Author Topic: METAL : sve (najbolje i najgore stvari)  (Read 89845 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Demo(n)lisher

 • 4
 • 3
 • Posts: 555
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #50 on: 04-01-2007, 19:34:41 »
Kad smo vec kod technical death izvodjaca, svidjaju mi se Atheist.I album: Piece of Time mi se izuzetno svidja
II : Unquestionable Presence
III : Elements koji je vise fokusiran na jazz strukturu nego u dva prethodna albuma
I`m a self - improved evil baby.

marduk

 • 4
 • 3
 • Posts: 804
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #51 on: 04-01-2007, 21:15:06 »
Uh... baš se otvori diskusija u mom ne-postovanju
krenimo redom

- TANKARD – nikad preterano obožavao dobroćudne trešere-pivopije, ali ih dalje poštujem jer i dan danas sviraju svoj beerthrashmetal, na iskreno-primitivan prost ali (za nj.fanove) ubitačan način, po principu uvodni thrash dždž rif, par strofa, grubi, ponekad melodični refren, po koja solažica, pa opet rif i to je to, gotovi su tih 3minuta i 50sekundi. Prosto, pa ko voli, ok. Meni su lično malo neozbiljni, fali im malo tehnike, pametnih brejkova i... mozga.
- BLIND GUARDIAN – Respect for what they WERE. Pravi follow-the-leader offspring genijalaca iz rodne im grude, mighty HELLOWEEN. Imaginations....je jedan on najdražih mi albuma u metalu UOPŠTE, Bright Eyes je takva savršena metal himna za sva vremena. Definisali čitav podžanr, power-(kasnija faza)sympho koji danas uglavnom daje mizerna izdanja, no to je druga priča. Kasniji albumi su LAME, a najnoviji Twist in the Myth je popriličan dah svežine u njihovoj povijesti, uspeli su da evociraju uspomene na ranije radove na jedan moderniji način i naprave vrlo dobar album bolji od Noći u Operi za par kopalja.... Inače, za sve obožavaoce starog Guardiana preslušati obavezno projekat ex-bubnjara Thomasa Staucha pod nazivom SAVAGE CIRCUS. Jeste da je to jedna blatantna kopija starijih BG radova, ali je barem album odrađen pošteno i ne pretenduje da bude nešto revolucionarno, već, jebi ga, a tribute to them old days.... (pevač, član Persuadera, skida Hansia mnooogo bezobrazno, obratite pažnju!)
-MASTODON – posle nekog inicijalnog slušanja, zaboravio na njih. Znam samo da su članovi benda nekadašnji tech-metal manijaci iz Lethargy, totalno lud bend, koliko se sećam. Za preslušati mi ostaje.
- GAMMA RAY – Svi albumi od Heading fot Tomorrow zaključno sa Somewhere Out in Space (pa možda i Powerplant) su, neopozivo tvrdim, Helloween na kub. Savršenstvo tog ingenioznog KaiHansen’s-insane-guitarwork- driven speed-melo-power metala će razumeti oni koji su sadili tikve sa Dr.Steinom i čuvali svih 7 ključeva jedne ingeniozne jurnjave melodija, brejkova, HEAVY!rifova i break-your-neck solaža. (Ostaje žal što je tata Kai posustao na kasnijim izdanjima, naročito na sramotnom No World Order, reciklažom sopstvene karijere i bezuspešnim kloniranjem najboljih detalja sa najboljeg aluma svih vremena, Land of the Free :!: )
-CARCASS – Mogli su biti bogovi. Necroticism..., Swansong, u manjoj meri ekstremniji stari albumi su mi favoriti. Kompilacija Wake up and smell the Carcass mi je jedna od najdražih kompilacija bilo kog benda, iako kompilacije tog tipa i ne volim baš. They should have kept on rotting! :|
-CYNIC – Nyarlathotep je sve lepo kazao. Jedan od NAJUNIKATNIJIH albuma u muzici uopšte. Ako se neko ne slaže, samo smo se šalili Nya i ja, i davili se u vrtlozima sopstvenog neznanja i lošeg ukusa. :lol:
-ATHEIST – Vrlo dobar bend izrazito tehničkog, na momente jazzy-samba, death metal usmerenja, kome je falio Čak Šuldiner da postanu nešto veće od KULTA.
-DEATH – Nema šta, Nya i ja ćemo osnovati Fond za zaštitu Smrti, vidim ja.   :wink:   Ovakav spoj tehnike, ukroćene brutalnosti, mračne melodičnosti, moćnih mid-tempo do bržih ritmova, brejkova, vožnji i čega sve ne još, na ovom polju muzike retko se sreće. Lično, prva tri albuma ne cenim previše, iako ih smatram odličnom odskočnom daskom za nadolazeće produkte: HUMAN, sa tom ubitačnom ritam sekcijom i do-tad nečujenim rifovima koji kao da kopaju po najmračnijim kutcima svesti i uvezuju vam nerve, ganglije i ko zna šta još – u jedan masTan Gordijev Čvor. INDIVIDUAL, my fav album, koji impresionira tehnikom i koji gazi sve pred sobom, vođen nepredvidljivošću koja polako postaje trademark Smrti. Taj SYMBOLIC koji melje i ne staje all night long, praveći zadivljujući mix najcrnjih i najnemilosrdnijih rifova i Chuckovih screamogrowlova koji se duuuboko urezuju u pamćenje... E, a onaj SOUND OF PERSEVERANCE je maksimum, vrh karijere, nešto najprogresivnije što je bend ikada uradio. Najnepredvidljiviji, najžešći, iako ne najtehničkiji, ovo je album van konkurencije. A Demoovu izjavu da Death nekoć postaše „patološki dosadni“ ću... neću komentarisati. Verovatno je Slayer prototip zanimljivog benda, a Death ono suprotno. Well, o ukusima ne raspravljati, ali o neukusima...  :x
-CONTROL DENIED -  Mali dah svežine na polju eksperimentalnog transfera death postulata, tehnika i brejkova, u „power“ vode... Po meni, sasvim dobro ostvarenje, ne nedostaje mu tehnike (ipak je Steve di Georgio CAR!), možda fali malo više DUŠE kojoj je late Chuck davao tako interesantne oblike tokom karijere... Sve u svemu, ja sam zadovoljan, po principu Expect the Unexpected!
-KILLSWITCH ENGAGE – toliko hvaljen Metalcore bend, koji ne volim previše, i preče bih bangovao tikvom uz BRUTALNO GENIJALNE ALL THAT REMAINS! Kakav spoj thrash ritmike, heavy solaža i modern-core nasleđa! Ono je BEND!

