Časlav Kuzmanović - SVETSKA EKONOMIJA ZA POČETNIKE

Izdavač: EVEREST MEDIA, 2013.
Edicija:
EKONOMSKE TEME
Format: 14X19cm; obim: 122 strane
Povez: broširan
Očuvanost: nova knjiga

More details

500 rsd

Svetska ekonomija za početnike: Planetarni finansijski cunami je knjiga ekonomskih analiza Časlava Kuzmanovića posvećena gorućim međunarodnim temama.

Ocena knjige

„Neprestane svetske berzanske krize i korupcija koje bujaju planetom još od osamdesetih godina prošlog stoleća, odavno poput cunamija razaraju i našu malu zemlju, kao i mnoge druge oko nas. Ekonomista Časlav Kuzmanović analizuje entropiju srpske privrede bolje od mnogih u stručnoj javnosti. Njegove dubinske analize ekonomskih tendencija ponajviše nalikuju kritičkom viđenju savremenog sveta iz intelektualne perspektive globalnog humanističkog antimondijalističkog pokreta  Attac  u Francuskoj. Zato u Srbiji treba da čitamo Kuzmanovića, koji tek stavljen rame uz rame sa svetskim probuđenim ekonomistima, protivnicima alavog liberalnog kapitalizma, iskazuje sve svoje kvalitete.“ — dr Zoran  Petrović Piroćanac, Institut za političke studije, Beograd.

Sadržaj knjige

Evropa i planeta na raskršću • Makroekonomski genocid: Planetarne pouke iz grčke budućnosti •  Prekinut bankarski blickrig na evropski Istok: Pare se neće vratiti • Sa čim se Rusija suočava kao predsedavajuća Grupom 20 • Islandski ribari u mreži evroatlantskih zelenaša • Narodne banke protiv svojih naroda: Uporedni slučaj prevare sa švajcarskim frankom...

Dalje čitanje

Još analiza vremena naći ćete u knjizi istog autora Srpska ekonomija za početnike: Vreme patogenih eksperata, kao i na ličnom blogu „Srpska ekonomija za početnike“ (http://srpskaekonomija.blogspot.com)

O autoru

Ekonomista i bankarski analitičar Časlav M. Kuzmanović (1957) upotrebio je svoje teorijsko znanje i bogato privredno iskustvo za analize koje bi običnim ljudima objasnile suštinu međunarodne i srpske ekonomske krize, kao i moguća rešenja. Kuzmanović je redovni analitičar Fonda strateške kulture u Moskvi (srb.fondsk.ru), a članke mu objavljuju i desetine drugih sajtova i medija. Član je Udruženja novinara Srbije.

Kontaktirajte nas

Broj telefona064/8441526

Kontaktirajte nas