Author Topic: najlošije kentaur knjige  (Read 31519 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« on: 31-03-2003, 02:31:59 »
nikako nisam shvatio ove knjige
Nova
Čovek naopako
Kolevka za macu
Četvrto međuledeno doba

opis knjiga Bljak

pošto sam uvidio da komuniciram sa stručnjacima i bogovima SF na ovim prostorima

volio bih pročitati vaše mišljenje o najlošijim kentaur knjigama
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Unicorn

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #1 on: 31-03-2003, 04:48:12 »
Izvini, ali to shto ti nisi SHVATIO navedene knjige nikako ne znachi da su one loshe. To narochito vazhi za Vonegatovu "Kolevku za macu". Tebi mozhda fali malo teorije SF-a. No, ja ni u ludilu nisam "bog SF-a", a osim toga mislim da je izraz "loshe Kentaur knjige" chist oksimoron, tako da je bolje da poslushash nekog drugog.
Lako je biti bog. Ako imate odgovarajuću opremu.

Unicorn

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #2 on: 31-03-2003, 04:59:25 »
P.S.
Kurt Vonegat nije pisac koji bi se mogao okarakterisati kao pisac SF-a. U svakoj njegovoj knjizi postoje SF elementi, ali teme su opshte. Ako ochekujesh od njega jurnjavu po svemiru ili androide i sl. onda si se zeznuo. Medjutim, SF nije samo to. Razmisli malo o ledu-9 i o tome "shta je pisac hteo da kazhe".

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #3 on: 31-03-2003, 22:53:19 »
sve gore nabrojane knjige ja imam u svojoj kolekciji
nemam namjeru da ih prodam
čekaju bolja vremena da ih pročitam kada budem stariji i
pametniji

možeš li mi ti reći šta je led devet

možda fitilj za uništenje svijeta (kao A bomba uništi protivnika ali...)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Unicorn

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #4 on: 01-04-2003, 18:56:48 »
Jesi li ti prochitao Kolevku za macu do kraja? Mislim da nema sumnje u to shta je led-9 (ni bukvalno - objashnjeno je u knjizi - ni u prenesenom znachenju). Ali sam led-9 nije poenta knjige. On je samo sredstvo unishtenja sveta, posledica zloupotrebe nauke. Vonegat je bio svedok zhestokog bombardovanja Drezdena 1945. godine (u kojem je, kazhu, poginulo vishe ljudi nego u Hiroshimi) i posle toga skoro svaka njegova knjiga kritikuje pravac u kojem svet ide. Ako pokushash da prochitash Hokus pokus (josh jedna njegova knjiga sa nauchno-fantastichnim elementima), zabavice te njegov cinizam, ironija i satira americhkog drushtva. Njegova, kazhu, najbolja knjiga je Klanica pet (govori bash o choveku koji je dozhiveo bombardovanje Drezdena). Medjutim, Vonegata NE MOZHESH chitati samo kao nauchnu fantastiku, tj. da budem precizniji, ne ochekuj od njega uobichajene tehnoloshke gadget-e iz SF romana - vanzemaljce, da  :) . Vonegat je pravi primer za tezu da knjizhevnost ne treba deliti na SF i main stream - danas se to preklapa, a elementi SF-a & F-a se vrlo chesto mogu naci u takozvanoj "ozbiljnoj" knjizhevnosti. Zato chitaj SVE shto je dobro, a Kolevka za macu to jeste.
Shto se ostalih knjiga koje si pomenuo, chitao sam sve, ali VEOMA davno. Chetvrto medjuledeno doba mi je bilo "chitljivo" ali ga neshto nisam zapamtio po nechem narochitom, Nove se uopshte ne secam (verovatno zato shto je bila dosadna), a Chovek naopako mi se nije svideo. ALI: sad govorimo o ukusu. To shto ti se neshto ne svidi ne znachi i da nije dobro - jednostavno te nije "pogodilo". Meni je Balardov Potopljeni svet (iz iste, Kentaurove, edicije) bio prilichno konfuzan, ali mi se svidela opisana atmosfera  potopljenog sveta, pa po tome knjigu i pamtim. Al` se ne usudjujem da kazhem da je ta knjiga losha. Mi, laici, uvek mozhemo da se izvuchemo na izjavu: " Ja nisam knjizhevni kritichar, meni se knjiga svidela". I da kriticharima ostavimo disekciju, tranzhiranje, kasapljenje i pljuckanje knjizhevnih dela.  :lol:

