FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > DOMAĆA OSTVARENJA, LOW-FI VIDEO
Свето место
Truman:
Захваљујући Пинковој кабловској мрежи одгледах овај бисер Ђорђа Кадијевића. До сада иначе нисам имао прилике гледати његова остварења. Први шок - Драган Јовановић глуми у ХОРОР филму и то сасвим пристојно. Други шок - Бранка Пујић је некад била риба ( добро, ово и није толики шок, мада морам рећи да ми је у каснијој фази са малих екрана била поприлично иритантна ). Филм функционише као мрачна окултна прича о младом студенту теологије ( мада сумњам да се то тад тако звало ) коме се привиђа кочија са прелепом девојком. Након тога налеће на вештицу која заправо није вештица и коју након што га нападне убија, мада је заправо не убија. Онда добија задатак од директора црквене школе да окади једну младу покојницу кад гле чуда...нећу да спојлујем, а ко је гледао зна о чему о говорим. У основи приче је однос између оца и кћери. Постоје барем две лепе еротске сцене што овај филм такође издваја.
На нивоу заплета овај филм ми није логички јасан ( ако неком јесте нека појасни ), нпр. да ли је он заиста убио девојку ту девојку? Да ли овај филм уопште има смислен заплет? И ако нема, оставља ефектан утисак и ретко задовољство да на српском језику гледамо окултну мистерију.
Дајте своје утиске, жеље и честитке а успут ми можете препоручити и још неки Кадићевићев филм.
Labudan:
Meni je to među gorim Kadijećevim radovima, al i ničeg se ne sjećam. Većina ga pak smatra najboljim.
Meni je maltene sve drugo Kadijevićevo bolje.
Ako ti se to svidjelo gledaj Devičansku svirku.
Moji favoriti
Štićenik
Čovek koji je pojeo vuka
Leptirica
Napadač
Zakletva
Kimura:
Pročitaj Gogoljevu pripovetku ''Vij'' po kojoj je snimljen ovaj film, pa će ti se sve vezano za zaplet kasti samo, a možeš baciti oko i na ruske filmove - dobri su i stari i novi. Naš scenarista je, doduše, uneo neke izmene, po meni nepotrebne, ali one, srećom, priču ne kvare kao što joj i ne doprinose. Više govore o duhu vremena u kom je film napravljen, a malo i o suštinskom ateizmu autora koji, za razliku od Gogolja, naravno, ne prihvata postojanje Zla po sebi, zla sa velikim slovom, već ima potrebu da da prizemnija objašnjenja i užas strpa u ljudske mere. :)
Labudan:
Ruski stari film je super!
Dybuk:
Kako, zar nisi gledao Leptiricu?
Ja sam jos gledala Sticenika, Devicansku Svirku i Darove Moje rodjake Marije (kriminalan jutjub snimak koji ne preporucujem)
Elem, da, Gogoljeva pripovetka nema elemenata incesta niti nekih baba-devojaka koliko se secam, lik Mire Banjac kao i erotski elementi su naknadno ubaceni; zaplet je oko mladog gimnaziste (nadam se da sam dobro prenela "zvanje" studenta) koji 3 noci cuva nemrtvu devojku (vesticu), tj drzi svojevrsno bdenje.
Mislim da uzasan kvalitet snimka jako skodi utisku o ovom filmu, kao i ostalim ex-ju (sad mahom, srpskim) horor klasicima. Ako postoji bolji, super.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version