• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bizaran problem sa... kompjuterom!

Started by Tex Murphy, 30-01-2010, 15:47:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Perin

Meho Krljic

Lenovo sam i ja kupio ženi pre par meseci jer je to firma koja je kupila IBM a IBMovi thinkpadovi su ubedljivo najbolji laptopovi sa kojima sam ikada morao da radim. Naravno, Lenovo je kineska firma i njihovi aktuelni laptopovi nisu na tom nivou ali nisu ni toliko loši...

A ovo za problem, hmmm, zaista kretenski, možda će zbilja to drajveri da srede.

Albedo 0

drajvere sam već probao, u stvari nema novih već iz 2009. godine, a lap je kupljen nedavno, i ima sve instalirano. I treći put sam reinstalirao sada i dalje isti problem.

Meho Krljic

Znam da mojoj ženi tu internu kameru windows (XP pro) vidi kao USB device. Je li tako i u ovom slučaju? Ako nije, možda tu treba nešto čačnuti.

Albedo 0

Meho Krljic

Jebiga našo si koga ćeš da pitaš... Ne znam, idi u device manager pa čačkaj nešto. Ali ako eksplodira, ja sa sebe skidam svu odgovornost!!!

akhnaton

Izgleda mi da je problem u flat kablu... mada... ?
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Albedo 0

pa šta i laptopovi imaju flat kabal? A i ja svašta pitam, logično je da imaju. Ali nov je lap mamu im...

akhnaton

Eh Albedo, imaju... nema to veze što je nov laptop, MSI ima isti problem, i Fujitsu Siemens takođe.... kabl za kamericu je veoma loše izrade, i kod malo većeg naprezanja ili puca ili se odvoji od matične ploče.

Albedo 0

uh, ja sam imao takav problem sa mobilnim, dva puta mijenjao kabal i na kraju ga bacio, pih...

Albedo 0

prosuo pepsi poč tastaturi i sada me sere, umujnesto riujneči ''po'' on pičše ''poč'', i tako me ujnebe, to ujnest, eto kojnui kurac ujne ujnest kada kucam riuječ jest a on ubacuujne u, n ili č gdujne mu pada na pamet.

Sad ne znam da li rikava zbog pepsija ili virusa... počšto uje neko vriujneme radila normalno , o ujnebote...

znači najnveći mi jne problem sa tipkom ''j'', umujesto j kuca ujn

jn
jn
jn
jn

evo sad bez u kuca, ludilo...

Albedo 0

e jebo sagitaše, nema nikoga kad ti najviše trebaju

ovo govno izgleda da je samo proradilo

jjjjjjjjjjj

jj

akhnaton

Nije proradilo, jesi li probao da je očistiš?

Albedo 0

pa problem je i bio što sam ga očistio a on i dalje nije radio, valjda dok se 96% alkohol nije osušio :)

Sad radi bez problema :)

Tex Murphy

Quoteprosuo pepsi poč tastaturi i sada me sere, umujnesto riujneči ''po'' on pičše ''poč'', i tako me ujnebe, to ujnest, eto kojnui kurac ujne ujnest kada kucam riuječ jest a on ubacuujne u, n ili č gdujne mu pada na pamet.

:!: :!: :!: :!: :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Albedo 0

evo opet mene

Može neko da mi objasni zašto mi svaka dva minuta avast antivirus reaguje kao da mi je spasao dupe

Threat has been detected, i to me napadaju sa sajtova na kojima nikad nisam bio, tipa marinada ili fallania ili tako nešto i direktno gađaju neke sistemske fajlove lsass.exe i svchost. Naravno, avast izvještava samo da je odbio napade, ali da me svaka dva minuta napada to mi nije jasno.

Mogu ladno da isključim pop-up alert, ali ne vjerujem da je ovo normalno, mora da sam zakačio nešto, ali na skenu kompa nema ničega!

Boban

Jedini antivirusni program koji priznajem to je Dr.Webov cureIt: http://www.freedrweb.com/cureit/
Dole levo, samo uzmeš CureIt, ne zanima te njihov antivirusni paket; programče je čudo nad čudima.

On ne štiti od virusa, ali ako si zapatio nešto, sređuje ga bez ostatka.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ygg

Kad pustim video na jutjubu slika ide dvostruko. Ekran je podijeljen nekakvom horizontalnom zelenom linijom na dva dijela. Ovako:

Danas mi je Adobe Flash Player tražio da se abdejtuje. Pretpostavljam da je on nešto pobrljavio nakon abdejta. Ima li kogod ideju kako da to vratim u normalu?
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ygg

Heh! :lol:

Nije samo na jutjubu. I na dailymotion.com je isto. A i na nekim drugim sajtovima, čije nazive ne bih ovdje pominjao. :oops:
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Ygg

Riješio problem!