P.S. E, da! Ponekad knjiga ispadne nerazumljivija i loshija kad je loshe prevedena. Nikad nisam uspeo da prochitam Ekovo Fukoovo klatno, jer je prevod bio tako grozan, da je chitanje bilo pravo muchenje.

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #5 on: 01-04-2003, 19:55:30 »
Samo za komunjaru, kopirano sa jednog drugog topika:  :lol:

"Jesi citao Kurta Vonegena? Citao si i u kucici za macke? U toj kucici svet zavrsava zato sto u jednom komadu leda pronadjen je molekul koji moze da pretvori celu vodu kojuce dotaknuti u led. Saobzirom da je cela voda medjusobno povezana, te bara sa potoka, to sa jezerom, to sa okeJanom... ceo svet zamrzava i umire."

Unicorn

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #6 on: 01-04-2003, 20:42:16 »
By the way, Klanicu pet u izdanju Narodne knjige i prevodu  hmhmm napisao je KERT Vonegat  :( . Nije to nishta chudno. Jednom nisam mogao da se obavestim da li u knjizhari imaju Sudbinu i komentare, jerbo je prodavachica pitala kolegu: "Jel` imamo Zubine komentare?"  :lol: A nemam govornu manu!
Izvinjavajte zbog DIGRESIJE.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
najlošije kentaur knjige
« Reply #7 on: 01-04-2003, 21:39:06 »
Kad već skrećemo diskusiju u tom pravcu, ne mogu da ne vas ne razveselim traumom koju je mojoj (tada) sedamnaestogodišnjoj psihi prouzročila sledeća epizoda:

Uđem ja, mlad i naivan, u knjižaru Gradine (u Nišu, naravno) i, ništa ne sumnjajući, upitam:
'Izvinite, imate li knjigu UTKANI SVET?'

Na to mi domaćica-prodavačica, tetka na intelektualnom nivou prosečne prodavačice u dragstoru, odvrati razrogačenih očiju i iskreno iznenađenog-uzbuđenog glasa:
'Jaooo, siiiiiiine – nemamo... Pa šta je to? Ko je to napisao?'

Ja, zbunjeno-postiđen, promrmljam:
'K.. Klajv Barker...'

'Ne, nemamo to. Pa kakva je to knjiga?'

Ja požurih da se povučem odatle. Do dana današnjeg mi nije jasno da li me tetka nije dobro razumela (ko zna šta je čula?), ili je mislila da je 'utkani' ko zna šta. I dan danas je ponekad vidim u snovima, nadnetu nad mene, izbuljenu kao da sam je pitao: 'Izvinite, da li bih mogao da analno onodim vašu kćer jedinicu?' kako exklamira: 'Jaoooo siiiiiine...'

Tako su počeli moji dani naručivanja knjiga pouzećem.
(Just for the record, u to vreme su mi i Zoki i Boban odobrili po 30% za prvu narudžbinu, kao učeniku. Ne znam da li je to i danas praxa...)

Unicorn

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #8 on: 01-04-2003, 23:25:36 »
Eh! Kupovina knjiga pozecem je sjajna stvar, ali kad znash tachno shta hocesh da kupish. Ima neke drazhi u gluvarenju po knjizharama i prebiranju po knjigama - nikad ne znash na shta cesh natrchati i shta cesh na kraju kupiti (ako ishta kupish  :lol: ). Uzgred, jel` znate da sam kao srednjoshkolac kupovao Kentaurove knjige OD DZHEPARCA koji bash i nije bio od onih velikih (a za ostatak sam mogao u bioskop)?