Za Izise, Terijone, Akerkoke, i naročito Blekere nisam stručan, i ograđujem svoj nick (allusion to the bend M.) na forumu od takve muzike koju, da prostite, ne razumem.

Eto, a hteo sam da postujem nešto o jednoj drugoj, ovde blago dotaknutoj, grani metal muzike, ali me ovaj post odvede na drugu stranu...
some other time, my metal (and-beyond) friends!


Na kraju, ne stigoh da pohvalim Meha i njegov sjajan tekst na sopstvenom blogu, odličan je! Čak sam i hajlajtovao bisere! Spojleri – za one koji ne čitahu ga - :

Ovako zbori Mjeho:

O ANTHRAXU:
Ipak su to Jevreji, Indijanci i Italijani iz Njujorka.

O KREATORU I MILENCETU
Ah… Besposlen Srbin i jariće sodomizira, rekla bi poslovica.

O DEATH ANGELU
Bendovi poput Sepulture, Sadus ili gomile ’90s metal pregalaca (razne Pantere itd.) bi trebalo da odaju priznanje manje poznatim i nepriznatim prethodnicima koji reč kompromis verovatno nisu znali ni da nađu u Vujakliji a kamoli da se u skladu sa njom ponašaju.


 :!:

marduk

 • 4
 • 3
 • Posts: 804
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #52 on: 04-01-2007, 21:43:31 »
Nego, jel čita neko NAZIV topika?

Idemo u drugu krajnost...
malo "najgorih" stvari...

HELLOWEEN - CHAMELEON  :x  :x  :x

Demo(n)lisher

 • 4
 • 3
 • Posts: 555
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #53 on: 04-01-2007, 22:43:27 »
Marduk, sta predlazes. Koji bend da iznesemo na tacku dnevnog reda, o kojoj vrsti metala bi zeleo da diskutujemo?
Demokratija je sistem svakog civilizovanog drustva.
I`m a self - improved evil baby.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.136
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #54 on: 04-01-2007, 22:51:43 »
Quote from: "Demo(n)lisher"
Demokratija je sistem svakog civilizovanog drustva.


ha!
pazi molim te, obožavalac č. mensona nam priča o demokratiji i civilizovanom društvu!
ajde, pričaj nam malo o tome!

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #55 on: 04-01-2007, 23:16:49 »
Quote
O DEATH ANGELU
Bendovi poput Sepulture, Sadus ili gomile ’90s metal pregalaca (razne Pantere itd.) bi trebalo da odaju priznanje manje poznatim i nepriznatim prethodnicima koji reč kompromis verovatno nisu znali ni da nađu u Vujakliji a kamoli da se u skladu sa njom ponašaju.


Samo da ispravim, ovo je sve rečeno o Dark Angel, ne o Death Angel. Death Angel sam apostrofirao kao nevažam bend koji je mahom kupio hype na osnovu maloletnog bubnjara. Dark Angel, s druge strane... kakvi kraljevi...

Ali Vio-Lence (koji si spomenuo i u komentaru na blogu) nominujem za najzapostavljeniji bend u istoriji metala uopšte... Onaj prvi album jer takav klasik, jebote...

Will-O'-The-Wisp

 • 3
 • Posts: 635
 • Teoretičar Ostrogotike
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #56 on: 05-01-2007, 00:40:09 »
Ovako, nikad dovoljno vremena za pisanje, ali za mrznju, prijetnje, ucjene, tabanje, klanje... vazda, zanavjek!

Pa da pocnem:

Quote from: "marduk"
(Ostaje žal što je tata Kai posustao na kasnijim izdanjima, naročito na sramotnom No World Order, reciklažom sopstvene karijere i bezuspešnim kloniranjem najboljih detalja sa najboljeg aluma svih vremena, Land of the Free :!: )


Holy gramma on the stick!  :?

Pa, prvom sledecom prilikom kad dodjem u Nis ima da ti pucam u koljeno! :evil: Sorry, rekoh li koljeno? Greska, mislio sam koljena!  :evil:  :evil: Malo koji album moze da me najezi kao taj masterpis.

Jebote, toliko sam puta sjekao vene na taj album da imam manje krvi no Drakula u vrijeme Velikog posta!


Quote from: "Meho"
Death Angel sam apostrofirao kao nevažam bend koji je mahom kupio hype na osnovu maloletnog bubnjara.


 :x  :x  :x

Okej, tebi necu da pucam u koljena jer te ne znam, ali imam namjeru da ti posaljem uzu i siru familiju na zimski odmor u neki gulag.  :evil: Kad vec ljudi ovdje toliko vole demo(n)kratiju, ti mozes da izaberes destinaciju.  :!:

Death Angel ne valja?! A sto je Act III?! Nazovi me zaostalim, ali njihov The Art Of Dying je jedna od najboljih stvari koja se desila u Novom milenijumu. Svakako najbolja za thrash!

Citav dan sam nervozan, a vi samo dolivate ulje na vatru!  :cry:  :cry:  :cry:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Will-O'-The-Wisp

 • 3
 • Posts: 635
 • Teoretičar Ostrogotike
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #57 on: 05-01-2007, 00:57:10 »
Okej, malo sam se smirio - na torrentu sepojavio Civil War: Frontline #10 - tako da vam necu nanositi bol.  :evil:  :wink:

Sto se tice losih albuma, je l' neko slusao Francesca Farerija?  :cry: Pored njega Angelo zvuci kao Holdsworth. Izbacio je dva sampionska tetris albuma! Rijetko kad se nadje tako anti-talentovano celjade.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

marduk

 • 4
 • 3
 • Posts: 804
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #58 on: 05-01-2007, 01:09:37 »
Quote from: "Demo(n)lisher"
Marduk, sta predlazes. Koji bend da iznesemo na tacku dnevnog reda, o kojoj vrsti metala bi zeleo da diskutujemo?


