• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

HORROR, SERIOUSLY

Started by Ghoul, 29-11-2005, 14:04:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Ghoul

HORROR, SERIOUSLY

Bilo je već priče na ovom forumu o borbi za prodor žanrova u ozbiljne časopise, knjige, na fakultete, i sl.
Ovaj topik pokrećem da bih vas izveštavao o nekim vrlo konkretnim pomacima na tom planu – pre svega što se tiče uozbiljavanja odnosa ostatka naše kulturne javnosti prema hororu. Pošto se vrlo mali broj ljudi u nas ozbiljno bavi hororom, ove vesti će se često ticati nekih *mojih* radova: zato, ko ovo doživljava kao samo-reklamu, može slobodno ubuduće da preskoči. Za ostale, mislim da će biti korisno i zanimljivo a možda i prijatno da doznaju neke od vesti kojih će biti još u narednim mesecima.

Za sada, ovo:
upravo sam obavešten da sam na velikom konkursu koji organizuje zrenjaninski književni časopis ULAZNICA (na kome je ove godine učestvovalo 5.600 radova) dobio III nagradu za esej HOROR, IMENOVANJE NEISKAZIVOG.
Pozvan sam da odem 16.XII u Zrenjanin na svečanost dodele; esej će biti objavljen u posebnom broju časopisa, sa ostalim nagrađenim radovima. Ističem da je ovo vrlo prestižan konkurs, i da je ULAZNICA jedan od najuglednijih domaćih časopisa za kulturu & umetnost, pa je tim veća i važnija stvar za promenu shvatanja o hororu kada jedan ovakav esej bude tamo nagrađen & objavljen.

U to ime, evo uvodnog pasusa, a ostatak u decembarskom broju ULAZNICE:

Žanrovska književnost i žanrovski film morali su dugo da čekaju na priznanje tzv. ozbiljne kritike. No, čak i kada je postalo sasvim normalno govoriti o umetničkim dotignućima nekog vesterna, krimića ili (u retkim slučajevima) čak i SF-a, horor je ostao žanr sa stigmom. Odnos zvaničnih moderatora ukusa i danas se najčešće kreće u rasponu od prezira do indiferentnosti. Ako bi saželi zamerke koje se implicitno ili eksplicitno provlače kroz većinu prikaza horor filmova ili knjiga u ne-žanrovskim medijima, došli bi do tri ključna razloga potcenjenosti ovog žanra. To su a) trivijalnost, b) infantilnost i c) morbidnost. Postavlja se pitanje: da li su ove etikete opravdane, a ako jesu, da li su neminovno pogubne po značaj i ulogu horora. Drugim rečima, da li se ono što se u hororu često naziva trivijalnim, infantilnim i morbidnim može nekako preokrenuti u argument koji ide u prilog hororu? Horor je žanr posvećen istraživanju iracionalnih sila, te kao takav ne beži od paradoksa, već im ide u susret i prihvata ih. Stoga u ovom radu razmatramo naizgled paradoksalnu mogućnost da kritiku shvatimo kao kompliment, pri tome se naročito posvećujući analizi one 'najpogubnije' – morbidnost.
   Koji je smisao svih tih nezdravih, nakaznih, grozomornih slika?

.....
https://ljudska_splacina.com/

Kunac

Quote from: "Ghoul"upravo sam obavešten da sam na velikom konkursu koji organizuje zrenjaninski književni časopis ULAZNICA (na kome je ove godine učestvovalo 5.600 radova) dobio III nagradu za esej HOROR, IMENOVANJE NEISKAZIVOG.

Čestitam! Ipak, razočaran sam što nije prva nagrada.
"zombi je mali žuti cvet"

angel011

Čestitke! Keep us informed.

Uzgred, da li je tačna brojka od 5.600 radova (deluje mi neverovatno, što može da bude i samo posledica mog neznanja), ili ti se omakla nula viška?
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "Dr Kunac"Čestitam! Ipak, razočaran sam što nije prva nagrada.

pa dobro sad, što jes jes, ali da budem iskren, to je moj prvi esej, pisan pre 10 godina, i neobjavljivan do sada; samo je malo doteran i sređen i izglačan od tada, ali nije baš ni Ghoul at his best ako ću iskreno.
recimo - da budem neskroman- NEKROFILIJA je bar 3 puta bolji esej, pa je objavljen za dž, bez dinara honorara, a kamoli nagrade & priznanja, u ZNAKU SAGITE 5.

mislim da je ovo realna nagrada, i da je III mesto onako, just right.

