• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NAJBOLJA KNJIŽARA U SRBIJI

Started by Ghoul, 23-09-2008, 00:12:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

'Sajam knjiga' je ove godine došao ranije, bar za mene.

Bez guranja kroz masu zalutalih tinejdžera, matorih kokošaka koje traže 'Hazardski rečnik', 'Dragulj Medine' i novog Zoću i morona koji su tu samo zato što se nešto 'dešava' pa treba da imaju o čemu da pričaju s društvom ('Ej, išao sam na Sajam; ma, nije ništa naročito, nema ništa dobro da se kupi...'), bez uranjanja u aure znoja i roštiljskih dimova, bez auralnih napada kič muzike, pravoslavnih pojanja i srbskih promocija usred te gužve u kojima Serdar hvali Vojvodu, a ovaj mu uzvraća na drugom štandu ali sutra – dakle, BEZ sve te torture uspeo sam da potrošim poveću sumu para na 20ak izvanrednih knjiga, i to sve još bez torture prema mojim nejakim nogama u vidu lunjanja i cunjanja po neprobojnim štandovima kroz sva tri nivoa Arene Pakla.
Ono što mi još nikada nije uspelo ni na jednom dosadašnjem Sajmu knjiga – da se snabdem VELIKIM brojem brutalno retkih, izvanrednih, inače teško nabavljivih knjiga, odjednom, u istom cugu – uspelo mi je u samo jednoj, ali vrednoj knjižari.

Dakle, da mi je neko pričao da postoji ovakvo mesto u Beogradu, ili bilo gde drugde u Srbiji – ne bih mu/joj verovao. Moj skepticizam je jedini razlog što nisam ovo mesto posetio još pre 3-4 meseca kada mi je prvobitno najavljeno. Prosto, mislio sam: 'Bulšit, u Srbiji takvo što ne može da postoji.'

Pre par dana, na svu sreću, odlučih da se svojim očima uverim u tvrdnje i tlapnje o sadržini te knjižare i – evo me sad za 13.000 din siromašnijeg, ali i bogatijeg za 20ak apsolutno genijalnih, predivnih, mega-retkih, giga-exkluzivnih ezoteričnih knjiga.

Evo šta sam pazario:

1.   WILDEST DREAMS: An Anthology of Drug-Related Literature, ed. R. Rudgley  800
Baš to što piše, od Marka Pola do V. Barouza i H.S. Tompsona, 400ak strana.

2.   EXQUISITE CORPSE – R. Irwin  800
Roman o nadrealistima (uključujući likove kakvi su Breton i Dali) i nadrealnim događajima, od autora čiji najčuveniji roman, ARABIAN NIGHTMARE, posedujem (avaj, još nepročitan).

3.   THE LITTLE ANGEL – L. Andreyev 800
Zbirka priča od kojih skoro nijedna nije prevedena na srpski (pa je, stoga, nisam ni imao do sada).

4.   THE GAMES OF NIGHT – S. Dagerman  600
Ovaj mi je nov, ali skončao je samoubistvom kad ga spopala spisateljska blokada. Dakle, ozbiljan pisac!

5.   ALTAJ HIMALAJI – N. Rerih  600
Putopisi lika koga sam do sada znao samo kao slikara, čuvenog po ledenim predelima himalajskih pustinja i planina kojima se Lavkraft beskrajno divio.

6.   TMINA – A. Remizov   800
Priče klasika ruske fantastike.

7.   ANGELS AND AWAKENINGS: Stories of the Miraculous by Great Modern Writers   1600
Mračna i svetla fantastika o anđelima i ponekom demonu, od najboljih autora za te teme (Tolstoj, Malamud, Stivenson, Bredberi, Vajld, Markes, O. Henri, Tven, Vels, Kafka, Šo, Čiver, F. O'Konor...)

8.   UZVANIK POSLEDNJIH SVEČANOSTI – V. de l'Il Adam  500
Priče klasika francuske fantastike koje sam čitao iz biblioteke, ali ovu hrvatsku knjigu iz 1983. nikada ne videh u prodaji – do sada!

9.   THE LITTLE BOOK OF HORRORS: Tiny Tales of Terror  400
Horor-minijature, na ne više od 3 strana. Gomila slavnih autora + pesmice + horor vesti iz novina.

10.   75 SHORT MASTERPIECES  400
Klasici KRATKE priče, mejnstrim.

