DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Šta smo dobro krkali ovih dana?

<< < (193/563) > >>

scallop:
Ne znam da li u ovo vreme ostavljate za zimu somborke punjene kupusom. Ne znam ni kako to radite, ako radite, ali ja to radim ovako.


Platio sam ih toliko mnogo da ne smem da kažem. Nikada ne kupujte sazrele somborke. Moraju da budu ovako svetlozelene, a požutele ili pocrvenele će da se raspadnu dok ih sačekate. Moja mera 2 kg somborki i 2,5 kg kupusa. Narendati kupus i posoliti (malo), izgnječiti i ostaviti dok očistite paprike. Pripraviti presolac. Pri punjenju nije lepo koristiti srednji prst. Voditi računa da kupusom bude popunjen i prostor kod bivše peteljke gde su površine više izvijene. Tegle puniti na prazno, ne pritiskati previše da ne puknu, a ako neke ostanu da vire iz tegli, srediće se samo. Naliti i poklopiti tacnama. Sačekati dok sve dobro upije, a onda sve ugurati i zatvoriti.Somborke sa kupusom

 
Uploaded with ImageShack.us
Možda ste primetili da imam i neki alat. To je alat za uklanjanje peteljki i semena, posebna kašičica za uklanjanje viška semena i nož. Oh, kako ja dobre noževe imam.
Alat za paprike

 
Uploaded with ImageShack.us

zakk:
Šta je dajkon? Nešto kelerabasto ili rotkvičavo?

scallop:
Veoma duga bela rotkva. Košta između 70 i 100 dinara kilo. Kupiti onu koja deluje čvršće. Ta je svežija. Ukus je kao rotkva, ali nikada nije ljuta.

pokojni Steva Mažuranić:

--- Quote from: scallop on 11-10-2011, 15:31:47 ---kako ja dobre noževe imam.

 
Uploaded with ImageShack.us

--- End quote ---

Blizanci!   

zakk:

--- Quote from: scallop on 11-10-2011, 15:55:09 ---Veoma duga bela rotkva. Košta između 70 i 100 dinara kilo. Kupiti onu koja deluje čvršće. Ta je svežija. Ukus je kao rotkva, ali nikada nije ljuta.

--- End quote ---

Mislim da sam jeo slično nešto. Slasne su te rotkve dok su sveže i hrskave :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version