Pa...npr o PROGRESSIVE metalu.
Sutra postujem svoje viđenje termina i porodice bendova.
Ostali šta misle? (različita stanovišta moguća i naširoka rasprava)
... so stay tuned!

marduk

 • 4
 • 3
 • Posts: 804
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #59 on: 05-01-2007, 01:12:26 »
Quote from: "Will-O'-The-Wisp"

Malo koji album moze da me najezi kao taj masterpis.

Jebote, toliko sam puta sjekao vene na taj album da imam manje krvi no Drakula u vrijeme Velikog posta!


Hmmm...bojim se da cenjeni Wisp nije SLUŠAO bravure sa LOTF, već gledao omot ili crtao brkove Hansenu na bookletu...

 :evil:

Will-O'-The-Wisp

 • 3
 • Posts: 635
 • Teoretičar Ostrogotike
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #60 on: 05-01-2007, 01:24:15 »
Kad dodjem na vlast, No World Order! ce u Crnoj Gori da ima isti status kao Gorski vijenac.  :!:  :evil: Znaci, huljenje - kakvo je ovdje tako velikodusno iznijela izvjesna osoba iz Fox Rivera - ce biti kaznjavano drevnim crnogorskim metodama za mucenje, tj. besenjem za muda.  :evil:

To sto zemlja Srbija i dalje ne shvata neke velicine - kad kazem "velicina" mislim na No World Order!, to je valjda jasno - je problem iste te zemlje Srbije.  :evil:

I kad vec pominjes slusanje albuma, nesto razmisljam... Da vama Zapad nije uvalio neku laznu kopiju NWO!? A kad smo kod crtanja, cak sam prije par godina kupio i majicu sa coverom NWO!.  :wink:

P.S. Da ne bude zabune, Land Of The Free jeste remek-djelo, koje obozavam, ali isto tako je i NWO! munja nebeska!  :!:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

sivka

 • neprilagođena
 • 5
 • 3
 • Posts: 1.881
 • Sve što je uzaludno, to je i besmisleno.
  • Tardis
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #61 on: 05-01-2007, 09:27:55 »
Quote from: "angel011"
Quote from: "Mixitron M. Storm"
Quote from: "greymalk"
Ništa od svega toga. Samo Therion ... Najnoviji album Theriona je totalno ludilo.


Vreme je da iseliš Zakka  :evil:

PS 2angel - a to što gađaš ljude kad&čime , jel' kontekstualno pozitivno ili negativno?


Negativno. Njihova kombinacija opere i metala mi je neslušljiva.

Btw, što se greymalk i Theriona tiče, sluša to ona i bez Zakka.


Jao jeste  :D  A VOVIN mi je najbolji album, mada i ovaj najnoviji je tu negde.... ma svi albumi su im odlicni. Therion je zakon.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #62 on: 05-01-2007, 10:22:41 »
Blah, upravo sam skinuo i Civil War Frontline 10 i Civil War 6 pa ipak mi to neće promeniti mišljenje o Death Angel... Onaj pevač, pa to mi je grozno... Nisu po mom ukusu pa to ti je. Ali zato Acid Reign, ah, kakvi divni ljudi....

Nyarlathotep

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.512
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #63 on: 05-01-2007, 20:58:52 »
Super ova prica o metalu... ja se sit o tome nasrao na YUmetal forumu, ali lepo je ovde videti koliko meNtalaca ima.  :lol:

Samo, ovde niko da spomene unikatno bozanstveni bend, ujedno i jedan od mojih zauvek omiljenih - Mr. Bungle, ako se oni i mogu uvrstiti u metal. Mada, imaju opasnih metal capacina, pored svega ostalog zivog i mrtvog sinematicnog sto u slobodnoj muzici postoji. Oni su definitivno na mene ostavili najjaci uticaj u morima ostalih bendova. Uvek cu nanovo ophrven najgorim fantazmagorijama slusati Disco Volante, taj najludji experiment kvazi metal scene '90tih godina. Mada i sve pre toga je odlicno, predkano ironicno, neverovatno mastovito i kriticno, a i California je remek-delo ... slobodno se  mogu usuditi da kazem: ljudi su najdostojinije preuzeli i produzili takve slobodne umetnicke tokove koje su arhibog Captain Beefheart i veliki Frenk Zapa uneli u rok muziku.

Da, Mehmete, prijatelju, razumljivo je ako ti ne volis Weather Report, ali reci da nemaju momente je sumanuto. I ovaj bend je definitvno postavio neke neprevazidjene standarde otvorenosti i slikovitosti u dzez muzici. Sad, naravno, sve je stvar ukusa.

Da, da se opet vratim, hehe, Cynic, koliko god oni bili predrkano-tehnicki kompleksni i neponovljivo za svirku zajebani, mislim i tvrdim da na Focusu ne postoji ni jedan jedini suvisno odsviran ton. Taj album odrazava sveopsti kosmicki balans emocije, filozofije harmonije i ljudske duse, savrsen balans melodije i agresije. Nekako, uvek sam smatrao (i to ne samo ja, vec i mnogi oko mene) da ovaj bend daleko premasuje okvire metal muzike.  Naravno, ovo o okvirima zanra,  vazi i za Mr. Bungle.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

blasphemer

 • 4
 • 2
 • Posts: 263
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #64 on: 05-01-2007, 23:18:41 »
Chek bre, ovde svi nesto hejtuju Neurosis?!? A sto, da mi isti objasne? Neurosis su odlican band, doneli su nesto novo na scenu, zvuce "drugacije", postoje godinama i ne ponavljaju se, inspirisali su mnoge...

Isis - upravo oni, inspirisani Neurosisom, ali ne cista kopija, evoluirali bas dosta svakim albumom, poslusajte poslednji "In the Abscence of Truth", odlican album, to vise i nije metal (a ni core, ni doom core kako neki vole da kazu) vec neka ambijentala jebem li ga.

Cult of Luna - opet neki sto su slusali Neurosis al' nisu isti, i opet imaju svoj fazon, al' ih ja bas i ne gotivim toliko...