Ghoul

možda sam pogrešno čuo u razgovoru telefonom: kako mi sada neki drugi ljudi kazaše, učestvovalo je oko 3.500 radova.

(MALO LI JE?)

angel011

Quote from: "Ghoul"možda sam pogrešno čuo u razgovoru telefonom: kako mi sada neki drugi ljudi kazaše, učestvovalo je oko 3.500 radova.

(MALO LI JE?)

Treće mesto od 3.500 ili 5.600 radova? U oba slučaja, I'm impressed.  :)
We're all mad here.

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

Lurd

Od većine ljudi sa foruma ne očekujem ništa manje od diktiranja dogadjaja i najviših dometa u odnosu na neprosvetljeni plebs, ali pošto smo mi svi ipak ljudi - čestitam, ghoule!
My trees...They have withered and died just like me.

WARLOCK

cestitiam!   razbio si veliku brojku. :evil:

Boban

5600 ljudi u ovoj zemlji je u stanju da napise tekst o hororu, ne da ga napise, nego da pomisli da na nekom nagradnom konkursu imaju sanse da stignu do vidljivog rezultata.
Ima li negde spisak svih ucesnika?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Jake Chambers

I sta je tacno nagrada?
Svaka cast :D
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ghoul

Nagrada je novčani iznos (mislim da je odnos 15.000 za I, 10.000 za II i 5.000 za III nagradu) + troškovi puta + noćenje + večera + objavljivanje + zezanje.

Sve ovo je MNOGO više nego na većini drugih sličnih konkursa: npr, podsetiću vas da sam februara ove godine dobio nagradu GRADINE za knjiž. kritiku (takođe žanrovski relevantan događaj, jer je to bila kritika za MI NISMO BOLESNI).
Trebalo je da bude dodeljena samo jedna nagrada, u iznosu od 100 E. Pošto je žiri odlučio da nagradu dele 3 osobe, iznos je malkice povećan, tako da svako dobija po 4.000 din.
MEĐUTIM: zbog nekih unutarnjih pitzschweissa u Gradini, te pare nisu mogle da budu isplaćene sve do sada, i trebalo bi da ih dobijem tek za 7-10 dana (dakle, 10 meseci nakon dodele)!

Reći će neko da je priča o parama u ovom kontextu degutantna, i možda će donekle biti u pravu; s druge pak strane, ne vidim ni zašto bi se neke stvari mistifikovale: javnost ima prava da zna koliko se malo (barem finansijski gledano) isplati baviti se kulturom.

Ali, naravno, pošto ja u ovome nisam (pretežno) zbog para, ne žalim se.
Mnogo me više raduje što neki ljudi počinju da otvaraju oči pred postojanjem i vrednostima žanrovskog pisanja i kritike.

I, kao što rekoh u prvom postu, biće još sličnih vesti u narednim mesecima...

Black Mamba

hehh,kool... cestitke i od mene

Nyarlathotep

Cestitke ghoulino!!!
Super je sto je tekst zanrovski, a konkurs ULAZNICE opste knjizevni. Samo ti guraj i razgrci knjizevna govna u slavu horora. He, he...
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

taurus-jor

Čestitke Ghoulčini i od mene.
Samo napred!
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

crippled_avenger

Neiscrpna energija sa kojom Ghoul prilazi svom poslu, hobiju i smislu zivota su nesto sto cini da on ne samo zasluzuje ovu nagradu, i sve buduce, vec zasluzuje postovanje sto se na jednom istinski svetskom nivou bavi necim ovako interesantnim, ekskluzivnim i pionirskim u Srbiji. I ne samo to, voleo bih da mi neko pokaze bilo koga u Srbiji ko bilo sta drugo radi na ovako visokom nivou kao sto Ghoul jevandjelizuje horor i uopste deluje na nasoj kulturnoj sceni.

Svaka cast!
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

Ufff bre, crip, STVARNO ga pretera!
Doing the best I can is all.

