Author Topic: Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...  (Read 581673 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Shozo Hirono

 • 4
 • 3
 • Posts: 3.759
  • http://www.myspace.com/plan9soundsystem
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #50 on: 31-07-2008, 14:58:21 »
Quote from: "DušMan"
Uzeo da gledam 'The L Word'. Lezbejska sapunica sa dovoljnom količinom golotinje i lezbo seksa da zadovolji čak i mene.

Na OBNu ?

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.628
  • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #51 on: 24-08-2008, 13:35:57 »
Ja sam prije izvjesnog vremena skinuo prvu sezonu te serije potaknut, ahem, UMJETNIČKIM dometima iste  :oops:  However, to ipak izgleda previše stupidno za gledanje, Mia Kirshner nothwithstanding.

DušMan

 • 5
 • 3
 • Posts: 4.034
 • Urbana gradska faca
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #52 on: 24-08-2008, 16:00:04 »
Quote from: "Shozo Hirono"
Quote from: "DušMan"
Uzeo da gledam 'The L Word'. Lezbejska sapunica sa dovoljnom količinom golotinje i lezbo seksa da zadovolji čak i mene.

Na OBNu ?

Izvini, tek sam sad video ovo. Biće da dop uzima svoj danak.
Elem, skidao sam sa neta pa gledao na kompu. Nemam ja živce ni za domaće televizije, a kamoli za Bošnjačke.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.628
  • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #53 on: 24-08-2008, 16:01:12 »
Koliko si odgledao? Ima li tu išta da valja osim Mije Kiršner?

DušMan

 • 5
 • 3
 • Posts: 4.034
 • Urbana gradska faca
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #54 on: 24-08-2008, 16:16:33 »
Video sam neke gole žene. Ima epizoda sa više i sa manje golotinje. Nisam gledao dalje od druge sezone.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.628
  • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #55 on: 24-08-2008, 16:20:23 »
Nisam mislio na golotinju - ima li neki interesantan lik, kakva napeta situacija, bilo šta što bi opravdalo gledanje kompletne serije umjesto da se jednostavno skine kolekcija golih scena sa Jutjuba?

DušMan

 • 5
 • 3
 • Posts: 4.034
 • Urbana gradska faca
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #56 on: 24-08-2008, 16:46:01 »
Pa ne. Dođavola, cela serija je o ženama, koje su većinom sigurne u same sebe i ne treba im penis. Užas.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.628
  • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #57 on: 24-08-2008, 17:59:42 »
:x

Alex

 • 4
 • 3
 • Posts: 4.597
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #58 on: 24-08-2008, 21:52:48 »
Ja pratim Bostonske advokate (Boston Legal) na RTS-u, radnim danima, iza ponoći (nezgodan termin, ali snalazim se). Gledao sam i prethodne sezone (prošla godina, leto, RTS, isto iza 12, ali danju!).

Serija je kombinacija odlično napisanog i realizovanog projekta i tipično američkih tv  nebuloza, ali u obe varijante jako zabavna, a Džejms Spajder i naročito Vilijem Kepten Krk Šatner su sjajni.

Sad videh da je serija dobijala i  neke silne USA tv nagrade:


Boston Legal Nominations and Awards!
Emmy Awards:

    * Outstanding Lead Actor in a Drama Series - James Spader, 2007
    * Outstanding Lead Actor in a Drama Series - James Spader, 2005
    * Outstanding Supporting Actor in a Drama Series - William Shatner, 2005
    * Outstanding Guest Actor in a Drama Series - Christian Clemenson, 2006
    * Oustanding Single-Camera Sound Mixing for a Series - 2006

Golden Globe Awards:

    * Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television - William Shatner, 2004

GLAAD Media Awards:

    * Outstanding Individual Episode (in a series without a regular LGBT character): "Do Tell," 2007-2008 (awards presented March 2008)

Alzheimer's Association Awards:

    * Media Award (Abe Burrows Entertainment Award), 2008

The Television Academy Honors (The Academy of Television Arts & Sciences):

    * "Angel of Death", "Guise 'n Dolls", "Guantanamo by the Bay", "Duck and Cover", "The Chicken and the Leg", "Do Tell", "Oral Contracts" and "No Brains Left Behind" - 2008