I ima jos takvih bendova, al' ne vrede da se pominju kao ovi.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

marduk

 • 4
 • 3
 • Posts: 804
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #65 on: 05-01-2007, 23:45:02 »
No, dobro, pošto niko nije našao za shodno da kaže koju reč o gore ponuđenoj oblasti metala za koju licitirah (možda se i few of you out there bavi istom), evo ja ću malo da kenjkam :lol: ;

Elem, pod terminom progressive METAL aludirao sam na podžanr koji je, uslovno rečeno, stvorilo sveto trojstvo – DREAM THEATER, FATES WARNING i QUEENSRYCHE tokom poznih 80ih i početkom-sredinom 90ih. Ne bih ponaosob kenjkao o svakom od njih, dovoljno je toga već rečeno o tim bendovima, niti davao bilo kakvu fiksnu definiciju podžanra, ali bih istakao da je, za moja dva centa, isti nastao na progrock nasleđu 70ih (ovaploćenom u bendovima tipa Yes, Pink Floyd, Genesis, Emerson Lake & Palmer etc) i, kroz prizmu virtuoznijih heavy-power-thrash riffova/ritmova evoluirao u progmetal, koji, kako će se ispostaviti, karakterišu atipične rifaže, česta ispadanja iz paterni na kojima se metal zasniva (thrash, heavy, power – moramo priznati, jesu kakve, paterne, i žanrovi koji imaju kakve-takve granice i okvire) u smislu lucidnih gitarskih rešenja, nepredvidivih bas deonica, čestih brejkova u ritmici, i slušalačkoj logici, koja se stoga često ruši i – tamo gde ste očekivali nastavak strofe, refrena ili već čega – eto vas u nekom novom muzičkom landscapeu.

Doduše, očigledna je podela na bendove koji su označeni kao progresivni zbog ekscesivne virtuoznosti, nenormalne tehnike i nemilosrdne primene iste na percepciju jadnog slušaoca koji se pita „pa kako.. kako su se ovoga setili i kako su ovo odsvirali..čiji prsti to mogu??? Klasični primeri ove „tehničkije“ struje bili bi rani Dream Theater, Watchtower, rani Sieges Even, kasnije krajem 90ih Power of Omens, Spiral Architect, Zero Hour itd.

Ona druga struja smatrala se progresivnom ne toliko zbog tehnike već zbog ingenioznog baratanja sentimentom, osećanjima koja bi trebalo probuditi kod slušaoca. Odnosno, takvi bendovi su sa mnogo manje posezanja za komplikovanjem uspeli da transcendiraju postojeće metal šablone, i da, maltene jednostavnijim rifovima i globalnim muziciranjem slušalačev um provedu kroz raznorazna do tad neposećena mentalna prostranstva. To je, po mom skromnom mišljenju, polazilo za rukom bendovima poput, najpre, Queensryche (počev od pojedinih delova albuma The Warning, pa preko maestralnog i neponovljivog Operation Mindcrime, pa i Empire, i Promised Land) , Fates Warning (Perfect Symmetry, Parallels, Inside Out), zatim kod totalno podcenjenih i zaboravljenih House of Spirits, kasnije Conception, Soul Cages, Wolverine.

Dakako, u kamp progmetal bendova stavili bismo i mnoštvo bendova koji su „prog“ zbog raznih parametara koji se kite elementima oba podtipa koja sam gore pomenuo. Treba tu podsetiti na: rani Tad Morose, Andromeda, Threshold, Evergrey, Vanden Plas, Ion Vein, Leviathan, Poverty’s no Crime, Psychotic Waltz, Ivanhoe, Mercury Rising, Secrecy, Shadow Gallery, Narita....

Ali, ovo je samo početak nabrajanja i hvalospeva za žanr koji verujem da ima šta da ponudi i koji se razvija vremenom u, reklo bi se, jednom pozitivnom pravcu. (ok, svestan sam da ima toliko bendova sa ludom tehnikom i sa manjkom mozga, koji misle da su „prog“ samo zato što ne možete pohvatati šta i kako sviraju... :x )

Ovo je samo mali deo priče -  danas se pod terminom „progressive“ definišu mnogi bendovi koji duboko zadiru u sebi svojstvene tretmane podžanrova black, death, avantgarde metala.... Ali to je druga priča i druga filozofija.

Ja sam pokušao da dam jedan grub prikaz – i ako neko u njemu prepozna ono što voli, super.  :!:


Eto, npr. Blasphemer pomenu Neurosis, Isis itsl, o kojima mnogi danas govore kao o progressive bendovima, što se ne uklapa u one okvire koje ja gore izložih.... To je već neko drugo percipiranje termina progressive, verujem...

blasphemer

 • 4
 • 2
 • Posts: 263
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #66 on: 06-01-2007, 01:09:43 »
Dobro, Marduke, pomenuo si gomilu bendova, rekao si nesto o cemu se vecina uglavnom slaze, napravio grubu podelu na "tehnicare" i "atmosfericare".... al' nisi pomenuo jedan bend, koji nije metal, al' prog metalci vole da se kite i njihovim imenom svrstavajuci ih uz sebe, bend mnoogo bolji od tih przaca - Porcupine Tree!!! Eto!

(da razjasnim, da ne bih bio kamenovan, da su i neki od bendova koje je Marduk nabrojao dobri, al' samo neki.  8) )
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #67 on: 06-01-2007, 01:43:13 »
Da ja samo razjasnim da baš volim Neurosis, do te mere da im opraštam poslednji album kao ispad koji svakom može da se desi (uostalom solo albumi S V Tilija su tek dekadentni... gradsko dete oće da svira narodnu muziku... pa neka mu). Isis mogu samo da sanjaju da budu oni a Cult of Luna, iako bolji (mada plići od Isis) nisu im ni blizu. Enemy of the Sun i Souls at Zero su remek dela...

blasphemer

 • 4
 • 2
 • Posts: 263
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #68 on: 06-01-2007, 02:03:51 »
Meho wrote:
Quote
Enemy of the Sun i Souls at Zero su remek dela...


Amen!

Meni, ipak, Isis i Cult of Luna nisu za poredjenje - uvek su bili drugaciji i videlo se da idu razlicitim tokovima, a poslednji albumi (oba iz 2006) to prenaglasavaju. Mozda se neko i nece sloziti sa ovim, jednostavno, ja ih percepiram na razlicitim nivoima. Kako rekoh, volim i jedne i druge, mada su mi Isis malo drazi. :)
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

marduk

 • 4
 • 3
 • Posts: 804
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #69 on: 06-01-2007, 11:56:16 »
Quote from: "blasphemer"
Dobro, Marduke, pomenuo si gomilu bendova, rekao si nesto o cemu se vecina uglavnom slaze, napravio grubu podelu na "tehnicare" i "atmosfericare".... al' nisi pomenuo jedan bend, koji nije metal, al' prog metalci vole da se kite i njihovim imenom svrstavajuci ih uz sebe, bend mnoogo bolji od tih przaca - Porcupine Tree!!! Eto!