11.   SMAK SVETA – D. Kalajić 400
Halucinacije i tirade o dekadenciji onoga što on smatra klasičnim apolonskim vrednostima novog doba čije satanizme i zla proziva ovde (uključujući horor i SF)!

12.   ŠAMPAVER: NEMORALNE PRIČE – P. Borel  800
Priče klasika francuske fantastike za koje nisam ni znao da su ikada kod nas prevedene (izdanje iz '60ih), Bodler ga obožavao, who am I to disagree? Čitao sam samo jednu u nekoj horor antologiji, ovo je sad the real deal.

13.   THE FIERY ANGEL – V. Briussov   1600
Klasik okultne fantastike, preveden na srpski, ali mi to izdanje nikada nije palo šaka. Sjajan tvrd povez & zaštitni omot.

14.   MRAMORNA GLAVA – V. Brjusov 800
Priče, mračno, weird, dekadentno, rusko.

15.   GAŠPAR NOĆNIK – A. Bertrand  400
Priče klasika francuske fantastike, još jedna od Bodlerovih uzora.

16.   MASLAČAK – V. Borhert  400
Neki mračni Švaba, nikad čuo, ali javlja mi se da je MRAK!

17.   19TH CENTURY FRENCH TALES: Stories with a Different Touch by Fine Writers Whose Work is Not Easily Accessible Today – ed. A. Flores 800
Vidi samo taj podnaslov! Baš ono što mi treba (iako poneke imam u drugim antologijama).

18.    FANTASTIČNO SLIKARSTVO – ed. W. Gaunt   1000
Fascinanto izdanje koje nisam toliko uzeo zbog sadržaja (izbor je odličan, ali imam već sličnih zbirki) koliko zbog FORMATA: visoka je bar pola metra, široka bar 30 cm, tako da se izvanredne kolor + cb reprodukcije mogu osmatrati u najsitnije detalje.

19.   CONVERSATIONS – J.G. Ballard   1600
Zbirka intervjua sa mega-dekadentom, sakupili ljudi iza RE/SEARCHA, ali su uglavnom novi materijali, neuključeni u kultni RE/SEARCH o Ballardu (koji odavno imam).

20.   OPIUM AND OTHER STORIES – G. Csath  800
Neki dekadenti mračni morbidni Mađar, nikad čuo, ali deluje opasno!

Brojke uz naslove su cene u dinarima: ne navodim ih da bih se hvalio ili bilo šta, nego da upozorim/pripremim potencijalne interesente da cene nisu nimalo naivne, nisu za svaku šušu koja će da bane i kaže: "Jao, šta je ovo, stvarno iteresantno!"
Knjižara po principu KO ZNA, ZNAĆE: KO NE ZNA – NEZNAĆE! Tj. kome to treba, kupi će, kome je skupo, ne maće (sic sick)!

Za slučaj da to iz gore navedenog nije jasno, u knjižari se nalazi NEHUMANO dobar i expertski izbor dekadentne, fantastične, nadrealističke, avangardne, experimentalne, dadaističke, MODERNE književnosti – izbor kakav nijedna bezdušna korporativna knjižara nikada neće moći (niti hteti) da napravi i ovde dovede: izbor kakav može da poseduje i ponudi samo iskreni poznavalac i posvećenik.

Skoro sve knjige su USED, ali uglavnom odlično očuvane, mada ima i požutelih. Ipak, sa out of print stvarima ne može se biti previše probirljiv: tako, il nikako.
Cene su negotiable, zavisno od toga kako vas vlasnik oceni: meni je spustio cenu za 3000 din u odnosu na ono što je pisalo na knjigama + dobio sam na poklon majicu po izboru (ja uzeo odličnu, crnu, sa Dišanovim vrtlogom).

U ponudi su, takođe, DVDi, ali po zaista visokim cenama, uglavnom su oko 1200-2400 din, originali, odlični filmovi, ali... mnogo je, brale.
Takođe, mogu se naći i CD-i (oriđinal!), opet od opskurne, underground, 'alternativne' muzike.
Ima i ploča, a vala i STRIPOVA od svih sorta, pa onda knjige o umetnosti, pretežno na eng., pa posteri, pa... Ma, kad bih ja otvarao knjižaru, bila bi samo za 30ak % bolja od ovoga u najidealnijem slučaju – a ovo je samo početak, i baja uskoro planira da se širi i seli bliže centru.

