• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Oralni seks može da izazove rak grla?

Started by Jake Chambers, 11-05-2007, 13:40:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jake Chambers

Izvor: 24 sata

QuoteOralni seks izaziva rak grla
KREVET Virus koji nastane putem oralnog seksa može da izazove neke oblike raka grla, saopštili su američki naučnici. Oni su u jednoj studiji kroz koju je prošlo 300 ljudi zaključili da HPV infekcija daleko rizičnija za dobijanje kansera od duvana ili alkohola. U studiji Medicinskog žurnala Nove Engleske navodi se da je rizik gotovo devet puta veći za osobe koje su imale oralni seks sa više od šest partnera. HPV infekcija je uzročnik velikog broja vratnih kansera, a 80 odsto žena može da očekuje da dobije HPV infekcjiu u jednom tenutku svog života.

A?
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Meho Krljic

Mislim da je dovoljno pogledati ko je izvor ove vesti pa da shvatimo koliko je ona factually-challenged.

Virus koji nastaje putem oralnog seksa? Znao sam da muski polni organ može da proizvede život, na određeni način, ali da može i da stvara viruse je za mene novina. With great power comes great responsibility, reklo bi se.

Meho Krljic

Plus, naravno, ovo je još jedan argument u prilog ideji da je za muškarce najbolje da stupaju u intimne odnose samo sa glupim, neukim i, ako je moguće nepismenim ženama. Onda je opasnost da one pročitaju nešto ovako i uskrate im oralne radove daleko manja.

lilit

izbor podforuma za ovaj topic je hilarious.

:lol:

edit: fakat je da Human Papiloma Virus moze uzrokovati kancer, ali je potrebno prvo biti nosilac virusa koji ce kod nekih, a kod nekih drugih osoba nece, dovesti do kancera.
mislim da je prevodilac na srpski malo preozbiljno shvatio informaciju koju je procitao, pa se malo zaneo.
no, ko bi ga znao...treba biti oprezan.  :wink:

Study: Oral sex boosts throat-cancer risk
Friday 11 May, 2007 10:08

Human papillomavirus causes some throat cancers in both men and women, says a new study in the New England Journal of Medicine. And having multiple oral sex partners tops the list of sex practices that boost risk for the HPV-linked cancer.

"People should be reassured that oropharyngeal cancer is relatively uncommon, and the overwhelming majority of people with an oral HPV infection probably will not get throat cancer," said study author Maura Gillison, an assistant professor of oncology and epidemiology at Johns Hopkins, in a written statement. Consistent condom use may reduce risk.

In Gillison's study of 100 men and women newly diagnosed with oropharyngeal cancer (located in the tonsils, back of the tongue and throat), those who had evidence of prior HPV infection were 32 times more likely to develop the cancer. This was much higher than the rate for smokers (three times) and drinkers (two times).

Study participants who reported having more than six oral-sex partners in their lifetime were 8.6 times more likely to develop the HPV-linked cancer. In a surprising twist, Gillison said the data showed no added risk for HPV carriers who smoke and drink alcohol.

"It's the virus that drives the cancer," explained Gillison. "Since HPV has already disrupted the cell enough to steer its change to cancer, then tobacco and alcohol use may have no further impact."

Oral sex, including both fellatio and cunnilingus, is the main mode of transit for oral HPV infection, the investigators say, although mouth-to-mouth transmission remains possible and was not ruled out by the current study.

HPVs also can be transmitted by skin contact and are found in the mucus of the genital tract, and in saliva, urine, and semen. Both men and women contract the ubiquitous virus in equal numbers, which is believed to have infected a large proportion of people worldwide at some point in their lives.

Most HPV infections clear with little or no symptoms, but a small percentage of men and women who acquire cancer-causing or "high-risk" strains, such as HPV 16, may develop a cancer. HPV-linked cancers currently include oral, anal, cervical, vaginal, penile, and vulvar cancers.

Gillison said a new FDA-approved vaccine known by its tradename, Gardasil, can prevent genital HPV infection in girls and young women, but has not yet been shown to prevent infection in boys and men.

The vaccine's ability to prevent oral HPV infection and oral cancers, which are more common in men, also is not known.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

angel011

Quote from: "Meho Krljic"Plus, naravno, ovo je još jedan argument u prilog ideji da je za muškarce najbolje da stupaju u intimne odnose samo sa glupim, neukim i, ako je moguće nepismenim ženama. Onda je opasnost da one pročitaju nešto ovako i uskrate im oralne radove daleko manja.