Prism Award:

    * Performance in a Drama Series, Multi-Episode Storyline Rene Auberjonois, 2007
    * Performance in a Drama Series, Multi-Episode Storyline Jayne Brook, 2007

Media Access Award:

    * 2007

Satellite Awards:

    * Best Actor in a Series, Comedy or Musical, James Spader, 2006

Peabody Award:

    * 2005

Environmental Media Awards:

    * Best Drama Award - Episode, "Finding Nimmo," 2005

A.C.E. Eddie Awards (American Cinema Editors):

    * Best edited one-hour series for television, "Hired Guns," Phil Neel, A.C.E., 2004
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

BladeRunner

 • 4
 • 3
 • Posts: 928
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #59 on: 25-08-2008, 13:01:55 »
'House MD' je autorski projekat Davida Shorea, pri čemu je priča o nastanku serije zanimljiva. Jedini razlog zašto je FOX prihvatio ovu seriju je što im niko nije ponudio ništa bolje. Uloga producenata i njihov uticaj na seriju je znatan - House je rezultat kompromisa i od početnog invalida u kolicima, zbog producenata je evoluirao u doktora sa štapom. Takođe, rejting na početku nije obećavao, pa su producenti ucijenili kreatore da ubace negativca. Nakon što su ubacili negativca (trajao jedva četiri epizode) rejting raste, nakon čega ga autorska ekipa opet izbacuje. Rejting, ovog puta, ne pada. Za razliku od ostalih serija, ova se zaista poboljšava vremenom i kada se pročitaju sve horor priče o filmskim i serijskim projektima u kojima zli producenti maltretiraju sirote kreatore, pokazuje se da je to ovdje urodilo plodom. Ako se ova priča zna, ne iznenađuje činjenica da je najgledanija sezona do sada treća, dok je najgledanija epizoda u čitavom serijalu iz četvrte sezone. Lično žalim zašto poslednja epizoda treće sezone nije bila ujedno i kraj serije, ali život ide dalje. Uzgred, 'House MD' je producentski (a u pilotu i rediteljski) debi Brajana Singera u televizijskim vodama. Kad se uzme u obzir kakav nam je nekvalitet kao producent isporučio Ridli Skot u seriji 'Numb3rs', ovo je loš znak. Drugi loš znak je koliko bolničkih serija ima u okruženju od Majkla Krajtona nadalje (ne računam M.A.S.H.). Još od kraja devedesetih i serije E.R. (koja je bila podnošljiva u prve dvije sezone), izbombardovani smo svakim mogućim bolničkim odjeljenjem, od plastičnih hirurga, preko patologa, neurologa, kardiologa... da ne nabrajam dalje. Ako eliminišemo serije koje svjesno idu na umjetnički hajp (sveto 'Oz', 'Wire' i 'Sopranos' HBO trojstvo) i ako prihvatimo predvidljivosti koje se u paketu očekuju u seriji ovog tipa, krajnji rezultat je iznenađujuće pozitivan - od svih iritantnih mainstream serija ('Prison Break', 'C.S.I. štagod'...) 'House MD' je najbolja.

Doktor Haus je cinični mizantrop velikog srca. Radi u bolnici kao dijagnostičar, što znači da kad imate pacijenta pri čemu se ne zna od čega je isti bolestan, Dr. Haus vam kaže. Jasno je da nijedna dijagnoza nije normalna - pacijenti imaju ili užasno rijetke bolesti, ili ih imaju više istovremeno, ili ih uopšte nemaju. Bude tu materijala i za sapunsku operu - pacijent ima genetsku bolest preko koje otkrije da je usvojen ili ima polnu bolest, a ne vara ženu, pa otkrije da ova vara njega itd. Doktor Haus je apsolutni genije, ima zilion specijalizacija, a uz sve to i šepa. U svakoj epizodi nas dočeka bar jedan ples 3D eritrocita, ali te animacije ne traju dugo i ne prekidaju prirodni tok serije kao u 'C.S.I. štagod'. Doktoru Hausu umiru pacijenti, ali jako rijetko. Svaka epizoda je za sebe, mada se u trećoj sezoni ovaj pristup donekle napušta.