Pavle

• 5
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #9 on: 02-04-2003, 00:06:34 »
A ja se eto, spremam da po prvi put naručim knjigu pouzećem...
Ne znam, uživanje koje meni donose knjižare je nešto što nijedan poštar ne može da mi pruži.
Sam entrerijer, police, drvetom obloženi zidovi me natereju da uzdrhtim. Mogao bih sad da vam navedem i top ten najomiljenijih knjižara (mada bi polovina bilo u inostranstvu). Čuj deset, top 100!
Knižara (i u manjoj meri bibilioteka) rules!
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Unicorn

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #10 on: 02-04-2003, 00:32:30 »
Ma, ne smem da udjem u knjizharu, ostavicu tamo i poslednju paru. Voleo bih kad bi Beograd imao prashke knjizhare i, naravno, izbor knjiga kakav je u njima - tamo sam dozhivljavao ekstaze svaki put kad udjem u neku. Ovde ne umeju ni da sortiraju knjige - Stivena Hokinga mozhete redovno naci pod Nauchnom fantastikom. Ma, shta zna dete shta je science, science fiction, astronomija, astrologija i slichno.

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #11 on: 02-04-2003, 15:39:20 »
možda je problem što sam  sedamdesetak knjiga pročitao sa 16 ili 17 godina

možda bi bilo najbolje
da sve počnem čitati ispočetka kada budem imao malo više godina

tojest kada budem bio deda :x

Unicorn

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #12 on: 02-04-2003, 19:57:55 »
Ja pricham, al` me ti, izgleda, ne razumesh. Anyway, samo ti chekaj da postanesh deda da bi prochitao neke knjige. Srecno ti tracenje vremena!

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #13 on: 03-04-2003, 23:12:57 »
Quote from: "Unicorn"
Ja pricham, al` me ti, izgleda, ne razumesh. Anyway, samo ti chekaj da postanesh deda da bi prochitao neke knjige. Srecno ti tracenje vremena!

ne smijem mnogo čitati
imam problema sa dioptriom  :x
a i bole me oči kada mnogo čitam

danas sam kupio
Reklamokratiju
Tetovirani čovjek

neki segmenti Tetoviranog čovjeka su mi prekrasni (tik tik tak)

Unicorn

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #14 on: 03-04-2003, 23:33:06 »
Quote from: "komunjara"
ne smijem mnogo čitati
imam problema sa dioptriom  :x
a i bole me oči kada mnogo čitam

Dobro ti je opravdanje. Menjaj onda naochare/sochiva.
A kad budesh chistio naochare, PAZI da ne skinesh dioptrije  :twisted:

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #15 on: 04-04-2003, 16:44:21 »
samo ti zezaj

nije problem u naočalama
neki dan sam nova stakla stavio

jednostavno me bole oči kada recimo pola sata nešto čitam
 :cry:

Unicorn

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #16 on: 04-04-2003, 20:14:09 »
Izvini, bio sam malo surov. Iz sopstvenog iskustva ti kazhem da ti naochare ne valjaju ako te ochi bole posle dugog chitanja. Ali! To svakako nije za ovaj forum. Ima mnogo dobrih SF-stvari koje bi trebalo da prochitash, ali bi mozhda bilo dobro da prethodno neshto znash o njima - onda bi ti bile mozhda shvatljivije. Chitaj malo istorije SF-a (ima u Andromedama koje su veoma davno izashle, ali ne znam da li ih ima kod tebe), predgovore zbirkama pricha, biografije pisaca, prikaze knjiga i sl. Naravno, ako zhelish da prouchavash ovaj zhanr, a ne samo da uzhivash u chitanju (shto je, takodje, sasvim O.K.).

