Author Topic: I "Milioner" gresi...  (Read 2902 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

iNCUBUs

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« on: 05-05-2003, 21:13:42 »
Veceras sam gledao kviz "Milioner" na BKTV i jedan par je dobio sledece
pitanje: "Kom poznatom reziseru je bilo pravo ime Son O'Ferni?"
Ponudjeni odgovori su bili John Ford, Robert Aldrich, John Huston i Howard Hawks.

Mene je zanimalo sta je tacan odgovor, pa sam ga u medjuvremenu potrazio i nasao ga.

Takmicari su odgovorili John Huston sto nije bio tacan odgovor, ali problem je sto ni John Ford, (kako rece voditelj) nije bio tacan odgovor.
Pravo ime Johnu Fordu je bilo John Martin Feeney (prema imdb.com).

Sa druge strane, jedini O'Ferni u svetu filma je bio J.Francis O'Fearna (cita se O'Ferni).
A ko je taj J.Francis O'Fearna?

Naime, radi se o bratu pomenutog Johna Forda, Francisu Fordu (koji je bio reziser i glumac).
Njegovo pravo ime je bilo Frank Thomas Feeney, a J.Francis O'Fearna je koristio jedan jedini put i to kao autor scenarija za film "Wolves of the Air" (1927).

Eto cak i "Milioner" gresi a mene zanima da li bi u ovom slucaju trebalo da se nekako oduze takmicarima koji su ispali?
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

phuzzy

• 4
  • 3
    • http://www.screaming-planet.com
I "Milioner" gresi...
« Reply #1 on: 06-05-2003, 13:09:47 »
Hmmm... sasvim coincidentaly, nizepotpisani radi u BK i visio je na snimanju Milijunasha tu i tamo... trik je u tome da za svako od pitanja i adekvatni odgovor uvek, ali uvek postoji referenca (ili jos cesce - vise referenci) odakle je taj podatak izvadjen - uglavnom se radi o Britannica-ma i Encarta-ma i sl. So, radi se o staroj dobroj "ako lazu mene i ja lazem vas"...

E, sad, nisam uspeo ni ja da nadjem pravilan odgovor (da li si siguran da se radi bas o "Šon Ferni"-ju? Da nije neka varijacija na tu temu?) ali sa druge strane, posto ni takmicari nisu bili u pravu (u svakom slucaju nisu bili u pravu), ne vidim zasto bi trebalo da im se TV oduzuje.  :)

Unicorn

• 4
  • 2
I "Milioner" gresi...
« Reply #2 on: 06-05-2003, 14:57:05 »
E, pa super vam je to: "ja nash`o u nekoj referenci (pa ne proverio druge)" . A da uzmete relevantne reference? A da konsultujete STRUCHNJAKE? Vec mi je muka i od vasheg kasapljenja biologije za osnovnu shkolu. Narochito od "Dzhordzha Mendela"  :( .
Uzgred, ako imash ortake na B92, prenesi im da su im prevodi u nauchno-popularnim emisijama: 1. netachni 2. debilni 3. smeshni.
Odo` ja da ganjam micelinske niti, jata planktona i polikitske crve & da oprashujem korale.  :(
Lako je biti bog. Ako imate odgovarajuću opremu.

DUNADAN

• 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #3 on: 06-05-2003, 15:04:18 »
ima netachnih odgovora
na pitanje koliko ima brace Karamazov, "tachan" odgovor bi bilo trojica i, koliko se secam, to je i prihvaceno, dok ih u stvari ima chetvorica.
Two tears in a bucket, motherfuck it.

iNCUBUs

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #4 on: 06-05-2003, 15:18:13 »
Sto se ovog konkretnog tice, oni su se izgleda drzali Sinemanije u kojoj se nalazi pomenuti odgovor, ali, kao sto rece Dunadan, cak i da im je ovo tacno, gresili su i pre toga.

Lurd

• 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #5 on: 06-05-2003, 18:50:27 »
Za Milioner ne znam,, ali Zlatna zica je supersampion gluposti i gresaka na BK (sto ne znaci i kompletnog TV etra).

DUNADAN, Mitja, Ivan, Aljosa...a cetvrti bi bio?
My trees...They have withered and died just like me.

iNCUBUs

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #6 on: 06-05-2003, 21:49:36 »
Quote from: "Monsinjor Lurdusami"
Za Milioner ne znam,, ali Zlatna zica je supersampion gluposti i gresaka na BK (sto ne znaci i kompletnog TV etra).

BK glumi profesionalnost a u spici pomenute "Zlatne zice" je donedavno stajalo kompijuterska obrada.
Lepo je sto ljudi znaju posao kojim se bave :)

DUNADAN

• 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #7 on: 07-05-2003, 11:39:57 »
secam se onog glupog kviza na Pinku, brojke i slova.
pitanje je bilo kako se zove Supermen?
lik je odgovorio Klark Kent, a onaj glupi glupi glupi voditelj sa cvikerima bez dioptrije je rekao da je odgovor netachan i da se zove Klark Kenet (?!)

