Sine poslo sam ti pm,overi ga.
Ja pripremam polako Dragojevićevog Georgija pa kad ga finiširam,će ga turim.
Dotle Gule ti postavljaj šta imaš,kako ko stigne nek ubacuje,nema veze što ostali kasne..
Recenzija Turneje već izazvala željene reakcije,za sada samo na Tribini,ali polako.. dok skupimo još materijala i Blog malo zaživi pa ću i ja da ga izreklamiram na pravim adresama i eto nas u Dnevniku na U92.
Imam još jedan predlog:Bilo bi stvarno dobro da u perspektivi neke od ovih recenzija na blogu budu i na engleskom ali to zahteva vreme i trud ,pa možda ne bi bilo loše za početak da na blog stavimo linkove za neke adekvatne prikaze ovih filmova na IMDBu i drugim sajtovima.Većinom su ih pisali naši ljudi i uglavnom se radi o vrlo dobrim i argumentovanim kritikama.Što je najzanimljivije ima i stranaca a neke od njihovih recenzija su savršene za ovaj blog.
Kažite šta mislite o ovoj ideji.
Ovde sam postovao za primer kritiku Bureta Baruta.
This is a technically a very good film. The cinematography and the way the it contains stories within stories are excellent.
However the actual stories within the movie and the general apocalyptic darkness mood is far from smart. Whether you hate or love the Serbs, it seems this film only further highlights their tendency as a people too shoot themselves in the foot be it in the world stage or as was the case in making this film.
Can't think of too many other nations who would make a film that potrays themselves and their people as bunch of maniacs, murders, rapists, sadist and etc as this film has. It seems the Serbs have picked up where western media has left off. If I had not known better about them, having seen this film would have been enough to sway me in believeing that they deserved what they got from March to June 1999.
This film is basically an excellent illustration of what sought of art results when an artist completely ignores his/her responsibility to his or her country and people in times of difficulty. I don't beleive that the content of the film can be justified in the name of 'art'. How about a positive film to come out of that country so the world can see some goodness in these people in contrast to what they have been made out to be.
nisam za to da veliki broj ljudi ima zvaničnu titulu saradnika (u smislu, da svako može da menja svaki post), ali svakako primamo rivjue od što više ljudi koji žele da ih dostave da ih objavimo u njihovo ime, uz adekvatan potpis.
Ne moze svako da menja svaciji post, to moze samo administrator, dakle u ovom slucaju ja, a svako moze da menja samo svoj post.
Slažem se da niko ne može da menja tekstove blogera a Sin naravno daje zeleno svetlo i sve aminuje,tj.pazi da priča ne skrene u pogrešnom smeru.Skroz je OK da svako ima pravo da ukaže drugome na neke faktografske greške ali bilo bi glupo da se menjaju formulacije,stil ili da se kroz intervencije koriguju nečiji stavovi.Svako uostalom odgovara za tekst koji je napisao.
A što se tiče gramatike,pa jebi ga kapiram da smo svi toliko pismeni da neće biti takvih stvari koje će čitaocima baš da bodu oči.
Setio sam se engleskog filma Ratnici (Warriors) koji je idealan za ovaj blog.Humani britanski vojnici u sastavu Unprofora u Bosni,u misiji spasavanja nedužnih muslimana od ćetnika.Gledo sam ga poodavno al se sećam urnebesnih detalja-mali musli u dresu Mančestera koga engleski vojnici kriju u transporteru da ga Srbi ne zakolju.
Najbolje u svemu je što je ceo film postavljen na Youtube
Warriors - part 01A u seriji Spooks koju Džon spomenu jedna epizoda je posvećena nama-Dragan Mićanović u ulozi vodje srpskih terorista koji napadaju sedište MODa.Urnebes.
A SHOT THROUGH THE HEART,da naravno,taj film ima sjajnog materijala,davno sam ga gledo, al sećam se da ima prajsles momenata.Muslija pozitivca glumi poznati zavodnik Vinsent Perez.
U perspektivi bismo mogli da razmislimo da na blog ubacimo i podžanr CHEXa –strane filmove u kojima naše glumice tumače uloge jugoslovenskih,albanskih, I ukrajinskih kurvi.-serbianactres
sexploitation.

.
Dajte predlog za kljucnu scenu iz Grbavice (moze i iz ostalih filmova ko ima vremena) koju cu da turim sa strane, jbga meni jedino ova pade "ti si kopile chetnicko" :

Ova fotka je do jaja,jedino ako može taj tekst da se ubaci u sliku u vidu oblačića.