• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

JAPANIZAM 2008.

Started by marlowe, 19-09-2008, 09:58:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marlowe

U organizaciji Društva Sakurabana i Doma Omladine Beograda će se ove godine održati:

JAPANIZAM ! 2008
-Prvi festival japanske popularne kulture-

Dom Omladine Beograda, Magacin u Kraljevića Marka 7 -12.10.2008

Japanska popularna kultura, Anime, Mange, J-pop, igrani filmovi ali, i klasična kultura, neobične discipline i običaji - sve to tema je prvog srpskog neformalnog festivala u potpunosti posvećenog Japanu. Centralni događaj festivala je izložba crteža domaćih Manga i Anime crtača koja će biti organizovana u Magacinu u Kraljevića Marka 4. Pored ove izložbe biće organizovane i filmske projekcije, predavanja, radionice, igraonice...

07.10.2008

Magacin u Kraljevića Marka :

20.00h Svečano otvaranje izložbe "Japanizam!"
Izložba radova domaćih Manga i Anime autora. Uz projekcije J-pop spotova, kratkih anime filmova.

08.10.2008

Magacin, Kraljevića Marka 4:

Izložba je otvorena od 12-19 h

Dom Omladine, Tribinska sala, 20 h
The Sword of the Stranger (2007, JAP, 105 m)
Režija: Masahiro Ando
Film prati bezimenog samuraja i njegovog protivnika, zlatnokosog ubicu, koji bivaju na različite načine dovedeni u vezu sa misterioznim dečakom...
"...akcija od koje zastaje dah u priči koja je zaista inteligentna..."
Anime News Netvork

09.10.2008

Izložba je otvorena od 12-19h

Dom Omladine, Tribinska sala, 20 h
Baldr Force EXE (OVA, 2006, JAP, 120 m)
Režija: Tkashi Yamazaki
Postoji čitav jedan svet koji nevidimo, svet dostupan samo hackerima...To je čudan svet, svet slobode ali povremeno i svet smrti... Šta je realnost, a šta iluzija? Na ovo pitanje moraće da odgovore članovi hackerske grupe Stefan Vulf...

+kratki film iznenađenja !

10.10.2008

Izložba od 12-19h

Dom Omladine, Tribinska sala, 19 h :

Predavanje:
"Anime i manga žanrovi"
Uvod u čaroban svet Anime i Mangi fanova - žanrovi koji postoje, ko su njihovi glavni predstavnici, koja ostvarenja nikako ne bi smeli da propustite... Uz projkecije.
Predavači : Isidora & Jelena
Dom Omladine, Tribinska sala, 20 h :
The Girl Who Leapt Through Time (2006, JAP, 100m)
Režija: Yasutsaka Tsutsui
Anime verzija najpopularnije omladinske knjige u Japanu... Srednjoškolka Makoto otkriva da može da se kreće kroz vreme i da popravlja svoje i tuđe greške. Sve postaje komplikovanije kada shvati da je ova šetnja kroz vreme ograničena...

11.10.2008

Izložba je otvorena od 12-16h

"Cosplay Party!"
Od 18-22:30
Maskenbal Anime i Manga fanova, dress code u stilu popularnih junaka! Uz zapaljive zvuke J-Popa i J – Rocka.

12.10.2008

Dom Omladine, Tribinska sala, 20 h:
Svečano zatvaranje festivala
Nana (2005, Jap, 90m)
Režija: Kentaro Otani
Uloge: Mika Nakashima, Aoi Myazaki
Prvi deo filma nastao na osnovu popularne mange Ai Yazave. Priča o dve devojke koje dele isto ime – Nana. Slučajno se sreću u vozu i razmenjuju svoje snove. Jedna želi da nađe pravu ljubav, druga želi da uspe sa svojim punk bendom...
Nana 2 (2006, Jap, 90m)
Režija: Kentaro Otani
Uloge: Mika Nakashima, Yui Ichikawa
Drugi deo filma nastavlja se gde se prvi završava – devojke istog imena još uvek traže savršenu ljubav, mada traganje postaje sve komplikovanije...
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

DušMan

Cosplay, punk bendovi, devojke koje traže ljubav... I'm so there!
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

ridiculus

Nemam toliko vremena da ispratim sve, ali skočiću do onog predavanja o žanrovima, a vidim da se spominju i neke igraonice. Ljudima sa ovog foruma bih preporučio pre svega "Devojku koja je skočila kroz vreme", dok Nanu, hm, ne bih. (Film, strip bih preporučio široj grupi ljudi, osim Dušmanu, naravno, pošto je izjavio da ne voli "žensku" tematiku.)