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
I "Milioner" gresi...
« Reply #8 on: 07-05-2003, 12:34:06 »
:o
 :x
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

phuzzy

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #9 on: 07-05-2003, 13:05:11 »
Quote from: "Unicorn"
E, pa super vam je to: "ja nash`o u nekoj referenci (pa ne proverio druge)" . A da uzmete relevantne reference? A da konsultujete STRUCHNJAKE?

A ko je autoritet da odredi šta je relevantna referenca, a šta nije? Da nisi možda ti? Šta te čini tolikim autoritetom?

'bo ga ćaća, krajnje dobrodušno se ponudim da objasnim kako stvar funkcioniše, a ti odmah napadaš. E, pa &"#$"#!$ i da me !"#$"#$ ako ćemo tako da pričamo...

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #10 on: 07-05-2003, 13:12:04 »
phuzzy, Unicorna cini autoritetom to sto ona JESTE strucnjak za oblast o kojoj je gore pricala.

Unicorn

• 4
  • 2
I "Milioner" gresi...
« Reply #11 on: 07-05-2003, 23:23:24 »
Za biologiju jesam autoritet, a obrazlaganjem necu uopshte da se zamaram. Osim toga, chak i da nisam, na Bioloshkom fakultetu se pristojna prashina dizala oko stvari o kojima sam prichala. Samo nismo znali kome da poshaljemo protest, a i da jesmo, bilo bi kao zhaliti se vodovodu. Medjutim, nevezano sa biologijom, ZNA se shta su relevantne reference u svakoj oblasti. Ko ne zna, nije neki struchnjak u toj oblasti. Nisam napadala tebe lichno, vec tvoju i srodne "firme". Nemoj mi reci da na BK placaju toliko mnogo, da svaku kritiku firme shvatash kao ubod u sopstveno oko.  :twisted:

SANdMAN

• Guest
I "Milioner" gresi...
« Reply #12 on: 08-05-2003, 00:10:43 »
Unicorn,
da se mi ne znamo mozda sa nekih drugih foruma?  :idea:

Lurd

• 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #13 on: 08-05-2003, 00:59:49 »
Braca Karamazov, DUNADAN, ba!

SANdMAN

• Guest
I "Milioner" gresi...
« Reply #14 on: 08-05-2003, 01:12:39 »
smerdljakov, sin kuvarice...

Unicorn

• 4
  • 2
I "Milioner" gresi...
« Reply #15 on: 08-05-2003, 10:06:08 »
Sendmene, jel` ti to imash "deja vu"? Sve ti se neshto javlja da nisam ono shto jesam i da smo ranije komunicirali, kao shto nismo? Ne pushtam ja jezik napolje svugde.  Aktivna sam samo na dva foruma (onaj drugi se skoro ugasio). Ne verujem da tebe interesuju forumi koji se bave naukom i obrazovanjem, excluded psychology  :lol:

SANdMAN

• Guest
I "Milioner" gresi...
« Reply #16 on: 08-05-2003, 11:05:32 »
samo pitam, relax....

DUNADAN

• 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #17 on: 08-05-2003, 11:14:00 »
mene interesuju
koji su to?
mozes mi poslati link na pp ako neces da nas prate ;)

phuzzy

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #18 on: 08-05-2003, 12:31:24 »
Za biologiju jesam autoritet, a obrazlaganjem necu uopshte da se zamaram. Osim toga, chak i da nisam, na Bioloshkom fakultetu se pristojna prashina dizala oko stvari o kojima sam prichala. Samo nismo znali kome da poshaljemo protest, a i da jesmo, bilo bi kao zhaliti se vodovodu. Medjutim, nevezano sa biologijom, ZNA se shta su relevantne reference u svakoj oblasti. Ko ne zna, nije neki struchnjak u toj oblasti. Nisam napadala tebe lichno, vec tvoju i srodne "firme". Nemoj mi reci da na BK placaju toliko mnogo, da svaku kritiku firme shvatash kao ubod u sopstveno oko.  :twisted:

Huargh, jesi autoritet za biologiju, i ja sam za programiranje, i Pera je za automobile, a Zika za avione... pitanja za kviz ne sastavlja tim od 50 ljudi koji su svi strucnjaci za svoju oblast, pitanja vadi manji tim ljudi iz enciklopedija koje se, po mom skromnom misljenju, mogu smatrati autoritativne - ako treba svako od pitanja proveravati po relevantnim udzbenicima... uffff... imate li makar i okvirnu ideju o logistici potrebnoj za tako nesto? Za svaki serijal se snimi 30-tak delova, sa po 20-30 pitanja u svakoj epizodi, pa to puta 5 (posto uvek postoji 80% rezervnih pitanja medju kojima se radi selecija za ona koja idu u program)... Do the math... i tako svakih metar dana...

A osetljiv na firmu nisam, ali osetljiv na

E, pa super vam je to: "ja nash`o u nekoj referenci (pa ne proverio druge)" . A da uzmete relevantne reference? A da konsultujete STRUCHNJAKE?

obracanje "nama" jesam. So there.  8)

Lurd

• 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #19 on: 08-05-2003, 12:59:08 »
Quote from: "SANdMAN"
smerdljakov, sin kuvarice...

