Author Topic: EVROVIZIJA!!!  (Read 142839 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.767
EVROVIZIJA!!!
« Reply #200 on: 10-05-2007, 09:34:13 »
...a može i ovako da se gleda...

09.05.2007.
Izvor: PRESS
TEORIJA ZAVERE

Marija Šerifović pobeđuje na "Evrosongu" zbog političke odluke svetskih velesila, trijumf bi bio "zamazivanje očiju" zbog gubitka Kosova

Večerašnjim polufinalnim takmičenjem i zvanično počinje muzički festival "Evrosong", na kome Srbija i Marija Šerifović važe za glavnog favorita za pobedu.

Političke pobede Ukrajine, Turske, Irske, Jugoslavije

Brojne koincidencije govore u prilog teoretičara zavere. Ukrajina je 2004. pobedila na "Evrosongu", što je zapravo bio pozitivan signal Zapada za "narandžastu revoluciju" koja je usledila iste godine. Kao svojevrstan dokaz nudi se i činjenica da se naredne godine u Kijevu domaćin takmičio obradom revolucionarne pesme koja je izvođena tokom masovnih protesta širom zemlje. I Turska je svojevremeno pobedila na "Evrosongu", upravo u trenucima desničarskih pretnji i mogućeg prevrata kojem je bila izložena, što je ohrabrilo demokratske snage da se obračunaju sa retrogradnim strujama u zemlji. Irska je pobeđivala zaredom od '92. do '94. godine, a mnogi su to protumačili kao znak podrške u borbi protiv veoma aktivne Irske republikanske armije. IRA je obnovila bombaške napade 1996. godine, a iste godine Irska je opet trijumfovala na "Evrosongu", kao i sledeće godine Velika Britanija, koja je krenula u odlučni obračun protiv ove organizacije. Ne treba zaboraviti da je hrvatska grupa "Riva" pobedila kao predstavnik Jugoslavije 1989. godine na "Evrosongu", u periodu kada je vladi Ante Markovića dat veliki podsticaj sa zapada za reforme koje su usledile do raspada zemlje.

I dok se svetski mediji utrkuju oko veličanja Marijinog glasa i pesme "Molitva", u pojedinim krugovima pojavile su se i spekulacije da je Srbija "viđena za pobedu" iz - političkih razloga.

Prema jednoj od teorija zavere, trijumf Srbije trebalo bi da bude samo "zamazivanje očiju" uoči sve izvesnijeg proglašenja nezavisnosti Kosova.

Politički analitičar Tomislav Kresović uveren je da postoji veza između politike i izbora za "Pesmu Evrovizije", ali i smatra da se nisu stekli politički uslovi unutar Evropske unije za pružanje muzičke podrške Srbiji:

- Kada se pogledaju stvari unazad, apsolutno je jasno da postoje uticaji političkog sveta na muzičke događaje kakav je "Evrosong", i favorizovanje određenih zemalja kako bi im se poslala određena poruka kroz izbor pobednika.

Srbija ove godine neće biti favorizovana, jer postoji raspolućenost unutar same Evropske unije po pitanju Kosova. Zbog toga i ne postoji odluka da se našoj zemlji pošalje neka poruka i bez obzira na Marijine muzičke kvalitete, ne treba očekivati pobedu - kaže Kresović.

I muzički kritičar Bane Lokner je iznenađen brojnim koincidencijama i pobedama pojedinih zemalja baš u trenutku kada je to bilo politički odgovarajuće:

- Ne bih išao tako daleko da je to teorija zavere, ali je sigurno da nekih nameštanja ima, naročito poslednjih godina. Ukrajina je dobila pobedu u trenutku kada je trebalo podržati njihov politički establišment, Turska kad je trebalo dati signal da može da računa na približavanje i ulazak u Evropsku uniju.

Ranije je "Pesma Evrovizije" bila prvenstveno zabavna manifestacija zapadne Evrope. Ipak ne verujem da bi mi bili baš toliko interesantni zbog Kosova, pa da nam se da pobeda na "Evrosongu". Mislim da će Evropa dati signal nekoj drugoj zemlji koja je bliža ulasku u Uniju od nas - kaže Bane Lokner za Press.

Marija Šerifović nastupa večeras na polufinalnoj večeri "Pesme Evrovizije" kao 15. izvođač (od 28), dok se finale i njen trijumf očekuju u subotu od 20 časova.
A. Dačić
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.523
  • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #201 on: 10-05-2007, 11:10:22 »
A šta ako se ne plasira u finale?

ginger toxiqo 2 gafotas

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.767
EVROVIZIJA!!!
« Reply #202 on: 10-05-2007, 11:30:53 »
...za neupucene i neobazrive, SHERIF je odvec krvolochna to take 'no' for an answer...

...drugim rechima, bloodbath u najavi!!!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
EVROVIZIJA!!!
« Reply #203 on: 10-05-2007, 11:54:27 »
pa jel bilo to polufinale?
u onom članku od 9.5. piše "večeras"...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Jake Chambers

 • 5
 • 3
 • Posts: 3.489
EVROVIZIJA!!!
« Reply #204 on: 10-05-2007, 12:07:28 »
E Žarko sjajan ti nik... :lol:
Ne, polufinale je večeras... :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Jake Chambers

 • 5
 • 3
 • Posts: 3.489
EVROVIZIJA!!!
« Reply #205 on: 10-05-2007, 15:13:55 »
Elem, da se ja bacim na posao...
Ja sam 40 pesama skinuo ono veče kad je bilo finale Beovizije (UK i Rusija se tad još nisu znale...), preslušao ih, i poseban utisak na mene ostavilo je samo 10ak, ostale sam prilično zaboravio sve posle prvih pet sekundi... Kako bih imao bar NEKO iznenađenje kad budem gledao ESC, nisam video još nijedan spot nijednog od izvođača. LOL
Ići ću redom koji mi izabere shuffle na iPodu  :lol:

ISLAND
Ovo je jedna od pesama koje sam zaboravio posle prvog slušanja. Počinje kao da je grčka pesma, pošto tih par reči u prvoj frazi maltene zvuči grčki, a onda se razvije u iskreno rečeno zanimljivu rok baladu, ali opet, ništa posebno, ništa pamtljivo. Sumnjam da će proći u finale.