Hvala na svim čestitkama, nema potrebe da više gušimo topik njima; trebaće mesta za neke druge obavijesti, uskoro...

sofija

Why don't you two get a room? :lol:

drf

Mora i čiča da čestita, iako si snebibljiv: obali, pa kaži da je sama legla.

Truba

svaka čast  :!:  :!:

plz otkrij nam tajnu svoga uspjeha  :roll:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

crippled_avenger

Paznja, Boban je poslao Sofiju da nam pokvari topik!

Ghoul

Sofija može da pokvari topik, ali ne i našu ljubav! :!:

Ghoul

ipak sam lepo čuo, bilo je 5.600 radova, ukupno, dakle i za priču, i za poeziju i za esej.

ne znam koji je od toga broj eseja, ali verujem da nije manji od 600-800.

evo odlomka iz obrazloženja:

OBRAZLO@ENJE @IRIJA POVODOM KNJI@EVNOG KONKURSA ^ASOPISA "ULAZNICA" ZA NAJBOLJU POEZIJU, PROZU I ESEJ U 2005. GODINI

Na sednici odr`anoj 22. novembra 2005. godine u Gradskoj narodnoj biblioteci "@arko Zrenjanin", `iri u sastavu Bojana Stojanovi} Pantovi}, predsednik; Vladimir Kopicl i Radivoj [ajtinac, posle ~itanja i razmatranja oko 5600 priloga prispelih na knji`evni konkurs ~asopisa Ulaznica za 2005. godinu, jednoglasno je doneo slede}e odluke:

bla bla o prozi i poeziji, najbolji detalj da je 1. nagradu za priču dobio jedan zabavan lik iz Leskovca...

U oblasti esejistike, `iri je doneo slede}u odluku:

1.   da se prva nagrada dodeli Vesni Peri} iz Beograda za esej Jungov pojam sinhroniciteta i nelinearna dramaturgija u filmskim ostvarenjima ({ifra "Efekat leptira");
2.   da se druga nagrada dodeli Emiliji Milanovi} iz Kraljeva za esej Circulus Vitiosus ({ifra: "Zrno goru{ice") i
3.   tre}a nagrada Dejanu Ognjenovi}u iz Ni{ke Banje za esej Horor-imenovanje neiskazivog ({ifra "Ghoul").

Pored nagra|enih eseja, `iri }e objaviti i izuzetno zanimljiv esej Aleksandra Novakovi}a iz Beograda pod naslovom ^itanje ekspresionisti~ke drame (Toller, Kaiser) u "Psihozi u 4 I 48" – Sarah Kane.

Svi navedeni eseji predstavljaju mo`da i najprijatnije iznena|enje na ovogodi{njem konkursu. Prvonagra|eni esej Vesne Peri} pokazuje ne samo zavidno analiti~ko znanje u oblasti psihoanalize i filma, ve} i kreativno otelotvorenje konceptualne povezanosti ove dve oblasti. Esej Emilije Milanovi} o problemu stvarala~kog genija i ludila jedan je od najoriginalnijih eseja o toj temi, vi{e na granici fikcione proze. Tekst o aspektima poetike horora potvr|uje visok nivo autorske obave{tenosti kada je u pitanju njegov istorijat, ali i ishodi{ta: literarna, filozofska, kulturolo{ka.

eto, to je to.

mac

HOROR! YUSCII FONT SE VRATIO! SPASAVAJ SE KO MO@E!

angel011

Ognjenović? Kao ona modna kreatorka?  :lol:

I da, font je apsolutni horor.
We're all mad here.

Ghoul

pa jeste - mrzelo me da ispravljam, uvek se iznova užasnem kad naiđem na te starostavne fontove i ljude koji ih koriste - many of them professionals- ali to mu je što mu je.