QuoteJust to let users and support staff know, I have had this problem on two separate Windows XP systems now. The problem also manifests itself on other websites (e.g. Liveleak.com, Dailymotion.com) and is also experiencing crashes. These are reported by me in the vague hope it might make a difference to the product's quality.

I have solved it by Right-Mouse Clicking on the offending split-screen flash video and going to Settings, Display. Once there I have disabled the Hardware Acceleration feature and hey presto, all is working again.

When Adobe issue a fix, I'll turn it back on again.

Regards to all.

http://forums.adobe.com/message/3479961

Tex Murphy

Nesrećo, ja mislio ti umireš, a on ovamo sluša nekog Damira Avdića?! Wth??? A sinoć si nas natjero da gledamo onaj film olabudu, a sam se nisi pojavio. Životinjo!
Genetski četnik

Albedo 0

Inače, ima li još ko problema sa Operom, iz čista mira pobenavi, tastatura ne radi nutar Opere a radi u Wordu, a tabove ne mogu da zatvorim, ubijem Operu u Task manageru i ponovo je pokrenem - sve radi.

Pregledao virus, spyware, malware sa pet različitih programa i ništa.

akhnaton

Quote from: Bata Životinja on 07-03-2011, 21:07:32
Inače, ima li još ko problema sa Operom, iz čista mira pobenavi, tastatura ne radi nutar Opere a radi u Wordu, a tabove ne mogu da zatvorim, ubijem Operu u Task manageru i ponovo je pokrenem - sve radi.

Pregledao virus, spyware, malware sa pet različitih programa i ništa.
Koja verzija Opere? 11.01? Kod poslednjih verzija ovog browsera imaš ogroman memory leak, i to je ubija. Naime, posle startovanja iste lepo radi, ali ako otvoriš više od recimo 5 tabova, a neki od njih prikazuju sajtove sa flash sadržajima, Opera počinje da jede memoriju. Na kraju se ili ukoči ili se sruši.

Albedo 0

da ne otvaram drugu temu: da li je normalno da laptop koji je bežično povezan sa desktopom ima duplo manji internet protok.

Dakle, nije da se koriste istovremeno, već i kad desktop uopšte nije upaljen, laptop ima brzinu koja iznosi samo pola od postojećeg adsl paketa.

Da li to može kako da se ispravi, tipa (da lupim na primjer) nabavke antene za wireless, ili stvar jedino rješava jači paket?

Meho Krljic

Možda ti wireless router ima neki mizeran protok? Mislim, standard je valjda 50 MB/s ali ko zna...

Albedo 0

slijedi tupavo pitanje: a gdje se protok za router provjerava?

Albedo 0

Son of Man

Ljudi, keva kupila kamericu, i zvala me da joj instaliram, treba joj za skajp,
ja otiso, ubacio kabal od kamerice u laptop, instaliro drajvere (i ovaj glavni i ovaj USB),
i sve kul, restartovo, al kamerica nece da sljaka,
kad pritisnem na programce pise da nemam VIDEO CAPTURE HARDWARE,
e sad dal da idem to nedje da skinem ili je mozda problem do  kompa ?

Hvala,
Sin

Meho Krljic

Pa, video capture hardware je ili kamera ili video kartica, a oboje imaš. Skoro sigurno je neki softverski problem.

Son of Man

ja, ja, aj jopet cu da probam. Thanks.

stale

Quote from: Son of Man on 25-05-2011, 14:49:37
Ljudi, keva kupila kamericu, i zvala me da joj instaliram, treba joj za skajp,
ja otiso, ubacio kabal od kamerice u laptop, instaliro drajvere (i ovaj glavni i ovaj USB),
i sve kul, restartovo, al kamerica nece da sljaka,
kad pritisnem na programce pise da nemam VIDEO CAPTURE HARDWARE,
e sad dal da idem to nedje da skinem ili je mozda problem do  kompa ?

Hvala,
Sin

Te kamerice su jako jebena stvar, moras da pazis jako na to kad trebas da ustekas kameru u usb, ja sam tek iz 5. puta uspeo neku Geniusovu kod sestre da instaliram. Trebalo bi da je uz nju doslo uputsvo za instalaciju probaj da ga pratis korak po korak.