Pa zar je smerdjakov brat?

Kako me ignorise ova pa to je fantasticno!

DUNADAN

• 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #20 on: 08-05-2003, 17:25:32 »
mislish na mene?
ne ignorishem te samo nisam imala nishta da ti odgovorim na
Braca Karamazov, DUNADAN, ba!

da
ta braca
ima ih chetvorica.
Smerdjakov
ono za sina kuvarice sam zaboravila (10x S.), epileptichar (FMD valjda u svakom delu mora da ima epileptichara :)
Smerdjakov, the one who really did it

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #21 on: 08-05-2003, 17:47:32 »
E, alo tamo zeno, nemoj spoilere da nam bacas!

SANdMAN

• Guest
I "Milioner" gresi...
« Reply #22 on: 08-05-2003, 18:54:57 »

Pa zar je smerdjakov brat?

wow, to mora da je bilo neko bas skraceno izdanje...  :wink:

iNCUBUs

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #23 on: 08-05-2003, 22:45:58 »
E provalio sam da se na vecini tema svede na to da neko napadne Sandmana :)

SANdMAN

• Guest
I "Milioner" gresi...
« Reply #24 on: 09-05-2003, 00:27:33 »
ma jok, cini ti se. ti si samo pristrasan kao dobar ortak mog burazera...  :wink:

Lurd

• 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #25 on: 11-05-2003, 19:26:56 »
Incubuse, daj nam bar jedan dobar zasto ne bismo napadali sendmena. To, inace, nije tacno, ali ja mislim da on zasluzuje da bude napadan uvek.

A sto se tice Karamazovih, ja se secam kontrovreze u vezi sa tim, a ne konacne istine, a svrstavanje Smerdjakova u bracu mi lici na svrstavanje Vesca-kralja u Numenorejce.

SANdMAN

• Guest
I "Milioner" gresi...
« Reply #26 on: 11-05-2003, 21:38:51 »
sandman bi voleo da bude napadan uvek. sandman je mastarao o commando drillingu kad je bio mlad, umalo nije polomio ruku nastavnici geografije kad mu je prisla sa pogresne strane na jednom velikom odmoru....  :lol:

inache Lurdusami, ponekad nije lose ne biti bukvalista. Za to nesvrstavanje Smerdyja u Karamazove ne bi dobio prolaznu kod moje profanke iz srpskog Nadezde Visnjic, clana SANU. nema to veze sa pravom, vec sa temom romana koji se, btw, zove BRACA KARAMAZOVI i u kome sin ubije oca iz zavisti prema ostaloj podegenisanoj braci...

iNCUBUs

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #27 on: 12-05-2003, 12:41:37 »
Incubuse, daj nam bar jedan dobar zasto ne bismo napadali sendmena. To, inace, nije tacno, ali ja mislim da on zasluzuje da bude napadan uvek.

Primetio sam i malo ironije, ali bih ipak da kazem da ga nisam branio vec sam konstatovao :)

Lurd

• 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #28 on: 12-05-2003, 15:53:39 »
Ne kaze se "konstatovao" nego "kondenzovao". Uostalom, cuti, da ne bismo i tebe napadali. (ja izbegavam smilije, pogotovo jer bih ih stavljao skoro posle svake recenice, ali ajde sad) :wink:

iNCUBUs

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #29 on: 13-05-2003, 00:54:38 »
Ne kaze se "konstatovao" nego "kondenzovao". Uostalom, cuti, da ne bismo i tebe napadali. (ja izbegavam smilije, pogotovo jer bih ih stavljao skoro posle svake recenice, ali ajde sad) :wink:

'aj podeli i sa nama to sto koristis :D

johnson bronson

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #30 on: 10-01-2004, 23:49:31 »
Incubuse, sto se tiche John forda u nekoliko knjiga u izdanju instituta za film njegovo pravo ime je Sean ALOYSIOUS O'Fearna pa jos nesto malo. Sean je Irska verzija imena John koje bla bla potice iz biblije. Jos neki ljudi koji se pojachano loze na njegov lik i delo mi govore da mu je Sean Aloysiosus O'Fearna puno ime. A sto se tice milionera... forget about it...

iNCUBUs

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #31 on: 11-01-2004, 03:03:42 »
Davno beše ova diskusija, od tada se mnogo šta razjasnilo, pa i to da imdb i dalje greši :)

eric cartman

• 4
  • 3
I "Milioner" gresi...
« Reply #32 on: 14-01-2004, 00:07:20 »
Quote from: "DUNADAN"
secam se onog glupog kviza na Pinku, brojke i slova.
pitanje je bilo kako se zove Supermen?
lik je odgovorio Klark Kent, a onaj glupi glupi glupi voditelj sa cvikerima bez dioptrije je rekao da je odgovor netachan i da se zove Klark Kenet (?!)
xuzi

:x
Screw you guys I'm goin' home