što se tiče tog jebenog ognjEEEEnović, to će mi verovatno jednog dana neki majmun uklesati i na grob, na moj grohotni zagrobni smeh. whatever.

inače, kao što se da videti, i prvonagrađeni esej je blizak nama, žanrovcima (pošto je o BUTTERFLY EFFECTu) - žiri je baš bio slobodouman ove godine. amen!

angel011

planiraš sahranu? ne kremaciju?
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"planiraš sahranu? ne kremaciju?

dobro mi čitaš misli - ili dobro pamtiš, jer sam možda negde to i pominjao - dakle, u principu, ako budem u prilici da me iko pita, ja bih radije u krematorijum, ali nisam čak siguran ni da to postoji u Nišu  :oops:  :oops:

Truba

pa spalit ćemo te mi forumaši  :arrow: ako baš insistiraš

:evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Armagedda

Neko beše spominjao samospaljivanje :evil:
Pretty Lisa took an axe
Gave her captor forty whacks
When she saw what she had done
She gave his partner... forty-one

angel011

Ili ritualno spaljivanje. Sam biraj ritual  :evil:
We're all mad here.

crippled_avenger

`Kada umrem ne zovite popa,
Sa Sagite drug nek` me ukopa!`

stara Ghoulova agitovka...

Armagedda

Ili:

Stojim iznad krsta
Sveću ti palim
Grob ću da ti razvalim
Pretty Lisa took an axe
Gave her captor forty whacks
When she saw what she had done
She gave his partner... forty-one

Truba

Quote from: "crippled_avenger"`Kada umrem ne zovite popa,
Sa Sagite drug nek` me ukopa!`

stara Ghoulova agitovka...

:x  :x  :x

i ja sam ovu pjesmicu htio obraditi ali nikako nisam mogao uklopiti sagitaše  :x

o sudbino što mi ne dade talenat  :x

ali ima ona  :evil:  

kada umrem draga ti na grob posadi čičke
da svi znaju kako sam voleo p****

angel011

Nije li divno imati prijatelje koji će te spaliti ili pokopati čim to poželiš - ili i ranije?

Naročito ranije.  :evil:
We're all mad here.

Ghoul

trolovi!
sve trol do trola!
:roll:

Ghoul

SRPSKI HOROR MEĐU 100 NAJBOLJIH EVROPSKIH!

Evo još nečim da se pohvalim: u izdanju British Film Instituta iduće godine izlazi knjiga 100 EUROPEAN HORROR FILMS u seriji "Screen Guides". Priređivač Steven Jay Schneider je odabrao 100 najboljih horora nastalih na tlu Evrope, od DR CALIGARIJA iz 1920. pa do belgijskog ORDEALA (Le Calvaire: pisao sam o njemu na nekom od topika ovde – solidan, mada ga ja ne bih stavljao u prvih 100) i HAUTE TENSION (kojeg neki mudrijaši ovde na ZS otpisaše kao 'ništa posebno') . U izbor nisu ušli Englezi, pošto će BFI verovatno da izda zasebnu knjigu sa 100 BRITISH HORROR FILMS. Šnajder je među ovih 100 evropskih stavio i VEĆ VIĐENO Gorana Markovića, i ponudio meni da napišem odrednicu o tom filmu. Svaka od 100 odrednica treba da ima oko 500 reči, i da sadrži sledeće:
Each
entry should include a brief plot synopsis and discussion of the
film's sources, influences, major themes, and contribution to horror cinema
-- European and beyond -- as a whole, along with some information about
the specific subgenre and tradition to which the film belongs.

Moguće je da napišem o još kojem filmu, ali o tome se tek pregovara. Ono što je sigurno jeste da DEJA VU ide, i da ga ja pišem. Mislim da je ovo veoma važno za probijanje priče o srpskom hororu, jer BFI je otprilike najprestižniji, ili jedan od 2-3 najprestižnija svetska izdavača filmske literature, pa je super što je i jedan naš uspeo da se udene u društvo Arđenta, Avatija, Hercoga, Murnaua, Franžija, Soavija, i drugih.
100 EUROPEAN HORROR FILMS će verovatno izaći na jesen 2006.

Uvrštavanje ovog naslova u ovaj izbor direktna je posledica moje prethodne saradnje sa Šnajderom, o kojoj sam nešto malkice možda već pisao na ovom forumu, ali je više nego adekvatno za ovaj topik, pa ću da sumiram: sredinom 2006. treba da izađe II izdanje njegovog popularnog zbornika FEAR WITHOUT FRONTIERS, koji se bavi hororima iz Evrope, Azije, Južne Amerike itd. U prošireno izdanje uvršten je i moj opširan esej (skoro 10.000 reči) o srpskom horor filmu pod naslovom The Serbian horror: between metaphor and reality, u kome ističem upravo DEJA VU kao najbolji naš (bioskopski) horor. Ja sam Šnajderu slao sve što sam mogao da nađem od naših horora, na bilo kom mediju – na žalost, sve to bez ikakvog eng. titla, jer to niko i nigde nema!- pa je, pretpostavljam, i on mogao da stekne neki uvid u njih i odabere. U nabavci nekih naslova i slanju (dok sam bio u USA i nisam imao pri sebi sve filmove), kao i u reviziji eseja pripomagao je i crippled avenger, i zaslužio svoju zahvalnicu uz text, kao i još ponešto. Esej će biti bogato ilustrovan scenama iz naših horora jer je ta knjiga i inače bogato opremljena – što je već standard FAB PRESSA, rajske kuće za sve ljubitelje horrora (ne verujte mi nego proverite, ovde: http://www.fabpress.com/system/index.html )

Nyarlathotep

Bravo ti ga Ghoulino.
:lol:
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Tex Murphy

Quotei HAUTE TENSION (kojeg neki mudrijaši ovde na ZS otpisaše kao 'ništa posebno')

"Beše li ti ono magare što ni prošli put ne znađaše lekciju?"
"Da, to sam ja!" kažem ja, ushićen što me se profesor tako dobro seća.

:!:  :!:  :lol:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Moram da se pohvalim: na jednom prilično bitnom i velikom konkursu nagrađen je još jedan moj horor projekat.

Konkurs: Poezija i proza u ediciji "Istok-zapad"
Opština Zaječar i Matična biblioteka "Svetozar Marković" iz Zaječara, raspisali su konkurs za objavljivanje šest knjiga u ediciji "Istok-Zapad". U obzir za učešće dolaze neobljavljeni rukopisi pisani na srpskom jeziku iz žanrova poezije, proze (roman, pripovetka), eseja, drame i književne istorije. Rezultati konkursa biće objavljeni 20. jula ove godine. Po jedna najbolja knjiga, a žiri će o tome odlučiti, iz oblasti poezije i proze, biće nagrađene sa po 2.000 evra. Edicija će biti objavljena do 15. oktobra 2006.

Poslao sam (nedovršeni) rukopis knjige FAUSTOVSKI EKRAN: STUDIJA O ĐAVOLU NA FILMU, na kojoj (pored nekih drugih stvari) radim već godinu dana unazad, i on je između 259 poslatih radova odabran u 6 koji će biti objavljeni.
Na moju neutešnu žalost, nije ušao u ona 2 koja se kite sa po 2000 E, ali dobro sad... Biće dana... There's more where this one came from!
:!:

Goran Skrobonja

Lepo sam ja reko pre milijon godina da će da budeš prvi doktor za horor u nas. A zaboravio si da je Nekrofilija najpre izašla u Hemitoru? C-c-c. Proslavio se pa se stidi skromnih početaka.
Ajd sad, svoju web-stranicu, pa da ođe turimo linka i da tamo pratimo nastavak divnog prijateljstva tvoje i Kriplove malenkosti. :lol:
Sve čestitke.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Ghoul

Quote from: "Goran Skrobonja"Lepo sam ja reko pre milijon godina da će da budeš prvi doktor za horor u nas.

radi se na tome! seriously! ;)

Quote from: "Goran Skrobonja"A zaboravio si da je Nekrofilija najpre izašla u Hemitoru? C-c-c. Proslavio se pa se stidi skromnih početaka.

ma ne, odlično se sećam, štaviše! (mada si zaboravio, zajedno sa svih 6 čitalaca tog broja, da je HOROR, IMENOVANJE NEISKAZIVOG -kasnije nagrađen- prvobitno izašao u nekom 'običnom' Ne-H-Emitoru: avaj, danas nemam nijedan!)

Quote from: "Goran Skrobonja"Ajd sad, svoju web-stranicu, pa da ođe turimo linka i da tamo pratimo nastavak divnog prijateljstva tvoje i Kriplove malenkosti. :lol:
Sve čestitke.
quel coincidance, baš sam sinoć SERIOUSLY pričao s  bratom o pravljenju mog web sajta (naglašavam: sajta, NE bloga)!
Moglo bi da se desi do jeseni!

Hvala na lepim željama, koje i vama želimo, i očekujemo obavijesti glede stanovite zbirke priča, kao i glede najave mogućeg nakladnog vaskrsenja...