NIZOZEMSKA
Kreće kao rok balada, a onda se razvije u midtempo rok pesmicu... čija mi je melodija čudnovato poznata (možda je se ipak sećam od prvog slušanja?). Inače ni za jednu zemlju ne znam na kom jeziku će pevati, pošto mogu to da menjaju x puta do same Evrovizije... Sve u svemu, ništa posebno od pesme, a i svakako sumnjam da će proći dalje, jer već nekoliko godina unazad postoji prilično veliki animozitet prema Holanđanima na ESC - zbog toga recimo Andora 2005 nije prošla u finale i pored odlične pesme - pevala im je Holanđanka :lol:

BUGARSKA
E, ovde otprilike ne znam šta da kažem... počinje fantastično, baš onako na šta se zapadnjaci lože, mistika, seljački bugarski melos (nije li čudno što su etno snimci bugarskog ženskog radio-hora prvo izdati u Francuskoj, pa onda, više od deset godina kasnije u Bugarskoj?)... a onda sve useru monotonim trance-beatom i čak i za nas Balkance glupavim ponavljanjem teksta... ali, verovatno će proći u finale.

ALBANIJA
Albanija beše iznenađenje 2004, ne bi loša 2005, 2006 su opet bili ok... a sad... i sad su isto to, samo ok. Ja ovde imam dužu verziju pesme (4.30) i ovo je (pored Francuza i Jermenca) jedini lik kog sam video jedno jutro na RTS. Pesma je ok, lepi etno motivi, on lepo peva... ali mnogo je teška i daje ti osećaj da ćeš da umreš za tri minuta... predramatično nabijen aranžman. Nisam siguran da li će ući u finale.

MAKEDONIJA
Makedonci su jako čudan evrovizijski narod. Imaju definitivno najbolji etno zvuk na Balkanu, velikim delom zahvaljujući neverovatno složenim neparnim ritmovima, a na Evroviziju uvek šalju nešto... prosečno. Tako i ove godine. Karolina fantastično izgleda, pesma ima prelepu melodiku u strofama, ona peva mekano da se istopiš i nekako... prosečan refren. Doduše, prelep tekst.
Evo par slika s Beovizije. :lol:


I kasnije, na afterpartiju:


Slike su malo lošijeg kvaliteta, jer sam ih ripovao sa iPoda, a on ih smanji i pokvari... originali su mi drugde.  :lol:

AUSTRIJA
Posle neviđene sramote 2005. i neučestvovanja (hvala Bogu) 2006., Austrija nam se vraća... ali gle, ove godine se uklapaju u opšti trend dosadne rok muzike. Istini za volju, kao i većina ostalih rok pesama ove godine, JESU dosadni, ali se uklapaju. Pevač mestimično zvuči kao Džon Bon Džovi, ali to je verovatno namerno. DOBAR pomak za Austriju. Ali sumnjam da će proći.

ČEŠKA
Hm... jedna od mnogih rok pesama... ništa posebno, dosadna muzika, dosadni vokali (grleni, "hevimetalski")... sve u svemu, važno je učestvovati.

SLOVENIJA
E, na Beoviziji sam već bio zaljubljen u Slovenku... moj... dobro, sad mi je drug, koji obožava Nightwish počeo je da viče "Eno Tarje!!!", pošto ova po nastupu... a i kombinaciji školovanog glasa i muzike, a i izgledu stvarno liči na bivšu pevačicu finske grupe. A ovo je ujedno i prva slovenačka pesma za ESC koja se meni stvarno dopada. Techno beat pomešan sa tamburicama koje sviraju mediteranski melos pa na kadenci malo udare u prirodni sedmi u molu i time dobiju ono što ja zovem "balkanska žica". Na afterpartiju mi je Alenka Gotar rekla da se oseća kao Balkanka. Sve u svemu, jedva čekam da vidim šta će da urade. Fantastična pesma, fantastičan glas.
Evo i sličica sa Beovizije:


RUMUNIJA
Rumuni poslednjih godina rešili da prave dar-mar na Evroviziji. 2005 sa fantastičnom pop pesmom Let me try, prošle godine opet sa super pop pesmom Tornero (u izvođenju za moj ukus suviše feminiziranog Mihai Trăistariua, ali koji peva kao koloraturni sopran :lol:) i ove godine sa... ciganskom pesmom? Lep uvod na akustičnoj gitari, zanimljiv tekst... ali pakovanje je ono što je najbolje. Njih 6 pevaju na 6 jezika i to isti tekst. I onda onako sve brže i brže da bi na kraju svako otpevao po pola rečenica na "svom jeziku"... pesma jednostavna i donekle glupa, ali toliko jednostavna da ti odmah uđe u uho, a to je ono što je GLAVNA odlika pesme ESC... velike šanse bi trebalo da imaju, ali ko zna, videćemo. Meni lično jedna od najdražih pesama ove godine. Zanimljivo je i da je grupa za ESC promenila ime iz Loco- u Todomondo. Valjda da bi privukli više ljudi zbog evropsko-zajedničarskog duha imena grupe.

BELORUSIJA
Jedino što mogu da kažem o njihovoj pesmi je da me uvodna muzika neodoljivo podseća na Džejmsa Bonda, da pevač tek pred kraj pokazuje svoje glasovne mogućnosti, da je rok pesma i da je mlaka, i da ima tipično evrovizijsko dizanje pesme za posla stepena na više posle jednog od refrena (čega ove godine nema mnogo). Ništa više. No, i prošlogodišnja ruska pesma beše mlaka pa umalo da pobede...  :roll:

MALTA
Zanimljiva pesma sa nekako tipično evrovizijskim tanušavim vokalom, ali izuzetno napaljivom iberijskom melizmatikom i zvučnim imenom pesme "Vertigo". Koji prosečni ljubitelj Evrovizije se ne bi napalio na to? Ali da ne budem kvaran, pesma je dobra i žena stvarno dobro peva.

FINSKA
Ok, budući da se družim s jednim momkom iz Finske koji isto prati ESC zdušno kao i ja, o njima znam dosta toga i ovako. Između ostalog - kod njih se pevači ne prijavljuju na takmičenje, već bivaju pozvani. Godinama su birali namerno loše pesme i slali kako ne bi pobedili, jer nisu imali para da organizuju ESC. Finska jeste bogata, ali im televizija nije preterano imućna, jer žive isključivo od pretplate.  :lol:  Tako su mislili i sa Lordijem da zajebu sebe same... ali od šale ispade još veća šala i Lordi pobedi.
Ove godine na izboru nisu imali nijednu jedinu posebnu pesmu, osim jedne čija je falinka bio letargični glas pevačice... tako da pobedi Hana Pakonen sa pesmom Leave me alone, za koju je moja prva reakcija bila boooooooooriiiing, ali poredeći sa ostalim rok pesmama, ova je DOBRA. Em je hard rok, em nije loša toliko... ali to je sve.