Znači, zove se UTOPIA, Vojvode Milenka 52, vrlo zajebano da se pronađe čak i ako znate adresu, ali... ko traži - naći će!

Ljubazan i stručan gazda-vlasnik je uključen u cenu (vrlo raspričan i pun zabavnih priča iz svog eventful života), kao i odličan soundtrack koji se čuje tijekom browsovanja.
https://ljudska_splacina.com/

blasphemer

Ih, a sto bih isao cak tamo kad covek zivi dve zgrade od mene. :)
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

DušMan

Naravno, ne smemo dozovliti da nam Nišlije otkrivaju dobre knjižare u rodnom gradu, pa sam ja namerno otkrio knjižaru nedelju dana pre Ghoula.
stoji skoro sve što piše gore.
Sad kad preotavam film, mislim da mi je i Meho pomenuo nju pre par meseci.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

DušMan

Quote from: "Ghoul"dobio sam na poklon majicu po izboru (ja uzeo odličnu, crnu, sa Dišanovim vrtlogom)
Holly shit, pa nju sam ja šmekao.
Dobro j da je nisam uzeo, inače bih imao istu majicu kao i ti. Zamisli blam da se pojavimo na... ne znam... beokonu obučeni isto!

Ghoul

Quote from: "DušMan"Naravno, ne smemo dozovliti da nam Nišlije otkrivaju dobre knjižare u rodnom gradu, pa sam ja namerno otkrio knjižaru nedelju dana pre Ghoula.
Sad kad preotavam film, mislim da mi je i Meho pomenuo nju pre par meseci.

:roll:
naravno, sasvim u stilu sebičnih i samoživih beogradskih pičkica i smradova, oni koji su ovo 'otkrili' pre mene – svoje 'otkriće' nisu našli za shodno da otkriju drugima.

prema tome, kao i uvek, trebalo je da JA dođem, čak iz niša, pa da to zaista otkrijem na ovom forumu.

Father Jape

Ne samo da sam tamo cim polozim prokleti knjizevnost (ironije li :evil:  )  vec odoh iz ovih stopa da sirim dobru vest.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

DušMan

Quote from: "Ghoul":roll:
naravno, sasvim u stilu sebičnih i samoživih beogradskih pičkica i smradova, oni koji su ovo 'otkrili' pre mene – svoje 'otkriće' nisu našli za shodno da otkriju drugima.

prema tome, kao i uvek, trebalo je da JA dođem, čak iz niša, pa da to zaista otkrijem na ovom forumu.
Jebiga, da dođeš da živi u BG, mnoga bi ti se vrata otvorila.

Ghoul

Quote from: "DušMan"Jebiga, da dođeš da živi u BG, mnoga bi ti se vrata otvorila.

da ovo shvatim kao poziv?
ali, reče da imaš samo jedan ležaj?

nego, meni je sasvim dovoljno Bg vrata otvoreno, a vrata sebičnih i samoživih pičkica i smradova slobodno mogu da ostanu zatvorena.

nego, on topic. zaboravih da pomenem veliki broj knjiga o anarhiji, subverziji (političkoj), izm. stanjima svesti i drogama, te o muzici. ima i o filmu, i to dobrih, ali ništa spektakularno što već nemam.

DušMan

Vidim da ću morati opet da se bijem sa tobom. I to u Utopiji.

buruchaga

ghoul, hvala na divnom postu.

sad se samo javlja problem kako u sledecih metar dana uklopiti sajam knjiga (my favourites je uvek bio prvi sprat i nastavak glavne hale...mnogo vishe nego glavni deo) i posetu ovoj divnoj knjizari koju si spomenuo.

hmmm..toliko me zanima, da bih odmah danas otishao , ali avaj, nesto nisam u ljubavi s parama. bolje da sacekam prvi kad pored plate legnu i neki dugovi, pa da odem tamo, nego da odem bez para pa da se rasplachem.
dadaisticki/horor/sf izbor literature, stripovi, knjige o anarhizmu, majice, dvd-jevi, filmovi, koncerti, muzika...zvuci mi kao alternativni pandan mamutu i slichnim all in one gift shopovima...predivno :)

Ghoul

Meho Krljic

Laže DušMan, pokušava (po ko zna koji put) da nas zavadi. Narano da nikada u životu nisam čuo za ovu knjižaru.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Laže DušMan, pokušava (po ko zna koji put) da nas zavadi.

sad su mi jasnije njegove reči od pre neki dan, kad me je pitao: "šta je to što meho ima a što nemam ja?"