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #17 on: 26-08-2008, 17:19:11 »
By the way, Klanicu pet u izdanju Narodne knjige i prevodu hmhmm napisao je KERT Vonegat

Pa "Kert" nije ništa nepravilnije od "Kurt".

scallop

• 5
  • 3
Re: Hm...
« Reply #18 on: 26-08-2008, 18:06:15 »
Quote from: "Harvester"
By the way, Klanicu pet u izdanju Narodne knjige i prevodu hmhmm napisao je KERT Vonegat

Pa "Kert" nije ništa nepravilnije od "Kurt".

To se čita K't. Apostrof se mumla i to niko ne može da napiše na srpskom jeziku.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
najlošije kentaur knjige
« Reply #19 on: 26-08-2008, 20:49:11 »
Mislim da je Klajn presudio da je pravilno sa "E".
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

scallop

• 5
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #20 on: 26-08-2008, 22:40:27 »
Quote from: "nightflier"
Mislim da je Klajn presudio da je pravilno sa "E".

A, kako je presudio Gross? :evil:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
najlošije kentaur knjige
« Reply #21 on: 26-08-2008, 23:18:30 »
Nemam pojma. Mislim da je Tvrtko Prcic objavio jako zanimljivu knjizicu o transkripciji stranih imena i ne samo imena. Cini mi se da je izdavac "Prometej". To mi je u planu da pazarim na narednom oktobarskom sajmu, uz neke recnike i slican alat.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

scallop

• 5
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #22 on: 27-08-2008, 08:03:11 »
Quote from: "nightflier"
Nemam pojma. Mislim da je Tvrtko Prcic objavio jako zanimljivu knjizicu o transkripciji stranih imena i ne samo imena. Cini mi se da je izdavac "Prometej". To mi je u planu da pazarim na narednom oktobarskom sajmu, uz neke recnike i slican alat.

A, Mehko Prcić?

Goran Skrobonja

• 5
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #23 on: 27-08-2008, 09:37:50 »
Quote from: "scallop"
A, Mehko Prcić?

Prtko Tvrčić?
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

mafija_x

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #24 on: 27-08-2008, 10:51:45 »
Quote from: "Goran Skrobonja"
A, Mehko Prcić?

Prtko Tvrčić?

http://www.ff.ns.ac.yu/stara/personal/engleski/tvrtkoprcic.htm
izgubili smo se u sirini ideje

scallop

• 5
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #25 on: 27-08-2008, 13:36:21 »
Bili Klajn ili Gros, Tvrtko ili Mehko, oni samo nastavljaju ono što je zabrljao blaženopočivši Vuk St. Karadžić. Sveo je vokale na samo pet i to bez akcentuacije. Priča da ko nauči naših 30 slova odmah zna da čita je floskula. Još nisam sreo pravog stranca koji je to uspeo da proguta.

Dakle, zovite Vonegata kako hoćete - neće vam se odazvati.

Inače, Kolevka za macu je veličanstvena storija o paradoksu da je voda najgušća na 4C. Zbog tog paradoksa život na Zemlji postoji, a ako se nekako izmesti onda je sve gotovo. Ne zaboravite koliki procent čoveka je voda.

Dragi moji, u Kentauru je bilo jako malo slabih knjiga, ima samo slabih čitača. :x  :x  :x

Izitpajn

• 4
  • 3
    • http://b3.blog.hr
najlošije kentaur knjige
« Reply #26 on: 27-08-2008, 15:14:04 »
Inače, Kolevka za macu je veličanstvena storija o paradoksu da je voda najgušća na 4C. Zbog tog paradoksa život na Zemlji postoji, a ako se nekako izmesti onda je sve gotovo. Ne zaboravite koliki procent čoveka je voda.

Tebi je to glavna poanta knjige?  :shock:

Ili je ovo bio sarkazam?

