Author Topic: King is back with Cell  (Read 9392 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bilja

  • 4
  • 3
  • Posts: 1.150
King is back with Cell
« on: 07-06-2007, 10:08:43 »
King mu je sada samo prezime, kralj horora je izgleda davno prestao da bude. Najnoviji roman "Cell", kod nas preveden u Alnariju kao "Mobilni telefon", predstavljen je kao veliki povratak Kinga u horor zanr.
E sad, ne bih bas da zurim sa zakljuccima, posto sam procitala  ovaj roman tek do polovine, ali zasad bas i ne obecava. Za pocetak, prica izgleda kao klasika koju smo xxx puta videli, npr 28 dana kasnije, kradljivci tela, i gomila tome slicnih, a podseca i na dreamcatcher-a, dakle kataklizma "svetskih" razmera u tipicnom kingovskom maniru sa gomilom pateticnih detalja opisa krvavih ljudi, ubijanja, narocito dece i  obavezno krvavih decjih predmeta (ne bi li se dobilo na dometu patetike), nimalo uverljivi opisi dijaloga i pokusaja, neuspelih, da se na silu insistira na nekim sablonima moguceg ljudskog ponasanja u slucajevima kataklizme. Nista nije preterano uverljivo (bar meni) u ovom opisu kataklizme, na samom pocetku romana, samo je preterano dramatizovano, pateticno i prilicno sablonski i predvidivo. Dijalozi su takodje prilicno neuverljivi, a nema cak ni onog cime se King najverovatnije i probio u sam vrh horor zanra, a to je sjajna karakterizacija likova. Sa izuzetkom mozda onog homica Toma, koji je mozda najcelovitiji lik u celom romanu (ili bolje receno do pola posto ne znam sta ce biti dalje) iako ni on nije nista posebno, ostali su jednodimenzionalni, plosni i totalno nezanimljivi po bilo kom osnovu. Skoro je sam King pogodio kad je jedan svoj lik opisao kao papirnu lutku za oblacenje. E pa, Stivene, svi su ti takvi!
Da stvar bude gora, negde sam naletela na spojler koji mi opisuje i kraj romana. Da ga ne navodim ovde, komentator je opisao kraj kao "crappy" pa neka to bude zasad dovoljno. Mogu da zamislim.
Poenta horora nije samo u dramaticnim opisima kataklizmi i gomila mrtvih. Valjda ima tu jos nesto.
Uglavnom, roman se lako i brzo cita i to mu je veliki plus. Stiven ume tehnicki lepo da pise. Minus je to sto je prica vec vidjena i nezanimljiva, i sto su likovi toliko dosadni i nezanimljivi da me ne zanima ni sta ce sa njima biti. A i ne volim Kingovo preterano insistiranje na patetici i pateticnim detaljima.
Bilja
----------------------------------------@

Brock Landers

  • 4
  • 3
  • Posts: 16.174
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #1 on: 07-06-2007, 10:19:32 »
Sve će to da bude ispravljeno u remek-djelu koje režira Eli Roth, a scenario pišu Scott Alexander i Larry Karaszewski. Sva patetika će da bude izbačena i zamijenjena duhovitim humorom, a Eli Roth će da donese svoj uobičajeni amount krvi i golotinje  :!:

Bilja

  • 4
  • 3
  • Posts: 1.150
King is back with Cell
« Reply #2 on: 07-06-2007, 11:32:59 »
Ako, sve to upravo ovom romanu i nedostaje.  :evil:  :evil:
A znajuci kakav je Eli Roth... samo da ne dozvole Kingu da se mesa inace ce film biti propast.
Bilja
----------------------------------------@

Boban

  • 3
  • Posts: 21.142
Re: King is back with Cell
« Reply #3 on: 07-06-2007, 12:52:07 »
Quote from: "Bilja"
Poenta horora nije samo u dramaticnim opisima kataklizmi i gomila mrtvih. Valjda ima tu jos nesto.


nema. Horor je atmosfera i nije mu potrebno ništa van toga; a ako se i pojavi nešto van toga, onda to nije horor, nego to nešto drugo.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

  • 4
  • 3
  • Posts: 33.137
Re: King is back with Cell
« Reply #4 on: 07-06-2007, 14:05:37 »
Quote from: "Boban"
Horor je atmosfera i nije mu potrebno ništa van toga; a ako se i pojavi nešto van toga, onda to nije horor, nego to nešto drugo.


nisi ni svestan koliko je tvoja 'teorija horora' bliska lavkraftovom poimanju 'weird story'-ja.
što, od pionira u hpl izdavaštvu, i ne čudi mnogo.

Morticia

  • 3
  • Posts: 1.028
King is back with Cell
« Reply #5 on: 07-06-2007, 18:25:07 »
Batalite Cell. Budite u toku, čitajte Emitor!

A samo s Emitorom pogled u najnovije Stivenovo (zlo)delo, Lisey's story. A biće reči i o Duma key!

Smarajte ljude oko sebe, tražite novi Emitor!!!  :!:
You're dead, son. Get yourself buried.

Kunac

  • 4
  • 3
  • Posts: 7.927
King is back with Cell
« Reply #6 on: 07-06-2007, 18:46:21 »
Bilja je rekla svoje! Kinga na lomaču!  :wink:

No, šalu na stranu, ja sam izuzetno skeptičan kada je Alnarijev prevod u pitanju. Čini mi se da nije vrhunski, pa čak ni prihvatljiv.

Zanima me mišljenje nekog ko je čitao roman na engleskom...
"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

  • 4
  • 3
  • Posts: 7.927
King is back with Cell
« Reply #7 on: 07-06-2007, 18:48:22 »
Quote from: "Morticia"
Budite u toku, čitajte Emitor!
Smarajte ljude oko sebe, tražite novi Emitor!!!  :!:


Nadam se da dobijaš procenat za ovo PR+isanje.  :wink:

Emitor je picnut, fin!
Emitor je definitivno IN!
"zombi je mali žuti cvet"

angel011

  • PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • Posts: 8.097
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
King is back with Cell
« Reply #8 on: 07-06-2007, 19:31:33 »
Quote from: "Dr Kunac"
Bilja je rekla svoje! Kinga na lomaču!  :wink:

No, šalu na stranu, ja sam izuzetno skeptičan kada je Alnarijev prevod u pitanju. Čini mi se da nije vrhunski, pa čak ni prihvatljiv.

Zanima me mišljenje nekog ko je čitao roman na engleskom...


Mislim da je Oto komentarisao u svom blogu na B92, ali me mrzi da proveravam. A ne mogu ni da se setim šta je napisao.

Očigledno mi je cela stvar jako bitna...  :lol:
We're all mad here.

Ghoul

  • 4
  • 3
  • Posts: 33.137
Re: King is back with Cell
« Reply #9 on: 07-06-2007, 19:56:50 »
Quote from: "Boban"
Horor je atmosfera i nije mu potrebno ništa van toga; a ako se i pojavi nešto van toga, onda to nije horor, nego to nešto drugo.


sledeći citat pokazuje da je boban ne samo najznačajniji horor izdavač u srbiji (pun intended), već i jedan od najvažnijih teoretičara horora u nas.
pogledajte samo kako je instinktivno pronikao u bit horora, na tragu Lavkraftovih reči od pre 76 godina:

"...This is even truer of weird fiction than of any other form; since phantasy is not, directly, a picture of objective events at all, but merely the delineation of a certain type of human mood. What a weird story tells is something that never happens; the real portraiture being wholly of the feeling which often gives rise to the illusion of such happenings. The overt incidents are only subsidiary outcroppings of the dominant mood-portraiture. ATMOSPHERE IS THE ONE ESSENTIAL IN THIS FIELD, BECAUSE ATMOSPHERE IS THE ONLY MEDIUM WHEREBY ANYTHING AS ELUSIVE AND INTANGIBLE AS A MOOD CAN BE EVEN APPROXIMATELY RE-CREATED."


HPL u pismu W.B. Talmanu od 25.X 1931.
SELECTED LETTERS, vol. III, p. 427

Bilja

  • 4
  • 3
  • Posts: 1.150
King is back with Cell
« Reply #10 on: 08-06-2007, 09:24:49 »
Dobar Kingov fazon u knjizi je kako on konstantno tretira ljude koji su koristili mobilne, pa samim tim posledicno i odlepili (nije spojler, to se desava odmah na pocetku romana) kao idiote, u stilu "sami su krivi kad su koristili mobilne", a ljude koji nisu imali mobilni u tom trenutku pa su se kao izvukli kao "jako pametne" i snalazljive.  :x  :x  :x

Fakat da se ovako nesto stvarno dogodi, Srbija bi bila zbrisana u roku od par minuta.
Bilja
----------------------------------------@

angel011

  • PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • Posts: 8.097
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
King is back with Cell
« Reply #11 on: 08-06-2007, 12:32:10 »
To nije ništa novo kod Kinga, on je oduvek bio tehnofob i prilično konzervativan po mnogo čemu.

