• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

LJUDOŽDERI u Šapcu

Started by Ghoul, 10-11-2006, 05:44:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

LJUDOŽDERI

Strah i panika zavladali u Šapcu zbog priča o pojavi kanibalističke sekte čiji pripadnici noću napadaju građane i ujedaju ih kao vampiri

ŠABAC - Strah je zavladao među Šapčanima otkako se gradom proširila priča o čudnoj kanibalističkoj sekti koja hara po varoši. Grad bruji o tome kako su se kanibali nastanili u Šapcu, pošto su pre toga osnovali svoje jezgro u Sremskoj Mitrovici. Vest se pročula i po okolnim selima, a svako ima svoju verziju. Po jednima, ovi sektaši imaju metalne zube, dok drugi tvrde da su im zubi poput vampirskih.

Priča se da su obučeni u crno, imaju gvozdene zube i haraju noću po velikom gradskom parku. Nedavno su čak napali starijeg čoveka koga su izujedali po vratu, a onda je nekako uspeo da im se otrgne i utekne. Po drugoj priči, jedna žena im je umakla, ali je uspela da im vidi iskežene zube spremne da je izujedaju. Vampiri su postali glavna tema u prodavnicama, frizerskim salonima, školama.

Gradski park je omiljeno sastajalište mladih kako danju tako i noću. Niko pouzdano ne zna da li se kanibali i vampiri pojavljuju pre ili posle ponoći.
- Prolazim kroz park uveče kad se vraćam s posla i umirem od straha od kada su počele da kruže ove priče. Nosim beli luk za svaki slučaj - kaže jedna gospođa, koja je želela da ostane anonimna.

- Tri puta dnevno šetam svog psa Lizu, ujutro, u podne i uveče, ali nisam videla nijednog vampira - kaže vlasnica dalmatinke. I vlasnik retrivera, koji je svake večeri u parku, tvrdi da nije imao bliski susret sa kanibalima.

Zdravstvenom centru "Dr Laza Lazarević" niko od Šapčana nije se u poslednjih nekoliko dana javio sa povredama od ugriza. Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula, svojevremeno je zaista boravio u Šapcu. Istorijske činjenice kažu da je u 17.veku učestvovao u opsadi na Šabac, koji je bio pod turskom vlašću.

Od tada mu se gubi svaki trag. Svojevremeno su Šapčani bili opsednuti time da se u staroj šabačkoj tvrđavi nalazi neko čudovište koje diše. Raspravljalo se da li je to zmaj ili duhovi poginulih vojnika. A onda se ispostavilo da je to bio samo zvuk vode.

M. ERAKOVIĆ - SINA

9. novembar 2006.
http://www.kurir-info.co.yu/dnevne-vesti/V-08-09112006.shtml
https://ljudska_splacina.com/

---

:?
da nisam fino vaspitan, sad bih se drao ka magare
pa ja more prikupljo građu ne bi li kaki scenario napiso za koror film o kanibalima u malom selu pored šapca, rodnoga mi grada, i vidiš, stvarnos je najfatastičnija fatastika, bokte
a ta čuvena priča o vladu cepešu, pa to je dušu dalo za horor. da nam je srpski rođa korman, pa da sitnu lovu pljune, eh... i ta priča o čudovištu što diše u pećini di se sakriva, kako ono beše, ima neko smešno ime, ne mogu se setiti, stalam pamet, senilan, gotovo...
a lokacije oko tvrđave i sam šabac, vrlo kororično and fotogenično. još se nastavlja na prve pokušaje horora u nas, ispravi me ghoule ako grešim, na primer, "glava šećera" milovana glišića se odigrava u okolini tamo šapca, je l.
ko beše mačvanin and pocerac ovde na forumu?
ima li neki komentar jal vest iz prve ruke, da vidim što mi se to dešava sa zavičajem, pa di ću se vratiti iz beloga sveta, vragovi, zar međ ljudoždere?
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Ghoul

Letimičnim pogledom na GLAVU ŠEĆERA ne spazih pominjanje Šapca, ali ako si iz toga kraja, možda će ti sledeći lokaliteti, pominjani u priči, zvučati poznato i blisko:

Vladimirci, Krniće, Vučevica, Prhovo, Dragojevac, Mrđenovac, ...

