• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mad Max: Fury Road

Started by Le Samourai, 27-06-2010, 12:49:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Petronije

Meni na prvu loptu deluje siromašnije sa više CGI u odnosu na Fury Road. Ali moram da gledam zbog ATJ.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

mac

Ja ATJ doživljavam kao uvrnutu intelektualku. Tako neke likove tumači. Ne znam da li može da me ubedi njena Furioza. Ali daću sve od sebe, ili bar veći deo.

Meho Krljic

Da, ima više CGI-ja ili makar jačeg filterisanja boja nego Fury Road, a i ja nisam siguran da je ATJ "moja" Furiosa ali naravno, da su me pitali to ne bih rekao ni za Šarliz tako da, neka za sad bude da verujemo doktoru Milleru.

Krsta Klatić Klaja

u samom trejleru se upinju da ATJ zaliči na Šarliz i prosto to mi je nekako i glavni utisak

mora Kris Hemsvort da glumi Imortan Džoa jer ono hiperrealno "liči" na njega samo na steroidima

možda su to jedini Milerovi kompromisi, možda ga spasi scenario, ali čisto sumnjam...

a ovo čak i nije mad max...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

Šarliz je druga priča. Pre Furioze ona je bila (kratki detour do IMDB): natčovek u Hancocku, kao i Aeon Flux. Ima neke kredencijale, koje je posle potvrdila i podvukla u Atomskoj plavuši.

Krsta Klatić Klaja

mislim samo fizički izgled, crte lica, kako kadriraju, snimaju je iz uglova da zaliči na Šarliz, što je meni potpuno nebitno, ali kad se film fokusira da tako visokokvalitetno imitira nešto to obično i ostane samo imitacija

ovo je definicija simulakruma maltene

bolje da je odradio Miler jedan oproštajni sa Gibsonom i u penziju
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

dark horse

Svaka čast Mileru. Kad je bio izašao Fury Road, bilo mi je skroz nerealno da on sam ovo uradi, plus nastavak Fury Road, Wasteland. Ličilo mi je da će bar jedan da prepusti nekom mlađem režiseru, obično originalni režiser ne radi i spin off.

Veliko poštovanje za čoveka koji ima bezmalo osam banki.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

tomat

Reklo bi se da su prve kritike Furioze više nego pozitivne, čekamo da dođe u bioskop.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Hideo Kođima je pre par dana pisao po tviteru da je raspamećen. Očekujemo spektakl.

Truman

Odgledah u subotu novog Mad Maxa. Zaista sam uživao, ovaj film je pravo bioskopsko iskustvo. Veoma mi se dopala podela na više "gradova" usred pustinje i njihove interakcije. U centru pažnje je naravno Furiosa, i veći deo filma otpada na njeno detinjstvo. Ovo je je jedan punokrvan postapokaliptični akcijaš koji je jak u svim elementima. Ne znam naprosto šta bih zamerio ovom filmu. 9/10
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Meho Krljic

Oh, jedva čekam.
Inače, film nije imao neki sjajan vikend u finansijskom smislu (tj. na američkom boks ofisu), ali ne treba zaboraviti da je i sam Fury Road u krajnjoj kalkulaciji izgubio novac tako da je to sve u redu... Miller je ionako toliko star da nisam siguran da o ikakvom narednom nastavku iz njegovog pera treba da maštamo...

Truman

Često odlični filmovi ne prođu dobro na blagajnama, mase navikle na superherojske filmove ne bi trebalo da nam budu reper. Ovo je film koji zaista treba pogledati u kinu. Meho, otvori se!!!

p.s. Vidim sad da i Miller nije toliko star, tek mu je 79. Još on treba mleka da popije da dostigne Clinta, pa čak i Francisa.

Meho Krljic

Ma ja sam hteo ali ispalili žena i kum... Svakako planiram.

Truman

Quote from: Meho Krljic on 27-05-2024, 16:09:44
Ma ja sam hteo ali ispalili žena i kum... Svakako planiram.

Zato odeš sam u bioskop, da čekam društvo bio bih uskraćen gomilu puta za zadovoljstvo kokica i kokakole (i filma naravno).

Meho Krljic

Sure, ali ti nisi oženjen, MOJ TRUMANE.

Truman

Quote from: Meho Krljic on 27-05-2024, 17:30:12

Zaboga, kakve to veze ima. Pa znaš da na utakmice idu ili samci ili oženjeni.

Nego, da se vratimo filmskoj tematici. Oće l kod nas u bioskopima da se pojavi nov Coppola? Ili će morati da radi ilegala.

dark horse

Meni je glavni utisak Furioze bio kako su maestračno de-ejdžovali Stejsija Kiča.  8-)
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Quote from: Truman on 27-05-2024, 17:37:15
Quote from: Meho Krljic on 27-05-2024, 17:30:12

Zaboga, kakve to veze ima. Pa znaš da na utakmice idu ili samci ili oženjeni.

Nego, da se vratimo filmskoj tematici. Oće l kod nas u bioskopima da se pojavi nov Coppola? Ili će morati da radi ilegala.

Ja nisam u životu bio na utakmici.

A Megalopolis će skoro sigurno doći u naše bioskope, ali treba malo strpljenja, pa tek je bila premijera u Kanu...