Ima u jednom od prvih brojeva ZS-a njegova odlična priča "Balada o fleksibilnom metku", tehnofobija postoji i u njoj (tehnofobija postoji u mnogim Kingovim delima, ovu priču pominjem jer mu je jedna od najboljih). Ako nađeš, pročitaj.
We're all mad here.

Jake Chambers

  • 5
  • 3
  • Posts: 3.489
King is back with Cell
« Reply #12 on: 08-06-2007, 13:22:10 »
Um... ako se ne varam, već imamo temu o romanu. I ovaj... trebalo je ja da ga prevodim, ali me smorio na 50 strana pa sam odustao.
Nego... Lisey's story najnoviji roman? Um... ok, jeste poslednji... ali "najnoviji" mi zvuči kao da je izašao juče, a on izašao u septembru...
Btw, Biljo, nikada ne veruj hvalospevima i citatima na koricama Alnarija ;)

I samo još nešto - meni je sam početak knjige potpuno netipičan za Kinga i čak bih se smeo opkladiti da ga nije on ni napisao, već da je pisala Tabita a on se potpisao. No... ko voli, nek izvoli. Ko ne voli, zašto bi uopšte trošio vreme na to? :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Demo(n)lisher

  • 4
  • 3
  • Posts: 555
King is back with Cell
« Reply #13 on: 08-06-2007, 20:54:09 »
Quote from: "Bilja"
Dobar Kingov fazon u knjizi je kako on konstantno tretira ljude koji su koristili mobilne, pa samim tim posledicno i odlepili (nije spojler, to se desava odmah na pocetku romana) kao idiote, u stilu "sami su krivi kad su koristili mobilne", a ljude koji nisu imali mobilni u tom trenutku pa su se kao izvukli kao "jako pametne" i snalazljive.  :x  :x  :x

Fakat da se ovako nesto stvarno dogodi, Srbija bi bila zbrisana u roku od par minuta.

Potpisujem. I ja spadam u takav "tabor" ljudi koji maksimalno ne gotive mobilne telefone, koji bi da imaju mogucnost zaustavili preveliku, gigantsku, serijsku proizvodnju ovog techo kansera koji polako, ali sigurno kao hidra od `iljadu glava luci svoj otrov u ogromnoj meri. Ako nuklearna bombaja (ili hidrogenska) ne bude istrebila humanity, ovo sigurno hoce. A sto se tice romana, svidja mi se ona doza nasilja i krvavog samopouzdanja koji pune stranice ovog ostvarenja.
P.S da ne zaboravim izasao je drugi deo VUKOVA KALE, u izdanju Alnarija naravno. Evo sta o tome izvaljuju na sajtu :

Stiven King
MRAČNA KULA V Vukovi Kale / drugi deo
Peti nastavak sage o Revolverašima i njihovoj potrazi za Mračnom kulom, Vukovi Kale, uvodi čitaoce u nova prostranstva Srednjeg sveta. Roland, Edi, Suzana i Džejk naći će se pred novim iskušenjima, svetovima i upoznati ljude koji žive pod stalnom pretnjom Vukova koji povremeno dolaze u kale i otimaju decu. Kao i pre, čitalac će disati sa starim junacima, ali upoznaće i ’nove’ Kingove likove koji povezuju ovu priču sa drugim pričanjima iz njegovog impozantnog književnog opusa. Još jednom, King dokazuje da je majstor u pripovedanju i da njegovom umeću pripovedanja i imaginaciji nema kraja. Pridružite se Revolverašima u njihovom nastojanju da spasu svetove.
I`m a self - improved evil baby.

Jake Chambers

  • 5
  • 3
  • Posts: 3.489
King is back with Cell
« Reply #14 on: 08-06-2007, 21:03:19 »
Njihovi sažeci priča spadaju u najdebilnije koje sam imao prilike da čitam. Jesam radio za njih, jesu bili pošteni i sve, ali debilno rade to.
I btw Bile, da si se manje zabavljao Monikom, a više gledao po forumu, video bi već na temi o Kuli u SF i Fantasy podforumu da je Tatko objavio još pre nedelju dana da je izašla knjiga. A i izašla je samo kod njih gore u njihovoj knjižari - u gradu je još nema. :roll:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Morticia

  • 3
  • Posts: 1.028
King is back with Cell
« Reply #15 on: 17-06-2007, 17:16:33 »
Quote from: "Hiro Nakamura"
Nego... Lisey's story najnoviji roman? Um... ok, jeste poslednji... ali "najnoviji" mi zvuči kao da je izašao juče, a on izašao u septembru...