(da razjasnim, da ne bih bio kamenovan, da su i neki od bendova koje je Marduk nabrojao dobri, al' samo neki.  8) )


Naravno, podela je bila gruba, čisto kakva skica, i nepotpun prikaz jednog fenomena kog je malo i teže definisati.
Iz tog razloga nisam spomenuo Porcupine Tree, ali i Arenu, King's X, Pendragon, Spock's Beard i slične progrock-occasionally-meets metal bendove. Moram priznati da meni lično manje leže pojedini od njih, a najviše volim Arenu i ultramegagenijalni album The Visitor  :!:

Eto, baš bih voleo da vidimo koje bendove koje sam nabrojao Blasfimer smatra dobrim, a koje ne, i zašto. Normalno, nećeš biti stoned to death for that  :wink:

Demo(n)lisher

 • 4
 • 3
 • Posts: 555
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #70 on: 06-01-2007, 19:47:54 »
Nego da promenimo tok diskusije :
Malo idemo na doom metal, posto je nekako zapostavljen
My Dying Bride, Cathedral (Lee Dorian), Candlemass i naravno "godfatheri" Type O Negative. :!:
I`m a self - improved evil baby.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.136
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #71 on: 06-01-2007, 19:57:25 »
My Dying Bride
=ovo veoma volem! predivne melodije, pravi doom!

Type O Negative
=smrtno dosadni, uniformni, nezanimljivi!

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #72 on: 06-01-2007, 20:06:18 »
Quote from: "Ghoul"
My Dying Bride
=ovo veoma volem! predivne melodije, pravi doom!

Type O Negative
=smrtno dosadni, uniformni, nezanimljivi!


Alaha mu Gule, da sam single, sad bih te zaprosio...

MDB zaista imaju par momenata u karijeri koji su umetnički vredni... S druge strane TON su mi uvek bili primer benda, tj. Piter Stil mi je uvek bio primer čoveka koji celu priču oko gotike, romantizma, dekadencije, Bodlera, bla bla bla, kapira, ali se zadovoljava jadnim, jeftinim derivatom. Neutešan sam vazda bio što se mojoj ženi to sviđa i što joj je on dobar lik...

Kad rekoh Bolder, za sve nabrojane bendove, Pig Destroyer su keva. Ala tu ima egzistencijalne tlapnje i plama ranjenog srca...

Nyarlathotep

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.512
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #73 on: 06-01-2007, 20:57:01 »
Meni je najbolji MDB Angel and the Dark River. Iskreno, to je ustvari jedini njihov album koji i danas slusam.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.136
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #74 on: 06-01-2007, 21:27:24 »
Quote from: "Meho Krljic"
Quote from: "Ghoul"
My Dying Bride
=ovo veoma volem! predivne melodije, pravi doom!

Type O Negative
=smrtno dosadni, uniformni, nezanimljivi!


Alaha mu Gule, da sam single, sad bih te zaprosio...

MDB zaista imaju par momenata u karijeri koji su umetnički vredni...


meho, nemoj mi reći da pripadaš musli-katoličkoj frakciji, i da ti papa ne dopušta pomisao na razvod?

ja od MDB *otkidam* na TURN LOOSE THE SWANS: to je, za moj pojam, album po principu 'svaka mu je zlatna'! nema loše stvari.
volim i onaj stari režeći period, naročito himna SEAR ME (po kojoj se jedan chapter u NAŽIVO zove, i od koje se i danas ježim), i zapravo OK mi je sve do LIKE GODS OF THE SUN, a mogu da čujem i ono kasnije mada me ne radi kao ovi raniji.

mada nisam PREVIŠE duboko i široko istraživo ovaj pod-žanr, ništa drugo što sam čuo a što je pretendovalo da bude goth ili doom nije ni izbliza uhvatilo to onako kako za moj pojam to treba da zvuči, a kako su ga MDB radili.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #75 on: 06-01-2007, 21:55:39 »
Heh, meni je Lajk Gadz ov d san vratio veru u taj bend. I danas mi je to jedan od najdražih dum metal albuma ikad. Baš onako elegičan i dekadentno setan kako mi paše. Mada, najdraži 'pravi' dum album mi je debi Cathedrala, Forest of Equilibrium. Iako je tu masa početničkih grešaka napravljena, ima ta ploča dosta toga da ponudi. Posle se bend pretvorio u nešto sasvim drugo što mi nije baš prijalo, ali taj prvi album i danas rado zavrtim. Nema tu ni g od prave gotike, sve je to usporeni Blek Sabat garniran gotovo tinejdžerskim tugovanjem za propalim/ umrlim/ sneulim ljubavima, mada ima malo i ukusne britanske paganštine. Preporučam.

Demo(n)lisher

 • 4
 • 3
 • Posts: 555
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #76 on: 06-01-2007, 22:02:28 »
Uf, zaboravismo na Paradise Lost :x
Anathema =  Serenades, The Silent Enigma, Eternity, Alternative 4, Judgement, A Fine Day To Exit, A Natural Disaster
Crowbar, Tiamat, Katatonia  :P ,Swallow The Sun, Beloveth, Funeral :evil:
I`m a self - improved evil baby.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.136
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #77 on: 06-01-2007, 22:04:26 »
meho, mogo bi dati kraću listu preporuka najmračnijih & najboljih doom i goth metal albuma (a ako se nađeš zadahnutim temom, možeš i na blogu da raširiš temu).

inače, da pojasnim, ja sam hteo reći da je LIKE GODS OF THE SUN poslednji MDB u kome sam skroz naskroz uživao (možda im je i najmračniji, za mene)

Demo(n)lisher

 • 4
 • 3
 • Posts: 555
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #78 on: 06-01-2007, 22:11:31 »
Sto se tice liste uopste doom metal bandova evo je:
Aarni
Abstrakt Algebra
Acid Bath
Acid King
Against Nature
Amorphis (early)
Anathema (early)
Ashen Mortality
Ashes You Leave
Autopsia
Avrigus