BOSNA I HERCEGOVINA
I ovo je jako čudan učesnik Evrovizije. 1999. im pevao Dino Merlin sa infantilno smešnim tekstom i bio sedmi, posle čega bi zatišje do 2004 i čuvenog Fuada Backovića samozvanog Deena (iliti Diiin). Onda 2005 one tri plavojke Femminem sa odličnom pesmom Call me, koja je pak previše podsećala na Švedsku pobednicu Šarlote Nilson (i po frizurama...), a koja je pak bila tipični Abba-zvuk... i prošle godine Hari Mata Hari... i ove godine napokon PRAVA sevdalinka. Pesma je prelepa, mala banjalučanka prelepo peva, pesma ima pravi bosanski šmek (čak nije uopšte turski, već pravi bosanski), osim u prelazu između instrumentalnog dela i poslednjeg refrena, gde mu ga gudači daju malo po pustom turskom. Najzabavnija činjenica je da su pesmu pisali, aranžirali i pevali Srbi. Jedva čekam da vidim šta će i oni da urade.

NEMAČKA
I ovi su uvek bili udareni (no, ne kao Austrija)... ili pošalju baš dobru ili baš lošu pesmu. Meni su bili zabavni 1999, kada su silom neprilika i diskvalifikacijom prvobitne pesme poslali tursku grupu Sürpriz (koji su svi doduše rođeni u Nemačkoj, osim jednog člana) i osvojili treće mesto (a onda Joksimović mazne njima refren za svoju pesmu Sedam, sedam godina...) i tako... prošle godine su iskakali sa dobrom, ali nezapaženom kantri pesmom, a ove godine... umesto da pošalju grupu Monrose, nastalu na jednoj od milion kopija Idola u Nemačkoj, oni pošalju džez-sving-kabare pesmu "Žene vladaju svetom"... zanimljivo, ali sumnjam da će imati sreće. Pesma nije loša, stvarno je dobra, ali... nije to ESC.

CRNA GORA
Ja se ponekad pitam, i pored gledanja prethodnih Beovizija (odnosno Evropesama/Evropjesama), da li Crnogorci imaju ikoga drugog da pošalju na ESC osim No Namea i Stevana Faggyja, pardon Faddyja. Ajde, momak nema loš glas. Pesma ima lep ritam, lep aranžman, ono pop-rok kao iz priručnika... ali tekst? Kao da su zaboravili da su sada samostalni i da ne moraju da veličaju više more, đevojke, sive sokolove i zore... kao da niko drugi osim njih nema ni sokolove, ni more (i to mnogo lepše) ni đevojke... no, verovatno i nema. Crnogorske đevojke su autentične. Isto kao i montevizionari. Bog neka im je u pomoći.
A evo i malog Fedija na Beoviziji... znam da se ne valja smejati tuđim nedostacima, ali čovek je jedva veći od mikrofona.


BELGIJA
Hm... dosadna pop pesmica sa pokušajima prizvuka britanskog popa. Jedna od onih pesama koje samo čekaš da prođu. Jedino što ti ostane u ušima je "Can you feeeeeel the looooveee" i ono kao wtf?

KIPAR
E, ovi su me šokirali... izborom jezika. Navikao sam da oni pevaju na grčkom, da šalju istu muziku kao Grci, iste slatke (našminkano preslatke) face, ženskaste glasiće... kad ono peva riba, i to na francuskom. Dens pesmicu Comme ci, comme ca vrednu pomena možda da smo još uvek u devedesetim kad je ovakav zvuk palio evropske diskoteke... ovako je samo jedan od manje dosadnih učesnika ESC.

SRBIJA
Ovde ne želim previše da komentarišem, ali definitivno jedna od najboljih pesama ove godine. Marija, iako je ja lično ne podnosim jer je skot skotina najgori, bar u ophođenju s ljudima, a to je ono što je bitno, ima mekan, ali jak glas, a to je ono što meni izaziva jezu. Imam par zanimljivih slika sa Beovizije, ali neću sad da ih kačim ovde.  :lol: Samo ću reći nešto vezano za našu svest o ESC. NIje mi jasno zašto kod nas ljudi u ESC vide politički događaj, od nacionalnog značaja kada na zapadu ESC prate samo ljudi koje to stvarno zanima, a ostali to smatraju za trash (što ESC i jeste) i ne pridaju joj prevelik značaj. Čudno. Ali, mi volimo u svemu da vidimo politiku.

DANSKA
Evo tek sad sam pogledao na šta liči pevač, pošto mu je glas "muški"... ali, kako se Ukrajina ne bi osećala suviše usamljeno sa svojim Drag-Queenom, ide i Dankska. Čisto distinkcije radi - transvestiti su oni koji se oblače kao žene i trude se da budu što ženskiji, posebno kada je u pitanju glas, dok Drag-Queen hoće da bude što šareniji, a pritom se na njemu uvek vidi da je muškarac, pa čak i peva/priča "običnim" glasom. Danska je često imala imbecilno dosadne pesme koje su se iz meni nejasnih razloga plasirale visoko, ali ove godine imaju DOBRU pesmu, koja je za moj ukus međutim previše pederski obojena. ČAK i meni. Pa vi vidite koliko je sati. :lol: Ali lepa dens pesmica, malo suviše tipična, dobar vokal, i lepe kadence. Sve vreme je kao u duru, a u stvari je u paralelnom molu. Lepo. Jedva čekam da vidim nastup.

PORTUGAL
Poluzanimljiva latino-pop pesmica... ništa specijalno.

GRČKA
Još jedan klon Sakisa Ruvasa i njemu sličnih, ovaj put međutim sa tipičnijim... da ne kažem grčkim, već istočnim etno zvukom, pederastim glasićem i opet ruvasovskim refrenom na "Shake it up, shake it up..."... jedva čekam da vidim reakcije na tekst refrena turske pesme... Sve u svemu, ništa posebno, dosadno, već viđeno trilijardu puta.

LETONIJA
Nema Italije, ali evo tu je Letonija da peva na italijanskom. Ove godine su inače malo pomerene jezičke uobičajenosti, kao što sam već rekao gore na Kipru... pesma je kao neka baladica, jedan tip s "normalnim" glasom i jedan "operski" (ili dvojica) i tako pevaju oni nešto sa mediteransko-festivalskim šmekom, ali... dosadni su, džaba im. Zucherro, Pavarotti i ekipne mešavine nisu više zanimljive. Kako bi i bile kad originalima niko ne može da prismrdi?