Pored doktora Hausa, pratimo i tim doktora koje on obučava. Haus je sam birao svoj tim, a objašnjenje kako je to uradio kao da je Tarantinovo za Deadly Viper Assassination Squad - crnac je tu jer ima kriminalni dosije, doktorka je tu jer je zgodna, pa onda mora da je pametna, dok je treći tu upao preko veze. Svi oni, opet, imaju neke svoje komplekse, mračne tajne i probleme, koje srećom pratimo samo u bolnici - ne upoznajemo se sa njihovim porodicama kao u E.R. (bar ne detaljno). Oduševljava profesionalna hladnoća kojom se tim odnosi prema Hausu, a i on prema njima - i pored povremenih naznaka španske serije (kraj prve sezone i polovina treće), likovi se ponašaju veoma kapitalistički. Nema tu iskrenog zbližavanja ili udaljavanja - možete da zamislite kako neko iz tima ode i više se nikada telefonom ne javi preostalim kolegama. Ovo važi za gotovo sve likove i odnose u seriji, što je odlično. Pored njegovog užeg tima, ne treba da se zaboravi ni šarmantna upravnica bolnice koja sa Doktorom Hausom ima isti odnos kao Minja Subota sa Jocom - Haus kaže doskočicu, ona uzvrati doskočicom, mrze se jer je fora, ali sve je to simpatično i zanimljivo. Tu je i najbolji prijatelj doktor Wilson, čiji inicijali predvidljivo ukazuju na Doktora Votsona. Iz ovih klišeiziranih odnosa jasno je da 'House MD' nije tu za ljude koji traže ubitačan kvalitet ili serije koje pomjeraju granice. Kao veliku manu serije bi izdvojio simptome - svaka bolest uključi bar jedan epi napad (ili nešto što liči na isti), pacijenti se tresu, redovno glavom udare u nešto i uopšte - simptomi su brutalni da ne mogu biti brutalniji. Nema nijednog pacijenta koji sedativno leži u krevetu, kakav je red, nego su sve to neke agresivne bolesti sa trešnjom, skakanjem, padanjem sa kreveta i halucinacijama. Ipak, ono što seriju izdvaja iz konkurencije i čini je vrijednom gledanja je briljantna gluma Hju Lorija. Lik doktora Hausa nije originalan, jer smo se ciničnih ljudi nagledali i u filmovima i u serijama. Zaboravite ono da su se autori inspirisali Šerlokom Holmsom - očigledan uzor je Lester Burnam da je kojim čudom doktor i da nema porodicu. Ono što oduševljava je nenaglašenost Lorijeve glume, jer je bilo veoma lako preglumiti kompleksnu i mrzovoljnu osobu kakva doktor Haus jeste. Veliki kvalitet serije je što Haus ostaje Haus - nema prosvjetljenja, nema suza i nema iskupljenja. Naravno, bude tu epizoda u kojima saznamo kako je (zamalo) izgubio nogu, upoznamo se i sa njegovom bivšom ženom (iritantan lik), ali sve je to u granicama podnošljive gluposti koja nužno prati svaku seriju koja ima više od dvije sezone. Čak i suptilne promjene u Hausovom karakteru su osmišljene i on se nikada ne pretvori u Tonija Soprana ili bilo koji lik iz serije LOST. Takođe, Haus je često smrad i veoma negativan lik, što potpuno odudara od dobrica iz ostalih serija. Ova strana njegove ličnosti postaje izrazitija u kasnijim epizodama, tako da postoji par epizoda u kojima su simpatije publike nužno na drugoj strani (cinik bi rekao da zavisi od publike).

