Author Topic: 3D pucačine  (Read 2558 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 47.238
Re: 3D pucačine
« Reply #50 on: 18-05-2018, 17:34:20 »
Nego, objavljeno je da će Call of Duty: Black Ops 4 imati betl rojal mod a neće imati singl plejer kampanju. Ket Bejli ima solidan editorijal na ovu temu.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 47.238
Re: 3D pucačine
« Reply #51 on: 29-05-2018, 13:41:34 »
Dakle, posle nekoliko meseci hoće li-neće li premišljanja, PUBG korporacija je na kraju podigla tužbu protiv Epica.

Upućeni se sećaju, ali, evo da podsetimo, PUBG korporacija je napravila ogroman uspeh prošle godine sa svojom igrom (PlayerUnknown’s Battlegrounds) koja je battle royale koncept pretvorila u najpopularniji šuterski pristup modernog doba (iako su ga drugi pre njih već primenjivali, notabilno igra H1Z1, ali, da se ne zaboravi, tehnički i sam Epic koji je u prvom Unreal Tournamentu još 1999. godine imao Last Man Standing mod a koji je, opet, verovatno došao kao razrada amaterskih modova za FPS-ove iz devedesetih). Epic, koji je PUBG korporaciji davao (i i dalje daje) tehničku podršku za Unreal endžin na kome je PUBG napravljen je prošle godine lansirao svoju igru Fortnite koja je trebalo da bude nekakva mešavina timskog šutera sa zombijima i Minecrafta. Fortnite je pravljen GODINAMA i Epic je batalio i Unreal i Gears of War serijale zbog njega samo da bi igra, kada se pojavila, free to play na svim platformama, bila dočekana sa dosta apatije. Nekoliko meseci posle toga, gledajući kako PUBG razvaljuje na Steamu i postaje globalni fenomen, u Epicu su – cinično ali i sasvim poslovno – odlučili da svojoj igri dodaju battle royale mod koji će ličiti na PUBG ali će imati i građenje kao mehaniku.
 
Nekoliko meseci posle TOGA, Fortnite je najveća igra na svetu sa desetinama miliona igrača, strimerima koji su veće zvezde od televizijskih zvezda, dobrom integracijom između različitih verzija igre (što objašnjava to da klinci u školi nastavljaju da igraju Fortnite na svojim telefonima, čuvajući progres iz konzolnih verzija, a da profesori javno protestuju protiv toga) i zaradama od po više stotina miliona dolara MESEČNO, iako je igra i dalje free to play. Pojavila se čak i podvrsta YouTube prank videa gde je prank taj da klinac kaže „potrošio sam ćaletovih/ kevinih 500 dolara sa kartice kupujući V-dolare u Fortnite i on/ ona će sad to da otkrije“ a onda ćale ili keva ulazi u sobu, dere se, užasava a klinac se ne kaje.
 
Elem, PUBG korporacija je na kraju presavila tabak i tužila za narušavanje kopirajta, mada se iz vesti tek vidi da je Epic, navodno, nedopušteno koristio ime PUBG najavljujući Fortnite, što mi deluje kao prilično labava osnova za tužakanje. Tvist je, naravno, u tome što obe kompanije praktično žive od činjenice da Tencent, ogroman kineski holding, u njima drži deo akcija (u Epicu oko 40% a u PUBG Corp oko 5% sa najavom ranije ovog meseca da će se pazaiti još oko 5%) pa je ova priča o tužakanju već mesecima delovala samo kao zabava za internet a ne nešto što će se realno desiti. No, kako se tužba događa u Koreji, a PUBG je većinski korejsko preduzeće u ovom momentu, verovatno se radi samo o pokušaju da se blokira Fortniteova ekspanzija u ovoj zemlji... Kakvo ludačko vreme!!!!!!!
 

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 47.238
Re: 3D pucačine
« Reply #52 on: 08-06-2018, 08:18:10 »
Fear the Wolves, betl rojal pucaljka smeštena u S.T.A.L.K.E.R. okruženje ima novi trejler:

https://youtu.be/jBcicm45J3g

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 47.238
Re: 3D pucačine
« Reply #53 on: 28-06-2018, 05:34:57 »