Nego... skribomanstvo ne utiče povoljno na opažajne karakteristike? Izgleda nikada nisi čuo za PR a kamoli da si ga primetio dok ti je bio ispred nosa.
(Iako ta "sporna" rečenica čak i nije sporna ili netačna.)
You're dead, son. Get yourself buried.

Jake Chambers

  • 5
  • 3
  • Posts: 3.489
King is back with Cell
« Reply #16 on: 18-06-2007, 12:15:33 »
Hahaha, UPRAVO sam hteo da komentarišem naslov teme i to PR-ovsko "King is back"... kako back? Kudé je išao?
To što nisam glup i vidim PR ne znači da moram da pokažem da sam ga primetio ili nedaj bože da ga odobravam u tom obliku.  :twisted:

A što se tiče skribomanije, umesto što se oslanjaš na "staru slavu", pogledaj vremenske razmake i količinu mojih postova po vremenskoj jedinici u poslednje vreme.  :evil:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Brock Landers

  • 4
  • 3
  • Posts: 16.174
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #17 on: 18-06-2007, 12:32:35 »
Šta je PR?

Inače, King is back sa nečim što se zove 1408. Moglo bi da bude interesantno...

Ghoul

  • 4
  • 3
  • Posts: 33.137
Re: Hm...
« Reply #18 on: 18-06-2007, 12:40:22 »
Quote from: "Harvester"
Inače, King is back sa nečim što se zove 1408. Moglo bi da bude interesantno...


to je naziv priče iz NIGHTMARES AND DREAMSCAPES od pre 10ak godinica, možda i više, tako da... harv... a ti kako si?

Jake Chambers

  • 5
  • 3
  • Posts: 3.489
King is back with Cell
« Reply #19 on: 18-06-2007, 12:50:17 »
Um... ne, prvo je izašla audio verzija, a onda pisana u EVERYTHING'S EVENTUAL, ne N&D. http://en.wikipedia.org/wiki/1408_%28short_story%29

A inače... to "ovaj je back..." smara, pošto čovek nije pravio nikakvu značajniju pauzu.

A još nešto za Morti... po mom shvatanju logike, nešto što je maltene staro godinu dana u izdavaštvu ne može biti novo, a kamoli najnovije. Može eventualno biti "poslednje".

Međutim, pomni pratilac (koji ja u poslednje vreme nisam), videće da je najnoviji roman Kinga, iako pisan PONOVO pod imenom Ričarda Bahmana - Blaze.

I e da, mislim da je ovo zanimljivo: http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_King_%28child_molester%29

 :evil:  :evil:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ghoul

  • 4
  • 3
  • Posts: 33.137
King is back with Cell
« Reply #20 on: 18-06-2007, 14:05:52 »
Aha, da, nije onde nego je ovde, ali u svakom slučaju, STARO je za priču o ‘X is back’…

I, usput, sasvim besplatno, jedna irelevantna opservacija by Ghoul: S. King je horor-pisac za one koji horor ne vole.
Horor za domaćice, tinejdžere, decu, početnike, ukratko, štono reče kripl, za HOROR-VIKENDAŠE.

Jake Chambers

  • 5
  • 3
  • Posts: 3.489
King is back with Cell
« Reply #21 on: 18-06-2007, 15:28:20 »
Hoćeš reći da je on u suštini od svega što je ponajmanje horor? :)
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ghoul

  • 4
  • 3
  • Posts: 33.137
King is back with Cell
« Reply #22 on: 18-06-2007, 15:32:34 »
hoću reći da je taj njegov horor lejmerski, crowdpleasing, banalan, vulgaran, površan, jeftin... dakle, prilagođen najširim masama i njihovim vrednostima, njinoj percepciji, njinom svetonazoru, gledanju na stvari, uključujući i 'krajnja' pitanja dobra i zla, besmrtnosti, onostranog, itd.

angel011

  • PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • Posts: 8.097
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
King is back with Cell
« Reply #23 on: 18-06-2007, 15:43:25 »
Postoji li nešto od Kingovih dela što ceniš? Roman, novela, priča, lik, ideja...
We're all mad here.