Da ne bude da je sve savršeno, mainstream jeftinoća se ogleda u uvodna tri minuta, kada ne znamo ko je pravi bolesnik. Ovo je gotovo parodično, pa već u drugoj sezoni znamo da je bolesnik uvjek onaj u koga ne gleda kamera, već neki bezvezan lik u pozadini. Dramatičnost počinje da smeta nakon par epizoda, a dešavaće vam se da ćete često moći da postavite dijagnozu prije nego doktor Haus i njegov tim. Par puta iznenadi zašto ljudi toliko vole doktora Hausa kada je smrad i brane ga, ali ova nelogičnost je prisutna od prve epizode, pa se kasnije lakše svari. Iako se Haus drogira Vikodinom, u nekim epizodama taj se lijek ponaša baš kao droga, a u nekim baš i ne. Lik žene je nepotrebno i na silu uveden, srećom izbačen veoma brzo. I tu dolazimo opet do kvaliteta: Haus je veoma plitka serija na prvi pogled, ali kada pogledate malo dublje, iznenadi vas osmišljenost čitavog proizvoda. Djeluje da autori zaista osluškuju šta publika ima da kaže. Haus nema ni originalnu priču, ni genijalne glumce (osim naslovnog), teško se zbližiti sa likovima, ali je odlična zato što pokazuje kako se od nečega što nije previše kvalitetno može napraviti dobar proizvod. Sa ovako istrošenom premisom, nemoguće je napraviti bolju seriju od ove, što pokazuje ogroman profesionalizam čitave ekipe. Takođe, za one sklone učitavanju, nema hladnije serije od 'MD House' u okruženju. Ovdje ne govorim o njegovom liku, nego o društvu koje se opisuje tj. surovom kapitalizmu. 'Project Runaway' i 'Apprentice' zajedno mi nisu dali 'rat race' koji daje ova serija, a da joj to čak nije bila ni namjera.

Sveukupno, 'House MD' ne pokušava da igra u 'Oz' ligi, što će reći da serija nije pretenciozna, ali, što se kaže, potpuno diliverz. Konačna ocjena bi bila 8/10 za prve četiri sezone (da je treća poslednja, to bi išlo jedan plus naviše). U pitanju je veoma korektan i veoma dobar TV proizvod ujednačenog kvaliteta koji nudi mnogo više nego što izgleda na prvi pogled. Preporuka.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #60 on: 30-08-2008, 02:29:02 »
Nafatao nekakvu ,krimi,veselu,spijunsku seriju...
BURN NOTICE...
Simpaticno,sidekick je Brus Kempbel!
Nije mu bogzna kakva uloga,ali cim se pojavi ,krade sou...

Radnja je u Majamiju,al se ne preteruje sa bikinijima i plazama...

Event Horizon

 • 4
 • 2
 • Posts: 332
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #61 on: 08-09-2008, 19:28:54 »
ne znam vam ja za te serije koje pominjete, mora da moj "ofis" uzima danak; al nemoguce da niko nije gledao Arrested Development?? gledah na ovom topiku, ne bas pazljivo al toliko koliko gledah niko ih nije pomenuo. meni je ta serija genijalna i bas mi zao sto je pukla.
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

DušMan

 • 5
 • 3
 • Posts: 4.034
 • Urbana gradska faca
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #62 on: 09-09-2008, 00:42:19 »
Otrkio novu odličnu seriju.
How Not to Live Your Life.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Kastor

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.590
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #63 on: 09-09-2008, 00:53:55 »
Quote from: "Event Horizon"
Arrested Development


Odlična serija. Za utehu će možda biti filmska verzija, najavljena za 2009tu.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Event Horizon

 • 4
 • 2
 • Posts: 332
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #64 on: 09-09-2008, 10:07:33 »
Quote from: "Kastor"
Quote from: "Event Horizon"
Arrested Development


Odlična serija. Za utehu će možda biti filmska verzija, najavljena za 2009tu.


neću reći ništa novo, ali da naglasim: c, nije to isto, serija i film, odbijam, ne priznajem.
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

DušMan

 • 5
 • 3
 • Posts: 4.034
 • Urbana gradska faca
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #65 on: 13-09-2008, 12:36:14 »
In J.J. Abrams terms, the Fringe debut was a flop. Only 9.1 million people watched it, according to Nielsen, a number Fox was hoping would have a "1" in front of it. That breaks down to just above one dollar per set of eyes, if the alleged $10 million price tag for the pilot is to be believed.

The heavily hyped program was one of the season's most eagerly anticipated, or so we thought. By comparison, Lost, another J.J. product, debuted in 2004 to a whopping 18.6 million viewers. In fact, no first-run episode--season premiere or otherwise--of Lost has drawn less than 10 million (as The Washington Post points out), and that includes the numbers from season three, when the show was thought to have lost its way.