Naprotiv. Danas skoro da i ne postoje potpuno nepismene žene, a samo će glupa i neuka osoba da slepo poveruje u ono što pročita u ovakvim novinama. Pametno žensko (osim ako ne veruješ da je to oksimoron!  :evil: ) neće bez razmišljanja poverovati u ovakvu vest - a ni nakon razmišljanja.
We're all mad here.

Meho Krljic

Bolje je igrati na sigurno i zabraniti ženskoj deci da idu u školu i nauče da čitaju. Problem treba saseći u korenu!!!

Mixitron M. Storm

Beneath this stone a virgin lies
For her life held no terrors.
A virgin born, a virgin died: No hits, no runs, no errors.

:evil:

Джон Рейнольдс

Dakle, opet dilema - pušenje ili zdravlje.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

pilot babo

Da je opasnost istinski ozbiljna, više od pola ženske populacije bi patilo od raka grla.
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

lilit

Quote from: "pilot babo"Da je opasnost istinski ozbiljna, više od pola ljudske populacije bi patilo od raka grla.
malo sam ispravila tvoj post posto ne vidim kako bi "zenska populacija" bila ekskluzivitet po pitanju osnovne teme.

:twisted:

Loengrin

znaika
Pošto je dokazano da današnjem muškarcu nije neophodno obrazovanje za puki produžetak vrste, treba im svima ukinuti pravo na obrazovanje, kao i sva druga prava i slobode i proglasiti ih robovima. Kao robovi ne bi smeli da se približavaju ženama, već bi služili kao radna snaga na poljima, u fabrikama ili rudnicima.
xjap
Žene su, za razliku od muškaraca, stalno prisutne u životima svoje dece, te kao takve imaju veliki uticaj na njihov rast i razvoj, zbog čega bi se trebalo boriti za njihovo što kvalitetnije obrazovanje.
xjump
Nove naraštaje bi trebalo vaspitati u novom duhu jednakosti među polovima, učiti očuvanju zdravlja i kvalitetno ih obrazovati kako bi mogli da doprinesu razvoju zajednice. Svaku trulu jabuku (mušku ili žensku) bi trebalo poslati na težak fizički rad.
xgrim
Zbog očuvanja zdravlja, svaki vid seksualne aktivnosti između članova ljudske zajednice bi bio najstrože zabranjen. Jedinke bi svoje seksualne porive morale da zadovolje na neki zdrav način (opštenje sa životinjama bi bilo kažnjavano dugom i bolnom smrću). Pušenje bi takođe bilo zabranjeno, jer škodi zdravlju. Samozadovoljavanje poželjno!  xfrenki
:evil:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Mixitron M. Storm

To društvo bi bilo veeeoma neurotično, bez obzira šta teoretičari misle.

Morningstar

Ne znam da li je ovo puka slucajnost, ili je clanak zbog jucerasnje emisije sok-koridor sa Mirom Bobic Mojsilovic (:!:), na temu oralnog seksa!

QuoteBolje je igrati na sigurno i zabraniti ženskoj deci da idu u školu i nauče da čitaju. Problem treba saseći u korenu!!!

Saseci zensku decu? Zar ne mislis da je to malo radikalno resenje?

QuoteDakle, opet dilema - pušenje ili zdravlje.

Dakle, opet pusenje odnosi pobedu, zato sto je to nesto sto rade odrasli, zato sto je urbano i cool!

QuoteDa je opasnost istinski ozbiljna, više od pola ženske populacije bi patilo od raka grla.

Eh, kako to da je meni zapala bas ona druga polovina (zenske) populacije?

Quotemalo sam ispravila tvoj post posto ne vidim kako bi "zenska populacija" bila ekskluzivitet po pitanju osnovne teme.

Hm. Da li ti zaista znas koliko je casova joge potrebno za autofelacio? :

QuotePošto je dokazano da današnjem muškarcu nije neophodno obrazovanje za puki produžetak vrste, treba im svima ukinuti pravo na obrazovanje, kao i sva druga prava i slobode i proglasiti ih robovima. Kao robovi ne bi smeli da se približavaju ženama, već bi služili kao radna snaga na poljima, u fabrikama ili rudnicima.

Pa da. Cak ni priblizavanje vise nije neophodno za puki produzetak vrste.

Takva su vremena dosla.
sve price su Anansijeve.

lilit

Quote from: "Morningstar"
Quotemalo sam ispravila tvoj post posto ne vidim kako bi "zenska populacija" bila ekskluzivitet po pitanju osnovne teme.