Goran Skrobonja

• 5
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #27 on: 27-08-2008, 16:05:47 »
Dragi moji, u Kentauru je bilo jako malo slabih knjiga, ima samo slabih čitača. :x  :x  :x

Tačno, ali je bilo jako mnogo slabih naslovnih stranica.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

scallop

• 5
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #28 on: 27-08-2008, 21:10:11 »
Quote from: "Izitpajn"
Tebi je to glavna poanta knjige?  :shock:

Ili je ovo bio sarkazam?

Nekako mi je izmaklo da sam pomenuo - poantu.

Ako misliš da je poanta to što svet može lako da propadne ako neki eksperiment izmakne kontroli, onda SF-a sa tom poantom ima k'o salate. U tom slučaju, meni se više dopada roman "Smrt trave" Džona Kristofera. Ako trave izmaknu kontroli ima da se provedemo gore nego Irci sa krompirom (što je i bio Kristoferov motiv). Upravo ovih dana će pokrenuti jedan eksperiment sa novim gigantskim akceleratorom. Možda on pokrene lančanu konverziju o kojoj je pisao Vonegat.

Inače, nekako mi se čini da baš i nije primereno da romani imaju - poantu. Više priliči kratkoj formi. Ukoliko sam ja shvatio šta je poanta. Bar mi se čini da znam iz koje je strane reči izvedena.

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #29 on: 01-09-2008, 20:24:20 »
jel čemu ovaj andersonov krstaški pohod da ne gubim vid  :?

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
najlošije kentaur knjige
« Reply #30 on: 01-09-2008, 20:45:20 »
Zabavna ideja, ali meni je knjiga bila dosadna.
We're all mad here.

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
najlošije kentaur knjige
« Reply #31 on: 01-09-2008, 21:22:24 »
Čuj, tebi je bila dosadna što si čitala. Ja prevodio...  :D

Trubo, nije to za tebe... Nema grudi...

I kakve ovo ima veze sa Kentaurom?
Mica

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #32 on: 01-09-2008, 21:35:36 »
Quote from: "Truba"
jel čemu ovaj andersonov krstaški pohod da ne gubim vid  :?

Ja sam gledao istoimeni film.

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #33 on: 01-09-2008, 23:31:27 »
nije mi se dalo otvarat novi topik samo da pitam 1 pitanje

kako nije za mene? .... volim srednji vijek + putovanje kroz vrijeme...
i dosta više o tim grudima...  8)

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
najlošije kentaur knjige
« Reply #34 on: 02-09-2008, 01:05:38 »
Krstaški pohod danas može biti zanimljiv samo kao informacija o jednom periodu naučne fantastike - kraj pedesetih i početak šezdesetih. Mada spada u bolje romane ovog pisca, danas je to, ipak, prilično zastarelo.
Još jednom, može se čitati, ima povremenih svetlih trenutaka, ali, generalno, prilično bajato...
Mica

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #35 on: 05-09-2008, 13:44:45 »
poslije fascinacije Lavkraftovim pričama ne želim čitati smeće jedno vrijeme
stoga pitam valja li ovo šta

Neverness (1988) David Zindell

da beze ne trošim vida sada  8)

gargamel

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #36 on: 05-09-2008, 17:47:50 »
slobodno preskoci
Kako se vesla po drvenom moru?

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
najlošije kentaur knjige
« Reply #37 on: 05-09-2008, 20:47:13 »
Ja sam probo, pa batalio. Poneko kaze da valja...

Evo ti preporuka, ako imas hrabrosti da citas domace pisce:
Nikola Malovic -  Lutajuci bokelj

Najbolji domaci zanrovski roman od Straha i njegovog sluge - Mirjane Novakovic
Mica

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #38 on: 05-09-2008, 22:03:31 »
8)  ako naletim kupim pa pročitam
 :oops:  sva sreća da neverness nisam kupio danas
hvala na preporuci
odo ja na strugacke  :)  :)

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #39 on: 24-09-2008, 13:44:03 »
eh nakon Teško je biti bog da pitam šta još valja od sovjetske braće
čitao sam još Hotel kod poginulog alpiniste i ono nešto o veneri što je bio smor

valja li puž golać i buba u mravinjaku  talasi smiruju vjetar :lol:

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
najlošije kentaur knjige
« Reply #40 on: 24-09-2008, 14:08:12 »
Jašta da valja. Meni je dobra i Milijardu godina do kraja sveta, samo su mi Ružni labudovi bili dosadni. I da, naravno, imaš i Piknik kraj puta...