It's probably unfair to compare Fringe to Lost or assume that everything J.J. Abrams puts his name on is ratings dynamite, but something is amiss. People seem to like Fringe, and it currently holds an 8.0 rating on TV.com. Was it the less-than-stellar reviews? Was it the fact that it leaked online months ago? Is it those darned digital video recorders all you whippersnappers are using nowadays? It's probably a combination of all three, but I'd love to hear your theories (and if you didn't watch the premiere episode, watch it now on TV.com for free!).


Gledao sam onaj preair pilota (od sat i po, ili nešto tako užasno) i nimalo nisam bio zainteresovan za serijal. U pilotu je bilo najmanje pola sata materijala za izbaciti, da bi bio iole gledljiv. Tek od pola epizode je počelo da ide u nekom malo zanimljivijem smeru, ovo pre toga je bila agonija.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.898
  • IP Tardis
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #66 on: 13-09-2008, 12:39:17 »
evo ja sam u fan klubu Arrested Developmenta :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

mafija_x

 • 4
 • 2
 • Posts: 341
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #67 on: 13-09-2008, 16:18:06 »
Poceo sam da gledam 24 i mogu da kazem samo sledece:

izgubili smo se u sirini ideje

mafija_x

 • 4
 • 2
 • Posts: 341
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #68 on: 13-09-2008, 16:20:01 »
sorry, double post

 :P  :x
izgubili smo se u sirini ideje

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.168
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #69 on: 13-09-2008, 16:22:10 »
da li je čak ikada tukao srbe?

mafija_x

 • 4
 • 2
 • Posts: 341
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #70 on: 13-09-2008, 16:26:26 »
Ne znam, nisam jos stigo do te epizode.  :evil:

Cekaj zbunio si me...

Jack je tukao Srbe?
izgubili smo se u sirini ideje

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.168
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #71 on: 13-09-2008, 17:13:56 »
Quote from: "mafija_x"
Jack je tukao Srbe?


nogekako!

itekakao!

zato- ne zalići se!

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.628
  • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #72 on: 13-09-2008, 18:25:39 »
Džek Bauer je pussy.

mafija_x

 • 4
 • 2
 • Posts: 341
Re: Hm...
« Reply #73 on: 13-09-2008, 18:43:06 »
Quote from: "Harvester"
Džek Bauer je pussy.


Jebaga...
izgubili smo se u sirini ideje

Event Horizon

 • 4
 • 2
 • Posts: 332
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #74 on: 14-09-2008, 23:47:47 »
Quote from: "zakk"
evo ja sam u fan klubu Arrested Developmenta :)


e strava. jos jedan ometeni u razvoju  :lol:
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.628
  • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #75 on: 23-09-2008, 00:56:09 »
Pogledao Captain Power and the Soldiers of the Future.
U pitanju je najbolja serija na svijetu.

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #76 on: 25-09-2008, 23:05:29 »
MERLIN BBC...
nesto najnovije...

E, uspeo sam da jeeeedva sastavim pola pilot epizode....
Ajd pocinje Merlin kao klinac,omladinac, pa ovi oni ,sve to BBC famili,za decu....

..al kad mi se pojavi Ginevra koju glumi crnkinja, tu mi se okrenu zeludac i nisam mogo vise!

..Dal nas cekaju filmovi i serije u kojima je Kolombo bio JApanac,
a Dzordz Washington Native amerikanac, i Cercil Jamajkanac!

 ... nisam ja bre ni nacista ni rasista..ni bilo sta negativno ,ali ako treba ucim decu da crnci nikad nisu bili robovi ,nego su kupili kartu do Amerike,ondak j...i ga....

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #77 on: 28-09-2008, 18:11:23 »
IT'S ALLWAYS SUNNY IN PHILADELPHIA

A must see serija...bez zezanja...svaka epizoda malo remek delo,
ako je neko vido, nek javi ima li jos ovakvih...

raindelay

 • 4
 • 3
 • Posts: 948
 • Disco Inferno
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #78 on: 28-09-2008, 19:26:22 »
Odgledao sam odlicnu kanadsku seriju "Trailer park boys" + film. Najpribliznija odrednica bila bi igrani "South park" dokumentarac posto je serija radjena kao mockumentary.
Evo samo naslova nekih od epizoda pa viditite sami o kakvom genijalnom humoru je rec:
Fuck Community College Lets Get Drunk And Eat Chicken Fingers
Mr. Lahey's Got My Porno Tape
Jim Lahey Is A Fuckin' Drunk And He Always Will Be
I'm Not Gay I Love Lucy. Wait A Second Maybe I Am Gay
Jim Lahey Is A Drunk Bastard
The Bible Pimp
If I Cant Smoke I Swear To God Im Fucked

