Za neodgovorno pisanje se, ako nishta drugo, kaznjava.

Generalno, za moju profesiju vazi sve shto i za druge profesije, ali i za, recimo, pisanje knjiga: Losh glas o profesiji pronose loshi novinari.

PTY

Ok, sad mi laknulo.

Znaš da sam se juče na tren prestravila kako iza ove senzacije možda stoji neko od ovdašnjih novinara-forumaša?   :cry:  Jer što jest-jest, novinara ovde ima k'o pleve. (Naravno, to ne mislim u negativnom smislu.)

Ali da ne bude kako ovaj rekla-kazala uopšte spada pod ikakvo novinarstvo.

Jake Chambers

Quote from: "taurus-jor"
I novinari su razni, ali u "ozbiljnim" medijima ipak postoje ogranicenja. Za neodgovorno pisanje se, ako nishta drugo, kaznjava.

Ja svoj medij, iako postoji vec 68 godina i iako je savezna institucija onda iz ovog tvog ovdje niposto ne mogu smatrati ozbiljnim :)
Kod nas kad bi se tako kaznjavali novinari na kraju ni jedan ne bi ostao  :evil:

Tex Murphy

Ma čim je ona balerina, to...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Loengrin

Nova saznanja o događajima vezanim za Tamnavske mutante, a koji datiraju još čak od proleća pre dve godine.
Na žurku - vuk, pas & rođaci-, od pre dve godine, koja je rezultirala blago rečeno živahnim potomstvom  :|  (koje dobro što ne laje, ali zato reži  :twisted: )
nisu pozvani delegati iz porodice mačaka  :?   i delegati ostalih dvonožnih i četvoronožnih, kako krupnih tako i sitnih životinjskih porodica  :cry: .  

Ministar za šumske odnose i socijalna pitanja gos'n Međed Brđanski oštro protestvuje što je tako javno i nedvosmisleno ispoljen negativan stav i krajnja netolerancija prema drugim stanovnicima ovog nadasve uznemirenog kraja naše republike.  

Posebno su se žalili članovi ptičijeg "Wild-tweet" benda, jer kako kažu: "Nas su pozvali da pevamo, ali je drugim pticama bilo strogo zabranjeno čak i da preleću. Čak je bilo nasrtanja i na riđu konobaricu koja je skoro ostala bez repa."  :wink:

Pitanje je da li ćemo ikada saznati kakve se još sramne činjenice kriju ispod vrha ovog ledenog brega divljaštva i plašimo se da je krvoločno potomstvo samo jedna u nizu od posledica razuzdanog ponašanja gore pomenutih stanovnika našeg kraja.  :oops:

Ministar Brđanski je izdejstvovao hitnu odluku suda o zatvaranju nelegalnog noćnog kluba "Lupus" i dodao kako će uskoro biti zabranjen izlazak maloletnih ovaca na livade od 20h pa sve dok ne zazvoni jutarnje zvono za prvi čas u toru.  Biće krivično gonjen onaj koji bude maloletnim ovcama prodavao svežu travu ispod ruke, kao i čistu izvorsku vodu, jer kako stoje stvari to samo dovodi našu jagnjad u iskušenje.  xdrinka

Nadamo se da do ovakvih incidenata više neće dolaziti, svesni da je Perica trebalo ranije da ode u policiju, jer onda do svega ovog ne bi ni došlo.
znaika

Oprostite mi na slabosti ali prosto sam morala  :!:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

PTY

Bogami, ne znam koju ti to hemiju tapkaš ali ako nije mnogo skupo i ja bi da probam.   :lol:

Pajke

Ova slika gore je sluzila da pali masu pre nego je ''monstrum'' uhvacen. Posto je uhvacen, kasnije je izasla slika u novinama neceg sto je meni licilo na vucjaka, jedino sto je imao ukrstene ocnjake kao vuk i bio je sitniji. Nista posebno.

PTY

Stvarno ništa posebno. Sem što bi trebalo obrazovati i opismeniti ovog "novinarskog" majčinog sina.

Da bar jadnik sazna šta znači "mutant" a šta "degeneracija".

varvarin

To ti je kod nas vrlo elastično:
Ovde i aktuelnog ministra finansija zovu mutant...

PTY

Dal' to znači da je sajens fikšn istinski zaživeo i uhvatio korenje u narodu?   :roll:

Loengrin

Ljudi, ubiće nam sajns fikšn, a horor će prikazivati umesto latino serija, da se ljudi bar malo opuste i nasmeju od svakodnevnog live mentalnog pokolja.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

taurus-jor

ŽENKA PIT BUL MAHNITA PO VALJEVU!

VALJEVO, 10. avgusta 2005. (Beta) - Napuštena ženka pit bul terijera
napala je danas TV snimatelja valjevskog dopisništva Radio televizije
Srbije Darka Despotovića i nanela mu lakše telesne povrede.

Incident se dogodio oko podneva u dvorištvu valjevskog dečijeg
obdaništa "Naša radost" tokom posete grupe novinara lokalnih medija
i dopisnika beogradskih glasila tom obdaništu.

Pas je Despotovića ujeo za stomak i naneo mu lakše povrede, nakon
čega je snimatelj zbrinut u valjevskoj bolnici.

