• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Postkomna translingva

Started by Loni, 20-04-2010, 01:44:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Loni

Kako objasniti ovaj i slične slučajeve - upitasmo se nas nekoliko listajući novine.

Vernici u društvu odmah počeše s teorijama da je pomenuti događaj dokaz reinkarnacije. Mala Dalmatinka je po njima u prošlom životu bila Nemac/Nemica, a nakon kome aktivirala joj se upravo prošloživotna memorija pa je zato govorila bolje nemački od hrvatskog.

Da bih im stao na put, morao sam da izmozgam drugo rešenje, a to nije bilo lako. Ipak neke teorije su se javile.

a) Njen mozak je možda, nakon kome poprimio osobine radio prijemnika. Uhvatio je u trenutku frekfenciju nekog nemačkog radija ili televizije, pa je devojčica tokom prvih dana jednostavno replicirala ono šta joj mozak hvata natoj frekfenciji.

b) Devojčica je u znanje nemačkog, stečeno u školi, skladištila baš u delu mozga, koji se nakon kome prvi aktivirao. To što je jezik govorila bolje nego pre je zato što se mozak umesto podjednakog aktiviranja svih delova, isforsirao baš u delu, nadležnom za učenje jezika. Tako su replicirane bukvalno sve informacije kao kod fotografskog pamćenja. 

c) Duh udavljenog Nemca u Dalmaciji, pokušao je da se useli u nju. Uspelo mu je, ali samo na nekoliko dana...
(:-) U ovo ni sam ne verujem, al' izrekoh i ostah živ)

Ima li još ko teoriju?   

Event Horizon

ozbiljnu ili neozbiljnu? bio si vrlo precizan kod politickih i(n)dentiteta, pa bi morao i sad  :!:
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Loni

hellookitty

haha duh verovatno
hah ja verujem u takve stvari
ma koliko smesno i glupo zvucalo