Download:

http://www.tv-mafia.com/trailer_park_boys
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Event Horizon

 • 4
 • 2
 • Posts: 332
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #79 on: 28-09-2008, 23:35:25 »
Quote from: "raindelay"
"Trailer park boys"

el to ona gde je deo igran a deo animiran? ili to ipak nije ta?
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

raindelay

 • 4
 • 3
 • Posts: 948
 • Disco Inferno
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #80 on: 29-09-2008, 00:10:42 »
A, ne, ne. Ovo je igrana serija. To nasta ti mislis je isto kanadska i desava se u svemiru sa sa nekom devojkom i vanzemaljcima ali ne mogu da se setim kako se zove, inace je isto odlicna serija.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #81 on: 29-09-2008, 07:59:28 »
Quote from: "raindelay"
A, ne, ne. Ovo je igrana serija. To nasta ti mislis je isto kanadska i desava se u svemiru sa sa nekom devojkom i vanzemaljcima ali ne mogu da se setim kako se zove, inace je isto odlicna serija.


TRIPPING THE RIFT
je to animirano, i to je parodija na sve opste poznato iz SFa
ali je laganica i odlicna serija,imam sve izaso skoro i film
navlakusa,probajte!

raindelay

 • 4
 • 3
 • Posts: 948
 • Disco Inferno
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #82 on: 29-09-2008, 09:16:10 »
E, da "Tripping the rift" u pravu si Svaroze. Dobra je, samo sto sam odgledao par epizoda pa sam se prebacio na neku drugu i zaboravio na nju.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.628
  • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #83 on: 31-10-2008, 01:10:22 »
Pogledao sam pilot epizodu serije THE L WORD. So far, ovo je hit & miss, mostly miss. Previše je to plitko, nezanimljivo, sa stereotipnim likovima i situacijama. Trunčicu interesantnosti donosi izvjesni harizmatični psihijatar, koji se nažalost pojavljuje na kašičicu, a uspio sam da izbrojim sve skupa dvije fine scene (nesporazum sa izvjesnim Francuzom oko doniranja sjemena i pogled na tablu sa natpisima ko je s kim vodio ljubav). Zaista sam radoznao kako je ovo čudo uspjelo da sakupi pet (and counting) sezona. Jedino što je interesantno je vrebanje kad će koja od cura da se razgoliti i kad to sve urade, prestaje svaki razlog za gledanje ove serije. E sad, pitanje je isplati li se zbog nekoliko golišavih scena podnositi predugo dramsko davljenje. Ćemo da vidimo...

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.168
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #84 on: 26-11-2008, 16:20:14 »
počeo sam da gledam CADFAEL, o srednjevekovnom engleskom popu-detektivu.
moram reći da sam više očekivo.
ambijent je svakako zanimljiv, ali likovi, uključujući glavnog, nisu baš preterano zabavni. plus, misterije su slabo zanimljive, a period je mogao da bude i bolje evociran. mnogo bre čista i fina bila ta engleska u srednjem veku! mentalitet je takođe malkice suviše moderan za moj ukus, a za taj period. nije kao ameri kad rade period (mehanički preslikana sapunica, u bilo koji period), ali nije baš ni ono što bih očekivo od engleza.

dovoljno je ok da mu pružim još koju šansu, al nisam preterano impresioniran.

