FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

<< < (2/1083) > >>

Lurd:
Htedoh reći ja nešto slično, ali malo blaže i bez kvalifikacija, kako onih o razumevanju, tako i onih o govorenju o sebi.

Uglavnom, meni Eternal, a pogotovu Lost uopšte nema veze sa inteligencijom, niti mi deluje kao da to treba da budu pametni filmovi.

A povrh svega, uopšte se ne mogu trpati u isti koš, jer su potpuno različiti.

Milosh:
Ja jesam bio preostar, i to vrlo svesno, i to vrlo namerno. Jedno je kad neko kaze: film mi se nije svideo zbog toga i toga, a nesto sasvim drugo kad kaze: film mi se nije svideo i zato su oni kojima jeste takvi i takvi.

3opge:

--- Quote from: "Ghoul" ---

pokušao sam da gledam i ETERNAL SUNSHINE BLA BLA BLA, ali sam ga ostavio nakon 40 minuta.
bacam ga u istu kantu sa LOST IN TRANSLATION kao mediokritetsku kvazi-pametnu, a u stvari prerazvučenu i nemaštovitu tvorevinu za zaljubljene fancy snobove. nije negledljivo, ali mi i ne pruža my time's worth - ukratko, drago mi je što nisam išao u bioskop, već ga gledao na divxu.
--- End quote ---


obozavam proserotine ove vrste....
a sve da bi se dokazalo da je Gula ne-kvazi-pametan ne-zaljubljen vec kuul ali vrlo-fancy nad-snob, jel da?

Ghoul:
miki, ako ti stvarno misliš to što si gore implicirao, tj da se ja samo u horor razumem, a da filmove ostalih žanrova prepustim neznamkome, time si me ne samo uvredio nego i ispoljio svoju površnost i predrasudu koja bi, boljim uvidom u moj minuli rad, bila raspršena. možda.
ja, međutim, neću da ništa demantujem, već ću ti u sličnom duhu samo reći da ne moram govno da pojedem do kraja da bih shvatio da je govno. bar za mene. 40 minuta mi daje više nego jasnu sliku da ja to ne želim da ispratim do kraha, i daje mi dovoljno razloga za to. video /pojeo/ sam dovoljno. sad, imao bi pravo da me prozivaš da sam ja napisao i objavio kritiku filma koji nisam odgledao uopšte, ili samo delimično. ovo ovde nije kritika, već puka subjektivna impresija, bazirana na onoliko filma koliko sam video. na topiku koji sam baš i zato razgraničio od sličnih, da oni koje moji sudovi ne zanimaju ne MORAJU, kako ti to slatko reče, da ih čitaju.
u izvesnom smislu, sve što kažeš/uradiš govori (i) o tebi (ovo je ono bezlično 'you', a ne obraćanje tebi pojedinačno, miloshe). ja od toga ne bežim. štaviše.

za mene, translation i sunshine su vrlo slični filmovi:
-oba su precenjena;
-oba se obraćaju onima koji nisu baš idioti/konzumenti najbanalnijih proizvoda holivuda, te samo zato misle da su 'alter', a zapravo oba su smarački konvencionalni u ama baš svemu sem u flashy storytellingu (koji nemaju, na zalost);
-oba prodaju neku gorkoslatku sladunjavost kao 'art';
-oba imaju ex-komičare koji se iz petnih žila prče da dokažu svoju 'dramsku' kost, te tako u translation imamo beskrajne prizore billovog neispavanog, umornog, izgubljenog lica (ok, I got it the 1st time around – go on with the fucking story, if any!), a ovde imamo džima kerija sa izrazom kao da ima konstantni proliv ili barem hemoroide, i to mu dođe neka kao drama.
-oba su filovana bljutavim 'pop-alter' bandovima, dakle 'alternativom' za urban fancy crowd;
-oba su filma suviše dosadna, konvencionalna i banalna da bi ih odgledo do kraja.
-oba imaju za protagoniste likove koji mi idu na jetra i s kojima nemam ništa zajedničko, te me stoga zabole za to dal će da se zavole, prižene, rastanu, samoubiju, ili da izgore u kiselini svojih napaćenih, mučaljivih, patetičnih faca dok slušaju paćeničku muzičicu i tuguju nad nesuđenim, neispunjenim, ah, ljubavima.
-oba su me iznervirala blizu toga da bacim diskove (srećom, u oba slučaja bili su tuđi pa sam se suzdržao) – iznervirali me, pored ostalog, i zato što se ovakve pomije danas smatraju nečim naročito dobrim ('umetničkim'!), samo zato što se posmatraju na pozadini sačinjenoj od kojekakvih spajdermena i već kojekakvih blokbastera (od kojih ih, po meni, ništa suštinsko ne odvaja).

Milosh:

--- Quote from: "Milosh" ---Ja jesam bio preostar, i to vrlo svesno, i to vrlo namerno. Jedno je kad neko kaze: film mi se nije svideo zbog toga i toga, a nesto sasvim drugo kad kaze: film mi se nije svideo i zato su oni kojima jeste takvi i takvi.
--- End quote ---


Evo, da citiram i samog sebe ne bi li bilo malo jasnije. Ne, ne mislim da se samo u horor razumes, ali taj tvoj i takav komentar koji je na nivou AICN posalica ostavlja takav utisak. Zato sam i bio malo bezobrazan, ne bih li te malo prodrmao i naterao da razmislis koliko smisla ima to sto si napisao, i koliko je i to, na kraju krajeva, bilo uvredljivo u svom praznom i ponovicu opet: besmislenom uopstavanju.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version