Hm. Da li ti zaista znas koliko je casova joge potrebno za autofelacio? :

well...mislim da izjednacavas pojmove koji se ne mogu izjednaciti, ali to vec nije moj problem.  :wink:

Oral sex, including both fellatio and cunnilingus, is the main mode of transit for oral HPV infection, the investigators say, although mouth-to-mouth transmission remains possible and was not ruled out by the current study.

Loengrin

Zornjačo (tj. Zornjaku  :wink:) što tako seriozno shvataš svaku šalozbilju koja je ovde napisana?

PS: zar nisam napisala da bi seks ionako bio zabranjen.  :?:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Morningstar

Nisam stvarno imao nameru da ispadne tako tugaljivo. :)
sve price su Anansijeve.

Ghoul

Quote from: "Morningstar"Eh, kako to da je meni zapala bas ona druga polovina (zenske) populacije?

šta se buniš, zapala ti POLOVINA ženske populacije, i tebi malo?! :shock:
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Uvek je komšijina polovina ona koja ti se čini boljom. Marfijev zakon...

Джон Рейнольдс

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Morningstar"Eh, kako to da je meni zapala bas ona druga polovina (zenske) populacije?

šta se buniš, zapala ti POLOVINA ženske populacije, i tebi malo?! :shock:

Ti baš dibidus nisi shvatio. Meni, pak, nije jasno da li je Morningstaru zapala pripadnica one polovine ili one druge polovine.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loengrin

Quote from: "Morningstar"Nisam stvarno imao nameru da ispadne tako tugaljivo. :)

Tugaljivo? Ma kakvi!

:wink:  :lol:

Morningstar

Quotešta se buniš, zapala ti POLOVINA ženske populacije, i tebi malo?!

Pa to je ono, da li vidis da je casa polu-puna, ili polu-prazna... :)

QuoteMeni, pak, nije jasno da li je Morningstaru zapala pripadnica one polovine ili one druge polovine.

Eeeeee...

Nego, da skrenemo sa teme 'Morningstar pokusava da bude duhovit' na jedan pravi vic! On se prepricava kao istinit dogadjaj, ali meni vise lici na urbanu legendu...

QuoteNa (nekom) predavanju na medicini profesor objasnjava studentima:

"U sastavu ljudske sperme najveci procenat cine prosti seceri..."
Na to jedna studentkinja rokomentarise glasno: "Ako je sperma puna secera -zasto nije slatkog ukusa?"

U tom trenutku shvata sta je rekla i pada od sramote pod sto, a amfiteatrom pocinje da se valja smeh. Profesor, mrtav 'ladan, odgovara: "To je zato, koleginice, sto se receptori za slatko nalaze na vrhu jezika a ne u dubini grla"
sve price su Anansijeve.

pilot babo

Ima i ona urbana legenda, ide valjda ovako:

Na nekom ispitu, takođe na medicini, profesor pita: ''Koje je boje penis?''
Studentkinja odgovara: ''Crvene.''
Profesor je obara uz konstataciju: ''Netačno, koleginice. Zavisi od boje karmina.''
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

angel011

Ima jođ jedna, sa ispitom na medicini.

Studentkinja kao pitanje dobije "penis", i počne da zamuckuje: "Pa, to je muški polni organ, može da bude mekan, a može i tvrd, ima i kost unutra..."

Profesor odgovara: "Jeste muški polni organ, jeste, može da bude i mekan i ukrućen, a to za kost vam se učinilo!".
We're all mad here.

Alexdelarge

Quote from: "Morningstar"Ne znam da li je ovo puka slucajnost, ili je clanak zbog jucerasnje emisije sok-koridor sa Mirom Bobic Mojsilovic (:!:), na temu oralnog seksa!

Zar to nije bila njena sestra Zorica Tomic?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Morningstar

Vidi stvarno, nisam ni znao da ima sestru bliznakinju.

U svakom slucaju, bilo je zanimljivo, ali malo iritantno, jer je stalno ovoj dvojici dobacivala 'tako je, braaavoooo, bravooo...'

Uzasno me nervira to 'bravo' kada se neko slaze sa mnom, ili misli da sam rekao nesto pametno. Osecam se kao foka u cirkusu.
sve price su Anansijeve.

Loengrin

Priznaj da te je nervirala jer si mislio da je Mirjana!   :!:
Njih dve su ti k'o nebo i zemlja. Zorica je ok, ali Mirjanu bih vezala za studijsku stolicu i ostavila pod reflektorima sve dok se ne istopi. :P

Morningstar

Nemam pojma, vidis da sam slabo upucen u estradu. U svakom slucaju, zaprepastio sam se kada sam je video u jednoj takvoj hardcore underground emisiji, ali fino se snasla - bas je prava domino lejdi. xzzw  

Samo da izbaci to 'bravo', arghhh....  