Hobit

Kamerice vrlo često prave problem kod instalacije, kao i skeneri
Uglavnom, traže da PRVO instaliraš softver, pa da kamericu uključiš tek kada ti TRAŽI, ne pre. Nekad znaju da budu u koliziji sa skenerom, ako ga imaš instaliranog, u tom slučaju isključi skener, pa uključi kameru i restartuj comp. Nekada neće da radi na jednom USB prikljuku pa moraš da prebaciš u drugi - i onda proradi (što mi je potpuno neobjašnjivo, ali, dešavalo mi se)
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Son of Man

Upravo taj rad, nece da prepozna USB iako sam proso sve instalacije i vadio ga, pa ga gurao kad su mi rekli. i trista cuda, jedino da probam u drugi USB sto ti kazes.

Inace nikakvo uputsvo nisam dobio, pu mamu im...

Hobit

Samo PRVO instalacija pa tek onda ULJUČUJEŠ kameru u USB
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Albedo 0

Free PDF editor koji ne ostavlja glupe pečate na stranicama. Anyone?

tomat

Quote from: Bata Bolikitolog on 28-05-2011, 14:08:52
Free PDF editor koji ne ostavlja glupe pečate na stranicama. Anyone?

je l' ti baš treba editor, ili PDF kreator?

ako je samo kreator, probaj www.cutepdf.com besplatan i radi ok.

ako je editor, onda sa srećom, pošto sam i ja tražio takvo nešto i nisam našao, pa koristim piratizovani Adobe.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

ranije mi je Foxit Reader radio posao sa popunjavanjem obrazaca, sad ili sam ja prolupao ili ova verzija koju sada imam ne radi.

Dakle, imaš obrazac u pdf-u koji moram da popunim, ako se to može učiniti sa kreatorom meni je svejedno... samo da radi.

tomat

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PDF_software#Editors_4

imaš varijante koje možeš da koristiš mesec dana, posle toga se stavlja pečat. ako ti treba trajnije rešenje, tu je Adobe Acrobat, ima ga krekovanog po netu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

Albedo 0

sad ću da probam!

hvala tomat! 8-)

biljan@

Jao, jao, neki virus ili šta već s moje mail adrese šalje spam ( ni manje ni više nego za viagru )... cijeli vikend se ispričavam ljudima...

Otišlo i na lazarkomarčić, kuku meni... :oops:

Have no fear of perfection - you'll never reach it.        Salvador Dali

Tex Murphy

Ajde, ajde, ne moraš da se stidiš! Što kaže dr. Gordan Popović, poznati urolog, tablete za muškarce su sasvim u redu, bitno je da su sigurne po zdravlje. Dakle, opušteno :-)
Genetski četnik

Albedo 0

haha, a kako to, vidiš u Outboxu da šalješ mailove o viagri, blago tebi, ja sam jednom samo primio mail koji sam poslao sam sebi, tako da ne znam ni koliko ljudi je dobilo oglas o viagri od mene. Ali koga boli uvo, nek' ide život 8-)

Son of Man

Jel' zna iko kako se u WINRARu fajlovi dele na po 1GB, više mi je dozlogrdilo da ih delim na 700 ? Hvala.  xjap

Meho Krljic

Pa, odabereš split to volumes i onda ukucaš ručno količinu bajtova (milijardu)

Perin

A šta će ti winrar za to? Imaš opasan, maleni program, hjsplit. Napraviš u njemu koliko ti srce ište :)

http://download.cnet.com/HJ-Split/3000-2248_4-11081843.html

Son of Man

Fala ljudi. xcheers

Nego treba mi krekovan AVISPLIT, jer ovaj koji sam koristio je trial koji je isteko...ima neko ?

Meho Krljic

Quote from: Son of Man on 03-06-2011, 11:58:36
Fala ljudi. xcheers

Nego treba mi krekovan AVISPLIT, jer ovaj koji sam koristio je trial koji je isteko...ima neko ?

http://www.mediafire.com/?49tgslgujtn

Ygg

Trebaju mi linkovi za MS Office, 2007 ili 2010, svejedno. Ako neko ima provjerene linkove, da ne skidam svašta sa neta.

I, mislim da sam nekad ovo već pitao ovdje ali mi nije niko odgovorio: Imam regularnu verziju windowsa (Windows XP Home Edition), uredno registrovanu i abdejtovanu. Hoće li mi praviti probleme ako instaliram piratsku verziju MS Office-a? Trebam li da isključim automatsko abdejtovanje možda prije instalacije?