Author Topic: Šta lepo od anime(a) gledam...  (Read 106612 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
Šta lepo od anime(a) gledam...
« on: 28-05-2009, 21:07:35 »
Pa, evo večeras ću završiti Ayakashi - Samurai Horror Tales. Anime se sastoji iz 3 nezavisne priče, ima samo 11 epizoda ali je predobar. Sigurno će mi ući u top 10. Prva priča je o nesretnoj ljubavi između smtrnika i zaboravljene boginje, druga je o prokletstvu koje pokojna žena baca na svoga muža. Svaka priča je bolja od prethodne, tako da za treću, finalnu priču, očekujem da bude super. Inače, postoji i spinoff ovog anime serijala, pod nazivom mononoke, a on mi je sledeći na listi gledanja.

...

• 4
  • 3
Re: Šta lepo od anime(a) gledam...
« Reply #1 on: 29-05-2009, 00:23:58 »
MOji favoriti: Otogi Zoshi, Ergo Proxy, i nesto sto svi znamo,Miyazakijevi radovi, Cowboy Bebop i Berserk...
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Savajat Erp

• gospodar izgubljenog vremena
  • 4
  • 3
« Reply #2 on: 30-05-2009, 19:06:53 »
Пре неки дан сам гледао Wonderful Days, и сасвим је ОК, мање-више уобичајени футуристички трип, музика је одлична.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #3 on: 02-06-2009, 00:40:02 »
Fushigi na umi no Nadia (Nadia iz misterioznog mora bi bio bukvalan prevod, ali poznatija na engleskom kao Tajna Plave vode) je prva Gainaxova TV serija. Pošto je prošlo 20 godina od njenog TV emitovanja, i trenutno sam u fazi retrospektive Gainaxovih dela, uzeo sam svih 39 epizoda da pogledam.

Ova serija je kontroverzna u smislu da je mnogi cene kao klasika, a drugi (ANN, recimo) to osporavaju. Ja sam više naklonjen prvoj grupi, ali tek kada završim gledanje, oceniću detaljno.

Za sada:

Genijalan dizajn likova, rad Yošijukija Sadamotoa (isto kao i Evangelion), dao je seriji šmek koji je čini različitom od većine anime-produkata kasnih 80-tih. Više liči na Mijazakija, koji jeste bio umešan u kreaciju Nadie. Ideja je bila njegova, ali nikad je nije realizovao...dok Gainax nije uzeo stvari u svoje ruke. Tu su deca, avioni, stim-pank tehnologija, prateći ljubimac... Obrada 20,000 milja pod morem Žila Verna. Režiser je Hideaki Anno (od Gunbuster i Evangelion fejma).

Muzika je solidna i fino prati dešavanja. Kompozitor je Širo Sagisu, koji će takođe raditi na Evangelionu. Moja jedina primedba bi se odnosila na uvodnu i odjavnu muzičku temu (prosečan Jpop), ali to je, pretpostavljam, neizbežan (i sitan) kompromis kada u produkciji učestvuje najveća TV kuća u Japanu, NHK.
... ever removed.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #4 on: 12-07-2009, 22:50:23 »
Upravo sam završio sa gledanjem Black Cat. Anima mi je tako dobro počela, ali su scenaristi tako usrali kraj da je to nemoguće. Mislim da bi čak i četrnaestogodišnjak mogao da lepše složi priču nego što su to scenaristi uradili. Prava je šteta; anime do neke 15 epizode nije loš, ali posle toga je totalni fijasko.

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #5 on: 12-07-2009, 23:24:14 »
i dalje gledam GANC
jos 2 epizode... ako ne bude sta senzacionalno  proglasavam seriju promašajem...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #6 on: 16-07-2009, 01:38:38 »
Završio sa Kino's Journey. Nije loš anime, ispočetka mi je baš bio ono super, ali me kasnije smorio, jer su mi nekako priče repetativne, nema neke generalne fabule. Anima ima 13 epki, pa ko hoće može da pogleda, neće mu puno vremena oduzeti. Sad sam krenuo da gledam Ergo Proxy.

Ecrivian

• 2
« Reply #7 on: 05-08-2009, 01:30:08 »
gledam taj neki samurai chamloo ili tako nesto

tek sam počeo pa još uvijek nisam izgradio neko mišljenje o anime-u,a ima nekih 11 epizoda

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #8 on: 05-08-2009, 09:17:03 »
Imaš opis za to na Anime Jedinici :) Ja sam završio sa The Skull Man, nije loš anime, 13 epizoda, fina priča, lepo teče.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #9 on: 21-10-2009, 18:47:10 »
PONYO ON THE CLIFF-симпатична анимица, мада много детињаста и невина, подсећа мало на Дизнјеву Фантазију, бар мене...мада је мало досадњикава, ваљда због те сувишне магичности и невиности у комбинацији.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #10 on: 21-10-2009, 20:19:31 »
A ja sam, nakon 2 meseca apstinencije od animea, odgledao po treći put Berserk (omiljeni anime), potom sam pročitao istoimenu mangu, i sad gledam Ghost Hunt...nije toliko loše, ima horror elemenata.

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #11 on: 26-10-2009, 13:39:16 »
Ja skinuo FULLMETAL ALCHEMIST, seriju i nekakav film, to će vjerovatno dosta brzo na red.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #12 on: 27-10-2009, 06:23:20 »
To je najbolje shounen ostvarenje :) Okej je anime skroz. Prvo pogledaj seriju pa onda film.

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #13 on: 31-10-2009, 11:27:49 »
Sori, malo sam glup - šta bijaše shounen? :oops: Od anime podvrsta znam jedino za hentai :-(

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #14 on: 31-10-2009, 11:28:36 »
Aha, never mind, našao sam objašnjenje na drugom topiku.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #15 on: 01-11-2009, 15:18:28 »
Sori, malo sam glup - šta bijaše shounen? :oops: Od anime podvrsta znam jedino za hentai :-(

Сви знају само за хентаји!;)

Le Samourai

• 4
  • 3
« Reply #16 on: 01-11-2009, 15:27:15 »
Trenutno pratim izvanrednu kvazi-istorijsku seriju Souten Kouro. Nisam blanko fan anime-a, ali ovo je FENOMENALNO.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #17 on: 08-11-2009, 04:04:18 »
Gunkutsuou – Grof Monte Kristo

U pitanju je vrlo inteligento osmišljena anima. Čini se da je reč o futurističkoj verziji dela ,,Grof Monte Kristo’’.
U vrlo zamršenoj priči, koja počinje karnevalom na Mesecu, ništa nije dato crno na belo. Na gledaocima je da kroz epizode sami zaključuju ko je pozitivac, ko negativac. Postupci, monstruozni na prvi pogled, dobijaju opravdanje kad saznamo da je u pitanju dobro motivisana osveta. A i kad smo uvereni da je neko dobrica il' zlica, ni to nije pouzdana jer za nekog će se ispostaviti da je karakter, sastavljen od dve ličnosti, koje se menjaju.
Anima za desetku!

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #18 on: 15-11-2009, 00:29:46 »
Hetalia

U anima seriji po imenu ,,Hetalija’’ likovi su države.
Jedan momak je Italija, drugi Nemačka, treći Japan. Njih trojica se udružuju i planiraju da napadaju druge grupe.
Svaka epizoda traje 5 minuta. One nisu poređane hronološki. Gotovo kao da je svaka vic za sebe.
Tako je Amerika najpre odrstao velik momak, a u kasnijim epizodama ga vidimo kao dete, koje otkrivaju momci - Engleska, Francuska i Španija i otimaju se oko njega.
S jedne strane bi se moglo reći da je reč o edukativnoj animi (Momak – Kina daje momku –Japanu pismo) pa bi deca mnoge stvari mogla naučiti. Između ostalog da su Kinezi Japancima podarili pismo.
S druge strane ima mnogo takozvanih ,,boleština’’.
Recimo Belorusija je predstavljena kao devojka, sklona incestu, koja želi da se uda za svog brata Rusiju. Ukrajina je očigledno transvestit.
Italija je očigledno gej, do koske zaljubljen u plavokosog, visokog Nemačku, s kim želi uvek da je u društvu.
Neke države su baš isprozivane s likovima, koji ih predstavljaju, dok su druge predstavljene kao ozbiljnije.
Večiti duh ideal svima je Rismko Carstvo, koji se često pojavljuje da poseti svog unuka Italiju.