Ženka pit bul terijera Aska, koja je prethodnih dana okotila sedmoro
mladunaca, juče je povredila i šintera valjevskog "Vidraka"
Živorada Cvetkovića, koji je pokušao da je uhvati kako bi bila
smeštena u azil za pse lutalice u selu Mrčić.

Aska je pre Cvetkovića i Despotovića napala i zaposlene u valjevskoj
Ustanovi za predškolsku decu "Milica Nožica" Žarka Vasiljevića i
Radu Križan, ali ih je samo oborila na zemlju i pocepala im odeću.

Prema saznanjima agencije Beta, policija je na tragu neodovornom
vlasniku koji je Asku pre nekoliko dana automobilom navodno odvezao
nekoliko kilometara van grada i ostavio je, jer je trebalo da se
ošteni.

Kunac

Aska: valjevski pas ubica.

Šta mislite, kad bi se potukli Aska i Cujo, ko bi pobedio?

taurus-jor

Herojskom akcijom pripadnika specijalne šinterske jedinice "Vuk" (broj se ne spominje, opravdano se pretpostavlja da je veliki), Aska je ipak uhvaćena, sve sa potomstvom, i uz stroge mere bezbednosti (štitnici za dupe included) sprovedena do azila u Prčić-Mrčiću.

Nadam se da će vlasniku biti dosuđen jedan žešći Điđu-Miđu.

taurus-jor

Ova vest prethodi onoj iz gornjih postova, i da se izvući zaključak da se situacija u Valjevu menjala iz časa u čas. :lol: Valjevski Kudžo, definitivno.

VALJEVO, 10. avgusta 2005. (Beta) - Napuštena ženka pit bul terijera
napala je dva radnika valjevskog obdaništa "Naša radost" i izujedala
je šintera koji je pokušao da je uhvati, potvrdjeno je danas Beti iz
više izvora.

Skotna ženka pit bula je danima bila u dvorištu valjevskog
obdaništa, ali je nisu uočili ni zaposleni niti deca iz vrtića. O
psu su brinula deca iz obližnjeg Naselja zbratimljenih
gradova, koja su hranila ženku pit bula i njene mladunce.

Na psa je, medjutim, "naleteo" šef Službe za održavanje objekata
Ustanove za decu predškolskog uzrasta Žarko Vasiljevich, koga je pit
bul napao. Potom je napadnuta koordinatorka aktivnosti u obdaništu
"Naša radost" Rada Križan, koja je Vasiljeviću pokušala da
pomogne.

Njih dvoje su srećom prošli bez ozbiljnijih posledica jer im je
ženka pit bula samo pocepala odeću braneći svoje mladunce, pošto
ih je prethodno oborila na zemlju.

Radnika valjevskog "Vidraka" Živorada Cvetkovića keruša je, medjutim,
izujedala. Njegove povrede ipak nisu ozbiljnije prirode s obzirom na to da
je posle ukazane pomoći u Urgentnom centru pušten na kućnu negu uz
savet da se obavezno javi na kontrolu kod infektologa.

On je primio antitetanusnu zaštitu, dok se na pregled kod infektologa
nije javio pa još uvek nije dobio, takodje obaveznu, zaštitu protiv
besnila.

Cvetković, jedan od trojice šintera "dobrovoljaca" u "Vidraku",
koji posao uklanjanja pasa lutalica sa gradskih ulica obavljaju za
Opštinsku direkciju za uredjenje grada, pokušao je da uhvati tog
"agresivnog psa" kako bi on potom bio smešten u azil, u selu Mrčić,
dok ga eventualno ne preuzme vlasnik.

Deca, koja su svih ovih dana ženku pit bul terijera i njene mladunce
negovala u dvorištu obdaništa "Naša radost", tvrde da je vlasnik, čije
ime neće da kažu nikome, "napustio i ostavio" svog psa zbog čega su ona
i vodila računa o njemu.

Prema saznanjima Bete, malissani su sinoć svoje ljubimce izgleda
"sklonili na sigurno", pa opštinska vlast, koja od jutros zaseda kako bi
rešila "iznenadan problem", sada mora, uz pomoć policije, da pronađe
ženku pit bul terijera i njene mladunce kako bi ih sklonila u azil za pse
u Mrčichu.

Sve ovo, izgleda, ne raduje previše aktiviste lokalnog Društva za
zaštitu životinja, koji sada brinu o tome šta će biti sa ostalim psima
u azilu s obzirom na "agresivnost ovog pit bula" i nemogućnost da on bude
posebno izolovan.

U obdanisstu "Naša radost" i danas su smeštena deca, ali ih njihovi
vaspitači ne vode u deo dvorišta gde bi eventualno još mogla biti
razgoropađena ženka pit bul terijera.

ReStOrE

BASNOSLOVNI STAP SA ZVAKOM!

stakmen

to iz tamnave je vuk koji je rastochio neku lutalicu  ciji je predak rastochio  neku lisicu,ima takvih stvorova  po tim zabitima,a mozda ima i krvi sakala,,,ko zna,znaci meshanac svega...a tog pita treba capiti jer vredi dosta...nije jeftino kuche