Giovanni Larsson

Quotea vala i STRIPOVA od svih sorta

Dušmane, daj neki izveštaj za stripofile... Ima li rariteta i stvari kojih nema na drugim mestima?

cutter

Ghoule, hvala za preporuku. xuser xvoo xtwinkle
Knjižara se nalazi na vrhu Vojvode Milenka, tj - uspnete se iz Kneza Miloša/spustite iz Bulevara JNA Tiršovom i dođete do mini tržnog centra u zgradi (blizu ugla sa Resavskom), radnja je na gornjem nivou.
Otvorena je od marta, izbor je izvrstan; probrano od slikarstva, andergraund stripa, anarhije, bitnika, biografija, razno-razne teorije, psihodelije, dekadencije, teže i teško nabavljivih klasika...
Predusretljivi vlasnik planira oslobađanje zida koji zauzimaju cedeovi i njihovo pomeranje iza pulta (katalog bi bio sasvim dovoljan), a na njihovo mesto bi došlo još knjiga. Preporučujem svakom ko nađe izbor interesantnim da priupita za mogućnost nabavke drugih rariteta. Spisak želja je moguć.

Ghoul

gazda uskoro putuje u london da sklopi neke dilove: ja sam ga ubeđivao da pod OBAVEZNO donese sabrana izdanja 2 najveća GIGANTA dekadentno-alternativno-mračno-pametne provenijencije, namely, DEDALUS i CREATION PRESS.
kazao je da ih je već imao u planu.
:!:

cutter

Pominjao je i sanduke knjiga koji putuju brodom... sterb038 xbbat

DušMan

Quote from: "Giovanni Larsson"Dušmane, daj neki izveštaj za stripofile... Ima li rariteta i stvari kojih nema na drugim mestima?
Ovako... uglavnom su to američki stripovi. Mainstream se ogleda u par stotina sveščica čije je pojedinačna cena oko 150 dinara. U trejdovima sam video da ima Sin City i još koješta. Toliki je bio osećaj otkrivanja takve knjižare da nisam uspeo ni da pohvatam šta sve ima, a skoro svaki naslov sam vadio da prelistam. Dosta alternative ima, ali ima i klasika (na pamet mi pada, recimo, Mali Nemo), ma ima svega... Na tri police staju stripovi, čini mi se. Cene su malo preuveličane za moj ukus. Skoro svaka knjiga (ili strip) za koju sam se mašio je koštala 1600. Doduše, ja sam se uglavnom i hvatao za ogromne knjižurine i debele strip antologije.
Neponovljivo iskustvo, u svakom slučaju. Ušao sam na kratko i ostao 4 sata. Izašao sam samo zato što mi se već vrtelo u glavi od gladi.
Ne znam da li ću imati snage da ponovo idem (sem da vodim neke bitange tamo), pošto je atak na srce gledati sve ono, a nemati para za kupovinu. Proklet bio ja i moj studentski prazan džep (još sam zbog ovog Gula dao zadnjih 100 dinara Kinoteci da gledam neko sranje od filma).

Ghoul

Quote from: "DušMan"Proklet bio ja i moj studentski prazan džep (još sam zbog ovog Gula dao zadnjih 100 dinara Kinoteci da gledam neko sranje od filma).

pa kad si slepac.
mogo sam da te uvedem dž da si se javio ko čovek na vreme.

mick_rider

@Ghoul: Koliko te gazda placa da mu reklamiras radnju? :)
Avaj, i ja znam za knjizaru od prosle zime, ali kao sto rece, ko zna znace, ko ne zna, neznace.
Cene ne tako simpaticne, ali onaj ko ima da izdvoji 13 soma u jednom danu, imace i znace a onaj ko nema nece i neznace, osim sto uz casicu dobrog razgovora sa gazdom o NYC, postpunku i koje cemu, moze da pazari Bracu Frik za 150 dinara (moj slucaj).
Ipak, jako pozitivno i lepo je to sto Kenjingrad ima takvu radnju sa subverzivnim stivom.
Posetite bez oklevanja.

