Pročitao sam i poslednju knjigu iz ove edicije, to jest - Zlatnu Knjigu. Mnogo dobro. Sviđa mi se DRFov opušteni stil pisanja a i ideja je mnogo zanimljiva. Ukratko, evo mojih konačnih ocena ove edicije, za svaku knjigu pojedinačno:
1. Zoran Živković - BIBLIOTEKA - ocena 7. Nije mi se preterano svidelo.
2. Dragan R. Filipović - ZLATNA KNJIGA - ocena 9. Veoma dobro, od stila do radnje.
3. Mirjana Novaković - STRAH I NJEGOV SLUGA - ocena 8. Stil pisanja odličan, vrhunski čak, ali me delo smorilo ogromnim digresijama.
4. Radmilo Anđelković - RAŠANI - ocena 9. Umešno, lepo i ostavlja otvoren kraj, sviđa mi se.
5. Zoran Jakšić - SEVERNJAK - ocena 8. Drugi deo romana je odličan, prvi me malo smorio. Jakšić fino piše i lep svet stvar,a majstor je u tome koliko vidim.
6. Boban Knežević - CRNI CVET - ocena 9. Lepa ideja, stil pisanja odličan. Need I say more?
7. Ilija Bakić- BAGRA DIŠE - ocena 7. Verujem da je Bakić dobar pisac, ali me smorio depresijom i stilom u ovoj zbirci priča.
8. Ivan Nešić - JEDAN NA JEDAN - ocena 10. Lični favorit broj 1, jedina knjiga zi FB-a da sam dva puta pročitao. Stil pisanja, ideje...sve ono kako bih ja voleo da radim i pišem, Nešić radi i piše. Za mene, potpuno otkrovljenje