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #19 on: 16-11-2009, 12:10:32 »
U poslednje vreme mnogi kratki, nezavisni animei zahvaljujući internetu stiču širi krug fanova. Fumiko no kokuhaku (Ispovest Fumiko) je jedan takav slučaj.

自主制作アニメ - フミコの告白 Independent production anime

U najboljoj tradiciji Tezukinih eksperimentalnijih radova. Lak materijal, ali zanimljiv.
... ever removed.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #20 on: 14-12-2009, 23:30:58 »
Погледао сам GHOST IN THE SHELL 2 - INNOCENCE и прилично ми се свидео цео тај трип, мада мало неразумљив, ваљда зато што нисам гледао први део, музика је мноооого добра...колико има уопште тих гостиншелова?

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #21 on: 15-12-2009, 02:12:07 »
Ghost in the Shell
Ghost in the Shell 2.0
Ghost in the Shell 2: Innocence
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd Gig
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Individual Eleven
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Solid State Society
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - The Laughing Man

evo ti i link, pa klikaj da vidiš kratki sinopsis:

http://www.anime-planet.com/search.php?search_type=all&search=ghost+in+the+shell

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #22 on: 26-12-2009, 10:49:40 »
Фала, одмах ћу да ангажујем своје људе са јачим нетом! xyxy

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #23 on: 25-01-2010, 09:44:02 »
Trenutno gledam seriju MONSTER

Japanski doktor na specijalizaciji u Nemačkoj 80 i neke, zainteresuje se za ubistvo porodice, čiju decu on uspeva da spasi.

дејан

• омнирелигиозни фанатични фундаменталиста
  • 4
  • 3
« Reply #24 on: 25-01-2010, 11:23:36 »
za mene je 'monster' jedan od najboljih
...barcode never lies
FLA

stale

• 4
  • 2
« Reply #25 on: 25-01-2010, 12:16:50 »
Monster definitvno spada u top 10 najboljih. Dok nisam poceo da gledam nisam verovao da anime krimi drama moze biti nesto preterano zanimljiva.

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #26 on: 10-03-2010, 01:25:04 »
Eh, nema me mesec dana i šta se dešava na ovom delu foruma za to vreme? Baš ništa...

Gledam, ili ću pogledati do kraja meseca, sledeće:

Legend of the Galactic Heroes (serija, 110 epizoda - dobro ste pročitali, nije greška u kucanju!)
The Skull Man (serija, 13 epizoda)
Hakaba Kitaro (serija, 11 epizoda)
Summer Wars (film)

O Galaktičkim herojima otom potom. Tek sam na polovini, ali da ne vredi, ne bih se toliko mučio. Space opera at its best.

Skalmena sam pogledao samo prvu epizodu, i vrlo sam zadovoljan. U tradiciji anti-heroja 90-tih, ali u stvari rađen po konceptu iz 1970. Šotara Išinomorija, kralja "superherojske" mange (između ostalih stvari), i čoveka toliko ispred svog vremena da je Amerikancima trebalo još 15 i kusur godina da stignu do nekih sličnih ideja u žanru koji se smatra njihovim (Mooreu nešto manje sa V for Vendetta)...

Seriju je radio studio Bones, što barem obećava visok kvalitet produkcije. Moderna interpretacija je daleko mračnija od originala (barem vizuelno), ali možda ne i tragičnija? Videćemo...

