NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > KOMPJUTERI, HARDVER, SOFTVER, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE...

сакупљање података, шпијунирање, праћење - србија и свет

<< < (91/93) > >>

Meho Krljic:
Opinion: The FBI just got permission to break into private computers without consent so it can fight hackers

Meho Krljic:
Apple confirms it will begin scanning iCloud Photos for child abuse images

Meho Krljic:
‘Every message was copied to the police’: the inside story of the most daring surveillance sting in history

Meho Krljic:
  Šta je sve sporno u Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima?
 

--- Quote ---Naš sagovornik ističe da je sada postavljeno preko hiljadu kamera, a da je u planu da ceo sistem ima minimum osam hiljada kamera nabavljenih samo od Huawei-a, pri tome je zakon propisao da moraju da se koriste i kamere drugih preduzeća.
 
„Osnovno pitanje ovde je zašto odjednom od grada koji je imao desetine kamera samo na glavnim mestima, postajemo grad koji će imati preko osam hiljada kamera i još se koriste napredni alati za analitiku da bi mogao da se prati svako“, ističe Krivokapić.
 Još 2017. godine prethodni ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisao je Sporazum o saradnji sa predsednikom kompanije Huawei Davidom Tangom. Ova saradnja bi prema Stefanovićevim rečima trebalo da doprinese modernizaciji i efikasnijem radu srpske policije.   (Izvor: mup.rs - Sporazum MUP i Huawei, uvođenje eLTE tehnologije, 03. Februar 2017. godine) 
Krivokapić ističe da je ovo zadiranje u privatnost u suprotnosti i sa evropskim, ali sa domaćim zakonima, jer ne postoji neophodnost i propocionalnost pri primeni:
 
„Naravno da će tako neke stvari pomoći policiji u nekom poslovima, ali pomoglo bi im i kada bi mogli da prisluškuju svakoga ili da uđu u svačiji stan bez odluke suda, ali postoje neka ograničenja da bi to bilo proporcionalno.”

--- End quote ---
   

Labudan:
Neko dobija proviziju, ništa drugo.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version