Nisam spreman za kosplej, ali kada bih birao, maskirao bih se u Pyramid Head-a (enthusiastic smiley). Pitanje je, u šta biste se vi maskirali?

Nisam siguran da bi se J-pop i J-rock dopali Dušmanu. Većinu stvari tamo ne mogu da smislim, loše su kao i bilo koji mejnstrim pop, možda čak i gore. Naravno, postoji alternativa, čiji vrhunci su i među vrhuncima svetskog popa, ali nekako sumnjam da ću to da čujem tamo. Ukusi (i neukusi) se razlikuju, doduše.
Dok ima smrti, ima i nade.

DušMan

Quote from: "ridiculus"Nisam spreman za kosplej, ali kada bih birao, maskirao bih se u Pyramid Head-a (enthusiastic smiley). Pitanje je, u šta biste se vi maskirali?
Ma, neću ni ja da se maskiram, pa nisam ludak, zaboga! Ne, ja idem samo da gledam i, ako se ukaže prilika i ugasi svetlo, da štipam.
Ja se nisam sretao s muzikom iz Japana (sem par HC bendova), pa me živo zanima kako zvuči (i izgleda) J-pop-rock.
Čitaćete utiske, ako odem uopšte.

Boban

Bolje da ne bude mrak... pazi šta štipaš da ti prsti ne bi završili u obližnjoj kanalizaciji.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

DušMan

Heh... point well taken.

Zaboravi čovek da ovde ima porodičnih ljudi i da mora da se suzdržava. Ali ako se suzdržavamo u virtuelnom svetu, koja je tu onda razlika u odnosu na realnost?

ridiculus

Sve bi se to neprimetno završilo da je Dušman pristao da se maskira...

DušMan

Evo remindera.
Japanizam pocinje danas.

xjap

Boban

A evo poneka fotka s lica mesta... zakasnio sam na otvaranje i glavnu feštu, ali najbitnije je ipak tu:

marlowe

Ovde stvarno fali samo jedna stvar - Dusman.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

DušMan

Koja telepatija. I ja sam to hteo pre 10 minuta da napisem!
Mada, postoji hint mene na ovoj zadnjoj fotki.

marlowe

Quote from: "DušMan"Koja telepatija. I ja sam to hteo pre 10 minuta da napisem!
Mada, postoji hint mene na ovoj zadnjoj fotki.

Nije telepatija, vec su sve tvoje misli vec dve i po godine spolja indukovane.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

Kada objavim Dušmanovu fotku, on cvili; kada ne objavim opet cvili; običan smarajući cvileći mrdajući hodač.

Mica Milovanovic

Bolje da si slikao u mraku...  :x
Mica

Ghoul

Quote from: "DušMan"Koja telepatija. I ja sam to hteo pre 10 minuta da napisem!

ma ne, to je 'šesto dušman čulo' u akciji!
https://ljudska_splacina.com/

Giovanni Larsson

Izložba nije nešto posebno. Većinom su pin-upovi, tek poneka tabla.

ridiculus

Evo, pošto Dušman ne sme da saopšti, ja ću: gužva povodom predavanja u petak u 19h je bila nalik na one legendarne gužve kada izlazi nova konzola, ili novi Final Fantasy, ili Halo možda. Znači kampovanje ispred sale. Baš sam bio rad da odslušam šta one dve devojčice imaju da kažu, ali eto... :(

Članovi Lazara Komarčića su mogli za sve ove godine da naprave neki tajni ulaz u prostoriju.

zakk

Da, u petak je bila užasna gužva, tako da smo Dušman i ja batalili mangu i otišli na Lolobriđide :)

Uspeo sam da navrnem na kratko na cosplay, bilo je vrlo zanimljivo :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

Evo malo fotki sa ovonedeljnog Manga okupljanja; ceo događaj je propraćen mnogo sveobuhvatnije na: http://www.bg-anime.com/bga/index.php/topic,3123.0.html i na http://zanten.deviantart.com/journal/20949354/?offset=10#comments