... ever removed.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #27 on: 10-03-2010, 01:43:33 »
Heheh, i meni je Skull Man odličan, napisao sam opis za AJ :) Ja sam ga odavna preporučivao, odličan je :)

Ja gledam Monster, ne da je anime odliičan, nego ulazi u top 10! Pravo dobro :) Takođe, gledam Chrome Shelled Regios, nije loše, solidan anime naslov :) A završio sam Tytania, odličan spejs opera, baš baš mi je legao :)

дејан

• омнирелигиозни фанатични фундаменталиста
  • 4
  • 3
« Reply #28 on: 13-04-2010, 15:14:07 »
Spremio sam sebi po 1-2 epizode novijih anima da vidim sta cu pratiti:
Giant Killing (2 ep)
Senkou no Night Raid (1 ep)
Hakuouki: Shinsengumi Kitan (2 ep)
RAINBOW: Nisha Rokubo no Shichinin (1 ep)
Uragiri wa Boku no Namae (1 ep)

pa cu javiti ako nesto od ovoga valja

ako nekoga zanima mogu staviti HF ili MU linkove (zavisi od serije)
...barcode never lies
FLA

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #29 on: 13-04-2010, 17:15:24 »
Senkou no Night Raid važi za mezimca kritike, ali ljudi od kojih dobijam informacije kažu da jednostavno nije zabavan. Videćemo... To je drugo po redu delo projekta Anime no Chikara, koji teži podizanju kvaliteta animea originalnim idejama i izdanjima.

Giant Killing bi mogao biti odličan, mogu ga gledati i oni koji ne vole fudbal (kao ja, recimo). Dizajn likova nije stilizovan kao u mangi, ali solidno izgleda.

RAINBOW su nahvalili oni koji su ga gledali kod nas, ali ne znam ništa drugo (dobro, znam sinopsis, ali govorim o utiscima).
... ever removed.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #30 on: 13-04-2010, 17:21:28 »
E, jesi odgledao do kraja Legend of the Galactic Heroes? Kakav je? Posle Tytanie, zainteresovao sam se za SF anime, pa mi je to na listi gledanja...

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #31 on: 14-04-2010, 11:01:13 »
Ostalo mi je još 30-tak epizoda. Javiću utiske po završetku.

Doduše, space opera se smatra žanrom koji je SF samo formalno, a LotGH to dovodi na novi nivo. Kao SF priča, on je slab, ali kao ozbiljna (ratna) drama, odličan. Svakako odgledati - ako ti ne smeta broj epizoda.
... ever removed.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #32 on: 16-05-2010, 22:47:06 »
Odgledao 3 od 5 epizoda Rainbow!
Odlična serija.

Od sad definitivno gledam samo anime, na kojima piše da su za starije od 17 godina.
Posle ove serije o maloletnim zatvorenicima, definitivno ću postati borac za prava robijaša.

CorwinM

• 4
  • 2
  • The ugliest man to have ever crossed the Atlantic
« Reply #33 on: 16-05-2010, 23:27:34 »
Dosad nijesam bio zainteresovan za ove japanske crtane filmove, ali ono što mi je prijatelj kojem vjerujem ispričao o Berserku (seriji i stripu) me je pokolebalo. Sad sam u dilemi: da li da skidam običnog, starog Berserka ili da upregnem utorrent na par dana i skinem neko digitally remastered izdanje od preko 60 GB? Zna li neko vrijedi li?
There are no desperate situations, there are only desperate people.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #34 on: 16-05-2010, 23:37:39 »
Pogledaj najpre prvu epizodu s ovog sajta (online)
http://www.animefreak.tv/watch/berserk-episode-1-english-dubbed-online-free

CorwinM

• 4
  • 2
« Reply #35 on: 17-05-2010, 11:29:25 »
Zapravo me zanima je li neko gledao obje verzije i kolika je razlika izme]u njih. Vrijedi li ova nova skidanja 60GB?

cutter

• 4
  • 3
« Reply #36 on: 17-05-2010, 16:42:10 »
Ovde imaš nešto više o tome: http://www.skullknight.net/forum/index.php?PHPSESSID=c74f3097c3c5d3d3dd6249e77a924112&topic=9471.msg160480#msg160480

a ovde poređenje uvoda u bednom kviktajmu: http://www.media-blasters.com/berserk/trailer/berserkcomp.mov

Moj savet ti je da skineš neoštreni Berserk i prvi put ga gledaš kako Behelit zapoveda. A onda kao purista možeš da isprobaš i ovu verziju.