---

jes, veli, sve su to mesta iz okoline šapca.
(e, šta ti to treba da karasevdah izazivlješ kod pošteni odiseja, sad me udara nostalgija, moram odma pustiti šabana, ljubu i hasana dudića. u isto vreme.)
nego, kolko se sećam, prva rečenica u glavi šećera je nešto kako radan iz krnića izlazi iz š., pa sam ja uzeo zdravo za gotovo da je to šabac. ne mora da znači, ali kolko je meni poznato, osim ševarica, u okolini šapca i nema drugih mesta na š. sad, pošto se posle toga radanovog izlaska pojavljuje neki "gospodin", mene me imaginacija oma odvela u grad. ne mora da znači, al mož da bidne.
i znam da u tim vladimircima ima zgrada gde je milovan glišić pisao glavu šećera, tu je sad biblioteka.
ma dušu dalo đavolu za snimanje horora. em jeftino, em pust kraj, em jezivo, samo da čovek skupi ekipu i da ima dobru priču.
a ljudožderi i zle sile će da dođu sami, očigledno.

Ghoul

jeste, pominje se neki 'Š.' al pošto mi ostali toponimi ništa ne znače, nisam automatski to povezao sa šapcem.

enivej, šta kažeš na ovu vest? pogodio sam te ko proverbijalni ćorav prstom u dupe!

a taj kraj srbije ne znam, ako je tako hororičan, moraću malko da to proučim, na žalost ne poznajem nikoga otuda...

zakk

idem u Šabac večeras da se raspitam za ovo :evil:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

---

tako je, zakk, idide izvidi, je l to novinar izmišlja ili je kemijska industrija zorka najzad proizvela kakav siginifkantan efekat na okoliš.
predlažem da o'ma nađeš mumiju, ako mi je živ, jerbo je on jedini satanista u šabac (kažu ljudi - čito je kroulija).
za ljudoždere se obrati kumanu, on će sigurno imati neko rešenje (na primer, imaju li ti kanibali kakvih artana?)

da ti reknem pravo, ghoule, baš si me pogodija sa vešću, ne samo na nivou starogradske muzike što poče da mi zvoni, nego i pop itanju dubinskog uplitanja fantastike iz stvarnosti u stvarnost fantastike
(al sam reko, ki vladika danilo.)

angel011

Quote from: "Zika Kisobranac"tako je, zakk, idide izvidi, je l to novinar izmišlja ili je kemijska industrija zorka najzad proizvela kakav siginifkantan efekat na okoliš.

Na okoliš ili na ljude, pa "vide" vampire&kanibale.  :evil:
We're all mad here.

---

smej se ti, smej, ali da ti deda nešto opriča...
zorka šabac je ogromna propala fabrika pokraj glavnog puta što vodi do grada. tokom devedesetih, ka i u mnogim gradovima srbije, tu si mogo videti samo polupane prozore na ogromnim betonskim halama, pokvareni toranj-sat što je stao u vreme titove smrti, gvožđuriju, usamljene radnike što cepaju pivkana ispred čađave portirske kućice, i ostale živopisne prizore.
onda je došlo novo doba, i Amerikanci su kupili jedan deo fabrike. US Steel. Na ulazu u Šabac vijore se Stars and Stripes. Drugi odsek fabrike koji se obogatio posle propasti je Zorka Farma, proizvođač lekova, kupljena od Hemofarma.
Dok sam ja živeo u Šapcu, u tim veselim devedesetim, bio je grafit odma pored semafora, kraj benzinske pumpe, pre nego što kreneš ka centru: "Zorka Farmo, Hvala ti za moje srećno detinjstvo. Zamorčići".
Čim prođeš Zorku, sa desne strane ti se ukaže dugačko donjošorsko groblje. Odmah prekoputa je jevrejsko, poprište svakorazni vandalstava koja su redovno dospevala u lokalne novine.
Da li vidiš uvodnu sekvencu u tracking shotu?
I sad, kaže, pojavili se vampiri i ljudožderi.
Pa Zorka je prvo kljukala raju gasovima, onda lekovima, a sad US Steel ko zna šta ispušća u zrak.
Siguran sam da čudovišta tumaraju Mačvom. Zašto su ljudi počeli da ih viđaju baš sad, e, to je za daštanje.

DušMan

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

DušMan

Izvinte na lošem skenu.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

angel011

Bilo bi lepo kad bi postojalo više detalja. I kad bi rekli da li se radi o vampirima (krvopijama), kanibalima (jedu ljudsko meso) ili šačici veseljaka koji šetaju unaokolo sa čeličnim (US Steel?) čeljustima i iz čista mira (ili zbog besnila?) ujedaju ljude, al' niti piju krv niti jedu meso. Ovako je malo konfuzno.

zakk, izveštavaj!  :lol:
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"zakk, izveštavaj!  :lol:

zakk, ako se najviše za 2 dana ne budeš javio, zovemo policiju.
ili dilana doga?