TURSKA
Još jedan pederko sa pederastim glasom (i verovatno uvijanjem), dosadnom kvazi RnB-oriental pesmom i tupavim tekstom, koji se u refrenu poklapa sa grčkim Shake it up... ček, njhova se pesma čak i ZOVE Shake it up sekirim... sve u svemu, neka hvala.

POLJSKA
Neću sad da proveravam na šta liče ljudi iz njihove grupe, ali zvukom čisto skidaju Black Eyed Peas... i to je sve što o njima možeš reći. Neki kobajaki glam rock pop Rnb whateva... Da ne postoje Black Eyed Peas sa x ovakvih pesama možda bi bili i zabavni...

ESTONIJA
Hm... Rok pesma, vokal (ženski) nije loš, a ni preterano dobar... ali ništa posebno. Nit' smrdi, nit' miriše.

ŠVAJCARSKA
Zemlja poznata po pozajmljivanju pevača iz drugih zemalja za svoje ESC-potrebe napokon rešila da šalje svog čoveka, Renea Baumanna poznatijeg svetu kao DJ Bobo. On je meni bio zanimljiv od 1994-1997., dok nije počeo da peva. Zaprepastio sam se kad sam video da je među favoritima sa neverovatno tupo-glupavom pesmom Vampires are alive... njegova pevačica mi zvuči kao ista koja mu je pevala devedesetih... ne znam kako se devojka zove i da li je to ista koja se pojavljivala na koncertima (to beše Nancy), ili je neka studijska pevačica, ali jedna stvar stoji... taj čovek NIKADA nije pevao uživo i baš me zanima na šta će to da liči. Plus, pesma mu je kao prekopirana sa nekog albuma iz devedesetih... kako li je on uspeo da opstane do danas u vrhu na zapadu sa takvim zvukom??

IZRAEL
Ovi ljudi čas šalju dobre pesme, svake godine menjaju žanr, čas šalju ozbiljne pesme, čas zajebancije... evo sad, kao rok pesma, prvo lik peva nemačkom varijantom engleskog, pa onda francuskom i to neki rok tipa "Plamene zore", samo sa gitaricama... a onda hard rock refren, a onda neki beatbox rep, a onda malo na jevrejskom... uvrnuta i čudna pesma, ali zabavna. No, sumnjam da imaju ikakve šanse.

IRSKA
Irska je isto jako čudna. Isto čas šalju dobre, čas bezveze pesme, ali su ranije uporno pobeđivali, ali ja svakako ne verujem u ukus "stručnog" žirija. Trenutno drže rekord pobeda, a to je sedam, i najzanimljivije je da su Evrovizije 1993., 1994. i 1995. održavane kod njih, samo da bi se preselila na godinu dana u Norvešku (posle neobičnog Nocturne), i onda se zahvaljujući 1996. i pesmi The Voice, tipičnim abšlagom pobednika prethodne godine, vratila u Irsku. Sada, skoro tačno deset godina kasnije, Irska je rešila da ponovo pošalje etno pesmu, i to ne onaj njihov  "agresivni", već onaj lagani, lepi etno, gde ti se čini da će svakog momenta na binu da istrče vilovnjaci i hobiti. Lepo iznenađenje, a tekst podseća nekako na flower-power generacije. :lol:

MOLDAVIJA
Oni su pesmu izabrali prvi - još negde u novembru prošle godine, ali džaba im. Dosadna rok pesmica. Ništa od ovoga.

UKRAJINA
Dosadni, monotoni etno-dens, sa imbecilnim kobajagi-nemačkim tekstom (ako se to može nazvati tekst, kad ni "draj" ne ume da izgovori kako valja) i onda nekim kvazi-engleskim interludijumom... sve u svemu, Ukrajina voli da šalje imbecilne tekstove koje bazira na plemenskim povicima (hej, hej... hej hej hej) jedne Ruslane ili političkim repom godinu posle, ili eto drugim Drag-Queenom za ovu godinu. Nema im pomoći, nadam se. Prošla godina i mala Tina bile su izuzetak.

MAĐARSKA
Ovi ljudi su, zajedno sa Nemcima, potpuno ludi ove godine. Nemci kabare, ovi kafanski bluz. Dobra pesma, ali nije to za Evroviziju. Ko zna, možda ispadne fazon.

NORVEŠKA
Posle sveopšte rok mešavine 2005 i lepog, maltene vilovnjačkog etno zvuka prošle godine, ove godine Norveška šalje latino-pop sa istim nazivom pesme kao Portugal - samo na španskom - "Igraj sa mnom". Ne liči mnogo, ali mene asocira na Letoniju 2002, što im je već minus. Plus, Letonija je imala fantastičan nastup tada (žena u belom odelu, pa je skinu u mini haljinu, a na kraju je razvuku u večernju...)

LITVANIJA
Dosadnjikava letnja balada s akustičnom gitarom koja može da služi jedino onako, da svira u pozadini na terasi nekog balkanskog hotela, čisto onako, pomalo... ništa. Ni najgori ESC-geek ne bi ovo rado pustio da sluša kod kuće.

ŠVEDSKA
Ovi se nisu pomerili iz šezdesetih i sedamdesetih. Imali su na jednom od predizbora za svoju pesmu ove godine jednu fantastičnu pomalo orijentalnu pesmu, ali ne, oni moraju da šalju neku kopiju Bitlsa. Jeb'o ih brit pop. Šveđani su mi najomraženija nacija na ESC, jer (skoro) uvek šalju dosadnjikave pesme sa zvukom za dve do tri decenije unazad, dižu nos na prodor zvuka sa istoka, a istovremeno propovedaju toleranciju. Nek im je sa srećom.

FRANCUSKA
Jedna od umišljenih nacija, ali koja je maaaaaalo fleksibilnija od Švedske. Jedina njihova pesma koja se meni dopala bila je 2005, a sad imaju neku pop-rok pesmicu sa francusko-engleskim izmešanim tekstom... smešno i zabavno, ali ništa specijalno.

ANDORA
Pank pesmica, tipična, nezapamtljiva, bez ikakvog autentičnog izraza. Nix.

ŠPANIJA
Ok, njima najviše priliči da šalju latino-dens, ali ova pesma je kao relikt iz 1997. i Rikija Martina s pesmom Maria. Lepa pesma, sve super, ali star i prošao fazon. Dobar aranžman.

JERMENIJA
Prelepa balada melanholičnog prizvuka, lep vokal (muški), ali nema ono što Balkanci dodaju u balade, taj neki posebni šmek koji te ostavi bez daha... ali je jedna od pesama koje ja lično rado slušam. Njih bih voleo da vidim među prvih 10.