[edit] B
Baroness
Beaver
Beyond Dawn
Black Cobra (Doom / Sludge)
Black Sabbath (Early influence)
Black Widow
Blood Divine, The
Bongzilla
Boris (Drone Doom)
Bowel
Buffalo
Burning Saviours
Burning Witch (Drone Doom)

[edit] C
Callisto
Candlemass
Cantar (band)
Captain Beyond
Catacombs
Cathedral
Cavity
Celestial Season
Centurions Ghost
Chadwick
Chalice
Church of Misery
Clagg
Confessor
Corrupted
Count Raven
Cryptal Darkness
Cult of Luna

[edit] D
Daylight Dies
Daemora
Disembowelment
Dolorian
Doomsword
Draconian
Dusk

[edit] E
Earth (Drone Doom)
Earthcorpse
Earthride
Electric Wizard
Elysium
Esoteric
Estatic Fear
Evoken
Eyehategod

[edit] F
Faith
Fistula
Forsaken
Frozen Tears
Funeral
Furcalor

[edit] G
Gathering, The
Goat Horn
Goatsnake
Grand Magus
Grief

[edit] H
Harkonen
Heaven Grey
High On Fire

[edit] I
Imago Mortis
Iron Monkey
Isis
Insanity Reigns Supreme
Internal Void
Iron Man

[edit] J
Jesu

[edit] K
Katatonia
Keelhaul
Khanate (Drone Doom)
Krux

[edit] L
Lacrimae Mortalium
Lacrimas Profundere
Lair of the Minotaur
Lake of Tears
Lightning War
Loinen
Los Natas
Lycanthia
Lyijykomppania

[edit] M
Mael Mórdha
Majesty
Mange
Mare
Mar de Grises
Mastaba
Memento Mori
Mercy
Moi Dix Mois (Gothic/Doom metal)
Molehill
Monarch
Monolithe
Mood
Morgion (Epic Death Doom)
Mordor
Morphia
Morrigu
Moss
Mournful Congregation
Mourning Beloveth (Death Doom)
My Dying Bride (Death Doom)
My Shameful

[edit] N
Necare
Neolithic
Night Must Fall
Nightstick
Noothgrush
Nortt
Novembers Doom
Novembre
Nyarlathotep

[edit] O
The Obsessed
Ocean
Officium Triste
Old Man Gloom
Olive
Om
Otesanek
Oversoul

[edit] P
Paradise Lost
Paramaecium
Passage
Pelican
Pentagram
Phantasmagoria
Philistine
Place of Skulls
Planet Gemini
Pod People
Purgatory

[edit] Q
Quercus

[edit] R
Rain Paint
Ramesses
Rapture
Remembrance
Revelation
Reverend Bizarre
Rise & Shine
Runemagick
Rwake

[edit] S
Saint Vitus
Saturnus
Scald
Sentient
September 12
Serpent
Shape of Despair
Shepherd
Sifr
Skepticism (Funeral Doom)
Sleep
Sloth
Solace
Solitude Aeturnus
Sons of Otis
Sorrow
Southfork
Spina Bifida
Spirit Caravan
Stabat Mater
Sundial
Sunn O))) (Drone Doom)
Swallow the Sun

[edit] T
Theatre of Tragedy (earlier works)
Teeth of Lions Rule the Divine
Tefra
The Eternal
The Funeral Orchestra
Thergothon
Thorr's Hammer
Thrones
Thunderstorm
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
Tomb
Tragedian
Transient
Triarchy
Tristitia
Trouble

[edit] U
Ufomammut
Uncertainty Principle
Unholy
Unlife
Unorthodox

[edit] V
Vae Victis
Vargotah
Veni Domine
Virgin Black
Void of Silence

[edit] W
Warhorse
Warning
Wellington
While Heaven Wept
Whitehorse
Winter
Witch
Witchcraft
Witchfinder General
Womb
Wreck of the Hesperus
Wretched

[edit] X

[edit] Y
Yearning
YOB

[edit] Z
Zaraza
Zebulon Pike
Zess
Zoroaster
Doom metala ima bas dosta, zar ne?
 :evil:
I`m a self - improved evil baby.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #79 on: 06-01-2007, 22:16:52 »
Da, da, shvatio sam to za LGOTS.

Nego, glede gotike i duma... Ja to u stvari vrlo slabo trošim. Gotika u muzici mi nešto ne leži uopšte. Evo, čak ni maloprepomenuti Izgubljeni Paradajz nikad nisam vario. na kazeti sam imao samo drugi album ('Gothic') i treći kome sam zaboravio naziv i povremeno sam pokušavao da se teram da ih slušam ene bih li skapirao zašto štampa i mladi po Beogradu bruje o njima, al nikad mi nisu legli. Moja lista bi na sebi imala malo duma: St. Vitus, Pentagram, Cathedral, Blek Sabat a posle toga mnogo više stoner i sludge roka/ metala, poput Sleep, Earth, Om, Sunn0))), Khanate, Boris (Boris, au, bre, kakvi su to carevi), (novoosnovani) Khlyst, Palehorse, Neurosis, Hyatari, bla bla bla, što nešto ne mislim da su stvari koje bi ti se mnogo dopadnule... Bio je u planu jedan tekst za Metal Hammer o tome ali je novina ugašena pre nego što sam ga napisao...

Nyarlathotep

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.512
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #80 on: 06-01-2007, 23:19:58 »
Paradajzova Ikona je meni jedan od 20 omiljenih metal albuma.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

marduk

 • 4
 • 3
 • Posts: 804
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #81 on: 07-01-2007, 11:56:18 »
Beh... a meni je DOOM smrtno dosadan...  :(  džaba i mrak, i prijateljica tmina, i sva ta zlokobnost kad treba nedelju dana da čekam na neki rif ili passage, ne do bog solo, koji će da mi uđe u uši. No, to je pitanje ukusa.

Od tija nekih bendova koji zalaze u područје duma, dotaklo me:

MEMENTO MORI
ABSTRAKT ALGEBRA
CANDLEMASS
MEMORY GARDEN
CONFESSOR
FORSAKEN
VENI DOMINE
LEFT HAND SOLUTION
SOLITUDE AETERNUS


Nego, kome sam pisao onolki post o prog-metalu?  :x  Niko da postuje svoje favorite, što me navodi na zaključak da ovde tu vrstu muzike niko i ne sluša  :cry: (sem nešto što Blasphemer spomenu).