Jake Chambers

  • 5
  • 3
  • Posts: 3.489
King is back with Cell
« Reply #24 on: 18-06-2007, 15:50:15 »
Quote from: "Ghoul"
hoću reći da je taj njegov horor lejmerski, crowdpleasing, banalan, vulgaran, površan, jeftin... dakle, prilagođen najširim masama i njihovim vrednostima, njinoj percepciji, njinom svetonazoru, gledanju na stvari, uključujući i 'krajnja' pitanja dobra i zla, besmrtnosti, onostranog, itd.


Aaaa, ok, meni se baš to i sviđa kod njega. :)
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ghoul

  • 4
  • 3
  • Posts: 33.137
King is back with Cell
« Reply #25 on: 18-06-2007, 16:11:39 »
ma naravno, ovo gore je generalizacija, i kao takva, ne treba je shvatati previše doslovno i apsolutistički.
naravno da kod čoveka koji ima *toliki* opus ima stvari koje volim, pa čak poneke i poštujem.
recimo, VEOMA volim novelu THE BODY, nešto manje APT PUPIL; od kratkih priča, SURVIVOR TYPE i CAIN ROSE UP (pa čak i JERUSALEM'S LOT kao trash pastiš Lavkrafta).
od romana, ne postoji nijedan koji bih POTPUNO podržao, ali najbliži tome je PET SEMATARY, gde je King bio najbliže tome da iz irelevantnih tjaru-riru tamte-vamte trivijalnosti uđe u pravi horor, iako je pred kraj onda sve srozao u još jedan TALES FROM THE CRYPT bulšit.
CHRISTINE je isto bliska tome da bude ako ne odličan, a ono barem relevantan američki roman, i kad/ako ikada budem držao neki kurs savremenog američkog romana, sigurno bih ubacio KRISTINU, bar u nekom semestru, za probu, jer mislim da pruža skoro savršen presek onog što se zove 'amerikana'.
DEAD ZONE ima odlične likove i opise, ali srž zapleta je beznadežno trećerazredna, i iz toga čak ni Kronenberg nije uspeo sasvim da se iskobelja u filmskoj verziji (ali se junački trudio!).
SALEM'S LOT i IT su mi najobičnije tričarije, i ono gore što sam kazao o Kingu je možda i najprimenjivije na njih: horor za vikendaše. horor koji golica ali ne izmešta iz mesta, ne izuva iz cipela, ne prestravljuje, ne navodi na razmišljanje… samo lagana zabavica, za ubijanje vremena tokom dugotrajnih putovanja vozom ili avionom…
CARRIE je nesnosno patetična i trashy i usrana onim melodramatičnim deonicama i rasplinutim, bezveznim krajem (što je uglavnom očišćeno u de palminom filmu), iako ima jakih potencijala.
THE SHINING je dobar kao spookfest koji na trenutak kao da bi hteo da bude nešto više, a onda kaže 'e, dokurca', i sroza se nazad u trash iz koga je načas izronio; ima par zadivljujuće jezivih scena, savršenu premisu, ali koncept 'zla' je tragikomično infantilan, kao i u IT i drugde.
zapravo, kad ovako rekapituliram, možda je MISERY najbliža onome iza čega bih sa najmanje stida i opravdavanja stao; mada i to jeste, u suštini, pulp ne mnogo izdignut iznad onih romansi koje parodira – on savršeno funkcioniše, i ne pati od elefantijaze koja opterećuje skoro sve njegove romane.
CUJO – boring.
TALISMAN – who cares?
POTPALJIVAČICA – trash.
DESPERATION – počinje koa super-rollercoaster, ali kada Tak iz pajkana pređe u mamu drastično počinje da tone, i II polovina je imbecilna.
itd.

angel011

  • PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • Posts: 8.097
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
King is back with Cell
« Reply #26 on: 18-06-2007, 16:53:32 »
SURVIVOR TYPE je i meni jedna od omiljenih, uz BALADU O FLEKSIBILNOM METKU. ONE FOR THE ROAD mi je na neki način simpatična, sa klinkicom koja još uvek čeka svoj poljubac za laku noć.  :twisted:

PET SEMATARY nikako da mi dospe na red za čitanje. Od romana koje jesam pročitala, MISERY je ubedljivo najbolji, drag mi je i THE STAND, THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON ima nekih dobrih strana, mada je ukupno uzev slab. TALISMAN je slatka knjigica za mlađahne.

Mini-serija (ili šta je ono bilo) STORM OF THE CENTURY je imala jak kraj (koji uopšte ne liči na Kinga), ali je inače bila razvučena i spora do imbecilnosti.

DARK TOWER je dobro počeo ali je vremenom postajao sve slabiji, ne uspeva mi da se nateram da završim sedmu knjigu.
We're all mad here.

