STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > STRIPOVI I OKO STRIPOVA

Grant Morrison

<< < (7/7)

ridiculus:
Animal Man je jedan od onih radova koje je on potpisao a ja nisam čitao. Mada, ne verujem da bi mi mogao nešto strašno promeniti mišljenje o Morrisonu, s obzirom da dosta toga od njega jesam pročitao. Još uvek najviše volim Doom Patrol, a Seven Soldiers su objektivno slabiji rad, ali meni drag. A najbolji morisonovski rad - po postupcima i tonu, pre svega - je još uvek Transformers vs. G.I.Joe. Blizu je i Michael Moorcock's Multiverse, ali Moorcock - koji je ionako često primećivao kako ga je Morrison pokrao - je radio sa tri crtača, i kvalitet radova jezivo varira, što se ne odražava dobro na celinu.

Ovde je problem konkretno u Supergods, i zanimljivo bi bilo napraviti prikaz koji je totalna suprotnost od onog što je Meho napisao*, ali morao bih duboko da zađem u ideologiju, a sad nemam ni vremena ni interesovanja za to. Neki drugi stripovi i teme mi privlače pažnju i bavio bih se njima, dok interesovanje traje. Jedino što bi me moglo odvući na drugu stranu je pitanje satira i parodija superheroja ili tog žanra, i, u kontekstu toga, pokušaj da se odgovori na pitanje zašto neki ljudi (Meho, zosko, ima ih sigurno još ovde) pogrešno misle da je The Boys odličan strip, kada jedva da je prosečan. To više nije pitanje ideologije - koja će uvek da se svede na subjektivno - već strukture. Možda i istorije žanra i teme.


*"Nabavite odbačeni primerak Supergods, i iskoristite ga kao toalet-papir! Jej!"


Meho Krljic:
Grant Morrison trenutno koristi Substack kao platformu za blogovanje, radije nego onako kako je namenjena da se koristi, tj. za distribuciju njuzletera, uglavnom za pare. Tako da, dok se on ne opasulji, valja ovo čitati jer ima suvog zlata u ponudi:

https://grantmorrison.substack.com/

Meho Krljic:
Zorro in Arkham: Reflecting on a Legendary Batman Saga With Writer Grant Morrison, Part 1

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version