Ghoul

Quote from: "mick_rider"Cene ne tako simpaticne, ali onaj ko ima da izdvoji 13 soma u jednom danu, imace i znace a onaj ko nema nece i neznace

imao sam sreće utoliko što nisam bio podigao poslednju uplatu plate, pa me to čekalo na računu (inače ne nosim tolike sume sa sobom): ali je bilo frustrirajuće biti u JEBENOM BEOGRADU, u SUBOTU popodne, i ne moći naći NIJEDNU banku koja radi! (to je već tema za offtopic, ali zaista je debilno da usred 'prestonice' i 'metropole' kakva je Bg čovek u subotu ne može da nađe otvorenu banku! istina, i ja sam debil što ne nosim sa sobom karticu za automat!)
zato sam morao da čekam do ponedeljka...

Ghoul

u novom pohodu na knjižaru UTOPIA pazario sam:

-THE DEDALUS BOOK OF RUSSIAN DECADENCE: PERVERSITY, DESPAIR AND COLLAPSE
=s tim naslovom, maltene ne mora ni da ima ništa unutra! a ima! andrejev, brjusov, sologub, blok, mereškovski, all the usual suspects + nekoliko neznanih mi imena.
poslastica iz neprejebive DEDALUS edicije

-THE OPAL, AND OTHER STORIES by G. Meyrink
=takođe dedalusovo izdanje, kratke priče ovog majstora fantastike i ezoterije

-THE BAPHOMET by Pierre Klosowski (predg. M. Fuko!)
=filozofsko okultni roman o templarskim dusima koji kroz vekove ponavljaju svoje orgije i perverzije; javljaj use još: veliki majstor templara lično; niče; tereza avilska; ntihrist; sv. jovan od krsta; i drugi.

-AN AUTUMN STORY by Tommaso Landolfi
=neo-gotski roman (dešava se krajem II sv. rata u zamku nekog italo grofa) od majstora koga nazivaju naslednikom gogolja i kafke.

-WORDS IN COMMOTION Tommaso Landolfi (predg. I. Calvino)
= zbirka priča, pretežno fantastičnih, horor i weird provenijencije.

-POSSESSED by Witold Gombrowicz
=još jedan neo-gotski roman o aristokratiji, zamkovima, đavolima, opsednutosti itd.
klasik!

za ovih 6 knjiga dao sam 7.500 din: dakle, cena nije naivna, ali radi se o starim, retkim, uglavnom out of print izdanjima.
+kao i uvek, za svaku kupovinu od preko 5.000 din, dobio sam majicu po izboru! (ovog puta, crnu sa mona lizom koja puši lulu)

inače, u knjižaru je ubačeno 400ak novih naslova od moje poslednje posete, kao i nova polica za nove knjige.

istom prilikom iniciro sam žiku, koji je dragovoljno ostavio 2000 krvavozarađenih huperovskih dinara na tom mestu!

zakk

Vidim ja, Điđi ti je novi najbolji drug!  :!:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

Quote from: "zakk"Vidim ja, Điđi ti je novi najbolji drug!  :!:

vala, 'najbolji drug' bi malkice snizio cijene, ali oće i điđi da da popust, ne kažem...

mick_rider

Quote from: "Ghoul"u novom pohodu na knjižaru UTOPIA pazario sam:

-THE DEDALUS BOOK OF RUSSIAN DECADENCE: PERVERSITY, DESPAIR AND COLLAPSE
=s tim naslovom, maltene ne mora ni da ima ništa unutra! a ima! andrejev, brjusov, sologub, blok, mereškovski, all the usual suspects + nekoliko neznanih mi imena.
poslastica iz neprejebive DEDALUS edicije

-THE OPAL, AND OTHER STORIES by G. Meyrink
=takođe dedalusovo izdanje, kratke priče ovog majstora fantastike i ezoterije

-THE BAPHOMET by Pierre Klosowski (predg. M. Fuko!)
=filozofsko okultni roman o templarskim dusima koji kroz vekove ponavljaju svoje orgije i perverzije; javljaj use još: veliki majstor templara lično; niče; tereza avilska; ntihrist; sv. jovan od krsta; i drugi.

-AN AUTUMN STORY by Tommaso Landolfi
=neo-gotski roman (dešava se krajem II sv. rata u zamku nekog italo grofa) od majstora koga nazivaju naslednikom gogolja i kafke.

-WORDS IN COMMOTION Tommaso Landolfi (predg. I. Calvino)
= zbirka priča, pretežno fantastičnih, horor i weird provenijencije.

