NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > KOMPJUTERI, HARDVER, SOFTVER, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE...

Vraćanje podataka sa mrtvog hard diska

<< < (2/2)

Brock Landers:
Na situaciji se još uvijek radi.
Poskidao sam GOMILU različitih programa za recover fajlova. Neki su nešto pronašli nakon dugotrajne potrage, dok neki čak nisu htjeli ni da se startuju ("this program has performed an illegal operation..." iz ko zna kog razloga). Izvjesni Stellar Phoenix Data Recovery je pronasao (valjda) fajlove svih tipova, ali ne postoji opcija za pretragu nađenih fajlova, već moram da pregledam jedan po jedan folder, koji se svi redom zovu Folder124235897 i sl. Takođe, ima nekih problema sa oporavljanjem fajlova - ja mu kažem da rezurektuje fajlove iz nekog direktorijuma, a on se pravi lud.
Recover My Files s druge strane ima bar elementarne mogućnosti pretrage, ali može da spašava samo određene vrste fajlova (svi oni osnovni tipovi su tu - muzika, Word dokumenti, slike,..., ali ne postoji mogućnost da spasim recimo snimljenu poziciju iz neke igre).
Bićete uredno obavještavani kad se šta interesantno desi. Za sada sam najbliži odluci da pomoću Recover My Files spasim (ako uspijem) nekoliko tekstualnih fajlova i muzike koliko uspijem, a onda svi hard diskovi lete na formatiranje.

Usul:
Isprobaj ovaj software

http://www.grc.com/sr/spinrite.htm

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version