GRUZIJA
Kreće fantastično sa etno zvukom na nekom od bezbroj "etničkih" žičanih instrumenata, a onda se pomalo razvodni u neki kvazi-pop, ali je dobra pesma... jedino što je vokal pomalo tanušav, ali jebi ga. Nije loše.

HRVATSKA
Jedna od onih dosadnih pop-rok pesama. Greška je bila što šalju Topića i Dragonfly, Jelena Rozga bi mnogo bolje prošla, ali Hrvati nisu poznati kao evrovizijski pametan narod. Nismo ni mi, ali opet se nekako uravnotežimo sa izborom pesme. Oni? Nema šanse. Sumnjam da će proći u finale, a i ako prođu, teško da mogu ući među prvih deset.

RUSIJA
Lepa pop pesmica (za razliku od prošle godine), ali suviše me asocira na Šanaju Tvejn. Ništa posebno, ništa pamtljivo...

UJEDINJENO KRALJEVSTVO iliti VELIKA BRITANIJA
Ovi isto ne znaju šta da pošalju. Čas istovremenu kopiju Beyonce i Sertab, čas dosadni rep, čas ovo, čas ono... i evo sad pop pesmica koja bi bila možda hit devedesetih, ali... nema ništa pamtljivo i evrovizijsko u sebi... sve u svemu, neka hvala.


Eto svih 42. Ono što ja kao ESC-geek moram reći da je tužno kako ove godine ima malo stvarno zanimljivih pesama, a kako ih je bilo mnogo 2005. Eto.  :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

EKSTREMISTA

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.006
EVROVIZIJA!!!
« Reply #206 on: 10-05-2007, 15:31:27 »
A gde su ti fotke sa Ruskinjicama?
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Jake Chambers

 • 5
 • 3
 • Posts: 3.489
EVROVIZIJA!!!
« Reply #207 on: 10-05-2007, 16:06:52 »
Quote from: "EKSTREMISTA"
A gde su ti fotke sa Ruskinjicama?


Pa one nisu bile na Beoviziji. A kad je Beovizija održavana Rusija još ne beše izabrala svog predstavnika...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Jake Chambers

 • 5
 • 3
 • Posts: 3.489
EVROVIZIJA!!!
« Reply #208 on: 10-05-2007, 17:03:18 »
Pre nekih sat vremena završena je poslednja proba za polufinale. Rekoše mi da je Marijin nastup odličan, ali da je imala pomalo problema sa visokim delovima pesme, verovatno ostatak prehlade... nadajmo se da će u subotu biti bolje.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Paramecijum

 • 2
 • Posts: 86
EVROVIZIJA!!!
« Reply #209 on: 10-05-2007, 17:31:16 »
Quote from: "Hiro Nakamura"
Slike su malo lošijeg kvaliteta, jer sam ih ripovao sa iPoda, a on ih smanji i pokvari... originali su mi drugde.  


A zašto tvoja ruka i njena sisa nemaju istostranu senku?

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.136
EVROVIZIJA!!!
« Reply #210 on: 10-05-2007, 17:36:06 »
Quote from: "Paramecijum"
A zašto tvoja ruka i njena sisa nemaju istostranu senku?


blejd raner strajks agejn!

Morningstar

 • 4
 • 2
 • Posts: 181
EVROVIZIJA!!!
« Reply #211 on: 10-05-2007, 18:11:34 »
Quote
Karolina fantastično izgleda


Kao i uvek... xsmlove2
sve price su Anansijeve.

Jake Chambers

 • 5
 • 3
 • Posts: 3.489
EVROVIZIJA!!!
« Reply #212 on: 10-05-2007, 19:10:42 »
Quote from: "Paramecijum"
Quote from: "Hiro Nakamura"
Slike su malo lošijeg kvaliteta, jer sam ih ripovao sa iPoda, a on ih smanji i pokvari... originali su mi drugde.  


A zašto tvoja ruka i njena sisa nemaju istostranu senku?


Nemam pojma o kojoj senci pričaš... ne razumem se ja u slike kao ti, Bobi.  :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

DušMan

 • 5
 • 3
 • Posts: 4.034
 • Urbana gradska faca
EVROVIZIJA!!!
« Reply #213 on: 10-05-2007, 19:36:23 »
A u sike?  :evil:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 19.754
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
EVROVIZIJA!!!
« Reply #214 on: 10-05-2007, 21:29:17 »
Gruzinka je kao Bjork! Ludilo!

Bugarka ima taj etno-pagan touch! Da je otišao Trkulja she would've given him run for his money...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

lilit

 • 5
 • 3
 • Posts: 10.339
EVROVIZIJA!!!
« Reply #215 on: 10-05-2007, 21:33:40 »
Quote from: "crippled_avenger"
Gruzinka je kao Bjork! Ludilo!

Bugarka ima taj etno-pagan touch! Da je otišao Trkulja she would've given him run for his money...


Bugarka je tragedija, a rekla i ja za zenu iz Gruzije da je kao Bjork.
Na to je moj dragi muz samo rekao: - Ne huli.
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 19.754
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
EVROVIZIJA!!!
« Reply #216 on: 10-05-2007, 21:39:37 »
To jeste, hulila si, Gruzinka je kudikamo gotivnija od Bjork.

Moldavke su vrh vrhova, ali suviše liče na Ruslanu pa mislim da zato neće napraviti veći posao ali su supa dupa fly...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Boban

 • 3
 • Posts: 22.275
EVROVIZIJA!!!
« Reply #217 on: 10-05-2007, 21:42:30 »
Otkud Crnkinje na Evroviziji?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

lilit

 • 5
 • 3
 • Posts: 10.339
EVROVIZIJA!!!
« Reply #218 on: 10-05-2007, 21:48:31 »
Holandjani kao da su izasli iz osamdesetih i direktno dosli na binu, a albanski performans ne znam kako da opisem.  :cry:
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 19.754
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
EVROVIZIJA!!!
« Reply #219 on: 10-05-2007, 21:58:59 »
Adolf i drugarica nisu dorasli slavnom imenu koje Hrvatska ima u svetu popa.

