Neverovatni Miki - LABUDOLIKI PAUNOVI MORAJU UMRETI

Izdavač: EVEREST MEDIA, 2014.
Edicija:
VRTLOG, knjiga 4

Format: 13.5x20.5cm; obim: 168 strana
Povez: broširan
Očuvanost: nova knjiga

More details

500 rsd

Novi provokativni roman autentičnog glasa srpske književnosti! Knjiga o svetu kakav će biti zato što smo mi bili ovakvi!

Za ljubitelje Terija Pračeta, Daglasa Adamsa i vladike Nikolaja Velimirovića...
Ovaj uzbudljivi i napeti satirični horor-triler je smešten u budućnost gde sve funkcioniše kako smo danas zamislili. Misteriozne Kisele Kiše naterale su stanovništvo planete da sigurnost potraži ispod zaštitnih kupola - Kišobrana megalopolisa. Beogradom 2168. godine vlada Gradski Sinod i Patrijarh Grada, ljudi su pristojni, vaspitani, svesni važnosti poštovanja oktroisanih kanona, Porodičnog časa i, ništa manje, porodičnih vrednosti. U večeri kada je grad, konačno ispunivši sve zadate uslove, primljen u punopravno članstvo Saveza gradova neko, ili nešto, počinje da ubija ljude po sokacima velegrada. Pravi horor nastaje kada Neka Još Mračnija Sila za koju rade pripadnici KB-a (Krstaške bezbednosti) pokušava da zataška zločin kao da ga nikada nije bilo.
Da li će Martin Cvanciger, suspendovani pripadnik narodne zilotije, uspeti da reši ovu misteriju pre nego što i sam postane misterija? Kako će mu u tome pomoći Džeri dečak koji sanja da jede zlatnim viljuškama? Da li će volšebni Mister Smit postati najpoznatiji diler nano-rijalitija u istoriji? Kakva je u svemu tome uloga zagonetnog Kulta za ubijanje zgodnih plavušana? I zašto labudoliki paunovi moraju umreti?

„Ovo je najbolji roman Neverovatnog Mikija do sada.“ Politika ekspres
„Najsmešnija knjiga napisana na srpskom jeziku. Njegov humor uvuče vam se pod kožu i ne možete ništa osim da se češkate.“  Naša borba
„Jevanđelje po Neverovatnom Mikiju“ Glas javnosti

Kontaktirajte nas

Broj telefona064/8441526

Kontaktirajte nas