• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Istorija video-igara

Started by ridiculus, 03-04-2009, 00:56:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

neomedjeni

Ma znam, ali moram da pokažem da sam ostao verni zealot.  :lol:

Tja, mislim da je to ludo obožavanje Krisovog lika i dela napola dobro zezanje, a napola ispunjenje potrebe RPGovaca da imaju nekog u koga će polagati nade da će uraditi sledeći veliki novi RPG u vreme one odvratne suše koja je počela nakon raspada Troike.

Meho Krljic

Umesto toga dobili smo Alpha Protocol. Lajf saks end den ju daj, što kaže naš narod u prekomorskim zemljama.

Srećom, posle smo dobili i New Vegas i Pillars of Eternity...

neomedjeni

Svi znamo da Kris nije bio vođa tog projekta i da je uleteo u priču da pomogne u trećoj godini razvoja igre, kad je već bilo kasno da se sve spali i krene iz početka. I da je nakon toga radio samo na sitno tu i tamo. Ono što svi strpljivo i pobožno čekamo je RPG sa Krisom Aveloneom na čelu dizajnerskog tima, od prvog do poslednjeg dana.

Meho Krljic

Dobro, ali Kris je vrlo prominentno bio prisutan u promotivnim intervjuima pre izlaska igre, on je bio Obsidijanovo lice za javnost u tom periodu. Ne bi me iznenadilo da su mnogi prokunuli njegovo ime po igranju Alpha Protocola. Mada je zanimljivo koliko ta igra i danas ima apologeta. Naravno, ona ima dobre elemente, ali je kao celina dosta slaba.

ridiculus

Quote from: neomedjeni on 29-08-2016, 09:18:03
Ono što svi strpljivo i pobožno čekamo je RPG sa Krisom Aveloneom na čelu dizajnerskog tima, od prvog do poslednjeg dana.

Kada bi prestao da daje intervjue i učestvuje u emisijama i daje intervjue i učestvuje na tribinama i ponovo daje intervjue, i 100% se posvetio dizajnu, to bi se čak i moglo dogoditi. [emoji38]
Dok ima smrti, ima i nade.

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 29-08-2016, 09:22:53
Dobro, ali Kris je vrlo prominentno bio prisutan u promotivnim intervjuima pre izlaska igre, on je bio Obsidijanovo lice za javnost u tom periodu. Ne bi me iznenadilo da su mnogi prokunuli njegovo ime po igranju Alpha Protocola. Mada je zanimljivo koliko ta igra i danas ima apologeta. Naravno, ona ima dobre elemente, ali je kao celina dosta slaba.

Stoji, ali to i dalje ne znači da je ta igra njegova, jer nije.  :lol:

Quote from: ridiculus on 29-08-2016, 09:28:41

Quote from: neomedjeni on 29-08-2016, 09:18:03
Ono što svi strpljivo i pobožno čekamo je RPG sa Krisom Aveloneom na čelu dizajnerskog tima, od prvog do poslednjeg dana.

Kada bi prestao da daje intervjue i učestvuje u emisijama i daje intervjue i učestvuje na tribinama i ponovo daje intervjue, i 100% se posvetio dizajnu, to bi se čak i moglo dogoditi.

Ali ako bi prestao da daje intervjue i učestvuje u emisijama i daje intervjue i učestvuje na tribinama i ponovo daje intervjue, i 100% se posvetio dizajnu, to bi značilo da bismo mi, njegovi verni sledbenici, ostali napušteni u mraku, bez njegovog božanskog prisustva da nas teši i njegoih reči da nas vode.

ridiculus

Pa, to je cena koja mora da se plati. Onda bi zaista zaslužio epitet "legendarni" jer niko ne bi bio siguran šta je istina, i svakakve priče bi se mogle čuti! [emoji38]

Ozbiljno, pratio sam rad Failbetter Games dugo vremena, i čak se čuo sa njima nekoliko puta. Kennedy je bio ogorčen zato što mora da se bavi odgovaranjem na mejlove, kontrolom kvaliteta, učestvovanjem na forumu, marketingom - iako je voleo što je doprineo stvaranju male, ali verne zajednice fanova - kada je sve što je on želeo bilo da piše.

Kasnije su unajmili ljude za to, naravno. To je dobrim delom i omogućilo da se napravi Sunless Sea.

neomedjeni

Da, pa, donekle je slična stvar sa Krisom, koji je u Obsidianu radio sve osim onoga što želi - pravljenja RPGova. Otkad je slobodan čovek, nekoliko puta je hintovao da ima neki tajni projekat na kome bi trebalo da bude glavni, pa ćemo da vidimo šta je to zapravo.

ridiculus

Spisak najprodavanijih igara za Segin Dreamcast u Japanu tokom istorije te konzole: link. Izvor? Wayback Machine. Pravi izvor? Časopis Famitsu.

Zanimljivo da je Virtua Fighter 3 TB (=Team Battle) nešto ispred Soul Calibur-a. I...ah, Japanci vole Sakura Taisen. Takođe, prvi Shenmue nije podbacio, osim možda u detalju da je čak 79% kupaca iz prve nedelje prodaje.