David Palmer - POMALJANJE

Izdavač: PARAMECIJUM, 2009.
Edicija:
ZNAK SAGITE, knjiga 23

Format: 13x20cm; obim: 284 strane
Povez: broširan
Očuvanost: nova knjiga

More details

700 rsd

Dejvid R. Palmer je rođen u Čikagu 1941. gde je i odrastao. Bavio se neobično raznovrsnim poslovima (poštanski či­nov­nik, knjigovođa, računovođa; auto­­me­ha­ničar, pomoćnik uprav­nika servisa, upravnik servisa, pro­da­vac kola; prodavac kućnih uređaja, nameštaja i polisa osiguranja; vozač školskog autobusa; vlasnik i upravnik radnje za prodaju kućnih ljubimaca; vozač kamiona za šljunak, gradskog i međugradskog auto­bu­sa; slovoslagač, pravni sekretar, sudski zapisničar — da pomenemo samo neke).
Hobiji su mu bili isto toliko raznovrsni i, između ostalog, obuhvatali (pored mnogo čitanja) letenje, motociklizam, jedrenje, ronilaštvo, fotografiju — i trke (šezdesetih godina je bio šampion Formule V, u kolima koja je dizajnirao i napravio sa jednim prijateljem).

Trenutno je ovlašćeni stenografski sudski izveštač (pripadnici dotične profesije ne mirišu baš mnogo izraz „sudski stenograf“) koji radi u severnom delu centralne Floride sa svojom suprugom, takođe sudskim izveštačem. Njihova porodica se sastoji od (po poslednjem popisu) četiri mačke, dva psa, papagaja i konja.

Pomaljanje je njegov prvi roman. Poglavlja I i II su bila objavljena 1981. i 1983. u časopisu Analog. Njegov drugi roman, Prag, objavljen je 1985.

Pomaljanje spada u Young-adult  fantastiku, vrlo popularan žanr posled­njih godina; roman o bliskoj izmenjenoj post­apokalitičnoj budućnosti u kojoj mlade osobe odigravaju ključne uloge u promenama, napretku i stabilizaciji čovečanstva.

Kontaktirajte nas

Broj telefona064/8441526

Kontaktirajte nas