Ma sve im je dobro :)

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
najlošije kentaur knjige
« Reply #41 on: 24-09-2008, 17:20:46 »
Meni je bio dobar Tahmasib (izašao u Kentauru). "Tajanstveni svemirski gost" (izašao u nekoj dečijoj ediciji) mi je bio sladak.

Dobar mi je bio i Neverness (nisam pre videla pitanje, pa tek sad komentarišem), al' potrebni su dobri živci za tu knjigu. I verovatno je bolje uzeti je iz biblioteke, ako imaš priliku.
We're all mad here.

dmitras

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #42 on: 25-09-2008, 11:14:12 »
Slažem se sa Mićom - 'Lutajući bokelj' je knjiga koja je me je očarala pre svega izrazom (ako uopšte ima smisla pričati o atentičnom izrazu, ali meni je bilo dovoljno i nekoliko originalnih
rečenica koje su me oduševile). Ono što sam pročitala (možda polovinu, ne više), 'progutala' sam jedne neprospavane noći, pozajmivši knjigu od koleginice. Priznajem, i sramim se  :oops: , nisam je kasnije potražila da je dovršim... Ali potrudiću se da to što pre učinim.

Takodje (kad je već neko pomenuo domaće autore), sećam se fenomenalne knjige o podzemnom svetu, o ljudima 'evoliuralim' u dve rase... Ali, pomagajte (!), ne pamtim ni pisca, ni naziv knjige!!! (Ako nije upravo: 'Podzemni svet'???)
Izbacite pornografiju iz fantastike!!!

scallop

• 5
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #43 on: 25-09-2008, 12:40:06 »
Quote from: "dmitras"
Takodje (kad je već neko pomenuo domaće autore), sećam se fenomenalne knjige o podzemnom svetu, o ljudima 'evoliuralim' u dve rase... Ali, pomagajte (!), ne pamtim ni pisca, ni naziv knjige!!! (Ako nije upravo: 'Podzemni svet'???)

"Donji svetovi", Zvonimir Kostić. Ako me Mića ne ispravi, jer ja nisam hroničar. Ja sam hronični hipohondar.

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #44 on: 25-09-2008, 13:50:41 »
aaa to ona narandžasta naslovnica
pa to sam uspjesno izbjegavao godinama

ima da to nabavimo  :oops:

dmitras

• 4
  • 2
najlošije kentaur knjige
« Reply #45 on: 25-09-2008, 21:12:19 »
Hvala, scallop!
Mislim da se nećeš pokajati, Trubo!
Izbacite pornografiju iz fantastike!!!

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #46 on: 27-09-2008, 16:07:47 »
evo nabavio sam Donje svetove
jos samo da dodje na red za citanje

:oops:

Truba

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #47 on: 01-10-2008, 14:56:26 »
kak vam se čini Polov
Man plus

evo ni treca glava a vec me smara
 :roll:

Meho Krljic

• 5
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #48 on: 01-10-2008, 16:04:17 »
Meni je to bilo dobro, pročitao sam ga dvaput. Doduše, pre jedno petnaest godina... U ono vreme delovao mi je kao maštovita, tvrda a opet humanistička naučna fantastika...

Berserker

• 4
  • 3
najlošije kentaur knjige
« Reply #49 on: 03-10-2008, 09:51:31 »
Dobar. U Polovom maniru, dakle ne remek delo, ali dobar. Meni je bilo citljivo dovoljno da ja procitam 2-3 puta...