-POSSESSED by Witold Gombrowicz
=još jedan neo-gotski roman o aristokratiji, zamkovima, đavolima, opsednutosti itd.
klasik!

za ovih 6 knjiga dao sam 7.500 din: dakle, cena nije naivna, ali radi se o starim, retkim, uglavnom out of print izdanjima.
+kao i uvek, za svaku kupovinu od preko 5.000 din, dobio sam majicu po izboru! (ovog puta, crnu sa mona lizom koja puši lulu)

inače, u knjižaru je ubačeno 400ak novih naslova od moje poslednje posete, kao i nova polica za nove knjige.

istom prilikom iniciro sam žiku, koji je dragovoljno ostavio 2000 krvavozarađenih huperovskih dinara na tom mestu!

Sto bi urbanoidi kvazi-intelektualci rekli: sve sami okultni i avangardni naslovi. :)

Ghoul

Quote from: "mick_rider"Sto bi urbanoidi kvazi-intelektualci rekli: sve sami okultni i avangardni naslovi. :)

možda, ali... koga je briga šta bi oni rekli? 8)

marlowe

Uh. u got me all fired up.
Meni je rodja rekao za knjizaru jos proletos, ali sam skroz zaboravio. Odmah mi je napomenuo kako je skupo pa me je mozda i to odbilo. Sad jedva cekam da idem do BG-a.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Giovanni Larsson

Quote from: "DušMan"
Quote from: "Giovanni Larsson"Dušmane, daj neki izveštaj za stripofile... Ima li rariteta i stvari kojih nema na drugim mestima?
Ovako... uglavnom su to američki stripovi. Mainstream se ogleda u par stotina sveščica čije je pojedinačna cena oko 150 dinara. U trejdovima sam video da ima Sin City i još koješta. Toliki je bio osećaj otkrivanja takve knjižare da nisam uspeo ni da pohvatam šta sve ima, a skoro svaki naslov sam vadio da prelistam. Dosta alternative ima, ali ima i klasika (na pamet mi pada, recimo, Mali Nemo), ma ima svega... Na tri police staju stripovi, čini mi se. Cene su malo preuveličane za moj ukus. Skoro svaka knjiga (ili strip) za koju sam se mašio je koštala 1600. Doduše, ja sam se uglavnom i hvatao za ogromne knjižurine i debele strip antologije.
Neponovljivo iskustvo, u svakom slučaju. Ušao sam na kratko i ostao 4 sata. Izašao sam samo zato što mi se već vrtelo u glavi od gladi.
Ne znam da li ću imati snage da ponovo idem (sem da vodim neke bitange tamo), pošto je atak na srce gledati sve ono, a nemati para za kupovinu. Proklet bio ja i moj studentski prazan džep (još sam zbog ovog Gula dao zadnjih 100 dinara Kinoteci da gledam neko sranje od filma).

Bio sam u ovoj knjižari i sve je tako kao što si opisao, samo bih dodao da ima dosta evropskih stripova u engleskom prevodu. Na primer, Bilal, Prat, Mebijus, Manara + još neki kod nas manje poznati kao Lustal, Šultajs, itd. I da, cene jesu vrlo visoke. Mada tu i tamo može da se probere nešto po prihvatljivoj ceni.

Sam Loomis

Da li neko ima informaciju o radnom vremenu ove knjizare?
Quot libros, quam breve tempus.

Ghoul2

od 11 (ili možda 13h) do 19h radnim danima, ako se dobro sećam.
subotom do 17h.
vlasnik uskoro putuje van zemlje, pa ga navataj u narednim danima.

Ghoul

najbolje ti je da je pozoveš firmu preko dana na tel 3611 820 i pitaš gazdu direktno šta kad kako koliko i dokle.

marduk

Ko kog ovde dopunjuje?

Ghoul2 Ghoula ili obrnuto? Totalna konfuzija, tako mi Konfučija!

Milosh

Quote from: "marduk"Ko kog ovde dopunjuje?

Ghoul2 Ghoula ili obrnuto? Totalna konfuzija, tako mi Konfučija!