---

Quote from: "Zika Kisobranac"Drugi odsek fabrike koji se obogatio posle propasti je Zorka Farma, proizvođač lekova, kupljena od Hemofarma.

da ne bude zabune broz traljavog poengleženog stila, Hemofarm je kupio Zorka Farmu, tj. Zorka Farma je kupljena od strane Hemofarma, da ve velim po anglosaksonski.

a zakk ako se ne javi, odma zovem sve šabačke pankere, metalce, mafijoze, "švercere s kolima", valjače trodona, navijače "Mačve" (tzv. šanere), vulkanizere, šlosere, tekvondiste i ostale subkulturne grupacije da uzmu budake u svoje ruke i suprostave se demonskim silama sa američko-čeličnim vilicama i povećanom koncentracijom radioaktivnih supstanci u tkivu.

a sad, ratnička pesma, peva se na melodiju poznatog benda Osmi putnik:
"Gasno, gasnije,
Ja ne znam drugačije
Ja ne znaaaam drugačije!"

Alex

Baš sam se pitao zašto Ghoul ne pokreće ovu temu do sada, jer se o ovome piše već više dana.

Izgleda nije bio obavešten - do danas.

Da mu se nije onaj Hanibal (iz Šapca) lično javio?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Ghoul

Quote from: "alexts"Baš sam se pitao zašto Ghoul ne pokreće ovu temu do sada, jer se o ovome piše već više dana.

Izgleda nije bio obavešten - do danas.

Da mu se nije onaj Hanibal (iz Šapca) lično javio?

dobro be ljudi, 100put sam vam reko da se ne povodite za tom prastarom formulom 'stvar se nije desila ako ghoul nije o njoj izvestio'!
odnosno, ako ste nešto ghoulish čuli/doznali, slobodno okačite vest i pre mene.
neće da boli, a možda čak i prija!
:roll:

---

a pogađate za koga je radio taj spomenuti Hanibal novinar...
za Glas Amerike!
Amerika, US Steel, Hanibal Kovač (ej, Kovač, pa ne može ti Dikens dati bolje ime za glavnog junaka ovoga horora), ljudožderi...
sve se uklapa u celinu, ka slagarica

Alex

Zašto je Ghoul stavio ovu priču u delu koji se zove RAZONODA, ZABAVA, HOBI?!
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Ghoul

Quote from: "alexts"Zašto je Ghoul stavio ovu priču u delu koji se zove RAZONODA, ZABAVA, HOBI?!

još važnije pitanje: zašto je Ghoul prešao ulicu? (ali možda za neki drugi, zaseban topik?)  :roll:

Alex

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "alexts"Zašto je Ghoul stavio ovu priču u delu koji se zove RAZONODA, ZABAVA, HOBI?!

još važnije pitanje: zašto je Ghoul prešao ulicu? (ali možda za neki drugi, zaseban topik?)  :roll:

To je bar jasno, da bi sustigao pile.

džin tonik

hm, ne bih da pametujem ovako iz daljine, ali mislim da znam sta se desilo.
netko zeli sudjelovati na ovogodisnjem natjecanju na krsu; tema je "vampir" a taj je fulao rok i mjesto, pa sad besciljno luta i grize. steta, imao bi realne sanse.

zakk

evo ovako:
Iz Sremske Mitrovice potiče grupica od dva-tri lika, prosek '83. godište. Nazivaju se "Hanibal", nose martinke i gvozdene zube, i navodno su izgrizli nekog lika u Mitrovici. Navodno, došli su u Šabac. Navodno, već su na odeljenju u "Lazi" (Lazareviću, ne Komarčiću). Paranoja postoji među sitnom decom, koja ne sme da ide sama, već traže od roditelja da ih vodaju iz škole, ili sede kod kuće. Ostali se sprdaju i potpiruju.  :roll: Tako da je sad grad pun vampira koji vrebaju, likova sa gvozdenim raljama i Fredi Kruger™ kandžama i raznih tako veseljaka.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

angel011

We're all mad here.

Alex

Razočarenje:
juče u Timofejev-u neki tip iz Šapca je demantovao sve, rekavši da je sve izmišljotina, da u policiji nije registrovan ni jedan napad itd.

A ja u Blicu pre petnaestak dana čitao da su čoveka napali, izujedali, da je primljen u bolnicu sa težim povredama itd.

Eto ti sad. Blic - novina kojoj se veruje!

Doduše, sad kad pomenuste, čini mi se da su pisali za Sremsku mitrovicu?!

Ghoul

ovaj slučaj 'šabačkih kanibala' pomno se obrađuje u knjizi koju sam ovde predstavio:
http://ljudska_splacina.com/2009/03/strah-i-kultura-knjiga.html

DEDA

Hmmmm...to sto se desilo u Sr. Mitrovici je bila najobicnija tuca u kojoj su se malo izgrizli :D
A to cudoviste iz sabacke tvrdjave koje dise je zaista nesvakidasnje...ONO DISE!!!!!!!!!!!!! :D