Što se Albanije riče, šta reći, postoji neko zaostaliji od nas. Pa ipak poljski nadri-r'n'b je dno večeri, da ne kažem poljski Black Eyed Peas..
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 19.754
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
EVROVIZIJA!!!
« Reply #220 on: 10-05-2007, 21:59:32 »
I dalje očekujem Ruskinje i Andorance...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

marlowe

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.312
EVROVIZIJA!!!
« Reply #221 on: 10-05-2007, 22:05:56 »
Sad sam baci oko, videh Poljake i nas, i oni poljski blek ajd piz meni deluju ubedljivo. Ne verujem da cu jos gledati, ali ona Poljakinja je veoma, veoma hot i mislim da imaju dobre sanse.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

lilit

 • 5
 • 3
 • Posts: 10.339
EVROVIZIJA!!!
« Reply #222 on: 10-05-2007, 22:06:42 »
nisam kompetentna da komentarisem koreografiju ("ples pratecih vokala"), ali ova zena, Marija Serifovic, ima neverovatno dobar glas.
a svidja i se i odelce koje je obukla. :)
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 19.754
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
EVROVIZIJA!!!
« Reply #223 on: 10-05-2007, 22:11:56 »
Gorčin ga je izrežirao kao parastos.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

biljan@

 • 4
 • 2
 • Posts: 230
  • http://www.malamrlja.bloger.hr/
EVROVIZIJA!!!
« Reply #224 on: 10-05-2007, 22:23:19 »
...stigla sam na drugi dio, dakle, drago mi je da sam uspjela čuti Mariju, žena rastura..... do sada apsolutno najbolja, ostali nisu vrijedni spomena, a naš Dado blijeda slika samog sebe ':('

Have no fear of perfection - you'll never reach it.        Salvador Dali

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 19.754
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
EVROVIZIJA!!!
« Reply #225 on: 10-05-2007, 22:26:11 »
Andoranci su meni simpa.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

DušMan

 • 5
 • 3
 • Posts: 4.034
 • Urbana gradska faca
EVROVIZIJA!!!
« Reply #226 on: 10-05-2007, 22:31:03 »
Dok kucam nesto na kompu, u pozadini cujem pesme, i Andora me je iznenadila i naterala i da odgledam njihovu pesmu. Ko bi rekao da ih kod njih postoji kalifornijski pank rok.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

lilit

 • 5
 • 3
 • Posts: 10.339
EVROVIZIJA!!!
« Reply #227 on: 10-05-2007, 22:31:50 »
meni su Madjari cool.
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 19.754
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
EVROVIZIJA!!!
« Reply #228 on: 10-05-2007, 22:37:46 »
Marija puts the L in Helsinki! :D
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Boban

 • 3
 • Posts: 22.275
EVROVIZIJA!!!
« Reply #229 on: 10-05-2007, 22:43:04 »
Što pevačica ima veće glasovne mogućnosti, to je deblja...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 19.754
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
EVROVIZIJA!!!
« Reply #230 on: 10-05-2007, 22:45:54 »
Slovenci se nisu baš pokazali.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.136
EVROVIZIJA!!!
« Reply #231 on: 10-05-2007, 23:20:17 »
Quote from: "lilit_depp"
albanski performans ne znam kako da opisem.  :cry:


ja mislim da su albanci poslali onu 'pesmu' namerno, da bi predupredili predstojeće srpske nemire na kosovu; saučestvuju u nameštanju naše pobede na evroviziji da bismo lakše podneli gubitak kosova.
mislim, ne postoji razumnije objašnjenje za slanje ONOGA!

ps: odgledah/odslušah ovo naše, i mogu reći da čak nije ni bolelo; u poređenju sa onim malo pre nje što čuh, ovo čak može da se sluša a da ne izazove krvarenje iz ušiju!
ipak, ja pop mjuz volim jedino kad je u izvedbi tvoraca saut parka! čak i kršćanski rock!

ginger toxiqo 2 gafotas

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.767
EVROVIZIJA!!!
« Reply #232 on: 11-05-2007, 00:11:02 »
...evo mojih utisaka nakon odgledane polufinalne večeri(nastupe sam ispratio ne iz Helsinkija, već iz komšiluka nalazišta kriptnoita/jadarita)...

...sveukupni utisak je da su se istočnoevropska braća držala prodaje egzotike mnogonapaćenom  Zapadu, dok su predstavnici bolje, Evrope 2, bili zaduženi za ono što ESC i treba da bude- pravi, pravcati freak-show...što se mene lično tiče, priznajem da sam vazda bio i ostao hooked na vaskoliko-raznorodni trash, a poseban guiltz pleasure mi predstavljaju nerazumne, neekonomične, podčistujuće, grupne koreografije a toga je i ove večeri bilo sve u 16, ma u 32....

1.   BUGARSKA- pokušali su sa mish-mashom Ruslane, Joxe i Safri Dua, ali meni je na kraju samo bilo jasno šta( i gde) je, napokon primirini, Dragoljub Đuričić radio prošlog leta...

2.   ISRAEL- odurno, kvazi-provokativni seljački multijezični, seljački ska na prvu loptu...da shvatite koliko je to bilo odvartno, shvatite da ovu ocenu kucam iako sam partiallz hebrew, a nikad mi objektivnost nije bila jača strana...

3.   KIPAR- pesma na francuskog, pevačica kojoj treba u svakoj prilici treba čestitati na ujednačenoj rugobi po svakom delu lica, viva-like poigravanje electro-clash zvukom...svakog zevanja vredno!!!

4.   BELORUSIJA- verovatno njihov vodeći macan, izrazito lep pevač sa sjajnim odabirom frizure, više se ne sećam pesme, ali gotovo sam siguran da će neuništivi, everlasting Jovan Ćirilov uvrstiti ovaj nastup na Bitef koji dolazi...

5.   ISLAND- prvi u nizu retroidnih freakova, verovatno iz deep freeze-a friško probuđeni metalac, koji je izgledao kao da ga nešto gadno žulja i radije bi lokao sa našim Šerifom, recimo...pesma je imala obećavajući so-so slasher naslov- „Valentine Lost“...

6.   GRUZIJA- za debi su se odlučuli na operetski tretiran old-school drum’n’ bas urađen na, očito, jeftinijem softwaru, pesma je bila dosadnjikova, a nastup je bilo blago šizoidan- pevačica je bila noir dama, okružena neprijatno skočnim momcima sa sve narodnim nošnjama i jataganima...

7.   CRNA GORA- zaista ponižavajuća pesma- zvuk sa početka karijere kragujevačkih OSVAJAČA, sokolovi,đevojke, majske zore, krš-stene, more... izblajhani pobeguljac iz Srednje zemlje...pa još i metalsko orkestrirano mlataranje gitarama, dizanje nogu na bubnjeve...verujem da je imao bar nekoliko iskrenih navijača među posetiocima ovog foruma...nadam se, solidarnost „sličan se sličnome raduje“ tipa je, ipak, čudo....

