Roger Zelazny - NOĆ U SAMOTNOM OKTOBRU

Izdavač: PARAMECIJUM, 2009.
Edicija:
ZNAK SAGITE, knjiga 41

Format: 13x20cm; obim: 184 strane
Povez: broširan
Očuvanost: nova knjiga

More details

700 rsd

Poslednji roman Rodžera Zelaznija, Noć u samotnom oktobru je magijska priča o svetu čarobnjaka i veštica koji se pripremaju za poseban dan u oktobru, kada treba da se odigraju značajne stvari.

Oktobar ima trideset i jedan dan, baš toliko glava ima i ova neobična priča. Kroz mesec dana koliko traje radnja romana, upoznaćemo se na nekoliko ne svakidašnjih likova, za koje smo više ili manje čuli u nekim drugim delima, gde su oni samostalo glavne ličnosti. Ator korizeći svoju fantastičnu imaginaciju smešta na jednom istom prostoru Drakulu, Džeka Trboseka, Šarloha Homsa i brojne druge značaje ličnosti iz sveta fantastike. Svi se oni skupljaju baš tu kako bi poslednj noći oktobra odigrali za njih veoma značajnu igru. Oni su podenjeni u timove, ali niko ne zna ko je sa kim u ekipi, niko ne zna ko je otvarač, a ko zatvarač. Niko pouzdano ne zna i tačno mesto gde igra treba da se održi, nito ko je sve stvarni učesnik igre. Dodatna neobičnost ove priče je što je ona ispričana iz ugla ljubimaca igrača, iz ugla malih pomagača, domaćih životinja: psa, mačke, zmije, sove… I baš su oni, ti neobični ljubimci – pomagači, zaduženi da otkriju i reše sve nepoznatosti za račun svojih gospodara.

Zelazni još jednom pokazuje svoju izvarednu maštu, i odvodi nas u priču koja je na momente komična, gotovo detinjasta, a na momente napeta i pomalo zastrašujuća, uz neizvesan i nesvakidašnji završetak… (Goran Ćurčić)

Kontaktirajte nas

Broj telefona064/8441526

Kontaktirajte nas