Ma, pusti ga... Vidiš da je čovek (da, čovek, i ghoulovi su ljudi!) konačno pronašao svoju srodnu dušu. To me je podsetilo na onu epizodu Gustava kad reši da se oženi, ali pošto svakoj devojci nađe manu na kraju ubacuje svoje podatke u komp koji mu onda nakon analize izbaci fotku idealne srodne duše, a na fotografiji je naravno Gustav.  :evil:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

ja bih ipak više verovao ghoulu: ovaj sikvel je ipak 2nd rate po prirodi stvari, to je prosto tako.
no offense G2!

od novijih stvari u knjižari, pod obavezno za svakog ko se ozbiljno bavi fantastikom (u njenom čistom, neamerikanizovanom, neharipoterizovano-nilgejmenizovano-teripračetizovanom debiloidnom obliku: dakle, umetnička, vizionarska, originalna fantastika) – obavezno overiti skoro sve što je ikada izdala NAJBOLJA IZDAVAČKA KUĆA NA SVETU – 'DEDALUS'.
njihove antologije ovoga i onoga su non plus ultra za prave književne sladokurce.

osim još 3 komada dedalusa koja sam prošlog puta namerno preskočio (antologije portugalske i holandske fantastike + ant. nadrealističkih spisa) kupio sam sebi i 2 graphic novels:
-NOSFERATU by ph. druillet: jedan manje znani rad ovog francuskog đenija, užasno redak.
i
-LOVECRAFT by e. breccia: to je ono populističko izdanje za koje svi znaju, bilo je jesenas na Sajmu, al nekako mi slađe da dam pare Utopiji nego li Platou.

Ira

da li neko zna dokle će da bude zatvorena knjižara?

Ghoul

gazda je otputovao oko 20-og na oko 3 nedelje. dakle, safe bet je - krajem marta.

Ghoul

NAJBOLJA KNJIŽARA U SRBIJI je otvorila svoj sajt, na kome možete naći detalje o kontaktu sa njima, kao i KATALOG KNJIGA, MUZIKE, FILMOVA itd.

http://www.utopia.co.rs/

Boban

Još da su na sajtu dali adresu knjižare i kontakt, a ne adresu i kontakt webmastera.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

kolko svatam, sajt je danas krenuo, još je maltene 'in progress'.

recimo, još nisu uneti (najbojniji) naslovi iz oblasti KNJIŽEVNOSTI...

Kunac

Knjizara BEOPOLIS se nalazi u holu Doma Omladine

ulica Makedonska 22

tel. 011/ 322 99 22

http://www.beopolis.co.rs/default.asp
"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

Quote from: Kunac on 28-11-2009, 10:54:00
Knjizara BEOPOLIS se nalazi u holu Doma Omladine

ulica Makedonska 22

tel. 011/ 322 99 22

http://www.beopolis.co.rs/default.asp

Beopolis više ne stanuje ovde.
"zombi je mali žuti cvet"

Boban

30 metara dalje su... ali otkad su otišli iz Doma Omladine, potpuno im je prestala prodaja fantastike.

Melkor

Kako javlja nightflier, Evrogiunti danas otvara 2 mega knjizare u Beogradu i jednu u Nisu.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Boban

A u Lominoj ulici, 30 metara od Balkanske, gde je nekad bila fotoradnjica, otvorena je nedavno antikvarnica. Nema mnogo fantastike, ali ima mnogo raritetnih knjiga izdatih pedesetih-sedamdesetih, čudnih, zaboravljenih knjiga koje nisam viđao decenijama ili nisam video ikada. Verovatno je znatan deo ponude iz lične zbirke vlasnika-prodavca. Međutim, budite spremni na užasne cene. Dakle, za sve što sam se uvatio bilo je preko 1500 dinara.

Uz to, vlasnik je pasionirani pušač, pa očekujte da će sve biti natopljeno smradom ustajalog duvana.

HAL

Baš sam juče pokušao da je pronađem i nisam uspeo. Da li se lokal nalazi baš na ulici ili je zavučen ?

ginger toxiqo 2 gafotas

...do ulice, na levoj strani ako se kreces od Zelenog Venca ka sredini Balkanske (u delu bližem Balkanskoj), posle frizeraja, vinarije, magacina plasticnog poasudja...., ali je u suterenu, sa veoma unfriendly stepenicama... a unutra gasno-smradna komora i mrki pogledi vlasnika i saboraca mu...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

HAL

Hvala, tek sada vidim kako sam se istripovao, tražio sam je na broju 30 : )) kada je nisam tu pronašao vratio sam se nazad ka Zelenjaku.

Kinljezok

Knjižara Utopia postavila je na svom sajtu kompletan katalog knjiga, stripova, muzike, filmova...
http://www.utopia.co.rs/

entelehija

Uvjek odlična ponuda knjiga!