Author Topic: Zvonko Jaćimovski  (Read 6136 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Giovanni Larsson

 • 4
 • 2
 • Posts: 147
Zvonko Jaćimovski
« on: 10-06-2008, 23:46:38 »
Rešio sam da otvorim temu o ovom domaćem autoru čije sam radove zapazio još pre nekoliko godina, a vidim da na domaćoj sceni o njemu nema mnogo informacija – na internetu se ne može pronaći ništa, a u jednom broju Grafičke zavere stoje samo šturi biografski podaci, da je rođen '66 i živi u Vršcu. Jaćimovski je objavljivao u pomenutoj GZ, Strip Maniji, Stripburgeru, nekim makedonskim časopisima (Cool Strip Art i još ponešto). Primetio sam i da je izlagao na beogradskom 'Salonu'.

Meni je kod ovog autora najupadljivije što mu je u svim radovima stil vrlo dosledan – vrlo jak uticaj Munjoza (nešto pomereniji ka andergraundu nego Munjoz), povremeni noir motivi, ironičan ton, apsurdni likovi i situacije... Tim pre mi je čudnije što, uprkos priličnoj izgrađenosti stila, niti je autor našao za shodno da se malo eksponira, niti ga je neko od kolumnista/teoretičara opazio.

Pa, ako je još nekom ovaj autor interesantan ili ima malo više informacija o njegovom liku i delu, neka podeli.


Zvonko Jacimovski

 • 1
 • Posts: 2
Zvonko Jaćimovski
« Reply #1 on: 29-06-2008, 18:17:21 »
Hi man,

Otisao sam u USA. Zivim i radim na Cornell University, Ithaca, NY od pre tri meseca. Pre toga sam bio u New York City-ju.

"Red novina, red novina", za SKC je poslednje sto sam uradio, ne racunajuci dve strane iz NYC-ja opet za SKC, na brzinu, tek da me zelja mine. Javicu se kad budem imao vremena. Drago mi je da ti se dopada sta sam radio.

Best regards,

Zvonko Jacimovski

Zvonko Jacimovski

 • 1
 • Posts: 2
Re: Zvonko Jaćimovski
« Reply #2 on: 04-11-2010, 17:21:52 »
Sta? Jos uvek sam tu?

Prosto ne mogu da verujem. Nula replies?  To je u redu. Ali, 1252 puta je neko bio ovde? That is strange...Kakva li je vas strasna muka naterala...Kako god, nadam se da ste sad OK. U stvari, bio sam ja sam jedno dva puta ovde, plus danas...znaci oko 1249 poseta za ostale...ipak mnogo. Nije to normalno. Cudi me i brine. Pa opet, dobro je sto je tako, drago mi je zbog mene. Mislim, normalno je sto se cudim cudnom i nenormalnom a ne normalnom. Kad bih se cudio normalnom, onda ja ne bih bio normalan a sa nenormalnima ne treba imati posla, narocito sa samim sobom nenormalnim... U stvari, mozda je moja zena bila 1248 puta ovde, namerno, plus administrator jednom, slucajno...To je bas cudno, ali ima smisla...Potpuno ste mi "obezvrijedili logiku"...

I tako, prolazi vreme. Htedoh reci, vreme stoji a mi prolazimo. Jos uvek sam na istom mestu, Cornell University, Research, NY State, samo stariji skoro dve i po godine. Nisam crtao uopste, namerno. Tako sam odlucio 2005 - da napustim zemlju i ne crtam i ne pisem dok se stvari ne slegnu. Samo profesija. Sad se nekako sleglo...kupio sam Joe's Bar, Munoz & Sampayo, hard copy. Najbolji zauvek. Ne znam da li cu raditi nesto u tom smeru. Hocu prvo da zavrsim "Glavu Punu Krvi" (Odvratno? Ali to je tvoja glava.). Sto bi rekli "krajnje je vreme"...Naime, predugo je gledam, plasim se da ona ne pocne da gleda u mene...a i steta je da propadne.

To je to. Drz'te se tamo. Cuvajte licnu intelektualnu nezavisnost i duhovnu slobodu "kao zenicu oka svoga" (dobro, ne bas tako...) posto vidim da je na udaru sa svih strana, konstantno i nemilosrdno, sa predumisljajem i zlim pobudama (mozda neki jako, jako, jako, jako dobar mentalni fire-wall? Dva?). Pozdrav svim "zalutalima" bivsim i buducim, i naravno zacetniku teme, Mr. Larsson-u.

Best regards,

Zvonko Jacimovski


Mica Milovanovic

 • 8
 • 3
 • *
 • Posts: 8.410
Re: Zvonko Jaćimovski
« Reply #3 on: 04-11-2010, 18:00:29 »
Pozdrav Zvonko,

Verovatno su svi očekivali da Larsson nešto kaže kad te je već "prizvao"...

U stvari, nešto se ne sećam ni da je on navraćao na forum u poslednje vreme...

Batali posao, baci se nazad na crtanje...  :)
Mica

masni

 • 4
 • 2
 • Posts: 156
Re: Zvonko Jaćimovski
« Reply #4 on: 15-11-2010, 10:37:51 »
Uglavnom su ljudi ocekivali da vide neke cteze, jer nisu svi u prilici da vide minuli rad.

Alex

 • 4
 • 3
 • Posts: 4.597
Re: Zvonko Jaćimovski
« Reply #5 on: 27-11-2010, 01:21:13 »
U najmanje jednom izdanju izašao je neki moj strip zajedno sa stripom Z. Jaćimovskog, za koga mi je i onda bilo jasno da odlično crta i da je "klasa".
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture