FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

Šta sam lepo od horora gledo:

<< < (995/996) > >>

tomat:

--- Quote from: Labudan on 14-10-2022, 21:59:44 ---koji baletski hod haha


--- End quote ---

Kod mene na 42:25

Petronije:
Ja sam ugasio negde na pola, kad se film definitvno pretvori u slešer. Odjednom cenobiti kreću da ih kao jure, a jedan se zaglavi u kapiji pa ga ova ubode kockom. Ali svaka čast ko je izdržao do kraja.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Labudan:
izbriso snimak, ko će sad provjeravat, svakako su se vrlo vrljavo kretali, na momente nespretno, generalno mene nisu fascinirali ni u jednom smislu jer ovakvih "cenobita" ima sad kolko oćeš, na isti kalup. Pinhedica, baš me briga jel transdžender ili ne, izgleda tako da sutra može da igra manekenku, prekosutra šta god poželi.

Tolko je dženerik i dženderik može i kiborga iz Ex Machina da igra, ista đoka samo bez igala na ćelavoj glavi.

svašta ovaj film hoće ali gotovo sve je promašio. Meni npr bilo zanimljivo eto kao ta pogubljena američka omladina, finansijski problemi, prekarna zaposlenost, što je potpuno nebitno većini gledalaca, ali ni to nisu iskoristili ovi kvaziwokeri

bukvalno su, ni manje ni više, dali Levijatan konfiguraciju neoliberalu

Labudan:
Pogledo sam House of Darkness (2022), kojeg lejbeluju ni manje ni više comedy/ horror/ mystery

valjda jer je misterija kako je ovo komično ili hororično. Ali ne mislim da je loše, naprotiv, samo što je ovo razvučena epizodica nečega a ne znam je li film.

Reditelj LaBute je prije 20 godina snimio Shape of Things, koji se takođe bavio muško-ženskim odnosima, ali iz drugačijeg ugla, i meni je film bio super, maltene jedino što je Mali Buto kršteno snimio. Ovo bih rekao da se nadovezuje na taj ne-horor i da je horor ovdje samo usputno došao.

Ja više ne znam kako da procijenim dokle je došlo sa tim lingvističkim hodom po jajima u Americi, jer se film na to i svodi. Sve što može biti protumačeno tendenciozno biće protumačeno tendenciozno. Sve što može biti izvađeno iz kontektsa biće izvađeno iz konteksta.

Od početka komunikacija između muškaraca i žena u filmu je ciljano izvrtana i svaka scena je, bar meni, potpuno nadrealna jer mi besmisleno da tako razgovaraju ljudi koji su sjeli popiti piće. Nije došo Endru Tet da razgovara sa nekom feministkinjom, jer niti je muški lik Tejt niti je ženski lik feministkinja. Samo ti diskursi ulijeću u razgovor, a sudeći po kraju filma - sami su sebi svrha.

Tako da ono mož se gleda kao neka simulacija nevolja sa rodnim identitetima, ali više kao podkast nego film, kamoli horor film.

Razmišljam kako bi Ken Rasel snimio ovaj isti scenario, mislim 10 puta bolje. Jer ima to potencijala, otvara neka zanimljiva pitanja ali ništa ne zaokruži i završi.

Labudan:
DASHCAM (2022)

ovo je zabavno. Nema 2 grama mozga i vrludava kamera faund futidža nikad nije bila moja šolja čaja, junakinja je tupača vrhunska, ali ovaj bizaran jackass pristup hororu je interesantan. To što vidite u trejleru to vam je 80 minuta, take it or leave it. Nećete ga se sjećati za par godina, al možda vam bude za jedno veče.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version