PS: JOŠ se nisam dovoljno proslavio! U SVIM vestima, svuda, preimenovali su me u OgnjEnović!

Bab Jaga

Čestitam!  :)  (btw, ja, kad te citiram, uviijek pišem tvoje prezime kako treba ;)  )
Ghoul fhtagn!

Ghoul

počeo sam da radim DVD rivjue za još jedan sajt: www.unrated.co.uk

prva stvar koju sam za njih napisao je prikaz jednog od mojih omiljenih filmova – DUST DEVIL.

evo texta ovde:
http://www.unrated.co.uk/reviews/review_220.htm

WARLOCK

samo napred razvali ih! :evil:

Ghoul

U novom broju stručnog časopisa PHILOLOGIA (naučno-stručni časopis za jezik, književnost i kulturu, br. 4, god. IV, Beograd, 2006) izašao je rad pod naslovom THE INFLUENCE OF JARGON IN LEXICAL BORROWING FROM ENGLISH autora Violete Stojičić i D. Ognjanovića.

Rad se bavi uplivom novih medija i tehnologija na pozajmljenice u srpskom jeziku pristigle iz engleskog. Dakle, uže-stručno smaranje za one koji se time bave, ALI: u radu se govori o brojnim žanrovskim stvarima (uključujući i sam termin 'horor'), filmskim terminima (npr. 'kultni film', 'prikvel'...) itd. a pored toga ovo je sigurno ako ne prvi, a ono jedan od VRLO retkih naučnih radova u kojima se explicitno pominje društvo 'Lazar Komarčić' (glede serije 'čepbukova' koju je svojevremeno uredio G. Skrobonja).

PS: Inače, V. Stojičić će biti poznata i kao prevodilac jedne Lavkraftove priče, ako NEKRONOMIKON ikada bude izašao.

Ghoul

već 7 dana unazad na kioscima je novi broj časopisa STATUS.

ja to nisam držao u rukama ni ranije a nemam još ni novi broj, ali po onome što videh na njinom sajtu, ima se tu šta pročitati.

u oktobarskom broju ima poduži text o hororu: autor je DEJAN PETROVIĆ, naslov je ''Pogled sa tamne strane'', i to je vrlo dobar text. između ostalog, naslanja se na moj esej HOROR, IMENOVANJE NEISKAZIVOG ('Ulaznica', dec. 2005), odakle preuzima čitave pasuse, što s navodom, što bez navoda (što je valjda neka vrsta počasti, pa mu ne zameram). pored onoga što je g. petrović imao da kaže, u text su uključene i izjave domaćih hororista kao što su oto o. i dejan o.

sve u svemu, dobro je to; ipak, budite upozoreni da je cijena broja nimalo sitničavih 250 din  :(

Ghoul

eve gu vest koja pogađa ovaj topik ko ćorav s prs u dupe: rešili tamo neki da pokrenu (najzad!) OZBILJAN ČASOPIS ZA HOROR STUDIJE!

eve gu objava i link:

www.thehorrorjournal.com
The Journal of Horror Studies

Announcing a new inter-disciplinary academic printed journal, to be published by Intellect Books, and launching in 2007. The Journal of Horror Studies is the first on-going, serious academic study of the horror genre, fusing research in film, television, literature, computer games historical and cultural studies.

The journal will feature only the best writing from across the globe.

The Journal of Horror Studies is a peer-reviewed journal, and will be published three times a year.
www.thehorrorjournal.com is the official website for The Journal of Horror Studies, and is operated and maintained by the editors.

ako ima još neko sem mene koj se ovde zamlaćuje sas proučavanje horora, napišite nešto pa šaljite uredniku Robertu Simpsonu na thehorrorjournal@avalard.com.

takođe, pažljivi čitaoci ovog topika možda se sećaju obznane glede knjige 100 EUROPEAN HORROR FILMS (u kojoj se nalazi i moj esejčić o VEĆ VIĐENOM).
e, BFI je najzad obznanio detalje o ovoj knjizi i pretplata je otpočela: vidi detalje ođe:
http://www.bfi.org.uk/booksvideo/books/catalogue/details.php?bookid=551

Bab Jaga

Ghoul fhtagn!

angel011

We're all mad here.