8.   ŠVAJCARSKA- Dj Bobo, još jedan usnuo u vremenskoj kapsuli, sa kvazi Thriller nastupom, jeftinom, prežvakanom matricom najbednijeg nemačkog bezumnog, znojavog diska sa žanrovski osvešćenim naslovom- „Vampires are Alive“...dok sam gledao zbobanog Bobu, osećao sa mučninu istovetnu onoj koja me obuzela kad sam video Jami kako mrcvari „One Night Only“ sa Dreamgirls OST, sa punim uverenjem da kalendarska 1993. još nije gotova...

9.   MOLDAVIJA- lep curetak, kanda je neko dobacio naramak Nightwish  i sličnih grozotnih diskova do Moldavije, komplikovana, over the top koreografija, ali već zihereaško istočnoevropsko izdanja...

10.   HOLANDIJA- ocvala tamnoputa Spice Girl- wannabe na nekakvom kafanskom stolčetu bez štraftastog stolnjaka...pesma- vremešni Cher leftover, a dosadno, dosadno,dosadno...dama bi hladno mogla da zaigra za vaterpolo klub „Partizan“, po ramenima i miškama sudeći...muzička anemija Ane Stanić u izvođenju varikinisane Tijane Dapčević....

11.   ALBANIJA- za njihovog predstavnika je, u svetlu poslednjih događaja, veliki uspeh što nije izašao na binu opasan dinamitom...čovek, koji neodoljivo podseća na Ljubišu Trgovčevića iz boljih dana, je, meni se čini, u okviru jedne otpevao 4 pesme, ali ključni problem je što su baš sve 4 bile čamotno dosadne...uz C najgori act večeri!!!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Jake Chambers

 • 5
 • 3
 • Posts: 3.489
EVROVIZIJA!!!
« Reply #233 on: 11-05-2007, 00:54:14 »
UH majko... ja ću moje utiske postaviti sutra (pošto studio i uživno bogme nije nimalo isto :lol:), ali ću pre toga reći samo jedno:
Zvuk iz mikrofona pevača je bio potpuno, ali potpuno pogrešno umiksovan. Umesto zvuka živog nastupa imao sam utisak da su u nekoj maloj skučenoj prostoriji i da im je mikrofon toliko pojačan da se ne čuje muzika kako treba...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Boban

 • 3
 • Posts: 22.275
EVROVIZIJA!!!
« Reply #234 on: 11-05-2007, 01:56:28 »
Od ex-YU jedino Hrvatska i Bosna nisu prošle...
Naša pevaljka je zaista bila kao mutant u zadnjoj fazi preobrazbe u akrepa; dodatni udar za sve koji nisu prošli.
Promenio sam kanal, nisam mogao da je gledam, plašio sam se da mi dete slučajno ne baci pogled na televizor i doživi gubitak duševnog mira.

Na kladionicama stojimo 1:8, što je valjda loše... a?

Imam dilemu da li da se radujem ulasku u finale ili da se stidim što će one nakaze trkeljisati iznad natpisa SRBIJA.
Nisam siguran ni da bih se radovao pobedi, iz istog razloga.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Jake Chambers

 • 5
 • 3
 • Posts: 3.489
EVROVIZIJA!!!
« Reply #235 on: 11-05-2007, 07:59:59 »
Nije loše jer je prva sa tom kvotom. :P
Inače, Bosna je itekako prošla, već je u finalu, jer su prošle godine bili treći. Ali je presedan da prođe Slovenija... a i da ne prođu Hrvatska... i Crna Gora...  :evil:  :evil:
Marija je bila dobra u drugoj polovini pesme, u prvoj se samo malo ukenjala....
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Jake Chambers

 • 5
 • 3
 • Posts: 3.489
EVROVIZIJA!!!
« Reply #236 on: 11-05-2007, 08:13:15 »
E da, čisto da dodam da nemam pojma šta je to "prelepo" na Belorusu... a i u njegovom pevanju... čovek se raspao na kraju pesme na glasne žice pojedinačno... jedino je imao fazon-nastup, al jebeš to...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
EVROVIZIJA!!!
« Reply #237 on: 11-05-2007, 08:27:33 »
Belorus podseća na Juliana McMahona koji je u seriji CHARMED igrao nestašnog warlocka, pa je shodno tome prilagodio svoj nastup i počeo da "baca čini" i levititra igračice.

Inače, Marijin nastup je bio iznad očekivanja. Na sreću, nije izašla u suknji, a izostao je i cirkuski otpad u pozadini. Maki je na početku nastupa intenzivno igrala "džepni bilijar", a onda se pojavilo pet uvijajućih cura - pratećih vokala. Ova grupica je okruživala Šerifku na način koji me je svojom usresređenom pohotnošću podsetio na ponašanje Drakulinih nevesti. Toliko seksualne energije na jednom mesti je moglo da izazove pravu pravcatu eksploziju strasti i međunarodni skandal... U finalu nas možda očekuju prave pravc(ij)ate girl-on-girl egzibicije - kad već T.a.t.U. nisu po tom pitanju isporučile pre par godina... Sad sve zavisi od Gorčinove vizije.

Ah, da... Komentatorka je Austriju najavila kao Australiju. Sweet!
"zombi je mali žuti cvet"

Jake Chambers

 • 5
 • 3
 • Posts: 3.489
EVROVIZIJA!!!
« Reply #238 on: 11-05-2007, 08:41:35 »
Ja sam to čuo i sa smanjenim tonom.  :lol: Ali Duška je koza i svakako nema pojma ni o Evroviziji, ni o komentarisanju i čita ono što joj piše na papiru... tako da će, kao i prošlih godina, za zemlje koje su bile u polufinalu a prošle dalje u finalu pričati POTPUNO iste "anegdote"...
Inače, za Albaniju je umesto "prayer" rekla "player". Što reče Kunac, sweet.
Mene i dalje užasno nervira kako su podešeni mikrofoni bezveze... Slovenka je imala super nightwish-nastup (ne sviđa mi se što je visoki pisak na kraju spustila u običnu toniku na kraju, ali ajd...), Gruzijka je bila u prvom bloku najubedljivija, DJ Bobo hvala Veliko i Dragom ne prođe, a pokazao je samo da je ipak bolje što nikada nije pevao ili repovao uživo... itd itd...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
EVROVIZIJA!!!
« Reply #239 on: 11-05-2007, 08:48:32 »
Najavljujući Albanerose, žena je pročitala deo naslova pesme po Vuku - umesto "pli", izgovorila je "plea". Nevaljalica jedna, na poravni nju treba - pa da preko leta zagreje stolicu. Mada, ruku na srce junačko, dikcija joj je pristojna. Bolje da su joj dali da čita text koji je neko drugi napisao.