CorwinM

• 4
  • 2
« Reply #37 on: 17-05-2010, 22:00:43 »
Hvala, vidim po ovim slikama da razlika i nije neka. Ne znam zašto, ali sam utripovao da su ispočetka radili crtež.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #38 on: 18-05-2010, 13:38:46 »
Berserk je najbolja manga i anime koje sam gledao i lični favorit broj 1. To se mora odgledati, ali budi spreman sa mangom čim završiš anime, jer manga nastavlja radnju :) Inače, anime je dosta bloody, ali nije ništa u poređenju sa mangom :) Baš sam si juče pazario 6ti volumen mange :)

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #39 on: 25-07-2010, 13:35:27 »
Lele što je KING OF BANDITS dobra anima!

Do 3 ujutru sam ga gledao.
Vala ovaj crtać mi je od sad omiljeni.

Kakve priče (svaka epizoda je za sebe)!
Kakvi preokreti!

U misterioznoj kockarnici na brodu duhova na kraju će se ispostaviti da se ljudi nisu kockali u pare, već obrnuto. Pare su se kockale u ljude!
Novčići su bili žive tvari!

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #40 on: 25-07-2010, 13:46:35 »
Men' se nije svideo anime, niti malo :(

Stickowsky

• 1
  • Awesome!
« Reply #41 on: 08-09-2010, 14:03:37 »
Upravo završio gledanje serijala Hellsing. Na preporuku prijatelja koji mi je i poklonio neko luskuzno izdanje sa različitim bonusima na dvd-u. No ipak, od svega mi se ponajviše dopala muzika.
Awesome!

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #42 on: 27-09-2010, 01:00:01 »
Skoro sam odgledao Spiral. Nakon par meseci apstinacije od gledanja anime naslova, naišao sam na jedno....sranje. Ne znam, nema dobre priče (ima dobre ideje doduše), sve je loše odrađeno, kraj je nedefinisan....Razočaran sam.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #43 on: 26-10-2010, 22:39:39 »
одгледао Wolf’s Rain, који ме је заинтригирао још ономад кад га је Перин први пут помињао на теми АЈ....добар је скроз, посебно неколико задњих епизода, нисам се уопште надао да ће тих задњих пар бити толико крваве. све мане које Перин дао у свом старом приказу стоје, а ја бих још додао ултра иритантну музику (бар мени) на почетној шпици и тотално непотребних 5-6 ретроспективних епизода негде при средини серијала.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #44 on: 26-10-2010, 22:55:52 »
Ako hoćeš još nešto sa postapokalipsičnom temom (mada ne toliko mračnom) odgledaj Trigun. I da, ako nisi gledao, odgledaj Monster - nije postapokalipsa, ali je mnogo jaka drama, sa elementima horora. Dugačko je, 76 epki čini mi se.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #45 on: 26-10-2010, 23:10:27 »
тај Monster звучи добро, али, јеботе, 76 епизода! подуго ми је требало и за ових 30 вучијих...а и не скидам их него гледам преко неког сајта Watch anime online, па има неких плејера са ограниченим дневним коришћењем. него, видим да сви хвале Берсерк (или како већ), колико то има епизода?

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #46 on: 26-10-2010, 23:14:15 »
25 epki. Ne znam, to ti je mračna fantastika, sa skroz kul pričom. Meni je omiljeni anime a manga je jedno 10 puta bolja. Računaj na to da ti anime pokriva....samo jedan ark mange, možda...jednu sedminu :D Ali vredi pogledati, meni je vr'!

Evo ti moja top 5 lista:

1. Berserk
2. Monster
3. Code Geass
4. Gantz
5. Claymore

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #47 on: 26-10-2010, 23:17:26 »
then Berserk it is! а што се тиче наставка у мангама, нема везе, you win some, you lose some.  :lol:

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #48 on: 26-10-2010, 23:21:52 »
Pa da, ali priča u mangi ti praktično tek počinje, gde se završava anime. Priča iz anime obuhvata...nekih 5-6 volumena mange, a izašlo ih je 34, 35 :)

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #49 on: 26-10-2010, 23:38:23 »
сконтао сам то, али шта могу? једино да јурим те манге по нету...ако их уопште има.