Demo(n)lisher

 • 4
 • 3
 • Posts: 555
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #82 on: 07-01-2007, 12:32:01 »
Predlazem da na tacku dnevnog reda stavimo GRINDCORE\DEATH METAL po meni najbolji pravac u metal muzici, zbog kojeg sam i poceo slusati heavy metal, naravno posle sam slusao thrash metal. Sta mislite o NAPALM DEATH (OSNIVACI), CARCASS(MENI SU ONI NAJBOLJI BEND), Agathocles, Anal Cunt, Extreme Noise Terror, Fear of God, GUT,Rotten Sound, S.O.B., Sore Throat, Terrorizer.  :!:
I`m a self - improved evil baby.

marduk

 • 4
 • 3
 • Posts: 804
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #83 on: 07-01-2007, 12:46:07 »
Quote from: "Demo(n)lisher"
Sta mislite o NAPALM DEATH (OSNIVACI), CARCASS(MENI SU ONI NAJBOLJI BEND), Agathocles, Anal Cunt, Extreme Noise Terror, Fear of God, GUT,Rotten Sound, S.O.B., Sore Throat, Terrorizer.  :!:


Ta ekstremna grana death metala mi nikako nije ležala, i od pobrojanog jedino mogu da varim karkase. Death metal kakav volim da čujem je onaj koji su prikazivali bendovi tipa ATHEIST, DEATH, again - CYNIC, BABYLON SAD, PESTILENCE... danas npr. SLEEP TERROR, NECROPHAGIST... Dakle, tehnički, umereni growl vokali, kakvatakva melodičnost (pritom ne mislim na melodeath tipa IN FLAMES).

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #84 on: 07-01-2007, 12:52:25 »
Pa, kao što već napisah, ni ja nisam neki ljubitelj dum metala. Postoji šačica bendova koji mi se dopadaju a i oni više vuku na stoner i to je to. Ali sinoć sam, razmišljajući o ovoj temi shvatio da bih menjao sve postojeće dum bendove za jedan Swans. Taj bend je sve što su dum metalci ikad radili odradili ranije, bolje i ozbiljnije. Pre par dana sam ponovo slušao njihov poslednji studijski album Soundtracks for the Blind koji još malo pa ima deset godina pa je izašao, i ono je toliko superiorno u odnosu na bilo šta što mi pada na pamet od dum metala da je to strašno. Swans se nisu izgubili negde u ponorima stilizacije, kad su udarali, oni su udarali, kad su plakali oni su plakali. Prvih dvadeset minuta Soundtracks for the Blind je tužnije i potresnije i... bolesnije od celog opusa većine dum metalaca. Tolika intimnost zna čoveka i da malo odbije...

Prog metal nikad vario nisam pa ne znam šta bih rekao na celu tu temu. Kako sam već gore napisao, čak mi se ni Cynic nije na kraju dopao.. A o kojekakvim Drim Tijetr ne bih da pričam...

Grindcore, to je već druga priča, pišem trenutno blog post o ovom pravcu. Mislim, mnogo nam je zla naneseno i od strane grajndera, ali ima tu i stvari zbog kojih je vredelo roditi se... Pig Destroyer, recimo... Ah, kakvi divni ljudi... Pa Fuck... I'm Dead, pa Rotten Sound...

Demo(n)lisher

 • 4
 • 3
 • Posts: 555
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #85 on: 07-01-2007, 12:54:46 »
Ne znam da li si cuo Napalm Death - ov Ep Mass Appeal Madness,jer je to album za koji svi eminentniji kriticari ocenjuju da je jedan od prvih albuma modernijeg death metala, koji raskida vezu sa grindcore. Seti se da tad na scenu nastupa Mark Greenway, a Lee formira Cathedral :D
I`m a self - improved evil baby.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #86 on: 07-01-2007, 12:57:29 »
Jel to mene pitaš??? Da, čuo sam. Naravno, za mene je Mass Appeal Madness smeće neopevano, pogotovo one dve obrade starih Napalma - Social Sterility i Unchallenged Hate... Mick Harris se ovde potrudio da se istakne pevanjem, ali Barnijevo pevanje je tragedija... Kao uostaom i na svim ostalim ND albumima. Smear Campaign bi bio mnogo bolji da je sve pevao Mitch...

Demo(n)lisher

 • 4
 • 3
 • Posts: 555
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #87 on: 07-01-2007, 13:27:54 »
Kad smo vec kod DEATH METALA, kad sam bio teen, slusao sam bez prestanka jedne od pionira DEATH metala OBITUARY i njihov toliko hvaljen debi - klasik Slowly We Rot. Njihov drugi album Cause Of Death sa obradom Celtic Frosta Circle of the Tyrants je takodje dobar, a tek The End Complete je po meni najbolji album u Obituary seriji. Tu su takodje i Deicide, bend koji je patoloski opterecen mukama Isusovim, da moraju na svakom albumu da ga muce sa svojim growlujucim vokalima i zlim rendanjima gitara.
I`m a self - improved evil baby.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #88 on: 07-01-2007, 13:34:04 »
Za Obućare se slažemo... Deicide su rano dostigli vrhunac svoje karijere, na drugom albumu već, i od tada su umereno zanimljivi... Stenč ov ridempšn je slušljiva ploča ali daleko od neke prevelike zanimljivosti... Safokejšn je jedan od retkih starijih death bendova čiji album iz 2006. zapravo zavređuje ponovna slušanja...

Demo(n)lisher

 • 4
 • 3
 • Posts: 555
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #89 on: 07-01-2007, 13:41:33 »
Tacno tako :!:
Kad smo vec kod "godfathera" deatha tu su MORBIDNI ANDJELCICI, sa cika Treyom ciji su albumi za pohvalu:
Altari Ludila sa hitom Chapels
Blessed Are The Sick
Covenant sa Rapture, God Of Emptiness, World Of Shit
Domination sa Where The Slime Live, Caesar's Palace, i poznata izreka iz crtaca sa Duskom Dugouskom :evil: This Means War.
I`m a self - improved evil baby.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #90 on: 07-01-2007, 15:28:58 »
Nažalost prilično jadan nastup u Beogradu pre nekoliko meseci:

http://cvecezla.mojblog.co.yu/permalink.aspx?id=40202

Demo(n)lisher

 • 4
 • 3
 • Posts: 555
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #91 on: 07-01-2007, 19:48:56 »
Naravno, ali bend koji me bez prestanka svojim pojavljivanjem i objavljivanjem novih albuma me sve vise dusevno obogacuje je Cannibal Corpse. Likovi kao da nisu sa ove planete, ne znaju gde se nalaze, growlovi su za svaku pohvalu, ponekad losi asortimani bubnjeva i gitara, i naravno glavni sastojak koji ih cini megapopularnim u ovom bezdusno - kapitalistickom poretku - tekstovi. Imamo tu velike besede Chrisa, Georga koji se prostiru kroz poeme o Necropedofilu, Razbijenoj faci, o ribi koja je jebana sa nozevima, tako da bi bilo greota kad ne bih sad citirao te velike filozofske misli, hororicne epitete, i jos mnostvo odabranih stilskih figura koje naprosto padaju na teme, i pokrecu jedan veliki mehanizam.
2. Gutted