Ima li jos nekih klonova za koje bi trebalo da znam? :)
sve price su Anansijeve.

Ghoul

Quote from: "Morningstar"Uzasno me nervira to 'bravo' kada se neko slaze sa mnom, ili misli da sam rekao nesto pametno. Osecam se kao foka u cirkusu.
trebalo bi da se zabrineš ako se previše osoba prečesto slaže s tobom.
https://ljudska_splacina.com/

angel011

Ili ako krenu da ti bacaju ribu.
We're all mad here.

Loengrin

Quote from: "Morningstar"Uzasno me nervira to 'bravo' ... Osecam se kao foka u cirkusu.
Priznaj da si ovo s fokom pokupio od Toma i Džerija!  :mrgreen:
Pa i da nisi, mene si svakako potsetio na jednu od omiljenih mi TiDž praistorijskih epizoda.  :lol:  :D

Man Of Steel

Rak grla!?Ko je to izmislio!Pa jesini nacin bi bio da ako kojim slucajem vrh znate vec cega ima rak i u slucaju da je sluzokoza grla ostecena.kontakt bi morao da traje najmanje sat vremena!!!Tako da s obzirom na ove podatke morate priznati da je verovatnoca izuzetno mala!
When ever you need hard center i will be there

angel011

We're all mad here.

Bab Jaga

Nema toga što votka ne dezinficira...  :lol:
Ghoul fhtagn!

Mixitron M. Storm

But she never lost her head
Even when she was giving head
Hey babe, take a walk on the wild side...

Man Of Steel

Quote from: "Bab Jaga"Nema toga što votka ne dezinficira...  :lol:
U votki lezi spas. :lol:

Man Of Steel

Quote from: "angel011":x
Lakse malo covece!Aspirin nije tako jeftin !

Meho Krljic

Angel nije čovek već žena, a njeno udaranje glavom u zid je, slutim zbog toga što nisi pročitao vest kojom je ovaj topik započet, u kojoj se spominje human papiloma virus kao potencijalni izazivač raka grla.  :)

Cornelius

Meho, da li ti hoces da kazes da zena nije covek? Ama, po tebi, u koju vrstu spada zena, ako nije covek?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Loengrin

Muškarac je čovek, a žena ljudsko biće  :evil:

Man Of Steel

Quote from: "Meho Krljic"Angel nije čovek već žena, a njeno udaranje glavom u zid je, slutim zbog toga što nisi pročitao vest kojom je ovaj topik započet, u kojoj se spominje human papiloma virus kao potencijalni izazivač raka grla.  :)
Pa ni zenske glave nisu imune na bol u glavu prouzrokovanim glavom o zid :wink: .Sto se moje poruke tice moze se reci da je malkice nasela.Procitao sam od pocetka i upoznat sam sa pricom o virusu.No hard filing :wink: .I mi celicni znamo za salu!

Man Of Steel

Quote from: "Cornelius"Meho, da li ti hoces da kazes da zena nije covek? Ama, po tebi, u koju vrstu spada zena, ako nije covek?
Zanimljiva polemika mada zadrzacemo ih u homonoidnoj klasi dok se suprotno ne dokaze :wink: !

lilit

da ne otvaram drugi topik, al prošle nedelje iz pouzdanih izvora :lol: dobih informaciju da je moguće da postoji veza između kancera prostate i infekcije hlamidijom, kao i da postoje prilične razlike koji serovar hlamidije (podvrsta, uslovno rečeno) je najčešći kod onih koji upržjnavaju analni, vaginalni ili oralni sex. tako da...višak opreza nije naodmet!  :lol: :lol:

scallop

Šta će oni koji nemaju prostatu zbog rodne razlike? :evil:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

pa sad...neplodnost, vanmaterične trudnoće, itd. valjda je dovoljno?

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

ALEKSIJE D.

Gljivična oboljenja su čudo. Osim ako nije mislio na nešto drugo što metao u ždrelo  :-?

Loni

Pričate samo o jednoj vrsti oralnog seksa (zadovoljavanje muškarca),
šta je s drugim?
   Može li se dobit' kad si lisko?

ALEKSIJE D.

Čitaj pažljivo napisano. Imaš obe varijante. I što tebi odmah prvo pade naum čovek na čoveka?

scallop

Quote from: ALEKSIJE D. on 03-06-2013, 12:50:25
Čitaj pažljivo napisano. Imaš obe varijante. I što tebi odmah prvo pade naum čovek na čoveka?

Radiš li ti ili ćeš da fantaziraš sa Lonijem?