Roger Zelazny - DILVIŠ, PROKLETI

Izdavač: PARAMECIJUM, 2013.
Edicija:
ZNAK SAGITE, knjiga 50

Format: 13x20cm; obim: 240 strana
Povez: broširan
Očuvanost: nova knjiga

More details

700 rsd

„Dilviš, Prokleti“ (1982.) je zbirka fantastičnih priča američkog pisca Rodžera Zelaznija koja sadrži njegove radove objavljivane po raznim časopisima od 1965. godine. U početku, Zelaznijev radni naziv za knjigu je bio „Devet crnih golubova“, a to je kasnije iskorišćeno za peti tom kratkih priča, u čast Dilviša. Zbirka je bila nominovana za nagradu Locus 1982.

Beg iz pakla bio je samo početak za Dilviša i Crnog, njegovog demonskog metalnog konja . Pronalaženje Jelerka , zlog čarobnjaka, koji ga je poslao na dve stotine godina mučenja, bilo je jedina stvar koja ga je zanimala . Ali sudbina je imala druge planove...
Još jednom – sjajan Zelazni s junakom koji balansira na razmeđi suprotnosti – polučovek-poluvilenjak, antijunak koji želi da čini dobra dela, dobročinitelj koji se rukovodi sopstvenim motivima – željom za osvetom, spadalo u smrtno ozbiljnim situacijama, s puno sjajnih avantura, neočekivanih obrta. Sve to upakovano u nekoliko povezanih priča kojima gradi sliku o Dilvišu na različite načine – direktnim opisom, vizijama, flešbekovima, pripovestima iz prošlosti.

Sve u svemu, neodoljiv junak koji se lako podvuče pod kožu naročito ljubiteljima epske fantastike.

Kontaktirajte nas

Broj telefona064/8441526

Kontaktirajte nas