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.628
  • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #85 on: 26-11-2008, 16:42:28 »
Koliko si pogledao epizoda? Ja sam nekad davno gledao tu seriju i bila mi je vrlo zanimljiva, te planiram da je repriziram. Što se zabavnosti tiče, Kadfael je ipak lik koji je ubijao ljude u Krstaškim ratovima i zgrožen svim tim klanjem povukao se da život provede smjerno, kao monah, skupljajući i analizirajući biljke i sl. Od takvog lika ne možemo baš očekivati da bude pretjerano zabavan.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.168
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #86 on: 26-11-2008, 16:47:50 »
video sam prve 2.
svaka traje 75 min, što je previše.
50-55 bi bilo idealno.
dakle, preduge su, naslovni lik bi mogo biti zanimljiviji (NAROČITO imajući u vidu TU predistoriju) a 'slučajevi' nadahnutiji i intrigantniji.

evo, sad sam skinuo 2 serije na koje me dimbo podsetio, a koje nisam gledo, i od kojih očekujem VRH, pa ću iz srednjeg veka načas da se vratim u 20. vek sa Tinker, Tailor, Soldier, Spy i Smiley's People.

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 20.082
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #87 on: 29-11-2008, 17:58:54 »
Da ne bih preopterećivao Corner, na Novim Kadrovima se prijavljujem na ovom podforumu Network sa utiscima o serijama. Svaka serija ima svoj topik tako da će me obradovati ako se javi još neko ko je ove stvari gledao.

http://www.novikadrovi.net/phpBB3/viewforum.php?f=10
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ugly MF

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.161
 • Natural born FlatEarther!!!
  • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #88 on: 01-12-2008, 21:58:06 »
Postajem veliki fan Ryana Reynoldsa (zbog uloge Deadpoola na nevidjeno,mada je 90% toga vec odradio u filmu Blade:Trinity)
i naletim na sitkom sliiiican Friendsima.

TWO GUYS AND A GIRL

Zanimljiv,kasnije im se pridruzuje i Nathan Filion(firefly)
divan za slusanje fazona dok radis za kompom.
E,da imaju i dve Helloween epizode onako slasherske, bloody!
Ko bi reko !
oko 80ak epizoda.

raindelay

 • 4
 • 3
 • Posts: 948
 • Disco Inferno
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #89 on: 05-12-2008, 01:05:21 »
U stvari sta od serija nisam gledao i sta da se gleda ako nesto od ovoga valja:

1. Prayer Beads- omoinotama  (Masahiro Okano, devet epizoda japanskog horora )
 
2. Tremors :The Series ( dobro ovo nisam znao ni da postoji, gledacu sigurno)

3. Shades of darkness ( postoji film istoga naziva ali nije to to, ovo je serija od sest nezavisnih epizoda o duhovima, nigde ne mogu da nadjem podatke )
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.168
  • The Cult of Ghoul
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #90 on: 05-12-2008, 06:21:09 »
Quote from: "raindelay"
1. Prayer Beads- omoinotama


piso sam o ovome na KFCC - ukratko, slabo to.

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #91 on: 19-12-2008, 14:25:23 »
Skinuo sam prve četiri epizode treće sezone The IT Crowd. Prva epizoda je onako, otprilike kao prosečna epizoda iz druge, u odnosu na prvu nešto slabije, sezone. Richmonda više nema (šteta), a novi šef Douglas (Matt Berry) i dalje ne uspeva da bude ni približno zanimljiv kao Denholm (odlični Christopher Morris) u prvoj sezoni. Međutim, u drugoj epizodi se Douglas uopšte ne pojavljuje i u prvom planu su Roy i Moss, te je i epizoda znatno bolja. Doduše, još nema epizode u kojoj bi akcenat bio na Jen (u svakom smislu predivna Katherine Parkinson), i mada upravo ona donekle izvlači prvu epizodu u narednoj je u drugom planu. Sad ću da pustim treću epizodu u nadi će biti još bolja...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #92 on: 19-12-2008, 16:06:32 »
Pogledao i druge dve epizode... Hm, izgleda da su za sada ove parne bolje. Treća epizoda je meni nešto bolja od prve, ali slabija od treće, mada je zanimljivo da je upravo ona bila planirana da otvori sezonu ali je procenjeno da je bolja ova koja ju je originalno otvorila, pa su ih zamenili. Elem, Douglas se vratio uz ne previše inspirativan one note joke koji ipak dobije zanimljiv pay off na kraju za koji je više zaslužan Moss (fazon sa restartom je sjajan), ali prava zvezda ove epizode definitivno je Roy, dok Jen dobija nešto više prostora nego u prethodnoj i ima bar jednu sjajnu repliku. Četvrta epizoda je bolja iako Douglas u njoj dobija još više prostora pošto su konačno smislili dovoljno zabavan subplot za njega, dok Jen dobija još više prostora (mada i dalje nema epizode kao što je genijalna The Haunting of Bill Crouse iz prve sezone), a Roy i Moss su pomalo u drugom planu, zaduženi za malo starog dobrog gikovskog humora. Sve u svemu, fino sam se nasmejao par puta i jedva čekam ostale epizode, mada realno serija nije više na nivou dosta dobre prve sezone. :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 20.082
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #93 on: 19-12-2008, 17:00:47 »
Ljubitelji krimića i noira treba da potraže BBC seriju LONG FIRM. Mark Strong opšti sa majkom u ulozi londonskog gangstera tokom šezdesetih. Serija ima četiri samostalne jednočasovne epizode o njegovim poslovima i žrtvama.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Джон Рейнольдс