Ja sam, btw, glasao za Andorce. Bili su simpa, želeo sam da SMS-om podržim taj zvuk - alo, avaj, ne uđoše u finale.

 :cry:
"zombi je mali žuti cvet"

Jake Chambers

 • 5
 • 3
 • Posts: 3.489
EVROVIZIJA!!!
« Reply #240 on: 11-05-2007, 09:04:51 »
Čuj još je pravdaš :lol: Uvek se može naći neko bolji, neko ko ZNA. Ona nema pojma. A zamisli ako pobedimo... KO ĆE DA VODI EVROVIZIJU SLEDEĆE GODINE???
Koji naš voditeljski par ume da govori LEPO engleski I francuski?  :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
EVROVIZIJA!!!
« Reply #241 on: 11-05-2007, 09:16:14 »
komentatorku treba edukovati motkom.
ej, odgovarala je na srpskom na reči voditelja, a koje nije prevodila. potpuni haos.

mogu samo da kažem da sam zgrožen nivoom idiotije. pobeda lordija prošle godine je tolika iznimka da je to van svih merila. posledica: i pola zemalja je poslalo stvari upakovane u sličan ton, riki martin pesmice sa bezrazložno naprženom distorzijom, nekakve njihove Kraljevske apartmane i pokušaje Bon Džouvija...

Quote from: "ginger"
...ono što ESC i treba da bude- pravi, pravcati freak-show

 :!:  :!:  :!:

vala, freak-show se samo povećao kojekakvim ekstemnim ili darkerskim scenografijama. bizarno.

Quote
7. CRNA GORA- zaista ponižavajuća pesma- zvuk sa početka karijere kragujevačkih OSVAJAČA, sokolovi,đevojke, majske zore, krš-stene, more... izblajhani pobeguljac iz Srednje zemlje...pa još i metalsko orkestrirano mlataranje gitarama, dizanje nogu na bubnjeve...

:evil: dok ovaj deo potpisujem, sledeći deo:
Quote
verujem da je imao bar nekoliko iskrenih navijača među posetiocima ovog foruma...nadam se, solidarnost „sličan se sličnome raduje“ tipa je, ipak, čudo....

je potpuno van pameti  :!:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
EVROVIZIJA!!!
« Reply #242 on: 11-05-2007, 09:17:01 »
Quote from: "Hiro Nakamura"
Čuj još je pravdaš :lol: Uvek se može naći neko bolji, neko ko ZNA. Ona nema pojma. A zamisli ako pobedimo... KO ĆE DA VODI EVROVIZIJU SLEDEĆE GODINE???
Koji naš voditeljski par ume da govori LEPO engleski I francuski?  :lol:

Javno predlažem novinara Miljana Tanića - našeg najvećeg stručnjaka za ESC; koji je uz sve, fluentan na engleskom i nemačkom!  :wink:
"zombi je mali žuti cvet"

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
EVROVIZIJA!!!
« Reply #243 on: 11-05-2007, 09:19:56 »
Quote from: "Hiro Nakamura"
Čuj još je pravdaš :lol: Uvek se može naći neko bolji, neko ko ZNA. Ona nema pojma. A zamisli ako pobedimo... KO ĆE DA VODI EVROVIZIJU SLEDEĆE GODINE???
Koji naš voditeljski par ume da govori LEPO engleski I francuski?  :lol:

Treba uzeti neke glumce zajebante. Đurička, i stalno da menja kostime kao u Karaoke obračunu!!!


Jel neko obratio pažnju na kratke filmiće koje su finci puštali između pesama? FENOMENALNI SU! Išli su od neobičnog do apsurda!! Oduševljen sam.  :!:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 51.683
EVROVIZIJA!!!
« Reply #244 on: 11-05-2007, 10:00:04 »
Jebote... Ja sam, očigledno jedini pravi muškarac ovde koji je sinoć umesto da gleda Evropjesmu otišao na death metal svetkovinu u SKC i ispoštovao kraljeve Suffocation :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
EVROVIZIJA!!!
« Reply #245 on: 11-05-2007, 10:05:08 »
Quote from: "Meho Krljic"
Jebote... Ja sam, očigledno jedini pravi muškarac ovde koji je sinoć umesto da gleda Evropjesmu otišao na death metal svetkovinu u SKC i ispoštovao kraljeve Suffocation :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

Muškarčino! You go, boy! Mada, među nama, na ESC-u je bilo i nekoliko death metal pokušaja - ili bar nešto u tom ključu...
"zombi je mali žuti cvet"

Jake Chambers

 • 5
 • 3
 • Posts: 3.489
EVROVIZIJA!!!
« Reply #246 on: 11-05-2007, 10:16:05 »
Kunče ne zajebavaj mene!!! Ima dovoljno drugih na forumu koje možeš da zezaš :P
Plus, ja ne govorim francuski. :lol:

Nego... ko od naših voditelja stvarno govori i eng i franc a da je uz to još i... zabavan?
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Kunac

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.927
EVROVIZIJA!!!
« Reply #247 on: 11-05-2007, 10:22:07 »
Quote from: "Hiro Nakamura"
Kunče ne zajebavaj mene!!! Ima dovoljno drugih na forumu koje možeš da zezaš :P
Plus, ja ne govorim francuski. :lol:

 :oops:
Quote from: "Hiro Nakamura"
Nego... ko od naših voditelja stvarno govori i eng i franc a da je uz to još i... zabavan?

Bilja Obradović?
"zombi je mali žuti cvet"

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
EVROVIZIJA!!!
« Reply #248 on: 11-05-2007, 10:23:42 »
Quote from: "Dr Kunac"
Mada, među nama, na ESC-u je bilo i nekoliko death metal pokušaja - ili bar nešto u tom ključu...


um... ne, nije?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

SRX

 • 4
 • 2
 • Posts: 361
EVROVIZIJA!!!
« Reply #249 on: 11-05-2007, 10:25:09 »
Quote from: "Hiro Nakamura"
Slovenka je imala super nightwish-nastup (ne sviđa mi se što je visoki pisak na kraju spustila u običnu toniku na kraju, ali ajd...)


Bolje da je otišla u povišeni IV  :evil:
"I medju njima se vodio ovakav razgovor."
K. Hamsun