A table of the deranged, this savage brutal being
A shocking way of life living on human offspring
Murder of the innocent, his pale grey face expresionless
Horrid dismemberment
One persons tortures, is anothers pleasure
Malformation, a diseased brain
Unsuspecting slowly dying, as his knife invades
The child, screams of pain, no one hears
Blood splotches now appear, esctasy through
Each cut, now the body twiches the gutted
Little torso ready to be cooked
Isolated in his own mind the need to kill
Now possesses his body
Self mutilated
Between killings ejaculation, cut off appendages
Of former victims, sexual violence satisfaction
Disembodied corpses, spewing gore
On his body, soaked with their fluids, various
Digestive parts, and assorted meats
Plunging his fist down the throat, ripping out

The guts, internal extraction
The entire body bleeding
The heart stops pumping

2. Mummified In Barbed Wire
Wrap the wire round the neck,
pull it tight to suffocate
His mouth is spewing steaming blood
Hang the body with a cord, gag his mouth
with shards of steel
He doesn't know the pain he'll feel
Interwoven deadly spikes, tightening cables
lacerate
Assorted gashes open wide
Ruptured veins are gushing blood, scraps of
skin are flying off
The body of the helpless prey

Jagged cable binds, you scream, No escape
Metal barbs tearing at you, Rend your flesh

Tear apart the tendons,
wire chokes the victim
Shred away his features,
shred away his being
Rip the tissue from the body, Rend your flesh :evil:
Zivi dokaz izopacene kreativnosti koja se javlja bezposlenom narkomanu koji nikad u zivotu nije podigao nista teze od kasike.
I`m a self - improved evil baby.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #92 on: 07-01-2007, 20:12:14 »
Ne mogu da kažem, Kenibal Korps volim, čak je i beogradski koncert bio odličan. Greota što im tekstovi nikada nisu napredovali od čiste šok taktike... Možda ponovo odem na koncert na proleće...

Nyarlathotep

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.512
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #93 on: 07-01-2007, 22:01:06 »
Ja sam od deda kao klinac stvarno svasta slusao od Benediction do Mortification i Pestilence, Obucara, Kanibala, Bolt Throwera itd... danas, kad se ded spominje zavrtim samo prvih 4,5 albuma Morbid Angel (meni najmiliji ded bend), Death, kako sta ostalo. Inace, dobri su ti, Meho, oni Pig Destroyer, skino sam ih i sasvim predrkana cepacima.

A od proga sam se nasluao toliko toga da me mrzilo i da komentarisem, sorry.. mozda uskoro zadnem.. na krakju krajeva, sve se tu izvodi na gomileine tehnicara koje konstantno presviravaju fore koje je postavilo par originalnih i klutnih bendova.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #94 on: 07-01-2007, 22:12:51 »
Njarla, svuci i texxxtove PD, to je tek prelepo. Inače, ne znam šta si sve skinuo od njih, al' poslednji album, Terrifyer je najbolji. Mada ni Prowler in the yard nije rđav, daleko bilo. Totalno DIY i partizanski a opet vrhunski profi, sjajna svirka, opako pevanje, eksplozivne, kratke pesme i tekstovi od kojih boli duša, to je za mene grajndkor za 21 vek. Naravno, uspup skini i Scott Hullov (gitarista Pig Distrojer) sajd projekat Agoraphobic Nosebleed. Sve je dobro, al je Frozen Corpse Stuffed with Dope najbolje... Urnebes.

Nyarlathotep

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.512
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #95 on: 08-01-2007, 03:39:21 »
Skinuo sam upravo Terrifyer, a ovo ostalo sledi. Hehehe, danas sam, iz meni sasvim nepoznatog razloga :? , zaleteo se da skinem sve stare albume Kinga Diamonda i Mercyful Fatea, koje imam negde u gadno zabacenim kutijama sa kasetama. Hahahaha, kad se setim koliko sam se na ovo przio u osnovnoj skoli. Jedva cekam da opet, posle n godina, pustim Them i Conspiracy. Koji fles ima da me probode.   :shock:  :lol:
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Demo(n)lisher

 • 4
 • 3
 • Posts: 555
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #96 on: 08-01-2007, 13:11:06 »
Znate li neki dobar sajt za skidanje samo metal muzike, znaci samo METAL mp3 - ovi.
Zakon su i POSSESSED, za koje mnogi kazu da su i izmislili DEATH METAL, sa albumom Seven Churches koji po meni klasika metala uopste.
Tu su i Opeth, Dying Fetus.  :evil:
I`m a self - improved evil baby.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.036
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #97 on: 08-01-2007, 13:44:18 »
Pa, sajt ne znam, ali preporučujem ti soulseek kao p2p servis sa koga možeš da skineš jako mnogo metala...

Dying Foetus su previše generički za moj ukus, a Opeth definitivno previše melodični... Poljaci Lost Soul zato nisu loši...

Nyarlathotep

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.512
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #98 on: 08-01-2007, 15:48:46 »
Sta ce ti sajt, imas Soulseek, Mulu, Torente, sta god....
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Demo(n)lisher

 • 4
 • 3
 • Posts: 555
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #99 on: 08-01-2007, 20:00:47 »
Zahvaljujem se na informaciji, Soulseeker je strava, sad sam nasao pesme za koje nisam znao ni da postoje, a extra su. :lol:
Nasao sam neke Mayhem pesme, koje nisu bile ni demo ni officijalne a odvaljuju muda bato. :evil:
I`m a self - improved evil baby.