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.507
 • @
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #94 on: 19-12-2008, 23:31:10 »
Moja topla preporuka za novozelandski Outrageous Fortune, ono kako bi trebalo serija o otkačenoj porodici da izgleda. Bez sitkom-proseravanja, u pitanju je na momente ozbiljna drama (dobro sad... manje-više ozbiljna), nekoliko epizoda su zaista urnebesne, humor je promišljen i dobro doziran. Outrageous Fortune ne funkcioniše ni kao telenovela, scenaristi se i pored niza bizarnih situacija i obrta ipak trude da likovima zadrže određeni integritet i do sada (30 epizoda koliko sam pogledao) nijedan se nije razvio u potpuno neverovatnom pravcu (dobro, možda samo jedan).

Gledanje ovakvog nečega produbilo mi je iskreno i duboko gađenje prema američkim sitkomima, naročito onima koji se vrte oko neke porodice. Ovde nema mnogo moralisanja, likovi su večito unutar shades of gray i njihova je preteranost dozirana tako da posle nekog vremena ne zapadaju u samoparodiranje. I, hvala bogovima, nema nasnimljenog cerekanja.
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #95 on: 23-12-2008, 18:57:46 »
Pogledao sam upravo petu epizodu treće sezone The IT Crowd.  :lol:

Solidna epizoda, mada je u pitanju jedan dugačak vic bez previše jakog pančlajna, ali uz nekoliko dobrih momenata. Čitava epizoda se bavi parodiranjem fejsbuka (ovde se to zove friendface) i kako onlajn druženje može poći naopako. Animirani uvod u kome se predstavlja frindface je najbolji deo (a u duhu sjajne parodije na antipiratsku kampanju iz druge sezone) i ovo bi se verovatno svidelo i antifejsbuk Ghoulu. Doduše, dosta potencijala za parodiju jeste ostalo neiskorišćeno. Jedva čekam da vidim šta su spremili za šestu epizodu (i poslednju u sezoni?).
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

 • 4
 • 3
 • Posts: 20.082
  • http://dobanevinosti.blogspot.com
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #96 on: 23-12-2008, 18:58:54 »
Ljudi, SHAMELESS je prioritet...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #97 on: 23-12-2008, 19:05:05 »
Quote from: "crippled_avenger"
Ljudi, SHAMELESS je prioritet...


U planu mi je... Zapravo, rešio sam da pogledam sve iole bitnije britanske serije iz poslednjih par decenija (s akcentom na komedije za početak), a za to će mi trebati poprilično vremena...

btw ne znam da li sam već pominjao, ali apsolutna preporuka za 15 Storeys High (dve sezone od po šest epizoda).
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Event Horizon

 • 4
 • 2
 • Posts: 332
Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #98 on: 23-12-2008, 20:22:42 »
ma da li se neko seća "nek krv poteče", "let the blood run free"? to se davalo '91 ili '92, nesto jednom nedeljno na rts il tvb 2, posle svih krvavih, krvavih dnevnika i jos krvavijih pregleda istih. mislim da je to nesto najurnebesnije sto je moglo da se pusti na televiziji, ne samo tada nego i sada. xjump
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.628
  • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #99 on: 13-01-2009, 03:36:49 »
Pogledao prvu sezonu THE L WORD. Rivju (kao i za epizode SOUNDS LIKE i PRO-LIFE serije Masters of Horror) slijedi prekosutra.