Jake Chambers

  • 5
  • 3
  • Posts: 3.489
King is back with Cell
« Reply #27 on: 18-06-2007, 17:03:25 »
ovo za Kulu nikako ne mogu da se složim... od svih knjiga jedino su me pomalo davile prva i šesta, ali su zato peta (nju navodim posebno pošto je pole nesreće, jelte) i delovi sedme stvaro vrhunski.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

angel011

  • PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • Posts: 8.097
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
King is back with Cell
« Reply #28 on: 18-06-2007, 17:06:08 »
Mene su davile od četvrte pa nadalje.
We're all mad here.

Brock Landers

  • 4
  • 3
  • Posts: 16.174
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #29 on: 18-06-2007, 20:08:22 »
Ja nisam pročitao mnogo Kingovih knjiga, ali ono što jesam uglavnom je kako Ghoul reče. Misery rules! S tim da smatram da je IT imala veeeeeeeeeeeeeeeeliki potencijal, koji je Mr. King veoma uspješno upropastio (cijenim da je za vrijeme pisanja knjige koristio neke antimozak tablete).

Što se tiče 1408, mislio sam na recentnu filmsku verziju iste, sa Džonom Kjuzakom.

Brock Landers

  • 4
  • 3
  • Posts: 16.174
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #30 on: 18-06-2007, 20:13:03 »
Quote
S. King je horor-pisac za one koji horor ne vole.


Ovo samo po sebi uopšte nije loše. Eto npr. i UNPLUGGED IN NEW YORK je omiljeni Nirvanin album svih onih lejmera i luzera koji Nirvanu ne vole (među kojima sam prvi ja).

Jake Chambers

  • 5
  • 3
  • Posts: 3.489
King is back with Cell
« Reply #31 on: 18-06-2007, 21:53:10 »
Izvini, ali moram - po čemu su ljudi koji ne vole Nirvanu luzeri, a Kurt Kobejn koji je lečio odnosno istresao svoje psihoze na gitari i publici legenda?
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Brock Landers

  • 4
  • 3
  • Posts: 16.174
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #32 on: 19-06-2007, 01:18:37 »
Quote from: "Hiro Nakamura"
Izvini, ali moram - po čemu su ljudi koji ne vole Nirvanu luzeri, a Kurt Kobejn koji je lečio odnosno istresao svoje psihoze na gitari i publici legenda?


To se i ja pitam (?)

Cu

  • 2
  • Posts: 21
King is back with Cell
« Reply #33 on: 19-06-2007, 03:05:28 »
King je zakon u svojim najkvalitetnijim delima,ali s' obzirom na to da je prilicno plodan pisac  :) ,tesko je odrediti koja su to dela koja pomeraju granice,zato sto svaki fan(kojih vidim ima napretek) ima svoje favorite.Covek je napisao pedeset knjiga,medju kojima petnaestak kultnih pa vi vidite.

Quote from: "Ghoul"
TALISMAN – who cares?


Pa mislim da je ovo prilicno nepravedno.King i Straub su legendarni majstori pripovedanja i stvaranja zgusnute atmosfere u svojim delima,i ovom knjigom su to samo potvrdili.Mozda nije horor,ali sadrzi nekoliko stvarno jezivih delova(npr. Outli).Nastavak Black house je svakako vrhunski horor.Nadam se da ce King i Straub napisati Talisman 3,u kome ce uzgred dopuniti pricu o Kuli.

Jake Chambers

  • 5
  • 3
  • Posts: 3.489
King is back with Cell
« Reply #34 on: 19-06-2007, 08:49:02 »
Šta ima da se dopunjava o Kuli? Svako ko je čitao priču "That feeling you can only say what it is in french" razume poentu Kule.

Btw, naručio sam Blaze. "Najnoviji" roman Ričarda Bahmana - zabavno je da ga je King pisao 1973., između dve ruke Keri (kako ovo zvuči :lol:), i da je posle Keri mogao da bira da li hoće da izda ovo ili Salem's Lot - on izabrao Lot. Sad je uzeo knjigu i preradio je malo i evo izašla.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Kunac

  • 4
  • 3
  • Posts: 7.927
King is back with Cell
« Reply #35 on: 10-04-2008, 09:49:20 »
King bi verovatno mogao da tuži - da i sam nije poznat kao "pozajmljivač".

http://www.youtube.com/watch?v=bOUHJd5u774
http://www.youtube.com/watch?v=6xJgvhxixeg
"zombi je mali žuti cvet"